*

Αποστολέας Θέμα: «Κυρία, ο μπαμπάς μου αυτοκτόνησε»  (Αναγνώστηκε 12861 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
«Κυρία, ο μπαμπάς μου αυτοκτόνησε»
« στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 09:54:58 pm »

«Κυρία, ο μπαμπάς μου αυτοκτόνησε»

http://www.antinews.gr/2011/10/12/126977/

......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: «Κυρία, ο μπαμπάς μου αυτοκτόνησε»
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 13:32:20 »

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 09:59:26 pm »
Kαι άλλο άρθρο για την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει αρκετοί μαθητές.

http://www.alfavita.gr/artrog.php?id=47795
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος lillie

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 10:09:13 pm »
"Πρώτα ο μαθητής". Γελοία.

Αποσυνδεδεμένος xenos

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λίγες λέξεις,πολλές σκέψεις
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 10:19:26 pm »
περαν της λυπης που νοιωθω.....βρήκα ενδιαφερον το παρακατω σχολιο.....και το ανεβαζω επειδη σε αλλο θεμα διαβασα με πολυ προσοχη τις "ευλογιες" σας προς το νεο αστερι τις πολιτικης  :P.......επειδη εχει την δυνατοτητα να κανει πολιτική σε βαρος σας  .......να σας ενημερωνει με ευτελους αξιας (πχ σημερα η αυριο η  φαση) πληροφοριες  (εκ των εσω) ;) και σεις να τον  "παλαμακιζετε".

Μπράτη, εἶπατε; Ἴσως νἆναι ἄσχετο, ἀλλά μ΄ἐκανε ἐντύπωση τό “γυαλισμένο” του site . Πραγματικά, εἶναι ἐπαγγελματικοῦ ἐπιπέδου, καί ἀπορῶ για ποιό λόγο νά πληρώνει χρήματα (καί πού τά βρίσκει…) σέ πληροφορικούς, γιά νά τό συντηρεῖ. Μοῦ φαίνεται, ὅτι σάν ἐπαγγελματίας συνδικαλιστής, (κοινῶς, συνδικαλόσκυλο) ἴσως νά ἐτοιμάζεται γιά νά “προσφέρει” τίς ὑπηρεσίες του καί ἀπό τήν

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 13:32:20 »

Αποσυνδεδεμένος xenos

• Έμπειρο μέλος
  • Λίγες λέξεις,πολλές σκέψεις
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 10:28:25 pm »
αντε να αποφωρτίσω λιγο το κλιμα

παλαμακίζω= χτυπάω παλαμάκια :D

Αποσυνδεδεμένος dorant

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 10:31:08 pm »
K εμεις ακομα ψαχνουμε να βρουμε ακομα τον τροπο αντιδρασης...
Νιωθω πολυ μεγαλη ντροπη...πολυ μεγαλη ντροπη...

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 10:39:41 pm »

++++++++++++
 Απορω τί περιμένουμε και δεν επαναστατουμε?....
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 10:45:19 pm »

++++++++++++
Εδώ δεν υπάρχει κτήριο στους δήμους που να μη βρίσκεται υπό κατάληψη. Το κέντρο είναι κλειστό σε καθημερινή βάση. Τα σχολεία τελούν υπό κατάληψη. Οι λογαρισμοί της ΔΕΗ δεν μπορούν να εκδοθούν, γιατί εργαζόμενοι κατέλαβαν τα εκδοτήρια. Οι συγκοινωνίες έχουν κατεβάσει ρολά.  Άνθρωποι αρνούνται να πληρώσουν τα χαράτσια. Από την επόμενη εβδομάδα παραλύει η χώρα και έπεται συνέχεια. Τι χρειαζόμαστε, την επιβεβαίωση των ΜΜΕ, για να καταλάβουμε ότι η επανάσταση έχει ήδη αρχίσει;

Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε
                                                           Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος giota8

• Ιστορικό μέλος
  • δεν περιγραφω αλλο!!! ΠΕ06
    • Προφίλ
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΕ06
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 10:48:27 pm »
ο Μπρατης στη
Trust I seek and I find in you
Every day for us something new
Open mind for a different view
And nothing else matters

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 10:48:58 pm »
Όλοι ντρεπόμαστε. Συγκλονίστηκα όταν το διάβασα το άρθρο, αλλά και το τέταρτο σχόλιο της ΓΙΑΝΝΑΣ:

ΓΙΑΝΝΑ είπε:

12/10/2011 στις 8:43 pm

Όσο μελό κι αν ακούγεται σε κάποιους, στο σχολείο που εργάζομαι (δημοτικό) οι δάσκαλοι μαζεύουμε
χρήματα από το υστέρημά μας και αγοράζουμε τρόφιμα για μαθητές μας με σοβαρό οικονομικό πρόβλημα.
Πρόσφατα μαθητής άρπαξε το κολατσιό από συμμαθητή του και όταν τον ρωτήσαμε το γιατί μας είπε
πως είχε να φάει 3 μέρες. Όταν ήρθαμε σε επικοινωνία με την οικογένεια μάς το επιβεβαίωσε κι αυτή.

