*

Αποστολέας Θέμα: Νέο Μισθολόγιο - Νέα ζωή???  (Αναγνώστηκε 30062 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ: Νέο Μισθολόγιο - Νέα ζωή???
« Απάντηση #56 στις: Νοεμβρίου 21, 2011, 11:38:16 pm »
Δύο είναι οι βασικές αντιδράσεις μέχρι τώρα στο νέο μισθολόγιο.

1. Η μείωση των εξόδων για αυτούς που έχουν αρκετή προυπηρεσία μάλλον για την επιβίωση και
2. Η μετανάστευση των νεότερων που οδηγούνται στην εξαθλίωση με τους τραγικά πενιχρούς μισθούς των νεοδιόριστων.

Δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ τις τρείς "χάριτες" του υπουργείου μας με προεξέχουσα την Διαμαντοπούλου που δεν προστάτεψαν καθόλου τους νέους εκπαιδευτικούς. Μακάρι να σημάνει αυτή η στάση τους και τον πολιτικό τους θάνατο...  >:(

Κατά τα άλλα, είναι παρηγοριά να βλέπεις την αισιόδοξη και θετική στάση πολλών από εμάς και  τις λύσεις που προτείνονται. Και κάτι ακόμη: ήμουν 17 χρόνια στην Γερμανία και θα επέστρεφα με πολύ μεγάλο πόνο σκεφτόμενος μόνο κυρίως τις κόρες μου... Ζούμε στην πιο όμορφη χώρα του κόσμου και εγώ μάλλον θα προσπαθήσω να παραμείνω εδώ έστω και με αλλαγή του επαγγέλματος του εκπαιδευτικού. Αυτό ίσως μου προκαλεί ακόμη περισσότερο πόνο από αυτόν της ξενητιάς...  :-\

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:07:33 »

Αποσυνδεδεμένος Boldini

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • όχι άλλο κάρβουνο(ΠΕ60)
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Νοεμβρίου 21, 2011, 11:42:31 pm »

Ρε παιδιά λίγο μίζερα μου ακούγονται όλα αυτά... Στο '40 θα γυρίσουμε; Σε λίγο θα μας πείτε πως θα κάνουμε και καφέ από ρεβίθια...  ???
Επίσης ο γάιδαρος είναι πολύ συφερτικός σε σχέση με ΙΧ. Και τα φακελάκια το τσάι, δεν τα πετάμε μετά από κάθε χρήση, τα στεγνώνουμε στον ήλιο και τα ξαναχρησιμοποιούμε. Για να μην πω ότι οι κοπέλες κρατώντας τα τούλια από τις μπομπονιέρες στους γάμους που πάνε, σε μερικά χρόνια θα μπορούν να ράψουν ένα κομψότατο νυφικό...  ::)

κοίτα τώρα άθελά σου μας δίνεις ιδέες ;D

μια συνταγή για την κοπελιά παραπάνω (jamais)

πήλινγκ σπιτικό
ζάχαρη κρυσταλλική
ελαιόλαδο καλό
μέλι

δεν θυμάμαι τις αναλογίες,πρέπει να βγει ούτε πολύ ρευστό,ούτε πολύ πηκτό
πάντως θα ξεχάσεις τι θα πει  lancome
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 21, 2011, 11:44:05 pm από Boldini »

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Νοεμβρίου 21, 2011, 11:58:03 pm »
καλά...άστο το απογορεύεται
γίνεται;;
εννοώ θα πιάσει;ή θέλει κήπο;

όχι ρε, τι κήπο; μια χαρά θα πιάσει...
και άκου κόλπο για τις πατάτες:παίρνεις ένα βαρέλι βάζεις μια στρώση πατάτα και απο πάνω χώμα....και περιμένεις...όταν βγούνε οι πρώτες πατάτες τις ξαναθάβεις....μετά που θα ξαναβγούνε θάβεις κι αυτές....θάψε -θάψε φτάνεις στην κορυφή του βαρελιού και μετά που θα βγουν οι τελευταίες πατάτες το αναποδογυρίζεις και έχεις καβάτζα δυο τσουβάλια πατάτες!!!

