0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μόλις ρώτησα στο Ινεδιβιμ, για το πότε βλέπουν να βγαίνει η νέα προκήρυξη και μου είπαν το εξής: "Δεν έχουμε ακόμα εικόνα. Τώρα που έχουμε νέα κυβέρνηση, θα αργήσει". Τι να πω. Από ότι είδα η νέα κυβέρνηση, μπήκε δυναμικά, άκουσα για αυξήσεις μισθών. Δεν μπορεί θα μεριμνήσει και για τους ωρομίσθιους...
Κάθε φορά που βγαίνει το θέμα της ανανέωσης των συμβάσεων γεμίζουμε καμιά δεκαριά σελίδες εδώ. Δεν υπάρχει δίκαιο και άδικο εδώ ο καθένας θα πει την άποψη του από τη δικιά του σκοπιά.Αυτός που έχει τα προσόντα δεν τον αφορά το θέμα νομίζω.Εγω θα επαναλαμβάνω ότι με ενδιαφέρει να προσλαμβάνονται οι ωρομίσθιοι αρχές της σχολικής χρονιάς. Αυτό με νοιάζει για το αν θα είναι με ανανέωση ή με νέα προκήρυξη δεν με ενδιαφέρει γιατί αυτός που έχει τα προσόντα θα διδάξει έτσι και αλλιώς σε ΣΔΕ.Άντε και δεν γίνει ανανέωση και βγει προκήρυξη το καλοκαίρι και δουλέψουμε όπως πριν 3 χρόνια 3,5 μήνες μόνο.Ποιος θα είναι ευχαριστημένος.Η απάντηση είναι κανένας εκτός απο το ΙΝΕΔΙ
Μπερδεύεις τα θέματα, το ότι στο ινεδιβίμ είναι άχρηστοι, αργούν κτλ δεν δικαιολογεί να καταφεύγουν σε λύσεις καταστρατήγησης της αξιοκρατίας. Επίσης, το θέμα δεν είναι υποκειμενικό από τη σκοπιά σου και τη σκοπιά μου...από τη στιγμή που γίνεται ανανέωση μπορεί να βρεθεί να δουλεύει πχ ο 5ος της κατάταξης γιατί ο 1ος την προηγούμενη χρονιά δεν δούλευε! Ή ακόμα μπορεί την επόμενη χρονιά κάποιος που ήταν χαμηλά να συγκεντρώνει περισσότερα μόρια λόγω σεμιναρίων/μεταπτυχιακού κτλ αλλά να βρίσκεται ξανά εκτός λόγω ανανέωσης του περσινού πρώτου! Το αν για κάποιον έχει σημασία ή όχι αυτό είναι δικό του θέμα, πάντως σίγουρα δεν χαρακτηρίζεται δίκαιο και αξιοκρατικό το σύστημα με τις ανανεώσεις!
Συνάδελφε κάποιος μπορεί να πει το δίκαιο είναι να γίνουν 2ετής συμβάσεις και κάποιος άλλος να προσλάβουν μόνιμους και κάποιος άλλος να μη πάρουν καθόλου ωρομίσθιους και κάποιος άλλος να απολύσουν τους μόνιμους που είναι τώρα και να πάρουν με ασεπ άλλους.Δεν μπορώ να συμμετέχω στη συζήτηση που ανοίγεις.Επιμένω στην άποψη τα ΣΔΕ να ξεκινάνε 1 Οκτωβρίου με καθηγητές και δεν βρίσκω άδικη την ανανέωση ουτε την προκήρυξη στη σωστή ώρα. Άποψη μου και δεν μου αλλάζεις άποψη με το αν ο ένας ξεχασε να κάνει τη μία χρονιά ή την άλλη πήρε διδακτορικό ή διάφορα άλλα.
Επίσης να συμπληρώσω ότι τα προσόντα τα αποκτάμε για να τα χρησιμοποιήσουμε όταν βγει μια προκήρυξη και για δική μας πρόοδο όχι βγάζουμε μια προκήρυξη επειδή πήραμε φέτος κάποια καινούργια προσόντα.
Νομίζω είμαι σαφής αλλά επιμένεις να γενικεύεις, μιλάω για την επιμελώς...πρόχειρη τακτική του ινεδιβίμ τη μια χρονιά να βγάζει προκήρυξη (όπως τις περισσότερες φορές) και την άλλη να ανανεώνει συμβάσεις. Την συζήτηση δεν την άνοιξα εγώ συνάδελφε, ούτε σκοπό έχω να σου αλλάξω γνώμη, το προφανές προσπαθώ να αναδείξω. Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί αναφέρεις το αυτονόητο, το να ξεκινάει εγκαίρως η σχολική χρονιά και με τους ωρομίσθιους να δουλεύουν στην ώρα τους με το αν είναι δίκαιη και αξιοκρατική η ανανέωση συμβάσεων.
Σαφώς, ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση θέλω να πιστεύω ότι όσοι κάνουν χρήση του φόρουμ είναι αρκετά νοήμονες για να το αντιλαμβάνονται.
Αντί να μαλώνουμε για το...πότε θα βγει η προκύρηξη, μήπως, λέω μήπως, να πιέζαμε τώρα περισσότερο από ποτέ, τώρα με την αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας, για αλλαγή του άθλιου καθεστώτος συμβάσεων των οποίων υπογράφουμε??!!! Αυτό θα έπρεπε να σας ενδιαφέρει συνάδελφοι....Την ανύπαρκτη ασφάλιση ή την παράνομη υποχρέωση για εγγραφή στον ΟΑΕΕ αν θέλουμε να δουλεύουμε στο ΙΝΕΔΙ