Το σχολείο είναι σε επαρχιακή πόλη της Μακεδονίας που μαστίζεται από την ανεργία.
Περιττό να αναφέρω πόσο μας έχουν ρίξει ψυχολογικά αυτά τα περιστατικά.
Είμαστε γονείς γι αυτά τα παιδιά και υποφέρουμε.
Όμως όσο αντέχουμε οικονομικά να είστε σίγουροι πως θα παλέψουμε γι αυτά τα παιδιά με κάθε τρόπο.
Πρέπει αυτές τις δύσκολες ώρες για όλους μας να δείξουμε ομοψυχία και ανθρωπισμό.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 10:53:09 pm »

++++++++++++
Εδώ δεν υπάρχει κτήριο στους δήμους που να μη βρίσκεται υπό κατάληψη. Το κέντρο είναι κλειστό σε καθημερινή βάση. Τα σχολεία τελούν υπό κατάληψη. Οι λογαρισμοί της ΔΕΗ δεν μπορούν να εκδοθούν, γιατί εργαζόμενοι κατέλαβαν τα εκδοτήρια. Οι συγκοινωνίες έχουν κατεβάσει ρολά.  Άνθρωποι αρνούνται να πληρώσουν τα χαράτσια. Από την επόμενη εβδομάδα παραλύει η χώρα και έπεται συνέχεια. Τι χρειαζόμαστε, την επιβεβαίωση των ΜΜΕ, για να καταλάβουμε ότι η επανάσταση έχει ήδη αρχίσει;

θα επρεπε να εχει ηδη τελειωσει.....
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος chryssoulaki

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 10:57:19 pm »
 Αυτό είναι ίσως είναι μια από τις πιο τραγικές περιπτώσεις σε υποβαθμισμένες περιοχές. Αλλά και εγώ που έρχομαι σε επαφή με παιδιά από μεσαία και άνω στρώματα (σε παιδιά δηλαδή που έχουν την πολυτέλεια να πηγαίνουν ιδιαίτερα και να κάνουν φροντιστήρια) διακρίνω μια απαισιοδοξία που πραγματικά με σοκάρει. Νέοι άνθρωποι που σκέφτονται μόνο να φύγουν από τη χώρα μας, να ζήσουν άλλού. Γονείς  που αδυνατούν να πληρώσουν για μήνες τα δίδακτρα στο φροντιστήριο και ντρέπονται να έρθουν στην ενημέρωση. Γονείς που έχουν απολυθεί και παρ όλα αυτά δε διακόπτουν το ιδιαίτερο, για να δώσουν μια καλύτερη ευκαιρία στο παιδί τους. Και πηγαίνω στο μάθημα και βλέπω τον πατέρα  να με υποδέχεται μεσημέρι καθημερινής και να με ρωτάει τι καφέ θα πιω, ενώ το παιδάκι-άριστος μαθητής- να μου λέει ότι θα σπουδάσει δικηγόρος στην Αγγλία. Μετά από όλα αυτά επιστρέφω από τη δουλειά έχοντας περάσει από μια διαδρομή μες στα σκουπίδια, κυριολεκτικά- ευτυχώς τουλάχιστον σήμερα δεν απεργούσαν τα μέσα και δεν ''κόλλησα '' στην κίνηση -και έχοντας στο μυαλό μου άλλα χίλια δυό πρόβλήματα έρχομαι στον υπολογιστή μου , για να χαλαρώσω όσο μπορώ και διαβάζω ειδήσεις σαν και αυτές.Ζητείται ελπίς...

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 11:02:13 pm »
Μόλις διάβασα και άλλη παρόμοια:

Σοκ προκάλεσε η καταγγελία εκπαιδευτικών ότι μικροί μαθητές λιποθυμούν πλέον στα σχολεία επειδή πεινάνε. Η καταγγελία έγινε κατά τη διάρκεια σύσκεψης σωματείων και φορέων της εκπαίδευσης του 7ου Διαμερίσματος Αθηνών. Πείνα, ποιος θα το φανταζόταν ότι αυτός ο εφιάλτης θα επανέκαμπτε για να χτυπήσει μαθητές από σχολεία των υποβαθμισμένων γειτονιών του 6ου Διαμερίσματος. Λιποθυμούν επειδή πάσχουν από ασιτία, γιατί οι γονείς είναι άνεργοι, τα τελευταία λεφτά φαγώθηκαν από καιρό και το ψυγείο είναι άδειο. Ποιος να αντέξει αυτή την είδηση. Ποιος μπορεί να αντέξει την είδηση, που ειπώθηκε και πάλι στη σύσκεψη, ότι γονιός μαθητή από σχολείο του 7ου Διαμερίσματος αυτοκτόνησε γιατί δεν μπορούσε να θρέψει την οικογένειά του. Έτσι «σώζουν» την Ελλάδα!

