*

Αποστολέας Θέμα: Αδυνατούντες να προσφέρουν διδακτικό έργο  (Αναγνώστηκε 17193 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος eidafws

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Αδυνατούντες να προσφέρουν διδακτικό έργο
« Απάντηση #28 στις: Δεκεμβρίου 13, 2011, 03:01:41 pm »
Υπάρχουν αυτοί που δε μπορούν να μπουν στην τάξη αλλά κάνουν δουλειά στο γραφείο. Ας υποβαθμιστουν μισθολογικά αλλά και ως προς το ωράριο (8-4) σε κατηγορία ΔΕ-γραμματέων.
Υπάρχουν και οι άλλοι που είναι άφαντοι για διάφορους λόγους πχ ψυχολογικούς. Αυτοί κανονικά θα έπρεπε ν' απολυθούν και να πάρουν το επίδομα πρόνοιας που παίρνουν τα άτομα με παρόμοιες καταστάσεις υγείας.
Δε σκέφτομαι λογικά;
Να παρουν οι διευθυντες σχολείων και γραφείων την ευθύνη, που απ ότι κατάλαβα από τα λεγόμενα της bitch ειναι στη δικαιοδοσία τους.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 13:16:36 »

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Δεκεμβρίου 13, 2011, 04:27:41 pm »
δεν μπορείς να υποβαβθμισεις κάποιον απο πε σε δε εφόσον κατέχει τίτλο πε και το προσόν διορισμού του είναι πε.

Το ζήτημα με τους "ψυχικά ασθενείς" είναι πως πρέπει να έχεις τη συναίνεσή τους για να προχωρήσεις σε ό,τιδήποτε. Γιατί αν ας πούμε ένας δ/ντής πει "αυτός δεν πάει καλά" μπορεί πολύ απλά να βρεθεί μπλεγμένος απ΄το πουθενά καθώς δεν είναι γιατρός για να γνωματεύσει σχετικά...και ακόμα και αν πρόκειται για περίπτωση "χωριό που φαινεται...' νομικά δεν προστατεύέται από πουθενά ο δ/ντής αν προχωρήσει σε εισηγήσεις τέτοιου τύπου....(δυστυχώς κατ εμέ).

Το να δίνεται ένα κάποιο προνιακό επίδομα για αυτές τις περιπτώσεις το έχει εξετάσει ήδη η διοίκηση αλλά ξέρεις πού σκοντάφτει; Στην κουτοπονηριά πολλών συμπατριωτών μας που θα σπεύσουν να πάρουν το 'τρελόχαρτο" για να εισπράττουν επιδόματα και να κάθονται.....

Σαφέστατα οι υπεύθυνοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους αλλά θα πρέπει και το νομικό πλαίσιο να τους διευκολύνει και κυρίως να τους καλύπτει...

άστα!!! φαύλος κύκλος!  :( :(
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Δεκεμβρίου 13, 2011, 05:06:03 pm »
Ευτυχώς, να λες, που ένας διευθυντής δεν έχεις τόση εξουσία να αποφασίζει.. Αυτό, όμως, που θα έπρεπε να είχε δυνατότητα να κάνει, είναι να παραπέμπει ακραίες περιπτώσεις (συναποφασίζοντας με τον σύλλογο διδασκόντων του σχολείου, οπότε ελαχιστοποιείται η περίπτωση αυθαιρεσίας ή υποκειμενικής "κρίσης") για τον κατάλληλο έλεγχο.
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Δεκεμβρίου 13, 2011, 05:13:55 pm »
ο δ/ντής σαφώς και δεν αποφασίζει. Θα μπορούσε όμως να εισηγηθεί....είμαι σίγουρη ότι ξέρεις κι εσύ καραμπινάτες περιπτώσεις...αλλά στο βωμό της τάχα μου συναδελφικότητας αλλά κυρίως της νοοτροπίας "απελθέτω απ εμού το ποτήριον τούτο" παραμένει στα σχολεία κόσμος που δεν προσφέρει κάτι - όχι γιατί δε θέλει αλλά γιατί δεν  μπορεί.

