*

Αποστολέας Θέμα: Νέο Μισθολόγιο - Νέα ζωή???  (Αναγνώστηκε 30064 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος socdeos

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Απ: Νέο Μισθολόγιο - Νέα ζωή???
« Απάντηση #70 στις: Νοεμβρίου 22, 2011, 08:05:37 pm »

Κόβεται, κόβεται......

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:07:59 »

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Νοεμβρίου 22, 2011, 08:10:19 pm »

Κόβεται, κόβεται......

:o :o :o :o :o :o :o :o :o :o   Τι λέτε ρε παιδιά; ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!!!!  αν το καταφέρατε και αυτό - τι να πω!! μπράβο!!
( Θα πάθω παράκρουση μ΄αυτά που διαβάζω απόψε...) ;D ;D ;D ;D ;D  καλέ, είστε σοβαροί; αλήθεια λέτε; πού ζω εγώ ρε παιδιά;

καλά, το ανέκδοτο θεϊκο!! το βγάζω ΤΩΡΑ στο facebook...χαχαχααα
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
  • Η ζωή είναι ωραία φιλαράκο
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Νοεμβρίου 22, 2011, 08:22:06 pm »
Για σπόρους όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να αναζητήσει και να του στείλουν δωρεάν από τον Πελίτι http://www.peliti.gr/

Αποσυνδεδεμένος corsair05

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ86
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Νοεμβρίου 22, 2011, 08:33:28 pm »
Μιας και χτες λέγαμε για Ελληνικές εταιρίες η ΚΥΚΝΟΣ με τα γνωστά προιόντα ντομάτας διαφημίζεται ως αμιγώς ελληνική. Όσο για τα βιολογικά προιόντα να ξέρετε οτι απλώς έχουν λιγότερα λιπάσματα ή πιο "οικολογικα" φυτοφαρμακα σε σχέση με τα άλλα... Τίποτα δεν γίνεται πλέον χωρίς "βοήθεια" και αν γίνει θα είναι μόνο για μια χρονιά λόγω καλής ποιότητας χώματος μετά σιγά σιγά χρειάζεται τη σχετική "βοήθεια"...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:07:59 »

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Νοεμβρίου 22, 2011, 08:34:44 pm »
Πάντως συνάδελφοι, και επιτρέψτε μου να ξανα-σοβαρέψω λίγο το κλίμα, αυτό το "θα βάλω λαχανικά στον κήπο μου", επειδή το έχω ακούσει από πολλούς, θα προτιμούσα να μην αναπαράγεται άλλο, διότι είναι wishful thinking στην καλύτερη των περιπτώσεων.

Φίλοι μου, και μένα οι παππούδες μου είχαν στο χωριό σπίτι μες την μέση ενός χωραφιού, στο οποίο ήταν φυτεμένα ζαρζαβατικά και άλλα, και είχαν και καμιά 20αρια κατσίκες και ο παππούς δούλευε και χτίστης. Ξέρετε γιατί κανένα από τα 4 παιδιά τους δεν έμεινε να ζήσει στο χωριό; Γιατί ΠΕΙΝΟΥΣΑΝΕ!! ΔΕΝ φτάνει ένα χωραφάκι (πόσο μάλλον οι γλάστρες ή ο κήπος) για να ταϊσει μία οικογένεια ρε παιδιά! Οι ποσότητες λαχανικών που καταναλώνουμε, άμα θέλαμε να τις καλλιεργήσουμε, θα θέλαμε στρέμματα. Και φυσικά οι περισσότεροι δεν λαμβάνετε υπόψη σας και το πιο σημαντικό. Ότι τα φυτά τέτοιου είδους δεν πάνε στον "αυτόματο". Θέλουν ενασχόληση και περιποίηση που άμα μιλάμε για σοβαρές ποσότητες, είναι πλέον δουλειά από ήλιο σε ήλιο.

