0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
LK καλά όλα αυτά που λες, αλλά επιμένεις εδώ και μέρες να προσβάλλεις όσους πήγαν και πλήρωσαν τις έκτακτες εισφορές κλπ. Για προσγειώσου λίγο.. το να φωνάζει ο Τσίπρας και η Παπαρήγα να μην πληρώσει κανένας τα χαράτσια (και δεν διαφωνώ) καλά είναι.. αλλά αυτοί πληρώσουν/δεν πληρώσουν, συνέπειες δεν θα έχουν.. Εγώ, εσύ και ο παραδίπλα όμως, θα έχει δικαστικά θέματα μετά με το δημόσιο. ΜΟΝΟ ΑΝ γίνει κάτι ομαδικό και μαζικό σε αυτό το θέμα της μη πληρωμής, έχει νόημα. Ατομικά απλά πάνε σε σφαγή...
επαναφέρω λοιπόν την πρόταση αύριο να συγκαλέσουμε, τυπικά - άτυπα όπως θέλετε πέστε το, συμβούλιο εκπαιδευτικών στα σχολεία που είμαστε. Να συζητηθεί το βαθμολόγιο-μισθολόγιο και να παρθούν αποφάσεις ανά σύλλογο σχολείου. Να μην μπορέσουμε να πείσουμε τους συναδέλφους μας τουλάχιστον να συνταχθούν σε ένα κείμενο κατά του νομοσχεδίου δεν το πιστεύω, ότι δηλαδή η πλειοψηφία θα ταχθεί υπέρ αυτού του ισοπεδωτικού φτωχολογίου μου είναι αδιανόητο.Στη συνέχεια κοινοποιούμε στην ελμε μας τις αποφάσεις της συνέλευσης και πιεζουμε άμεσα να γίνουν γενικές συνελεύσεις. Με τις αντίστοιχες προτάσεις-αποφάσεις των σχολείων να συμμετέχουμε στις συνελεύσεις των ελμε και κοιτάμε να αποφασίσουμε δράσεις έστω και σε επίπεδο ελμε για πληροφόρηση του κόσμου. Ίσως θα μπορούσαμε να κάνουμε και συνελεύσεις γονέων και κηδεμόνων, τουλάχιστον όσοι είμαστε γονείς. Εν τω μεταξύ αν μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμη και μια συγκέντρωση 100 γραφικών έξω από το υπουργείο οικονομικών που να ενημερώνει τον κόσμο για την κατάντια που μας ετοιμάζουν, εγώ είμαι πρόθυμη να συμμετάσχω. Κι αυτό ακόμη συνδικαλισμός είναι. Αλλά παρά το χρονοβόρο των γενικών συνελεύσεων κλπ θεωρώ ότι πρέπει να παλέψω και μέσα από τα νόμιμα, έστω και αν στη συνείδηση τη δική μου είναι απονομιμοποιημενα, συνδικαλιστικά όργανα για το καλύτερο αποτέλεσμα.
Καμία "χρονοβόρα" λύση δεν είναι λύση. Ότι είναι να γίνει πρέπει να γίνει άμεσα. Το πρωί πήγα και τα είπα σε δύο βουλευτές (μπαίνοντας καταδρομικά) και κόντεψα να φάω και ξύλο. Τα είπα και στη παιδική χαρά και οι γονείς συμφώνησαν μαζί μου. Αν αυτό γίνει από ΄10 άτομα σε κάθε νομό θα έχει αποτέλεσμα. Αν φοβάστε να γίνετε γραφικοί έχω φασόλια για να σπείρετε στις γλάστρες και μπορώ να βρω κατσίκες για να έχουν γάλα τα παιδιά σας.Δυστυχώς κάποιοι καταλαβαίνουν μόνο έτσι.Καληνύχτα.
Η φτώχεια του Γιάννη και η απάντηση της Ελευθερίας ... (αξίζει να σπαταλήστε 3 λεπτά) Του Γιάννη Ξανθούλη Να ξαναγίνουμε φτωχοί. Όπως ήμασταν πάντα. Όπως οι ήρωες των παλιώναναγνωστικών που οι γιαγιάδες έμοιαζαν με γιαγιάδες κι όχι με συνταξιούχεςπόρνες.
LK, εξαρτάται και από το πώς τιθεται το θέμα και στους γονείς αλλά και τι σύλλογος γονέων είναι. Ο δικός μου σύλλογος γονέων είναι πολύ πιθανόν να συνταχθεί με το μέρος μας σε ένα γενικότερο πλαίσιο για το πού πάνε οι μισθοί μας, για το τι εισφορές καλούμαστε να πληρώσουμε, για το αν νοείται δάσκαλος να προσφέρει στα παιδιά μας αμειβόμενος με 600-70 ευρώ το μήνα. Έστω κι ένα ερωτηματολόγιο που λέιε ο λόγος να απαντηθεί με ερωτήσεις που να περιγράφουν την κατάσταση μας όφελος στο μέλλον όλων μας. Ας θέσουμε ρωτήσεις απλοικές και απλές, του στυλ "προσδοκάτε από ένα δάσκαλο με 700 ευρώ να μπορεί να είναι απερισπαστος από το πρόβλημα της επιβίωσης του και να ασχολείται με κέφι με τα παιδιά μας;"paschalist, ωραία αυτά που περιέγραψες αλλά δεν πρέπει να δούμε και μια συντεταγμένη ομαδική δράση; Μπορεί να είμαι λάθος, δεν λέω...