επίσης, μπορεις να βάλεις βασιλικό και ρίγανη και να τα αποξηράνεις για το φαγητό..
και κάτι έξυπνο: το κρασί που περισσεύει απο κρασο-κατανύξεις με φίλους ΔΕΝ το πετάμε.....το βάζουμε στις παγοκύστες ώσπου να γίνουν παγάκια....μετά τα παγάκια αυτά τα βάζουμε σε σακουλίτσα και στην κατάψυξη....όταν χρειάζεται να κάνουμε φαγητό που το σβήνουμε με κρασί πέρνουμε απ΄τα παγάκια και είμαστε....κομπλέ....!! ;) ;)
Ρε παιδιά λίγο μίζερα μου ακούγονται όλα αυτά... Στο '40 θα γυρίσουμε; Σε λίγο θα μας πείτε πως θα κάνουμε και καφέ από ρεβίθια...  ???
Επίσης ο γάιδαρος είναι πολύ συφερτικός σε σχέση με ΙΧ. Και τα φακελάκια το τσάι, δεν τα πετάμε μετά από κάθε χρήση, τα στεγνώνουμε στον ήλιο και τα ξαναχρησιμοποιούμε. Για να μην πω ότι οι κοπέλες κρατώντας τα τούλια από τις μπομπονιέρες στους γάμους που πάνε, σε μερικά χρόνια θα μπορούν να ράψουν ένα κομψότατο νυφικό...  ::)

;D ;D ;D ;D μην το γελάς καθόλου....εγώ πάντως διασκεδάζω πολύ μ΄όλα τούτα...δεν είχα ποτέ πριν μπει στη διαδικασία να σκεφτώ ή να ζήσω έτσι.....και όλο αυτό το βλεπω σα μια ωραία περιπέτεια....το μόνο εύκολο για μένα ειναι να φύγω στη
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Νοεμβρίου 22, 2011, 04:21:05 pm »
κανονικά.....απαγορεύεται!!! αλήθεια!! με σχετική οδηγία της Ε.Ε...... αλλά αφού την έχουμε γενικώς γραμμένη την ΕΕ εγώ λέω να κάνω οικολογική τη μισή ταράτσα και να βάλω τα ζαρζαβατικά μου ( γιατί στον κήπο δεν προκόβουνε με τόσα ποντικια στους αγρούς...) 
επίσης, για τις δύσκολες ώρες μια γλάστρα με τρίφυλλο είναι ό,τι πρέπει...ούτε κρίση καταλαβαίνεις, ούτε τίποτα....άρχοντας!!! 8) 8) 8)

Ώπα.. επειδή προσπεράστηκε πολύ εύκολα, τι εννοείς ότι απαγορεύεται; Δηλαδή αν έχω έναν κήπο στο εξοχικό μου, ή αν έχω μεγάλη βεράντα στο σπίτι μου, απαγορεύεται να φυτέψω μερικά λαχανικά, όσπρια κλπ για προσωπική κατανάλωση; Υπάρχει τέτοια οδηγία της ΕΕ; Αν ναι, ξέρουμε τον αριθμό της για να τη βρούμε; Γιατί είναι πολύ περίεργη και άκρως φασιστική μια τέτοια απαγόρευση (και φυσικά έχουμε - και καλά κάνουμε - γραμμένες εκεί που δεν πιάνει το μελάνι, τις διάφορες οδηγίες τους!  >:( )
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:07:33 »

