*

Αποστολέας Θέμα: Διάβασμα για ΑΣΕΠ  (Αναγνώστηκε 34105 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος catwoman2

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Διάβασμα για ΑΣΕΠ
« Απάντηση #42 στις: Ιουλίου 08, 2008, 09:52:22 pm »
Και μονο που ειδα τον αριθμο των θεσεων ΠΕ 06 για τον επομενο ΑΣΕΠ μου κοπηκε καθε ορεξη για διαβασμα:264 ολοι κι ολοι!Τελικα ειναι μεγαλοι καραγκιοζηδες.........
264 ειναι αυτοι που θα διοριστουν μεσω ΑΣΕΠ + το 40%=? ή ολοι και ολοι οι επομενοι διοριστεοι θα ειναι 264?
Σιχαίνομαι την εκπαιδευση. Λατρεύω την διδασκαλία.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 09:59:31 »

Αποσυνδεδεμένος leti77

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ 06
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Ιουλίου 08, 2008, 09:55:42 pm »
Και μονο που ειδα τον αριθμο των θεσεων ΠΕ 06 για τον επομενο ΑΣΕΠ μου κοπηκε καθε ορεξη για διαβασμα:264 ολοι κι ολοι!Τελικα ειναι μεγαλοι καραγκιοζηδες.........
264 ειναι αυτοι που θα διοριστουν μεσω ΑΣΕΠ + το 40%=? ή ολοι και ολοι οι επομενοι διοριστεοι θα ειναι 264?

Λογικα 264 θα ειναι μονο απο ΑΣΕΠ.Δηλαδη 132 την πρωτη χρονια και 132 την επομενη...Παντως λιγο λιγοτεροι απο την προηγουμενη φορα...
You only live twice,οr so it seems,one life for yourself and one for your dreams....

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Ιουλίου 09, 2008, 12:49:44 am »
αρα θα παρει συνολικα γυρω στους 300++ ??? ??? ??? ???

Αποσυνδεδεμένος prof

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Ιουλίου 10, 2008, 11:05:42 am »
Υπαρχει καποιο βιβλιο για projects και  lesson plans?

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 09:59:31 »

Αποσυνδεδεμένος ayla

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Ιουλίου 18, 2008, 07:31:29 pm »
Sinadelfe to mono vivlio pou xero gia project work mas to edosan sto frodistirio na to vgaloume fototipies. Einai to project work tis Diana L Fried-booth.

To xero oti einai asxeto, alla an den ta po kapou tha skaso. Fetos to kalokairi piga kai graftika se ena frodistirio gia na kano kapoia mathimata gia ton ASEP. O monos logos pou sinexizo kai pigaino einai giati edosa polla lefta ta opoia tora klaio!! Den mas exoun dosei kamia vivliografia, den asxolountai sxedon katholou (i andimetopisi apenandi mas einai les kai eimaste provatakia stin sfagi...) kai exoun enan apistefto aera anoterotitas afou "einai afthendies san episimoi diorthotes tou ASEP". En pasi periptosi, ena mina tora den ematha sxedon TIPOTA parapano apo afta pou ixera sas milao eilikrina! To mono pou akoume einai oti prepei na prospathisoume perissotero (xoris katefthinsi omos) kai oti einai poli diskolo na perasoume! Endaxi, oloi to xeroume, den eimaste ilithioi!!!

Afto pou thelo na po einai oti to frodistirio telika den eggiatai tipota kai oute dinei ousiastiki gnosi. Me liga logia o kathenas prepei na psaxei na vri ta vivlia pou nomizei oti tha ton voithisoun.

Pistevo oti isos tha'prepe na mazeftoume ooooloi oi kammenoi ton frodistirion, na mazepsoume tin ili kai ta vivlia pou mas edosan kai na kanoume mia sigkrisi vre paidi mou!! Xero go! Pandos oloi sto tmima tin patisame. Skefteite poli kala prin pate kai grafteite kapou.

