0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αφού ο Βενιζέλος το δήλωσε.. 30% μείωση των μισθών (μετά από το φημολογούμενο "κούρεμα" του χρέους).Τώρα, 30% στους μισθούς πριν ή μετά το νέο μισθολόγιο;
Τελικά παιδιά, ποια εικόνα συναντήσατε στα σχολεία; Πως αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί το νέο μισθολόγιο; Θα υπάρξει λέτε αντίδραση ή θα κυριαρχήσει η μοιρολατρία;
Συνάδελφοι συγνώμη για την "επιμονή" μου να παρεμβαίνω στο εν λόγω θέμα, όμως αισθάνομαι ότι η πλειοψηφία σας διακατέχεται από μια αγωνία για ένα θέμα που πρακτικά "έχει τελειώσει".Μην κουράζεστε και μην προβληματίζεστε: ούτε απεργία διαρκείας θα γίνει από εμάς, ούτε τίποτα.Θα περάσουν όλα κανονικά, και σε λίγο θα έρθει νέα μεγάλη μείωση ( με έκτακτα μέτρα) και μαζικές απολύσεις.Αντίδραση, δεν θα υπάρξει και θα το δείτε.Το θέμα είναι τελειωμένο: Η πλειοψηφία των Ελλήνων υιοθέτησε την άποψη ότι το Δημόσιο πρέπει να σαρωθεί.Αυτού του είδους τα φαινόμενα, είναι κοινωνικά και δεν ακολουθούν την αυστηρή λογική. Είναι χαοτικά, και σε γενικές γραμμές ακολουθούν ως προς την εξέλιξή τους μία λογική "εκκρεμούς", οδηγώντας τα πράγματα από το ένα άκρο στο άλλο.Αποφασίστε το: Τώρα, ήρθε η ώρα να μεταβεί το εκκρεμές στην αντίθετη κατεύθυνση.
Συμπέρασμα : ότι κάνουν οι νέοι και νεοδιόριστοι χωρίς πολλές υποχρεώσεις που έχουν τη στοιχειώδη λογική για να καταλάβουν ότι αν δεν σταματήσει η κατρακύλα εδώ θα πέσουν στα σ$%#@ και θα πρέπει να μείνουν εκείγια πολλά πολλά χρόνια. Δεν είμαι αισιόδοξος. Είμαστε μια "θλιβερή συντεχνία" όπως έλεγε και ο φίλος μου ο Παναγιώτης.
Παράθεση από: panos2 στις Οκτώβριος 11, 2011, 11:10:14 μμΤελικά παιδιά, ποια εικόνα συναντήσατε στα σχολεία; Πως αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί το νέο μισθολόγιο; Θα υπάρξει λέτε αντίδραση ή θα κυριαρχήσει η μοιρολατρία;Σύλλογος περίπου 30 άτομα σε μικρή επαρχιακή πόλη. Σκέψη για αντίδραση : σχεδόν ΚΑΜΙΑ !!!!Οι περισσότεροι με 20 + χρόνια υπηρεσίας κάποιοι κοντά στη σύνταξη.Φτιαγμένοι οι περισσότεροι από τα ( παράνομα) ιδιαίτερα τόσων χρόνων και όσοι έχουν ειδικότητες που δεν τραβούσαν ιδιαίτερα φτιαγμένοι από άλλες ασχολίες (με εισόδημα από ενοίκια, χωράφια κλπ).Κάποιοι με 6- χρόνια αλλά που είτε είναι και αυτοί φτιαγμένοι από χρόνια (ηλικίες 45+)και μπήκαν για να αράξουν είτε κάνουν ακόμα μαθήματα απ' έξω.Κάποιες κυρίες των κυρίων που έχουν τον τρόπο τους.Αυτοί ακούνε για απεργία και κοιτάνε σαν να τους είπαν ότι κατέβηκαν εξωγήινοι !!!Δικαιολογίες :Η κλασσική :"δε βγαίνει τίποτα με την απεργία"Η μοιρολατρική : "αφού έχουμε ακόμα δουλειά ..."Η 'ψαγμένη' : "και τι να κάνουμε, η οικονομική κατάσταση δεν αφήνει περιθώρια"Η κλαψιάρικη : " δεν μπορώ να χάνω χρήματα σε απεργίες, έχω παιδιά που σπουδάζουν, δάνεια κλπ κλπ"Αν παραδέχονταν την αλήθεια θα έλεγαν απλά :" εγώ έχω τον τρόπο μου " ή "βγαίνω στη σύνταξη σε 2-3-4 χρόνια και άντε γεια" ή αν ήταν 100% ειλικρινείς : "δεν έχω πρόβλημα και σας γράφω όλους, έρχομαι για ταένσημα μόνο" .Κάποιοι παλιοί που πραγματικά ζορίζονται να τα φέρουν βόλτα κάνουν κιόλας προγραμματισμό για περικοπή δαπανών αν και ακόμα παίρνουν ένα "καλό" μισθό, θέλουν να κάνουν κάτι αλλά δεν μπορούν, το καταλαβαίνω.2-3 νεοδιόριστοι (3- χρόνια) και νέοι που ψελλίζουν κάτι για απεργία διαρκείας γιατί "δεν έχουν τίποτα να χάσουν"αλλά μάλλον το σκέφτονται γιατί σε ξένο τόπο με ενοίκια και λογαριασμούς είναι δύσκολο ειδικά αν έχουν οικογένεια.3-4 κομματόσκυλα (φτιαγμένοι και αυτοί) που απλά κατηγορούν τους νυν ή τους προηγούμενους και μέσα στηνκομματική γραμμή δεν απεργούν.Και εγώ που βρέθηκα στο συγκεκριμένο σχολείο φέτος από σπόντα, έχω σπίτι σε διπλανή πόλη, δεν έχω άλλα στόματα να θρέψω, δεν έχω τίποτα να χάσω, δεν θέλω να κάνω ιδιαίτερα (παρά την πιασάρικη ειδικότητα μου) αλλά να ζω ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ από τη δουλειά που διάλεξα και αν κόψω κάποιες μικρές απολαύσεις (έτσι κι αλλιώς με 800 ευρώ θα τις κόψω) μπορώ να τη βγάλω 1-2-3 μήνες και περιμένω συνδικαλιστική κάλυψη για δράσεις διαρκείας.