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #60 στις: Νοεμβρίου 22, 2011, 04:41:27 pm »
υπάρχει όντως!! Δυστυχώς δεν ξέρω λοιπά στοιχεία, την έχω δει όμως πάνω σε μια κουβέντα και μπήκαμε ίντερνετ και μου τη δείξανε!! Δεν κράτησα λοιπά στοιχεια γιατί όπως σου έγραψα, ήταν πάνω στην κουβέντα. Για κήπο δεν θυμάμαι να έλεγε κάτι αλλά για γλάστρες σίγουρα έγραφε πως απαγορεύεται επειδή αντιβαίνει τη νομοθεσία περί καλλιεργειών ή κάτι τέτοιο....θα ψάξω και αν το βρω θα το ανεβάσω να το δείτε ...
πάντως σε πολλές ξένες χώρες ισχύει εδώ και χρόνια αυτό. Γιαυτό και στις γλάστρες στο εξωτερικό θα δείτε μόνο καλλωπιστικά φυτά και όχι κάτι άλλο.  ;D ;D ;D  ( κορόιδα τους πιάνουν τους ευρωπαίους!!  )

και σ΄αυτή την περιπτωση θα συμφωνήσω μεγαλοφώνως: ΓΡΑΨΤΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ!!!! 8) 8) 8)
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Νοεμβρίου 22, 2011, 04:47:30 pm »
Απλά δεν καταλαβαίνω τη λογική που υπάρχει πίσω από μια τέτοια απαγόρευση.
Κανονικά, ό,τι είναι στα πλαίσια της φύσης και δεν βλάπτει την υγεία και τη ζωή του συνανθρώπου, δεν θα έπρεπε να απαγορεύεται. Τέλος πάντων, θα το ψάξω κι εγώ να δω τι λέει ακριβώς.
Μετά μας έφταιγε μόνο ο Χίτλερ..  ::)
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Νοεμβρίου 22, 2011, 05:25:55 pm »
βρήκα κάτι σχετικό ( όχι ακριβώς το έγγραφο που είχα δει εγώ και ήταν στα αγγλικά αλλά πάντως κάτι σχετικό: )
http://greekcitizen.pblogs.gr/2011/02/apagorefsh-oikiakwn-kalliergeiwn-kai-neos-diatrofikos-kwdikas-st.html

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
  • Η ζωή είναι ωραία φιλαράκο
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Νοεμβρίου 22, 2011, 05:43:08 pm »
βρήκα κάτι σχετικό ( όχι ακριβώς το έγγραφο που είχα δει εγώ και ήταν στα αγγλικά αλλά πάντως κάτι σχετικό: )
http://greekcitizen.pblogs.gr/2011/02/apagorefsh-oikiakwn-kalliergeiwn-kai-neos-diatrofikos-kwdikas-st.html

(USA: Νόμος S-510)
Πίσω από αυτόν τον νόμο που πρακτικά απαγορεύει τις οικιακές καλλιέργειες οργανικών τροφίμων είναι ο γνωστός κολοσσός Μonsanto.

όταν πέρσι την άνοιξη είχε ξεσπασει και η ιστορία με το e-coli και τους θανάτους που είχαμε, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θεώρησαν ότι ήταν ο προπομπός ή η λείανση του εδάφους για να περάσει η αντίστοιχη νομοθεσία και στην ευρωπαϊκή ένωση.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 22, 2011, 06:20:00 pm από rozy4 »

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Νοεμβρίου 22, 2011, 06:26:21 pm »

Νομίζω ότι το είχα διαβάσει (ή κάτι παρόμοιο) πριν κάποιο καιρό. Αν και παρουσιάζει τη γενική λογική που υπάρχει στο όλο θέμα, περιέχει και κάποιες ανακρίβειες που λιακοπουλίζουν (π.χ. φθορίωση νερού, οδοντόκρεμες και συσχέτισή τους με.. συγκαταβατικότητα κλπ, ενώ είναι γνωστό ότι το υπερβολικό φθόριο απλά.. χαλάει τα δόντια!).
Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι απαγορεύεται η, χωρίς έλεγχο και κριτήρια, μαζική παραγωγή (για να κερδίζουν οι λίγες πολυεθνικές εταιρίες του χώρου), αλλά η απαγόρευση της προσωπικής μικρής παραγωγής θα κατέρρεε σε οποιοδήποτε αντικειμενικό (υπάρχουν;  ::) ) δικαστήριο.
(Richard P. Feynman ?)