Αποσυνδεδεμένος Μαύρη

• Ιστορικό μέλος
  • Εγώ πότε θα γίνω αναπληρώτρια?
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Ιουλίου 18, 2008, 07:35:28 pm »
Sinadelfe to mono vivlio pou xero gia project work mas to edosan sto frodistirio na to vgaloume fototipies. Einai to project work tis Diana L Fried-booth.

To xero oti einai asxeto, alla an den ta po kapou tha skaso. Fetos to kalokairi piga kai graftika se ena frodistirio gia na kano kapoia mathimata gia ton ASEP. O monos logos pou sinexizo kai pigaino einai giati edosa polla lefta ta opoia tora klaio!! Den mas exoun dosei kamia vivliografia, den asxolountai sxedon katholou (i andimetopisi apenandi mas einai les kai eimaste provatakia stin sfagi...) kai exoun enan apistefto aera anoterotitas afou "einai afthendies san episimoi diorthotes tou ASEP". En pasi periptosi, ena mina tora den ematha sxedon TIPOTA parapano apo afta pou ixera sas milao eilikrina! To mono pou akoume einai oti prepei na prospathisoume perissotero (xoris katefthinsi omos) kai oti einai poli diskolo na perasoume! Endaxi, oloi to xeroume, den eimaste ilithioi!!!

Afto pou thelo na po einai oti to frodistirio telika den eggiatai tipota kai oute dinei ousiastiki gnosi. Me liga logia o kathenas prepei na psaxei na vri ta vivlia pou nomizei oti tha ton voithisoun.

Pistevo oti isos tha'prepe na mazeftoume ooooloi oi kammenoi ton frodistirion, na mazepsoume tin ili kai ta vivlia pou mas edosan kai na kanoume mia sigkrisi vre paidi mou!! Xero go! Pandos oloi sto tmima tin patisa me. Skefteite poli kala prin pate kai grafteite kapou.
καλησπερα. επειδη με ενδιαφερει αυτο που λες και συμφωνω, εννοεις γνωστικό ή αναφερεσαι στη β θεματικη ενοτητα?

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Ιουλίου 18, 2008, 11:16:27 pm »
ayla μπορείς να γραφεις με ελληνικους χαρακτηρες γιατι ειναι ευκολοτερο να σε διαβαζουμε??? ;) 

Αποσυνδεδεμένος ayla

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Ιουλίου 19, 2008, 12:30:43 pm »
Καλημέρα σε όλους,

Συγνώμη για τους Αγγλικούς χαρακτήρες ελπίζω τώρα να είναι καλύτερα.

Αποσυνδεδεμένος Μαύρη

• Ιστορικό μέλος
  • Εγώ πότε θα γίνω αναπληρώτρια?
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Ιουλίου 19, 2008, 12:39:21 pm »
Καλημέρα σε όλους,

Συγνώμη για τους Αγγλικούς χαρακτήρες ελπίζω τώρα να είναι καλύτερα.

Αποσυνδεδεμένος ayla

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Ιουλίου 19, 2008, 01:36:03 pm »
ΠΕ 34 και εγώ πρώτη φορά δίνω γιατί τον περασμένο ΑΣΕΠ τον έχασα λόγω ΔΟΑΤΑΠ.

Μια φίλη μου που πέρασε ΑΣΕΠ με την δεύτερη και χωρίς φροντηστήριο μου είπε ότι για τα παιδαγωγικά διάβασε το τεράστιο βιβλίο του Μτσαγγούρα "Θεωρία και πράξη της διδασκαλίας. Η σχολική τάξη". Είναι πάντως ένα βιβλίο το οποίο όταν το δείς θα σου κοπεί κάθε όρεξη για διαβασμα.

Εγώ το διαβάζω όσο μπορώ και ταυτόχρονα χρησιμοποιώ και ένα εγχείρίδιο των εκδόσεων πελεκάνος "Κλάδος Αγγλικής Γλώσσας Διαγωνισμοί πρόσληψης εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ" για την Αγγλική. Είχε βγεί αμμέσως μετά τον περασμένο ΑΣΕΠ και έχει πολλές θεωρίες συνοπτικά. Είναι αρκετά δυσανάγνωστο γιατί συνεχώς χρησιμοποιεί ορολογίες. Υποτίθεται ότι σου δίνει γενικές κατευθύνσεις και εξηγεί με βάση την θεωρία γιατί η κάθε απάντηση είναι σωστή στα παιδαγωγικά.