Αυτά τα τραγικά αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής, θέτουν άμεσα το καθήκον να ενεργήσουμε άμεσα ώστε να μη θρηνήσουμε και άλλους ανθρώπους που θα γίνονται βορά στη βάναυση κυβερνητική πολιτική των μνημονίων, του ΔΝΤ και της τρόικας, τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι φορείς και τα σωματεία του 7ου Διαμερίσματος.

Οι φορείς, μεταξύ άλλων, δεσμεύονται να προωθήσουν, με όσα μέσα διαθέτουν, τη δημιουργία ενός δικτύου αλληλεγγύης, ώστε να αντιμετωπίζονται τα πρακτικά προβλήματα επιβίωσης των συμπολιτών μας που εξαθλιώνονται, αλλά και τα προβλήματα των νέων που σήμερα στοχοποιούνται από τους μηχανισμούς καταστολής. Ένα δίκτυο δράσης και αλληλεγγύης που θα αποτελεί ασπίδα συλλογικής προστασίας, για να μην πεινάσει καμιά λαϊκή οικογένεια, για να μην βρεθούν άλλοι συμπολίτες μας σε κατάσταση απόγνωσης, για να μην χάσει κανείς το σπίτι του από τους πλειστηριασμούς των τραπεζών, για να μην εκβιάζονται οι μαθητές και οι νεολαίοι που αγωνίζονται, με την απειλή του εισαγγελέα. Τα σωματεία και οι φορείς καλούν τους συναδέλφους τους και τους Συλλόγους Γονέων σε κάθε σχολικό συγκρότημα, να προχωρήσουν από κοινού σε συγκρότηση κοινών επιτροπών - πρωτοβουλιών αλληλεγγύης και να καταρτίσουν κοινά προγράμματα και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για τη στήριξη παιδιών και οικογενειών με σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Επόμενο βήμα θα είναι η πραγματοποίηση ανοικτής διευρυμένης συνέλευσης συντονισμού στις 22 Οκτωβρίου.

------------------------------------

Η πείνα σήμερα

Ένα παιδί λιποθύμησε τη Δευτέρα στο σχολείο του. Οι δάσκαλοι το μετέφεραν στο νοσοκομείο και η διάγνωση μάς έστειλε όχι στο 2004, που λέει ο καλοθρεμμένος υπουργός Οικονομικών, αλλά στο 1944: υ-πο-σι-τι-σμός.
Το είπε και το παιδάκι, όταν το πίεσαν οι γιατροί, με κατεβασμένο το κεφάλι από την ντροπή: δεν είχαν κάτι στο σπίτι για να φάει.

Υποσιτισμός: Αυτή η ωραία, αποφορτισμένη λέξη ήταν άγνωστη στον Κνουτ Χάμσουν, άγνωστη στα παιδιά με τα πεταγμένα από τις κόγχες μάτια που ζητιάνευαν ένα κομμάτι ψωμί από τους άλλους πεινασμένους στην Ελλάδα των άλλων Γερμανών.

Ο επιστημονικός όρος, βλέπετε, καλύπτει, κουκουλώνει μιαν από τις πιο άγριες έννοιες, την πείνα...

Το έμαθε η υπουργός Παιδείας, που είναι και μάνα; Και τι έκανε;

Το έμαθε ο υπερφίαλος υπουργός Οικονομικών, που παλεύει με νύχια και με δόντια για να μη φορολογηθούν οι πελάτες του; Και τι έκανε;

Το έμαθε ο κρυψίνους που επέτρεψε να δημοσιευτεί αυτός ο προκλητικός απολογισμός της διετίας που κυβερνά το ΠΑΣΟΚ; Και τι έκανε;

Αν αύριο καταλήξει (έτσι θα πουν στα δελτία τα παπαγαλάκια τους) ένα παιδί από υποσιτισμό, θα πει κανείς από τους παραπάνω ότι πέθανε από την πείνα;

Η κυρία που αλλάζει την εκπαίδευση;

Ο κύριος που τσαλαπατά ό,τι σπούδασε να προασπίζει: νόμους και Σύνταγμα;

Ο διάδοχος της φαμίλιας;

Νιώθει κανείς τους λίγη από τη ντροπή που τα παπαγαλάκια τους έχουν φυτέψει στις παιδικές ψυχές;

Κάποτε ένα γουρούνι τάιζε μιαν οικογένεια, την πόδενε, της φώτιζε το σπιτικό. Τώρα εκατό γουρούνια απομυζούν δέκα εκατομμύρια Έλληνες κι ένα εκατομμύριο αλλοδαπούς βυθίζοντάς τους στην πιο βαθιά εξαθλίωση και ταπείνωση.

Κλ. Τσαουσίδης

Η ΑΥΓΗ, 12/10/2011

http://www.alfavita.gr/artrog.php?id=47795

Αποσυνδεδεμένος lkjhgfd

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 11:04:24 pm »
Να υποθεσω οτι στις ειδησεις δεν αναφερθηκε τιποτα για το παιδι...
"Come out come out wherever you are..."

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182562
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 686
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144