Οπότε όσοι από εσάς έχετε κηπάκια, οκ, βάλτε κανα λαχανικό για να καλύψετε το πολύ το 20% των αναγκών σας, αλλά  κάντε το για την υγεία σας και για την γεύση τους. Μη νομίζετε ότι θα κάνει καμία διαφορά στο πορτοφόλι σας. Να είμαστε ρεαλιστές.
Ή όπως μου είπε και ο γεωπόνος πατέρας μου όταν τον ρώτησα και γω αν θα "πιάσει" να βάλω ντομάτες σε γλάστρα... "Φυσικά και θα πιάσουν. Αλλά δεν ξέρω αν θέλεις να τις περιποιήσε όλο τον χρόνο για να βγάλεις τις ντομάτες μιας βδομάδας"

Αποσυνδεδεμένος rublev

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #75 στις: Νοεμβρίου 22, 2011, 08:45:17 pm »
Αν και οι θεωρίες συνωμοσίας με απωθούν,ωστόσο δεν μπορώ να μην αγανακτώ όταν ακούω ότι απαγορεύτηκαν με οδηγία οι ιδιωτικοί κήποι και η χρήση-εμπορία βοτάνων (μετά από αιώνες ενασχόλησης του λαού μας) προς όφελος των πολυεθνικών εταιριών τροφίμων και φαρμάκων.
Εχω δει συναδέλφους να το έχουν ψάξει πολύ το συγκεκριμένο θέμα,καθώς και να καλύπτουν τις ανάγκες της οικογένειάς τους σε οπωροκηπευτικά.Μάλιστα προσφέρουν και σε φίλους εντελώς δωρεάν.Θέλει όμως μεράκι και πολλή δουλειά.

Αποσυνδεδεμένος corsair05

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ86
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Νοεμβρίου 22, 2011, 08:58:54 pm »
Είναι πάρα πολύ δύσκολο να καλύψεις όλο το χρόνο τις ανάγκες της οικογένειας σου με οπωροκηπευτικά, καλύπτεις μόνο ένα μέρος αυτών δεν είναι ακατόρθωτο αλλά θέλει δουλειά έως πολύ δουλειά και μη φαντάζεστε οτι ειναι τζάμπα φυσικά και κοστίζουν και γλιτώνεις μόνο ένα μικρό μέρος των χρημάτων, απλά είναι πιο ελεγχόμενα από τα φυτοφάρμακα.. Σας το λέω εγώ που αυτή τη στιγμή έχω στην αυλή μου σπανάκι, αντίδια, ραδίκια και φύτρωσε  και ο αρακάς.

Αποσυνδεδεμένος kofia

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Νοεμβρίου 22, 2011, 09:02:41 pm »
Θα συμφωνήσω με τον/την rublev, και μπορώ να το υποστηρίξω μιλώντας εκ πείρας.
Για 2 χρόνια καλλιεργούσα λαχανικά, εγώ κ ο φίλος μου, και οι ποσότητες ήταν αρκετές ώστε να δίνουμε κ στους γονείς μας και σε φίλους. Τον χειμώνα η εργασία κ οι ώρες που αφιερώνεις είναι πολύ λίγες συγκριτικά με το καλοκαίρι, που ως επαιδευτικός έχεις και περισσότερο χρόνο... Σε μισό στρέμμα (για όποιον τυχερό το έχει) μπορείς να φυτέψεις σχεδόν τα πάντα από λαχανικά, κ εαν εχεις και μερικά ξυνά κ ελιές, καλύπτεσαι σε μεγάλο βαθμό. Το πλούσιο χώμα είναι το μυστικό, κ αυτό μπορείς να το πετύχεις κομποστοποιώντας (φυλλα, κλαδια, οργανικα απορριμματα, και πολλα αλλα, οποιος ενδιαφερεται με π.μ!)
Τίποτα δεν είναι εύκολο, ωστόσο η επαφή με την γη πραγματικά χτίζει συνειδήσεις, κουλτούρα και σεβασμό προς την ζωή.

Τώρα όσον αφορά στην μεταναστευση, μπορω επισης εκ πειρας να μιλησω για την Σουηδία, μιας και διανυω τον 4ο μηνα μου εδω ψηλα στον βορρά (εκπαιδευτικη αδεια ανευ αποδοχων για μαστερ). Πολυ πολυ πολυ κρυο, οχι μονο στο κλιμα αλλα και στις καρδιες...αυτα τα δυο δεν παλευονται. Κοινωνικα - οικονομικα μιλωντας είναι ενας αλλος πλανητης. Οι συναδελφοι μας πληρωνονται με 2.200 ευρω το μηνα (21.000 κορωνες), κ με τα προιόντα ελαφρά πιο ακριβά -σε περιπτωσεις εισαγωμενων π.χ μπανανες φθηνοτερα- απο Ελλάδα, με ενοικια λιγο πιο ακριβα και με κοινωνικες παροχες αξιοθαυμαστες! Ωστοσο, δεν ειναι ευκολο να κανεις μαθηματα της γλωσσας δωρεαν, γιατι καποιος το ανεφερε. Εγω προσπαθω 4 μηνες τωρα ακομη και με την ιδιοτητα της φοιτητριας και δεν με δεχονται σε προγραμματα του δημου (στο πανεπιστημιο ειναι εφικτο βεβαια). Μεχρι τον Ιουνιο θα μεινω κ μετα θα προτιμησω (για την ωρα) τα 850 ευρω της Ελλαδας - πιθανως λιγοτερα μεχρι να επιστρεψω-.

