*

Αποστολέας Θέμα: απροθυμια βοηθειας σε διπλωματικη σε ΣΔΕ  (Αναγνώστηκε 8643 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος JohnyWalker

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: απροθυμια βοηθειας σε διπλωματικη σε ΣΔΕ
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 14, 2011, 12:34:14 pm »
Aναγάγαμε τα ΣΔΕ στο σούπερ μυστικό τη ελλάδας, ούτε στρατιωτική περιοχή με μυστικές βάσεις να ήταν. Σιγά, μια άδεια και πολύ τους είναι

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:58:28 »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Οκτωβρίου 14, 2011, 12:42:38 pm »
Τελικα, μα αυτα και με εκεινα, αναρωτιέμαι μηπως οχι το κρατος και οι νομοι του αλλα εμεις οι ιδιοι οι εκπαιδευτικοι δημιουργουμε προβληματα ακομα πιο μεγαλα λογω των "καλων" μας σχεσεων.

την ιστορια ενος σχολειου θελει να γραψει ρε παιδια, οχι τα βιογραφικα καθηγητων που περασαν και μαθητων! !!!
Επειτα το "υφος" εκατο καρδιναλιων που εχουν μερικοι δεν βοηθα και μαλλον τους προσβαλλει ως εκπαιδευτικους!
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Συνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Οκτωβρίου 14, 2011, 12:59:51 pm »

την ιστορια ενος σχολειου θελει να γραψει ρε παιδια, οχι τα βιογραφικα καθηγητων που περασαν και μαθητων! !!!

Μάρκο θα διαφωνήσω μαζί σου.
Η γράφουσα (αν δεν κάνω λάθος στο φύλο) λέει "Για τα ονοματα που λες των καθηγητων , τα θελω να αναφερω ιστορικα οτι ο ταδε και η ταδε το ξεκινησαν"
Δεν μπορεί κανείς σε μια έρευνα να μη διατηρήσει την ανωνυμία των συμμετεχόντων! Όλα τα εγχειρίδια μεθοδολογίας το αναφέρουν ως βασικό κανόνα!!!!!!!!!

Τώρα, για την προθυμία συμμετοχής.....Το έχω φάει στη μάπα και στις δικές μου έρευνες (2 για μεταπτυχιακά, 1 για διδακτορικό) αλλά και σε 'αλλες έρευνες που διεξήγαγα ώς ερευνήτρια συμμετέχοντας σε πρόγραμμα και όλες με άδεια......

Μάλιστα, μια απάντηση που πήρα και μου έκανε τρομερή εντύπωση (αρνητική) ήταν "Το έχω κανόνα στη ζωή μου να μην συμμετέχω σε έρευνες. Έτσι χωρίς κανένα λόγο"......
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος foinix

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Να γεννηθεί η ελπίς!
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Οκτωβρίου 14, 2011, 11:20:40 pm »
Τελικα, μα αυτα και με εκεινα, αναρωτιέμαι μηπως οχι το κρατος και οι νομοι του αλλα εμεις οι ιδιοι οι εκπαιδευτικοι δημιουργουμε προβληματα ακομα πιο μεγαλα λογω των "καλων" μας σχεσεων.

Επειτα το "υφος" εκατο καρδιναλιων που εχουν μερικοι δεν βοηθα και μαλλον τους προσβαλλει ως εκπαιδευτικους!

γιατί ενω ο διας το σύμπαν καίγεται αυτοί το χαβα τους;; όταν έκανα τη διπλωματική μόνη μου έπρεπε να βρω σχολεία, διευθυντές κ ας ήμουν σε παιδαγωγικό τμήμα δεν υπήρχε κάποιος μούσουλας που να κινηθώ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:58:28 »

Αποσυνδεδεμένος foinix

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Να γεννηθεί η ελπίς!
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Οκτωβρίου 14, 2011, 11:25:01 pm »
κοινως φοβούνται να μιλήσουν  :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-Xακόμη κι αν ήσουν ''συν άδελφος'' κάποιο φεγγάρι

