*

Αποστολέας Θέμα: Διάβασμα για ΑΣΕΠ  (Αναγνώστηκε 34168 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος edipmet

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ: Διάβασμα για ΑΣΕΠ
« Απάντηση #14 στις: Απριλίου 06, 2008, 04:17:50 pm »
(στην πρωτη προταση παρελειψα τη λεξη χρονος.)
Αυτο που θελω να καταληξω ειναι οτι οσο και αν εχεις διαβασει οσο ικανος κι αν εισαι μεγαλη βαρυτητα τελικα εχει η αποδοση σου τη συγκεκριμενη στιγμη της εξετασης δηλαδη η κατασταση στην οποια βρισκεσαι.Αυτο που ειπε καποιος εδω οτι πρεπει να στροφαρεις , συμφωνω απολυτως.Στα πολλαπλης επιλογης οκ παιζει η γνωση ,αλλα στα πιο δημιουργικα κομματια που γραφεις το κατεβατο πρεπει να εισαι στα καλυτερα σου.Αν κρυωνεις-ζεσταινεσαι -πιαστηκες σιγουρα οι γνωσεις σου δε θα αποδωθουν με τον καλυτερο τροπο. Απλα βαζω και μια αλλη διασταση περα απο το διαβασμα.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 13:44:13 »

Αποσυνδεδεμένος leti77

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ 06
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Απριλίου 06, 2008, 04:22:08 pm »
.Δεν εχω συνηθισει να καθομαι 5 ωρες σε ξυλινη καρεκλα χωρις διαλειμμα (χωρις τσιγαρο,καλα αυτο  ειναι δικο μου προβλημα ας προσεχα).

Και δικο μου επισης!!!!!!!!!!!!!!

;Συμφωνα με αυτο ο καθενας μας θα ειχε αποδωσει καλυτερα σε μονοωρη η διωρη εξεταση αντι σε τετραωρη.

Και σε αυτο συμφωνω,θα προτιμουσα οχι τοσο εκτεταμενα θεματα που θα επιδεχονταν πιο συγκεκριμενων απαντησεων......................
You only live twice,οr so it seems,one life for yourself and one for your dreams....

Αποσυνδεδεμένος edipmet

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Απριλίου 07, 2008, 09:21:54 am »
δε βρηκα τα θεματα φοβερα δυσκολα.Αυτο που καταλαβα οτι με εριξε και τις 2 φορες ειναι οτι περα απο τις 2 ωρες ο εγκεφαλος μου δεν αποδιδει ικανοποιητικα.Μουδιαζει ,ναρκωνεται.Την πρωτη φορα εφυγα στις 230 ωρες. Περασα ,αυτο σημαινει για μενα οτι αν ειχα αντεξει πεισσοτερο θα εγραφα πολυ καλυτερα. Χαιρομαι που και καποιος αλλος συμφωνησε με αυτο το προβλημα. Τι να κανω; Πρεπει να προπονηθω ισως σε 5ωρη δοκιμασια;Θα μου πειτε ο καθενας με τον πονο του εδω μεσα :)

Αποσυνδεδεμένος elbono

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕΟ2
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Μαΐου 26, 2008, 09:41:16 pm »
Σου προτεινω να διαβασεις το Ευρωπαικο Κοινο Πλαισιο Αναφορας για την εκμαθηση των ξενων γλωσσων το οποιο εχει πολλες γλωσσωλογικες εννοιες .Ειναι οτι πρεπει για τα παιδαγωγικα του κλαδου μας. (ΠΕ 06 ). Το βιβλιο υπαρχει στο ιντερνετ σε μορφη pdf. Κατεβασε το και μετα δες τα θεματα που εχουν πεσει το 2005 2007.

Περιμενω τις εντυπωσεις σου!

GOOD LUCK !!
καλησπερα!θα μπορουσες μηπως να μου πεις απο που θα το κατεβασω!ευχαριστω!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 13:44:13 »

Αποσυνδεδεμένος catwoman2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Μαΐου 27, 2008, 08:55:39 am »
καλημερα παιδια. Να ρωτησω κατι ασχετο με ΑΣΕΠ σχετικο με εξετασεις ECCE.. μηπως εχετε μαθητες που να έδωσαν προφορικα? Ενδιαφερομαι να μαθω καποια θεματα..
Σιχαίνομαι την εκπαιδευση. Λατρεύω την διδασκαλία.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Μαΐου 28, 2008, 08:33:27 am »
αραγε για την ύλη μας (ΠΕ06) εχει ακουστεί τιποτα ή παλι είναι "ολα" μεσα?

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Μαΐου 29, 2008, 09:52:43 pm »
σχολιο για την υλη Πε06 Αγγλικών ................."ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ" δηλαδή όλα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Καλη επιτυχία
οσοι πιστοί προσέλθετε........