Αποσυνδεδεμένος fotini18

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Νοεμβρίου 22, 2011, 09:04:42 pm »
Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα μέσα σε..."λίγα" χρόνια; Λέω "λίγα"  ;D, γιατί ως παιδί , στο πατρικό μου, έζησα σε ένα σπίτι με κήπο -σε ένα προάστιο της Αττικής, όχι σε επαρχία-  γεμάτο δέντρα (θυμάμαι ότι είχαμε βερυκοκιά, κορομηλιά, αμυγδαλια, συκιά, ροδακινιά, καρυδιά) και πολλά ζαρζαβατικά (μαρούλια, ντομάτες, κρεμμύδια κλπ). Αναρωτιέμαι λοιπόν μ' αυτά που διαβάζω περί απαγόρευσης - και σας πιστεύω- αν τότε εμείς ήμασταν παράνομοι που είχαμε τέτοιο κήπο ή απλώς άλλαξαν τα πράγματα εντελώς.  Το σπίτι αυτό τώρα δεν υπάρχει, ούτε ο κήπος (λόγω του σεισμού του '99) αλλά αν υπήρχε, θα ήταν απαγορευμένο;  ;D Συμφωνώ, βέβαια, πως χρειάζεται πολύ μεράκι και κόπο - εγώ προσωπικά είμαι πολύ άχρηστη, καθώς ούτε γλάστρα με λουλούδια δε στεριώνει στο μπαλκόνι μου!  ;D
Αχ, Ελλάδα σ' αγαπώ...!!!

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει! Συνεχώς ξεψυχάει...(Δημήτρης Χορν)

Αποσυνδεδεμένος daskala

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Νοεμβρίου 22, 2011, 11:12:37 pm »
Το πρόβλημα είναι ότι το χωριό σου ανήκει στην ελληνική επικράτεια, και Ελλάδα και "ζω σας άνθρωπος" (και δεν μιλάω μόνο από οικονομικής άποψης) δεν συνάδουν.

Πόσο λίγα ξέρεις για τη χώρα σου...

Αποσυνδεδεμένος Lothlorien

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #80 στις: Νοεμβρίου 22, 2011, 11:25:55 pm »
Το πρόβλημα είναι ότι το χωριό σου ανήκει στην ελληνική επικράτεια, και Ελλάδα και "ζω σας άνθρωπος" (και δεν μιλάω μόνο από οικονομικής άποψης) δεν συνάδουν.

Πόσο λίγα ξέρεις για τη χώρα σου...
Εμένα τα βιώματα μου αυτά μου έδειξαν. Ίσως αν ήμουν και εγώ διορισμένος δημόσιος υπάλληλος από τα 24 μου να έτρεφα άλλα αισθήματα. Αλλά την κουτοπονηριά, την ψευτομαγκιά, την διαπλοκή και τον ατομισμό του έλληνα εγώ δεν είμαι διατεθειμένος να τα ανεχτώ για πολύ ακόμα. Αν το δικό σου ζητούμενο είναι η φραπεδιά στη λιακάδα για να κρίνεις την ποιότητα ζωής, μπορείς να παραμείνεις και να τα απολαμβάνεις.

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: Νοεμβρίου 22, 2011, 11:35:21 pm »
νομίζω είσαι λίγο άδικος στο πώς χαρακτηρίζεις τους συμπατριώτες σου. Υπάρχουν βέβαια αυτά που αναφέρεις αλλά υπάρχουν και άλλα υπέροχα χαρακτηριστικά:
φιλότιμο, συμπόνοια, φιλοξενία.....
ακόμα και η φραπεδιά προδίδει έναν τρόπο ζωής πιο χαλαρό και ανθρώπινο...
έχοντας ζήσει αρκετά χρόνια της ζωής μου στο εξωτερικό θα σου πω πως ναι μεν έξω υπάρχει εντονότερη η αίσθηση της "κοινότητας" αλλά υπάρχει και τρελή αδιαφορία ( ακόμα θυμάμαι που κάποιος λήστεψε μια γιαγιά στο piccadily circus εκείνη φώναζε και κανείς δε βρέθηκε να την βοηθήσει  - me included γιατί απλά δεν το ρισκάρεις...) , μια απίστευτα ρομποτοποιημένη ζωή ( το λεωφορείο δεν έχανε δευτερόλεπτο απ΄το δρομολόγιό του και όσο κι αν αυτό ακούγεται ιδανικό εδώ, εκεί είχες την αίσθηση ότι ζούσες τη μέρα της μαρμότας ) , ένας ασύλληπτος επαγγελματικός ανταγωνισμός ( τα ωράρια στο city του λονδίνου είναι 18ωρα non stop ) ... δεν είναι όλα πάντα ιδανικά....εκεί έξω....