Αποσυνδεδεμένος catwoman

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Οκτωβρίου 15, 2011, 09:10:31 am »
κοινως φοβούνται να μιλήσουν  :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-Xακόμη κι αν ήσουν ''συν άδελφος'' κάποιο φεγγάρι
αυτο το "φοβουνται να μιλησουν" δεν το καταλαβαινω....
εχω παρει μερος σε συνεντευξη διπλωματικης και πραγματικα ηταν πολυ ωραια εμπειρια...ανωνυμα αλλα και ονομαστικα να ηταν δεν θα με πειραζε. τις αποψεις μου θα φοβηθω να πω? αλοιμονο!
ελπιζω οι συναδελφοι αγγλικοι που θα τους παρω συνεντευξη να μην εχουν "κολληματα"
Και κατι αλλο για την ανωνυμια. εννοειται στις συνεντευξεις και στα ερωτηματολογια θα διατηρησω ανωνυμια αλλα στην ιστορια του σχολειου που θα μπει στα appendices κακο θα ηταν να αναφερω το ιδρυσε ο ταδε το 2006 πχ? προς τιμην του ειναι!!!
τελος...προσφερθηκε να μου δωσει πληροφοριες για το ΣΔΕ μια καθηγητρια παλια που εχει κανει μεταπτυχικαη εργασια για το ιδιο ΣΔΕ πριν 5 χρονια ...οτι μπορω θα βρω απο αυτην και για τα υπολοιπα βλεπουμε....

Αποσυνδεδεμένος emily_

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Οκτωβρίου 15, 2011, 10:13:50 am »
Μην ανησυχείς για τις σχέσεις που έχεις δημιουργήσει στο ΣΔΕ!!! Δεν έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι δεν συνεργάζονται για τη διπλωματική σου! Κι εγώ πέρσι που ζήτησα άδεια να μοιράσω στο ΣΔΕ ερωτηματολόγια για τη διπλωματική μιας συμφοιτήτριας, ο Διευθυντής δεν με άφησε για να μην δημιουργηθούν μετά μπλεξίματα με το ΙΔΕΚΕ. Οπότε αν είναι, να πάρεις άδεια από το ΙΔΕΚΕ και έτσι δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα!

Αποσυνδεδεμένος miltosmpi

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Οκτωβρίου 16, 2011, 09:54:21 am »
Μερικές παρατηρήσεις:

1) Γιατί θεωρείς ότι οι εκπαιδευτικοί είναι υποχρεωμένοι να σου διαθέσουν τα στοιχεία που χρειάζεσαι για τη διπλωματική σου; Τίποτε και κανένας νόμος δεν τους υποχρεώνει να σου διαθέσουν τα στοιχεία που ζητάς. Χώρια που τίθεται και θέμα προσωπικών δεδομένων.

2) Το μόνο που μπορείς να επικαλεστείς είναι η καλή τους διάθεση, την οποία όμως δεν δείχνουν. Μήπως αυτό πρέπει να σε προβληματίσει για την ποιότητα και την αλήθεια των σχέσεων που ανέπτυξες στη διάρκεια της παραμονής στο σχολείο; Μήπως έχεις κι εσύ κάποιο μερίδιο ευθύνης;

3) Μόνο με έγγραφο από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ή κάποιο άλλο τμήμα-φορέα του Υπουργείου Παιδείας είναι δυνατό να ζητήσεις εγγράφως τα στοιχεία που ζητάς. Το έγγραφο της Καθηγήτριάς σου να είσαι σίγουρη ότι θα το πετάξουν στο καλάθι των αχρήστων.
α.γιατι να μην τα διαθεσουν? ερευνα για καλυτερη ποιοτητα παιδιας διεξαγω...δεν ειναι καμμια θεωρητικη εργασια...για τα προσωπικα δεδομενα εχεις δικαιο
β. ναι, πραγματικα αναρωτιεμαι για την ποιοτητα των σχεσεων μου , διοτι μεχρι περυσι πιστευα οτι ηταν καλη.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 16, 2011, 10:02:30 am από miltosmpi »

