0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Στην ουσία αχρηστεύσαν την προϋπηρεσία που αποκτά κάποιος στα ΣΔΕ κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους. Σωστό που ανέβηκε το ταβάνι των μορίων, αλλά με 200 ώρες το 1 μόριο δεν μαζεύεται προϋπηρεσία εύκολα.
Είναι προφανές ότι θέλουν να ευνοήσουν τις μεγάλες προϋπηρεσίες, δηλαδή να διασφαλιστεί ότι όσοι δουλεύουν χρόνια θα συνεχίσουν να δουλεύουν ..
Πότε κάνει κάποιος αίτηση;
αν επιτρέπετε και αν έχει κάποιο πρακτικό νόημα μία επισήμανση για ένα πεδίο- λίγα μόρια : κατανοητό ίσως να μοριοδοτείται πχ ένα μεταπτυχιακό και όχι δεύτερο (πες ανά επίπεδο ένα "χαρτί" - δε συμφωνώ : όσο υψηλότερο το επίπεδο , πιο απαιτητική και η ειδίκευση και όλα πρέπει δίκαια να αποτιμώνται). άντε και το "μη συναφές" μεταπτυχιακό να μοριοδοτείται λιγότερο. στέκει όμως το πιθανά άσχετο 2ο πτυχίο να παίρνει περισσότερα μόρια από το όποιο μεταπτυχιακό πχ στη διδακτική ευρύτερα νοούμενου γραμματισμού (που δεν υπάγεται τυπικά στα οριζόμενα αλλά έχει σχέση με τη διδασκαλία ; ). λένε κάποιοι : έχει κόπο το 2ο προπτυχιακό. για έναν ήδη πτυχιούχο δεν θα το έλεγα, ειδικά όταν δεν έχει και άμεση σύνδεση με το διδακτικό έργο στα ΣΔΕ. Και για να έχετε υπόψιν σας (εκτός αν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας) : 1. υπάρχουν μεταπτυχιακά στην "εκπαίδευση ενηλίκων" καθαρόαιμα ας τα πούμε, όπου μεταπτυχιακές εργασίες που δίνονται, επιβλέπονται, αριστεύουν τελικά και μοριοδοτούνται φυσικά ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ σχέση με ενήλικες (αλλά δευτεροβάθμια εκπαίδευση και εγχειρίδιο μάλιστα γυμνασίου στον τίτλο ! ) . αλλά η ομπρέλα "εκπαίδευση ενηλίκων" + κάτι άλλο τα καλύπτει και είναι νόμιμον 2. μεταπτυχιακό του ΕΑΠ έξω από τα πεδία που αναφέρονται ρητά , επειδή έχει ένα μάθημα υποθέτω τύπου εισαγωγή στην εκπαίδευση ενηλίκων και κάποιοι - όχι πολλοί- έχουν ως αντικείμενο εργασίας την εκπαίδευση ενηλίκων (έστω και αν ο τίτλος του μεταπτυχιακού είναι πολύ γενικός), δίνει ΣΕ ΟΛΟΥΣ όλα τα μοριάκια. Γιατί να μη γενικευτεί αυτό, αφού sensu lato ισχύει και για άλλα μεταπτυχιακά (και δη εργασίες;;; ). Απορίες αφελούς. Καλύτερα τα μεταπτυχιακά που μοριοδοτούνται να αναφέρονται ΣΑΦΩΣ (και να επικαιροποιούνται) για να μην κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους πολλοί... Παρακολουθώ το θέμα από διοικητική διαστροφή. Οι στρεβλώσεις αντί να ισιώνουν , μάλλον διαιωνίζονται. Για όσους έπιασαν στασίδι : κατανοώ την ανάγκη και το δίκαιο, αλλά και να μην μπορεί να έχει την ελάχιστη πιθανότητα πρόσβασης κάποιος να δουλέψει και ως εμπειρία. Δεν ξέρω πώς μπορεί να λυθεί δίκαια.
Για μένα το σωστό είναι να διεκδικούμε μόνιμη εργασία και όχι αύξηση της εναλλαγής. Δημιουργεί μεγάλη ανασφάλεια η συνεχής ανανέωση προσωπικού σε όλα τα σχολεία.