και εξάλλου πάντα κι εδώ ισχύει το be the change you wanna see in the world!  :) :)
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος Lothlorien

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #82 στις: Νοεμβρίου 22, 2011, 11:46:23 pm »
νομίζω είσαι λίγο άδικος στο πώς χαρακτηρίζεις τους συμπατριώτες σου. Υπάρχουν βέβαια αυτά που αναφέρεις αλλά υπάρχουν και άλλα υπέροχα χαρακτηριστικά:
φιλότιμο, συμπόνοια, φιλοξενία.....
ακόμα και η φραπεδιά προδίδει έναν τρόπο ζωής πιο χαλαρό και ανθρώπινο...
έχοντας ζήσει αρκετά χρόνια της ζωής μου στο εξωτερικό θα σου πω πως ναι μεν έξω υπάρχει εντονότερη η αίσθηση της "κοινότητας" αλλά υπάρχει και τρελή αδιαφορία ( ακόμα θυμάμαι που κάποιος λήστεψε μια γιαγιά στο piccadily circus εκείνη φώναζε και κανείς δε βρέθηκε να την βοηθήσει  - me included γιατί απλά δεν το ρισκάρεις...) , μια απίστευτα ρομποτοποιημένη ζωή ( το λεωφορείο δεν έχανε δευτερόλεπτο απ΄το δρομολόγιό του και όσο κι αν αυτό ακούγεται ιδανικό εδώ, εκεί είχες την αίσθηση ότι ζούσες τη μέρα της μαρμότας ) , ένας ασύλληπτος επαγγελματικός ανταγωνισμός ( τα ωράρια στο city του λονδίνου είναι 18ωρα non stop ) ... δεν είναι όλα πάντα ιδανικά....εκεί έξω....

και εξάλλου πάντα κι εδώ ισχύει το be the change you wanna see in the world!  :) :)
Ότι αν σου συμβεί σήμερα κάτι στο κέντρο της Αθήνας θα τρέξει κανείς να βοηθήσει;
Ότι εδώ δεν υπάρχει υποκρισία, ψευτοσυντηριτισμός, ωχαδερφισμός, υστεροβουλία;
Ότι στον ιδιωτικό τομέα δεν έχουν ξεχάσει το 8ωρο εδώ και χρόνια;
Δεν είπα ότι έξω είναι όλα ιδανικά, πουθενά δεν είναι, ο καθένας όμως θα πάρει το ανάλογο των δυνατοτήτων του και της προσπάθειάς του, κάτι που εδώ δεν θα γίνει ποτέ. Εδώ θα επικρατήσει ο μέτριος, ο γλύφτης, το λαμόγιο. Το όλο σύστημα είναι έτσι δομημένο ώστε να υποβιβάζει τους ικανούς για να μην αισθάνονται άσχημα οι μέτριοι. Και μην έχουμε αυταπάτες ότι το σύστημα αυτό θα ανατραπεί έτσι εύκολα. Όλη η δημόσια ζωή έχει στηθεί πάνω σε αυτό για αιώνες.
Ε, εγώ μπούχτισα από αυτή τη ματαίωση. Μου είναι απολύτως αδιάφορη η λιακάδα, αν είναι να είμαι κλεισμένος στο σπίτι μου με κατάθλιψη από την ανεργία. Και εξάλλου τι συζητάμε; 1 εκατομμύριο είναι οι άνεργοι. Οι συνθήκες πλέον σπρώχνουν κόσμο στο εξωτερικό, είναι θέμα επιβίωσης πια.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 22, 2011, 11:49:09 pm από Lothlorien »

Αποσυνδεδεμένος lkjhgfd

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #83 στις: Νοεμβρίου 22, 2011, 11:49:48 pm »
Αναφέρω απλά ότι οι Σουηδοί είναι οι πρώτοι σε αυτοκτονίες στην Ευρώπη...
"Come out come out wherever you are..."

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182631
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144