Αποσυνδεδεμένος miltosmpi

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Οκτωβρίου 16, 2011, 10:05:11 am »
Μην ανησυχείς για τις σχέσεις που έχεις δημιουργήσει στο ΣΔΕ!!! Δεν έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι δεν συνεργάζονται για τη διπλωματική σου! Κι εγώ πέρσι που ζήτησα άδεια να μοιράσω στο ΣΔΕ ερωτηματολόγια για τη διπλωματική μιας συμφοιτήτριας, ο Διευθυντής δεν με άφησε για να μην δημιουργηθούν μετά μπλεξίματα με το ΙΔΕΚΕ. Οπότε αν είναι, να πάρεις άδεια από το ΙΔΕΚΕ και έτσι δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα!
Η άδεια για να μοιράσεις τα ερωτηματολόγια, δεν κάνει υποχρεωτικές τις απαντήσεις!!!

Αποσυνδεδεμένος catwoman

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Οκτωβρίου 16, 2011, 11:20:12 am »
εννοειται οτι ενα επισημο χαρτι απο οποιοδηποτε φορεα δεν εξασφαλιζει τις απαντησεις και βεβαιως η συμμετοχη των εκπαιδευτικων στην ερευνα ειναι καθαρα ζητημα προσωπικης επιλογης....δεν εχω καμμια αντιρρηση σε αυτο.

το θεμα μου ειναι κυριως η αδεια τους να ανατρεξω σε υλικο που θα μου δωσει χρησιμα στοιχεια για την διπλωματικη...οπως το ημερολογιο του σχολειου, ή τα πρακτικα που στο κατω -κατω βρε παιδια τα εχω διαβασει στο παρελθον...αφου σας λεω οτι ημουν ωρομισθια 5 χρονια εκει και υπεγραφα πρακτικα , εγραφα στο ημερολογιο τα διαθεματικα κλτ. Απλα δεν τα θυμαμαι απεξω!!
ευθυνοβια μηπως μας δερνει ολους τελικα? :-\
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 16, 2011, 01:29:31 pm από catwoman »

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Οκτωβρίου 16, 2011, 01:44:46 pm »
ευθυνοβια μηπωα μας δερνει ολους τελικα? :-\
Μήπως όμως μας δέρνει και ωχαδερφισμός; Διότι είναι εμφανές συναδέλφισσα από τα λεγόμενά σου, ότι εσύ από την μεριά σου δεν χάλασες ούτε μία ώρα από τον χρόνο σου για να μάθεις την νόμιμη και τυπική διαδικασία που χρειάζεται για να διεξάγεις την έρευνά σου και να αναζητήσεις τα στοιχεία που χρειάζεσαι. Το ότι ήσουν ωρομίσθια στο συγκεκριμένο σχολείο και το επικαλείσαι σαν κάτι το οποίο σου δίνει κάποιο "δικαίωμα" πρόσβασης στα έγγραφα του σχολείου, δείχνει ότι μάλλον δεν συνειδητοποιείς την θέση που έχεις ανά πάσα στιγμή σε σχέση με το σχολείο και τι δικαιώματα και υποχρεώσεις απορρέουν από αυτή.
Όταν έχεις κάποια σχέση εργασίας ως εκπαιδευτικός στο σχολείο είσαι μέρος του συλλόγου και έχεις δικαίωμα πρόσβασης στα έγγραφα του σχολείου και υποχρέωση διαφύλαξής τους. Τώρα που δεν δουλεύεις εκεί πλέον, είσαι ένας απλός ιδιώτης και τα δικαιώματα πρόσβασης που έχεις σε τέτοια έγγραφα είναι ίδια με αυτά όλων των υπόλοιπων Ελλήνων. Το γεγονός ότι τυγχάνει να δούλευες εκεί και να γνωρίζεις προσωπικά τους εκπαιδευτικούς δεν σου δίνει κανένα παραπάνω δικαίωμα ούτε αυξάνει τις πιθανότητες εξυπηρέτησής σου. Επίσης, το γεγονός ότι νομίζεις ότι σου δίνει, δείχνει μάλλον ότι θεωρείς ότι οι δημόσιες υπηρεσίες δουλεύουν με το σύστημα του "μπάτε σκύλοι αλέστε" και σε φιλική βάση.