Τέλος σου προτείνω ανεπιφύλακτα το βιβλίο του Harmer το "The Prtactice of English Language Teaching" γιατί είναι τρομερά ευανάγνωστο αρκετά συνοπτικό ώστε να μην χάνεσαι και να μπορείς να κάνεις επανάληψη αλλά όχι τόσο συνοπτικό ώστε να μην καταλαβαίνεις τίποτα.

Αποσυνδεδεμένος X.K.

• Πλήρες μέλος
  • I love English ΠΕ 06
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Ιουλίου 19, 2008, 05:21:29 pm »
ΠΕ 34 και εγώ πρώτη φορά δίνω γιατί τον περασμένο ΑΣΕΠ τον έχασα λόγω ΔΟΑΤΑΠ.

Μια φίλη μου που πέρασε ΑΣΕΠ με την δεύτερη και χωρίς φροντηστήριο μου είπε ότι για τα παιδαγωγικά διάβασε το τεράστιο βιβλίο του Μτσαγγούρα "Θεωρία και πράξη της διδασκαλίας. Η σχολική τάξη". Είναι πάντως ένα βιβλίο το οποίο όταν το δείς θα σου κοπεί κάθε όρεξη για διαβασμα.

Εγώ το διαβάζω όσο μπορώ και ταυτόχρονα χρησιμοποιώ και ένα εγχείρίδιο των εκδόσεων πελεκάνος "Κλάδος Αγγλικής Γλώσσας Διαγωνισμοί πρόσληψης εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ" για την Αγγλική. Είχε βγεί αμμέσως μετά τον περασμένο ΑΣΕΠ και έχει πολλές θεωρίες συνοπτικά. Είναι αρκετά δυσανάγνωστο γιατί συνεχώς χρησιμοποιεί ορολογίες. Υποτίθεται ότι σου δίνει γενικές κατευθύνσεις και εξηγεί με βάση την θεωρία γιατί η κάθε απάντηση είναι σωστή στα παιδαγωγικά.

Τέλος σου προτείνω ανεπιφύλακτα το βιβλίο του Harmer το "The Prtactice of English Language Teaching" γιατί είναι τρομερά ευανάγνωστο αρκετά συνοπτικό ώστε να μην χάνεσαι και να μπορείς να κάνεις επανάληψη αλλά όχι τόσο συνοπτικό ώστε να μην καταλαβαίνεις τίποτα.

Αyla,καλησπερα.Και τα 3 βιβλια που αναφερεις ειναι πολυ καλα!Τα ελληνικα σου φαινονται δυσαναγνωστα,επειδη εχουνε ορους που δεν εχουμε μαθει στη σχολη π.χ.ευελικτη ζωνη,διαθεμετικοτητα κλπ.Και εμενα ετσι μου φαινοτανε την πρωτη φορα που εδωσα εξετασεις,μονο τωρα που δουλεψα λιγο ωρομισθια και ειδα πως ειναι ολα αυτα στην πραξη,καταλαβαινω καλυτερα και τη θεωρια!
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 19, 2008, 05:23:10 pm από X.K. »
Take me to the magic of the moment
on a glory night
where the children of tomorrow dream away
in the wind of change...

Αποσυνδεδεμένος vassilo

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Ιουλίου 19, 2008, 08:39:49 pm »
'Oταν έδωσα ΑΣΕΠ (και πέρασα- εκεί κι αν έμεινα με ανοικτό το στόμα) δεν ήξερα ούτε είχα ξαναφτιάξει ποτέ lesson plan.  Το οργάνωσα με βάση τα teacher's books που χρησιμοποιούσα στα ιδιαίτερα και τα aims μου δεν ήταν πάνω από 3 . Απλά είχα προτείνει , πολλές διαφορετικές ασκήσεις για προφορική εξάσκηση στην τάξη , κάποιες σε στυλ παιχνιδιού και μία ή δύο ασκήσεις εμπέδωσης για το σπίτι.

