0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Γτ αμα ανανεώνονταν πάντα τότε θα γινόσουν ουσιαστικά μόνιμος....
Μα δεν είναι μόνιμοι σε αυτές τις θέσεις. Μόνιμοι είναι στις οργανικές τους. Για να πάρουν αυτές τις θέσεις βγαίνει πρόσκληση με μοριοδότηση. Για να φύγουν από το Καστελόριζο που είναι η οργανική τους και να βρεθούν Α' θεσσαλονίκης χρειάζονται μόριακια απο προυοηρεσία, επιμόρφωση κλπ όπως ακριβώς οι ωρομίσθιοι, οπότε δεν καταλαβαίνω το επιχείρημα σου.
Σκέπτομαι εγώ, άραγε οι μόνιμοι που ανανέωσαν την απόσπαση τους στα σδε, έχουν πιστοποίηση εοπεπ? Γιατί να την ζητούν από μας τους υπόλοιπους?
Επομένως να ζητήσουμε να μην παίρνουν απόσπαση όσοι δε διαθέτουν την πιστοποίηση εις βάρος των ωρομίσθιων που το διαθέτουν κι αυτό το ρημάδι και προκοπή δε βλέπουν. Ελεος πια με τις ανισότητες.
Σωστό αλλά ούτε πολλοί ωρομίσθιοι φέτος είχαν πιστοποίηση. Μην κοροιδευόμαστε.Ακόμη δεν το έχουν βάλει ως απαιτούμενο.
Ακριβώς επειδή δεν έχει μπει προαπαιτούμενο δίνεται η δυνατότητα με το δεύτερο πίνακα των μη πιστοποιημένων να προσληφθούν και μη πιστοποιημένοι μέχρι να καλυφθούν οι θέσεις. Το έκαναν έτσι γιατί ούτε καν αίτηση δε θα μπορούσαν να υποβάλλουν οι απιστοποίητοι. Αν θες υπάρχουν λύσεις. Αν δε θες από δικαολογίες ουυυυ πολλές... Κάποτε όμως σε αυτή τη χώρα πρέπει και κάποια άτομα να πάρουν έστω στο ελάχιστο αυτό που τους αξίζει και για το οποίο έχουν φτύσει αίμα κάνοντας τα πάντα από επιμορφώσεις, πιστοποιήσεις ,μεταπτυχιακά. Να ανεβαίνει το επίπεδο όχι να κατεβαίνει γιατί κάποιοι δε θέλουν ή δεν δύνανται και δικαιολογούνται συνεχώς. Πολλοί απλήρωτοι ωρομίσθιοι έτρεξαν να πιστοποιηθούν, οι μόνιμοι γιατί όχι που έχουν και σταθερό μισθό; Αν τους ενδιαφέρει όντως το αντικείμενο ας το δουλέψουν όπως κι εμείς.
Δεν ξέρω για ποιους πίνακες μιλάς. Μου θυμίζουν ΙΕΚ αυτά που λες. Εδώ για τα ΣΔΕ μιλάμε που δεν υπήρξαν τέτοιοι πίνακες.Επίσης, κάτι ή είναι προαπαιτούμενο για όλους ή για κανέναν. Και η πιστοποίηση μέχρι τώρα δεν ήταν προαπαιτούμενο για κανέναν.
Μιλάω για τα κριτήρια προκήρυξης ΣΔΕ που δημοσιεύτηκαν τέλη 2015 ασχέτως αν δε βγήκε ποτέ η προκήρυξη. Ε αυτό λέμε. Να μπει προαπαιτούμενο σε όλους μόνιμους-ωρομίσθιους. Κάποιοι κοπίασαν γιατί να αντιμετωπίζονται το ίδιο όπως αυτοί που δεν έχουν στρωθεί να διαβάσουν τις κοντά 300 σελίδες, να πληρώσουν τα 120 και να περάσουν τις εξετάσεις; Ας μην ξεχνάμε υπήρχαν άτομα που δούλευαν σε ΣΔΕ, ΚΔ