0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
επισης πρεπει να πουμε οτι οι καθηγητες με ΑΠΥ δεν πληρωνουν ΦΠΑ καθολου, καθως και δεν πληρωνουν Εμπορικο Επιμελητηριο. ειναι εξακριβωμενα!!
Μια στιγμούλα γιατι περδεύτηκα, δεν υπάρχει παρακράτηση φόρου 22,5% όταν κόβουμε μπλοκάκι ;Παράθεση από: mariliane στις Φεβρουαρίου 17, 2012, 04:54:21 pmεπισης πρεπει να πουμε οτι οι καθηγητες με ΑΠΥ δεν πληρωνουν ΦΠΑ καθολου, καθως και δεν πληρωνουν Εμπορικο Επιμελητηριο. ειναι εξακριβωμενα!!
Εμένα πάντως από την εφορία δεν μου το απέκλεισαν το ΦΠΑ παρότι είμαστε καθηγητές!!!Μου είπαν ότι για να μου πούν αν υπάρχει ΦΠΑ πρέπει να τους πάω ακριβώς τη σύμβαση που θα υπογράψουμε.............
Παράθεση από: helena86 στις Φεβρουαρίου 17, 2012, 07:47:08 pmΕμένα πάντως από την εφορία δεν μου το απέκλεισαν το ΦΠΑ παρότι είμαστε καθηγητές!!!Μου είπαν ότι για να μου πούν αν υπάρχει ΦΠΑ πρέπει να τους πάω ακριβώς τη σύμβαση που θα υπογράψουμε.............Η εκπαιδευτική δραστηριότητα απαλάσσεται του ΦΠΑ. Είναι απαραίτητο να κατατεθεί η σύμβαση έργου, στην οποία θα αναφέρονται οι ώρες και οι ημέρες απασχόλησης του εκπαιδευτικού έτσι ώστε να προκύπτει ότι πρόκειται για παροχή εξαρτημένης εργασίας. Κατά την διαδικασία της έναρξης στην αρμόδια ΔΟΥ, υπογράφετε υπεύθυνση δήλωση ότι προκειται για εξαρτημένη εργασία βασει των στοιχέιων που προκύπτουν από τη σύμβαση και απαλλάσσεστε. Δεν απαλλάσσεστε βέβαια από τη παρακράτηση του 20% της τελικής αμοιβής (στην περιπτωση που το συνολικό εισόδημα ξεπερνά τις 5000).
Καλημέρα συνάδελφοι.Μαθηματικός ΠΕ03 εδώ..Προχτές αρνήθηκα την θέση για 15 ώρες εβδομαδιαίως και εξηγώ τους λόγους γιατί για ένα νέο συνάδελφο δεν αξίζει..Αφού πήγα σε ΟΑΕΕ και Λογιστή έμαθα τα εξής:ΟΑΕΕ:110
Με τα πολλά μίλησα με το ΙΔΕΚΕ με την κα Λάζου.Δεν πρόκειται για σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, αλλά για ανεξάρτητη εργασία.Της είπα ότι ο λογιστής ζητά αντίγραφο της σύμβασης, μου είπε ότι περιμένουν να εγκριθεί από τον νομικό σύμβολο εδώ και αρκετές μέρες.ΣΙγά μην εγκρίνει!!Αν κόβεις αποδείξεις κάτω από 300
στην Αττικη ή στις μεγαλες πολεις θα βρουν γιατι οι λιστες ειναι μεγαλες. υπαρχουν τελειοφοιτοι που πληρωνουν ακομα για να τους παρουν, για την προυπηρεσια. στην επαρχια, σε μικρες πολεις οπου οι λιστες ειναι μικρες, εκει θα την καταλαβουν! εκει θα υπαρξει προβλημα.
σας βαζουν να κανετε δηλωση παραιτησης? τι ειναι αυτο παλι?