(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Νοεμβρίου 22, 2011, 06:41:19 pm »
γιαυτό και σου λέω δεν είναι αυτό το λινκ το ακριβές κείμενο το οποίο διάβασα...
εκείνο ανέφερε λεπτομερώς πως απαγορεύεται σε ιδιώτες να φυτεύουν λαχανικά για οικιακή/προσωπική χρήση ( γιατί και καλά δεν πληρούν τις προϋποθέσεις - aka λιπάσματα - που υπαγορεύονται στις μαζικές καλλιέργειες και οι παραβάτες τιμωρούνται με πρόστιμα αλλά και ποινικές συνέπειες εφόσον  αυτές προκύψουν. Αν δηλαδή πχ εσύ καλλιεργείς ντομάτες στη βεράντα σου και προκύψει δηλητηρίαση απ΄τις ντομάτες τότε το δικαστήριο -εφόσον παραπεμφθείς σ΄αυτό - θα σε καταδικάσει για ....αναξέλεγκτη καλλιέργεια λαχανικών!!!
τρελό βέβαια , και καθόλου λογικό αλλά στην τελική πόση λογική έχουν όσα συμβαίνουν τελευταία γύρω μας;  8) 8)

Αποσυνδεδεμένος Lothlorien

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Νοεμβρίου 22, 2011, 07:12:08 pm »
γιαυτό και σου λέω δεν είναι αυτό το λινκ το ακριβές κείμενο το οποίο διάβασα...
εκείνο ανέφερε λεπτομερώς πως απαγορεύεται σε ιδιώτες να φυτεύουν λαχανικά για οικιακή/προσωπική χρήση ( γιατί και καλά δεν πληρούν τις προϋποθέσεις - aka λιπάσματα - που υπαγορεύονται στις μαζικές καλλιέργειες και οι παραβάτες τιμωρούνται με πρόστιμα αλλά και ποινικές συνέπειες εφόσον  αυτές προκύψουν. Αν δηλαδή πχ εσύ καλλιεργείς ντομάτες στη βεράντα σου και προκύψει δηλητηρίαση απ΄τις ντομάτες τότε το δικαστήριο -εφόσον παραπεμφθείς σ΄αυτό - θα σε καταδικάσει για ....αναξέλεγκτη καλλιέργεια λαχανικών!!!
τρελό βέβαια , και καθόλου λογικό αλλά στην τελική πόση λογική έχουν όσα συμβαίνουν τελευταία γύρω μας;  8) 8)
Δεν μπορεί το πρόβλημα να είναι η μη χρήση λιπασμάτων γιατί τότε θα ήταν παράνομες όλες οι βιολογικές καλλιέργειες. Η γνώμη μου είναι να ρωτήσετε κανένα ειδικό επιστήμονα πάνω στο θέμα και να μην αρκείστε στα διάφορα συνομωσιολογικά που λένε τα διάφορα blog. Μήπως η απαγόρευση αφορά σε εισαγώμενα είδη που θέτουν σε κίνδυνο την ισορροπία της τοπικής βιοποικιλότητας;
Αν οι δικές σου ντομάτες δηλητηριάσουν κόσμο ούτως ή άλλως θα σε τρέχουν διακστικά.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 22, 2011, 07:17:43 pm από Lothlorien »

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Νοεμβρίου 22, 2011, 07:49:18 pm »
μη φανταστείς ότι και στα βιολογικά δε βάζουν λιπάσματα...επειδή ζω σε αγροτική περιοχή και έχω φίλους αγρότες σε διαβεβαιώ ότι και λιπάσματα βάζουν και μπολικα μάλιστα... αυτό το "περνάει το ποταμάκι και τα ποτίζει και γω δε βάζω τίποτα άλλο" είναι τεράστιος μύθος!  :) :)

φυσικά και το θέμα βρίσκεται αλλού και καταλήγει όπως και όλα τα άλλα στο εξής ένα: το χρήμα...γιατί αν εγώ δεν αγοράσω ( που δε θα αγοράσω) λίπασμα για τις ντοματούλες μου ποιός θα θιγεί; η εταιρεία που βγάζει το λίπασμα....και όλος ο κύκλος μεσαζόντων που αυτό συνεπάγεται....