Δεν νομίζω ότι τους νοιάζει τόσο η ποσότητα όσο η ποιότητα των ασκήσεων. Απλά , αν έχετε ποτέ διδάξει ή και ας μην έχετε διδάξει , προσπαθήστε να θυμηθείτε ποιός τύπος άσκησης είχε βοηθ΄΄ησει τους μαθητές σας ή εσάς περισσότερο όταν διδάξατε ή μαθαίνατε το συγκεκριμένο γραμματικό ή συντακτικό φαινόμενο.Κατά πάσα πιθανότητα ο ίδιος τύπος άσκησης θα είχε βοηθήσει και τους διορθωτές και πολύ πιθανό να τον πάρουν με καλό μάτι.

Και μία ερώτηση : Τί είναι ΠΕ34 ;
To teach or not to teach?

Αποσυνδεδεμένος Nicole06

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Ιουλίου 19, 2008, 09:23:09 pm »
Καλησπέρα παιδια... Ειμαι απο Κρήτη και στον προηγούμενο ΑΣΕΠ αποφάσισα να ανέβω Αθηνα για να παρακολουθήσω καποια μαθήματα μήπως και βοηθηθώ κάπως.Ενοικίασα σπίτι για 3 μήνες (καταλαβαίνετε πόσο πήγε το μαλλι..)και έκανα μαθήματα σε ένα πολύ γνωστό φροντιστήριο.Πήρα και τα 4 μαθήματα. Στα ψυχοπαιδαγωγικά κατάλαβα οτι το επικεντρο είναι ο μαθήτης,στην ειδική πάλι ο μαθητής και η αλληλεπίδραση μεταξύ των μαθητών και των ειδικών στόχων που βάζουμε σε κάθε διδακτική διαδικασία.
Τα lesson plans νομίζω οτι πρέπει να επικεντρώνονται σε 3  αντε το πολύ 4 στόχους γιατί αλλιως θα ήταν παράλογο χρονικά να περιμένουμε ο μαθητής να ανταπεξέλθει σε πολλούς διδακτικούς σκοπούς.Μας τόνισαν όμως στην ειδική ότι πάντα πρέπει 5 λεπτά πρίν το μάθημα , να υπάρχει αφόρμηση (για να προκαλέσουμε το ενδιαφέρον των μαθητών)  και 5 μετά το μάθημα δραστηριότητα κλεισίματος.Φέτος δέν ξέρω αν θα δόσω.Μπορεί να πάω χωρίς διάβασμα για να δω τί θυμάμαι και πόσο με έχει βοηθήσει αυτός ο χρόνος ως ωρομίσθια.Ξέχασα να πώ οτι δεν είχα δουλέψει πριν τον ΑΣΕΠ. οσο για τα βιβλία υπάρχουν πολλά και καλό θα ήταν να διαβάζουμε απο 2 .ή 3 για να μήν πελαγώσουμε. :-\

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Ιουλίου 19, 2008, 09:31:18 pm »
καλησπερα και απο μενα εγω εδωσα 4 φορες σε 3 επιτυχουσα αλλα αναθεμα και αν ξερω γιατι πετυχα στις 3 και απετυχα στην 4η. Σχεδον αδιαβαστη πήγα σε ολες. Λιγο περισσοτερο έμφαση έδωσα παιδαγωγικά / διδακτικη περισυ με αποτελεσμα να γραψω πολυ καλα εκει και να πατωσω γνωστικο. Παλι καλα που ημουν επιτυχουσα να λεω.... :-[ Τελος παντων φετος δεν θα διαβασω διδ/ παιδ διοτι κανω μεταπτυχιακο στο ανοικτο και πιστευω θα βοηθησει αλλα για γνωστικο κανω τεστ για ECPE μηπως και με βοηθησουν... σας λεω τις απαντησεις που εδωσαν στο γνωστικο δεν μμπορω να τις εντοπισω... και βα τις δικαιολογησω.... :-\ :-\

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182687
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 656
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)