Άρα λοιπόν:
1. μαθαίνεις την τυπική διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις για να πάρεις τα στοιχεία σου και την ακολουθείς
2. κατά την διάρκεια του 1 θα μάθεις τι και αν υποχρεούται το σχολείο να σου παρέχει. Ότι υποχρεούται, το απαιτείς. Ότι όχι, το ζητάς ευγενικά και προσφέρεσαι να κάνεις την δουλειά που χρειάζεται.
3. μαζεύεις τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και τους εξηγείς ποια είσαι (οκ αυτό θα το ξέρουν),τι ακριβώς είναι η έρευνα που κάνεις, για λογαριασμό ποιου την κάνεις και πως θα χρησιμοποιηθεί και φυσικά τους πληροφορείς σχετικά με το επίπεδο ανωνυμίας που θα τους προσφέρεις στην έρευνα αυτή

Νομίζω ότι το πρόβλημά σου ήταν ένας συνδυασμός δικής σου άγνοιας και κακής πληροφόρησης των εκπαιδευτικών.

ΥΓ: παράδειγμα: Σκάω στο σχολείο και λέω στον διευθυντή "γεια σας είμαι η τάδε και θέλω να διεξάγω μία έρευνα με ερωτηματολόγιο σε μαθητές και καθηγητές σχετικά με την διατροφή των παιδιών". Ο διευθυντής με εξυπηρετεί χωρίς πολλά-πολλά (κι ούτε καν ζητάω επίσημα έγγραφα στο παράδειγμα αυτό). Σε 3 μήνες δημοσιεύω στον τύπο τα αποτελέσματα της έρευνας όπου γράφω πως τα παιδιά δεν τρώνε αρκετά φρούτα και χυμούς (πολύ πιθανό σενάριο) και οι καθηγητές τους θεωρούν πως πρέπει να τρώνε και πως το κυλικείο δεν έχει αρκετά τέτοια.

...... είμαι υπάλληλος της amita.

Αποσυνδεδεμένος JohnyWalker

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Οκτωβρίου 16, 2011, 02:52:14 pm »
όπως λέμε λοιπόν όλοι, αν μπορείς πάρε ένα επίσημο έγγραφο. όσι για την ανωνυμία αυτή δεν ισχύει σε καμία περίπτωση αν π.χ. τα ονόματα των ιδρυτών του Σχολείου τα βρεις σε μια εφημερίδα, σε ένα επίσημo site που έχουν πρόσβαση όλοι.  όσο για τα ερωτηματολόγια ξέρουμε όλοι τι σόι έρευνες είναι αυτές: είναι να μοιράσω 200 και αντί για 200 μοιράζω 100. Τα υπόλοιπα τα μαγειρεύω. Μην το αρνηθεί κανείς, ειδικά σε ερωτηματολόγια που απευθύνονται σε πολίτες, στο δρόμο, στο σπότι. Κάτι τέτοιο είναι πιο δύσκολο να γίνει αν το ερωτηματολόγιο απευθύνεται σε εταιρείες, όπου εκεί δίνονται τα στοιχεία όλα της εταιρίας ή του φορέα στο ερβτηματολόγιο και ανάλογα μπορούν να μην δημοσιοποιηθούν.

Ειδικά σε πτυχιακές το φαινόμενο μαγείρεμα με αλάτι και πιπέρι είναι κάτι που όλοι το ξέρουν

Και επαναλαμβάνω γιατί τόσο μυστικότητα. Σιγά τα ωα, ΣΔΕ ίδρυσαν δεν ίδρυσαν καμιά μυστική βάση για προσγείωση ufo  :o :o :o :o :o :o (μια τέτοια έρευνα θα είχε πράγματι ενδιαφέρον) !!!!!!!!