το θέμα είναι πως άν με νόμο απαγορεύεται να καλλιεργήσεις ντομάτες στη βεράντα σου σε πάνε μέσα ΚΑΙ με τη βούλα του νόμου για παράβαση κτλ κτλ.... Γιατί αν ας πούμε ο ...παθών τη δηλητηριάση μπορεί και να μην είναι σίγουρος απο τι το παθε αλλά θέλει να βγάλει κι απ΄τη μύγα ξύγκι μπορεί άνετα να πατήσει εκεί και μετά με τη σειρά σου ...την πάτησες κι εσύ....

αλλά και πάλι γράφω πως αυτό ΔΕΝ είναι το κείμενο που εγώ διάβασα ( αλλά το πλησιέστερο προς αυτο). Αυτό που εγώ διάβασα ήταν στα αγγλικά, ήταν η επίσημη οδηγία της Ε.Ε. και ανέφερε ρητά ότι απαγορεύεται  η οικιακή καλλιέργεια...  είμαι δε σίγουρη πως αναφέρεται στα "ψιλά" κάποιου ξεχασμένου νόμου !!  :P :P

Αποσυνδεδεμένος postia

• Νέο μέλος
  • *
  • I hate my job..
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Νοεμβρίου 22, 2011, 07:56:42 pm »
Αγαπητοί μου φίλοι, νομίζω πως δεν πρέπει να ανησυχούμε για το αν επιτρέπεται η κατ'οίκον καλλιέργεια λαχανικών ή όχι, ή αν είναι νόμιμο ή όχι, ή αν θα λογίζονται οργανικά τα προϊόντα ή όχι, γιατί ούτως ή άλλως, με το νέο μισθολόγιο δε θα μπορούμε καν να αγοράσουμε σπόρους ή βολβούς για να φυτέψουμε!  :o Είμαστε καταδικασμένοι. Νέο μισθολόγιο = τέρμα ζωή (οι σεξουαλικές επαφές των ανθρώπων έχουν μειωθεί κατακόρυφα μετα το μνημόνιο και την ψήφιση του προϋπολογισμού!!)  :D

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Νοεμβρίου 22, 2011, 08:01:03 pm »
Αγαπητοί μου φίλοι, νομίζω πως δεν πρέπει να ανησυχούμε για το αν επιτρέπεται η κατ'οίκον καλλιέργεια λαχανικών ή όχι, ή αν είναι νόμιμο ή όχι, ή αν θα λογίζονται οργανικά τα προϊόντα ή όχι, γιατί ούτως ή άλλως, με το νέο μισθολόγιο δε θα μπορούμε καν να αγοράσουμε σπόρους ή βολβούς για να φυτέψουμε!  :o Είμαστε καταδικασμένοι. Νέο μισθολόγιο = τέρμα ζωή (οι σεξουαλικές επαφές των ανθρώπων έχουν μειωθεί κατακόρυφα μετα το μνημόνιο και την ψήφιση του προϋπολογισμού!!)  :D

;D ;D ;D  ε όχι κι έτσι ρε παιδιά!!! χωρίς φως, και άρα χωρίς τηλεόραση , τι στο καλό να κάνει κανείς μέσα στο σπίτι; Ίσα ίσα αυτή είναι η κατάλληλη περίοδος για παντός είδους επαφές!!
Εξάλλου, όπως είπε και η σοφή Θεοπούλα.....κόβεται το σεξ;  ;D ;D ;D ;D :P :P :P :P

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182631
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)