Αποσυνδεδεμένος Marcus

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Ιουνίου 14, 2008, 01:03:48 pm »
Σου προτεινω να διαβασεις το Ευρωπαικο Κοινο Πλαισιο Αναφορας για την εκμαθηση των ξενων γλωσσων ... Το βιβλιο υπαρχει στο ιντερνετ σε μορφη pdf.
θα μπορουσες μηπως να μου πεις απο που θα το κατεβασω!ευχαριστω!

Υπάρχει εδώ: http://www.coe.int/t/dg4/linguistic/CADRE_EN.asp (ξέρω έναν μ... που πλήρωσε 12.000 δρχ. για να το αγοράσει το 2002  :-[)

Τα πιο χρήσιμα κεφάλαια είναι τα τελευταία (σελ. 157 κ.ε.), που μιλάνε για tasks, syllabus και assessment. Πάντως, γενικά, είναι ένα βιβλίο που θα πρότεινα για εμβάθυνση και όχι για εξοικείωση.

Αποσυνδεδεμένος vassilo

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Ιουνίου 17, 2008, 12:01:29 am »
Eγώ πέρασα στον προ-προηγούμενο ΑΣΕΠ (πρώτη φορά συμμετείχα), χωρίς κανένα μόριο από προϋπηρεσία και με λίγο διάβασμα. Θεωρώ ότι είναι κα ι λίγο τύχη.

όσον αφορά τα παιδαγωγικά είχα αρχίσει από το καλοκαίρι κάτω από την ομπρέλα (τέτοια εποχή καλή ώρα ) να διαβάζω παιδαγωγικά κυρίως για να ξαναβρώ το λεξιλ΄΄ογιο που είχα ξεχάσει έχοντας αποφοιτήσει από το 1999 μήπως και έπεφτε κάποιο θέμα ανάπτυξης . Διάλεξα ένα βιβλίο του Πανεπιστημίου που είχε τα ρεύματα τα παιδαγωγικά.

Σε θέμα ανάπτυξης θυμάμαι είχα αναφέρει και ένα όχι και τόσο γνωστό ρεύμα εκείνο του Summerhill - φιλελεύθερη αγωγή για εντυπωσιασμό. Θεωρώ ότι ο εντυπωσιασμός παίζει σημαντικότατο ρόλο.

Μην ξεχνάτε να πρεσβεύετε πάντα την άποψη που ο διορθωτής θα θέλει να ακούσει , ακόμη και αν σην πραγματικότητα δεν συμφωνείτε καθόλου.

Πάντα να απαντάτε με κέντρο τον μαθητή και το autonomous learning. Bρείτε σάιτς όπου άλλοι καθηγητές προτείνουν παιχνίδια για εκμάθηση γραμματικής και πάντα στο lesson plan   να τελειώνετε με ένα παιχνίδι λέγοντας : αν μας μείνουν πέντε λεπτά θα παίξουμε .....

Μην ξεχνάτε ότι θα δουλ'έψετε σε πολυπληθείς τάξεις και όχι σε τάξεις φροντιστηρίου οπότε μιλάμε για 20-25 παιδιά.

Να διαλέγετε επίπεδο intermediate  γιατί εκεί μπορούμε να διδάξουμε σχεδόν όλα τα φαινόμενα της γραμματικής.

Μην απαντάτε σε ερώτηση multiple choice  εάν δεν είσαστε σίγουροι. Μην ξεχνάτε την αρνητικη βαθμολογία .

Πάντα να προτείνετε άσκηση που να περιέχει χρήση υπολογιστών.

Και μην ξεχνάτε ότι μάλλον ποτέ δεν θα εφαρμόσετε το λέσον πλαν που προτείνετε , αλλά τι σας νοιάζει ;;; Σκοπός είναι να περάσετε.

Επίσης ... πηγαίνετε χωρίς άγχος. Κανείς δεν χάνεται. Νομίζω ότι η αναισθησία μου με βοήθησε. Και εγ΄'ω βαρέθηκα και ένα θέμα δεν το ανέπτυξα όσο ήθελα αλλά είπα δεν βαριέσαι και τι έγινε.

Δεν ξέρω τίποτε περισότερο , και τίποτε λιγότερο από εσάς . Κάντε επιλεκτικό διάβασμα και μην μάθετε τίποτε απέξω. Κρατήστε σημειώσειςσε αυτά που σας φαίνονται ενδιαφέροντα και θα τα καταφέρετε.

Καλή σας επιτυχία και ελπίζω να μην σας κούρασα και να βοήθησα λίγο.

ΥΓ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ (σ'αυτήν την περίπτωση : ο μαθητής)
To teach or not to teach?