::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::)
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 16, 2011, 03:03:39 pm από JohnyWalker »

Αποσυνδεδεμένος catwoman

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Οκτωβρίου 17, 2011, 08:52:03 am »
ευθυνοβια μηπωα μας δερνει ολους τελικα? :-\
Μήπως όμως μας δέρνει και ωχαδερφισμός; Διότι είναι εμφανές συναδέλφισσα από τα λεγόμενά σου, ότι εσύ από την μεριά σου δεν χάλασες ούτε μία ώρα από τον χρόνο σου για να μάθεις την νόμιμη και τυπική διαδικασία που χρειάζεται για να διεξάγεις την έρευνά σου και να αναζητήσεις τα στοιχεία που χρειάζεσαι. Το ότι ήσουν ωρομίσθια στο συγκεκριμένο σχολείο και το επικαλείσαι σαν κάτι το οποίο σου δίνει κάποιο "δικαίωμα" πρόσβασης στα έγγραφα του σχολείου, δείχνει ότι μάλλον δεν συνειδητοποιείς την θέση που έχεις ανά πάσα στιγμή σε σχέση με το σχολείο και τι δικαιώματα και υποχρεώσεις απορρέουν από αυτή.
Όταν έχεις κάποια σχέση εργασίας ως εκπαιδευτικός στο σχολείο είσαι μέρος του συλλόγου και έχεις δικαίωμα πρόσβασης στα έγγραφα του σχολείου και υποχρέωση διαφύλαξής τους. Τώρα που δεν δουλεύεις εκεί πλέον, είσαι ένας απλός ιδιώτης και τα δικαιώματα πρόσβασης που έχεις σε τέτοια έγγραφα είναι ίδια με αυτά όλων των υπόλοιπων Ελλήνων. Το γεγονός ότι τυγχάνει να δούλευες εκεί και να γνωρίζεις προσωπικά τους εκπαιδευτικούς δεν σου δίνει κανένα παραπάνω δικαίωμα ούτε αυξάνει τις πιθανότητες εξυπηρέτησής σου. Επίσης, το γεγονός ότι νομίζεις ότι σου δίνει, δείχνει μάλλον ότι θεωρείς ότι οι δημόσιες υπηρεσίες δουλεύουν με το σύστημα του "μπάτε σκύλοι αλέστε" και σε φιλική βάση.

Άρα λοιπόν:
1. μαθαίνεις την τυπική διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις για να πάρεις τα στοιχεία σου και την ακολουθείς
2. κατά την διάρκεια του 1 θα μάθεις τι και αν υποχρεούται το σχολείο να σου παρέχει. Ότι υποχρεούται, το απαιτείς. Ότι όχι, το ζητάς ευγενικά και προσφέρεσαι να κάνεις την δουλειά που χρειάζεται.
3. μαζεύεις τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και τους εξηγείς ποια είσαι (οκ αυτό θα το ξέρουν),τι ακριβώς είναι η έρευνα που κάνεις, για λογαριασμό ποιου την κάνεις και πως θα χρησιμοποιηθεί και φυσικά τους πληροφορείς σχετικά με το επίπεδο ανωνυμίας που θα τους προσφέρεις στην έρευνα αυτή

Νομίζω ότι το πρόβλημά σου ήταν ένας συνδυασμός δικής σου άγνοιας και κακής πληροφόρησης των εκπαιδευτικών.
happiness νομιζω εχεις δικαιο. :-\ Πηγα στο σχολειο ως παλια εκπαιδευτικος και φιλη και οχι ως ερευνητης. Φανταστηκα οτι θα απεφευγα την πολλη γραφειοκρατια λογω γνωριμιων.
Θα κινηθω τυπικα και νομοτυπα και αν εχω προβλημα, τοτε ξαναπαραπονιεμαι....
ευχαριστω παιδια για το ενδιαφερον και τις συμβουλες!!! :)

Αποσυνδεδεμένος catwoman

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Νοεμβρίου 12, 2011, 12:53:19 pm »
παιδια μηπως εχει ζητησει κανεις αδεια ερευνας απο το ΙΔΕΚΕ?
εκανα αιτηση και μετα 1 εβδομαδα με πηρε μια κυρια απο την ομαδα εργου να μου πει οτι δεν αρκει αυτο , θελει πολλα εγγραφα και θα μου εστελνε μειλ αναλυτικο!
εκτοτε εχουν περασει 2 εβδομαδες , δεν εχω λαβει κατι και στα τηλεφωνα δεν απαντανε ποτε....

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182620
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)