Αποσυνδεδεμένος Marcus

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Ιουνίου 17, 2008, 12:49:59 am »
Να εκφράσω κατ' αρχήν τα συγχαρητήριά  μου για την επιτυχία σου, και τις ευχαριστίες εκ μέρους όλων για τις καλοπροαίρετες συμβουλές.

Για την πληρέστερη όμως κατανόηση όσων γράφεις, θα μπορούσες σε παρακαλώ να αναπτύξεις λίγο εκτενέστερα τα παρακάτω σημεία:

α) Γιατί θεωρείς ότι το Summerhill αποτελεί "όχι και τόσο γνωστό ρεύμα", όταν αναφέρεται όχι μόνο στην επιστημονική βιβλιογραφία, αλλά μέχρι και σε σειρές για μαθητές; Κατά δεύτερον, πέρα από την αναφορά σε εκπαιδευτικά πειράματα, και δη αμφιλεγόμενης αποτελεσματικότητας, που έλαβαν χώρα την τελευταίας εικοσαετία, σε τι συνίσταται ο "εντυπωσιασμός" που προτείνεις;

β) Πως εφαρμόζεται στην πράξη η συμβουλή να γράφουμε "αυτό που ο διορθωτής θέλει να ακούσει" (να "διαβάσει" θα έγραφα εγώ); Γιατί αν οι υποψήφιοι ήξεραν εξ αρχής τις αναμενόμενες απαντήσεις, δεν θα είχε νόημα ο διαγωνισμός... Με δεδομένο μάλιστα πως έχουμε ξεπεράσει την εποχή της "μιας ορθής μεθόδου", η συμβουλή σου φαίνεται επιστημονικά άτοπη και σίγουρα παρακινδυνευμένη. Εξ άλλου φαίνεται τουλάχιστον περίεργο να υποστηρίξει κανείς μια διδακτική πρόταση την οποία δεν ενστερνίζεται μεθοδολογικά, μόνο και μόνο με την υποψία πως ίσως να τη συμμερίζεται ένας άγνωστος διορθωτής. Η δική μου εκτίμηση είναι πως η απόκλιση μεταξύ των μεθοδολογικών παραδοχών και του προτεινόμενου σχεδίου μαθήματος γίνεται εύκολα αντιληπτή και θα βαθμολογηθεί αρνητικά από κάθε σοβαρό διορθωτή. Εσύ που τη στηρίζεις τη διαφορετική σου άποψη;

γ) Πως προτείνεις να αρθεί η αντίφαση μεταξύ της "ρεαλιστικής" προσέγγισης ("θα δουλ'έψετε σε πολυπληθείς τάξεις"), και τις "ιδεαλιστικής" προσέγγισης ("να προτείνετε άσκηση που να περιέχει χρήση υπολογιστών", "αν μας μείνουν πέντε λεπτά θα παίξουμε"), που φαίνεται να πρεσβεύεις ταυτόχρονα;

Θα μου επιτρέψεις να σχολιάσω, χωρίς ίχνος κακίας για όσους διορίσθηκαν μαζί σου,  πως όλες οι παραπάνω αδυναμίες ίσως να μη στοίχιζαν πολύ σε έναν διαγωνισμό όπως αυτός του 2005 όταν προσελήφθησαν λίγο περισσότεροι από 1 στους 5 υποψηφίους. Αλλά σε ένα πιο ανταγωνιστικό διαγωνισμό όπως ο επικείμενος ενδεχομένως να απαιτείται μια κάπως λιγότερο πρόχειρη αντιμετώπιση.

Αποσυνδεδεμένος vassilo

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Ιουνίου 17, 2008, 08:33:15 am »
To teach or not to teach?

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Ιουνίου 17, 2008, 11:11:35 pm »
ευχαριστουμε πολυ για τα ενθαρυντικα σου λογια

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
  • ......της συννεφιάς ρηγόπουλο.....
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Ιουνίου 18, 2008, 10:52:59 am »
Που 'ναι η leti.........? ??? ???
οεο που 'ναι η leti..............?

Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα,σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Θέλω να είμαι ένα καλάμι,ένα χαμόκλαδο,μα όσο ανεβαίνω,μόνος ν' ανεβαίνω.

Αποσυνδεδεμένος ΑΝΚΑΛ

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Ιουνίου 23, 2008, 09:52:05 am »
ΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΚΑΙ ΕΓΩ 3 ΦΟΡΕΣ ΕΠΙΤΥΧΟΥΣΑ ΠΕ06 ΕΙΜΑΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΔΙΟΡΙΣΤΕΑ!ΕΚΕΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΑΙΤΑΙΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ. ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΗΤΑΝ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182689
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 665
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)