Πάντως, γιαυτό έγραψα πριν για το θεσμικό πλαίσιο που βεβαίως και θα περιορίζει περιπτώσεις αυθαιρεσίας και υπερβολής....
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 13:16:36 »

Αποσυνδεδεμένος Patreas

• Συνδρομητής
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Δεκεμβρίου 13, 2011, 05:47:08 pm »
Eίναι θέμα απουσίας θεσμικού πλαισίου ή μη εφαρμογής του υπάρχοντος;

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Δεκεμβρίου 13, 2011, 05:53:04 pm »
και τα δύο...

το ήδη υπάρχον δεν καλύπτει τον δ/ντή να κινηθεί με άνεση για το παρακάτω επίπεδο.
Απ΄την άλλη ο ρόλος των αιρετών είναι πολλές φορές τροχοπέδη στην όλη διαδικασία ( αυτό που όλοι ξέρουμε ως κακώς εννοούμενη συναδελφική αλληλεγγύη)

Και βέβαια, είναι και η νοοτροπία των περισσοτέρων να " φτιάξουν ομελέτα χωρίς να σπάσουν αυγά" ή κατά το κοινώς λεγόμενο " να τα χουν καλά με όλους..."

Κατά τη γνώμη μου χρειάζεται νέο θεσμικό πλαίσιο -ιδιαίτερα αυστηρό αλλά και ιδιαίτερα ευέλικτο.

Αποσυνδεδεμένος Patreas

• Συνδρομητής
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Δεκεμβρίου 13, 2011, 06:04:42 pm »
και τα δύο...

το ήδη υπάρχον δεν καλύπτει τον δ/ντή να κινηθεί με άνεση για το παρακάτω επίπεδο.
Απ΄την άλλη ο ρόλος των αιρετών είναι πολλές φορές τροχοπέδη στην όλη διαδικασία ( αυτό που όλοι ξέρουμε ως κακώς εννοούμενη συναδελφική αλληλεγγύη)

Και βέβαια, είναι και η νοοτροπία των περισσοτέρων να " φτιάξουν ομελέτα χωρίς να σπάσουν αυγά" ή κατά το κοινώς λεγόμενο " να τα χουν καλά με όλους..."

Κατά τη γνώμη μου χρειάζεται νέο θεσμικό πλαίσιο -ιδιαίτερα αυστηρό αλλά και ιδιαίτερα ευέλικτο.

Διαβάζοντας στο ΔΥ Κώδικα τα άρθρα 153, μετά τα 100, 165 και 167 (και λίγο από το 21 για αναδιορισμό) καθώς και τα 107 παρ.1ε και 109 παρ.2θ (θέλει και λίγο από το 56 για αυτό) θεωρώ ότι υπάρχει το πλαίσιο, απλώς κανείς δεν το εφαρμόζει.

Οπότε επιβεβαιώνονται αυτά που έγραψε η bitch, πλην του "και τα δύο..." :)

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Δεκεμβρίου 13, 2011, 06:16:08 pm »
τα άρθρα που αναφέρονται στα πειθαρχικά δεν έχουν εφαρμογή στο " αδυνατεί να προσφέρει διδακτικό έργο" .

Άλλο πχ δεν φέρομαι σωστά στους μαθητές γιατί είμαι τραμπούκος και έχω κ..οχαρακτήρα και άλλο είμαι ψυχικά ασθενής - οπότε ως ένα σημείο δεν ευθύνομαι (τουλάχιστον εις γνώση μου ) για τη συμπεριφορά μου.

γιαυτό και λέω "το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο" δεν ειναι αρκετά ισχυρό.  Υποτίθεται ότι ο νομοθέτης θεωρεί δεδομένο πως όποιος μπαίνει σε τάξη ανταπεξέρχεται - και πως ο μόνος λόγος να μην μπαίνει είναι θέματα υγείας και μόνο.
Και επίσης ο νομοθέτης θεωρεί δεδομένο ότι τα σημειώματα μονιμοποίησης ( και η μόνη μορφή αξιολόγησης των εκπ/κών ως τώρα ) θα ανταποκρίνονταν στην αληθεια ....)

( μου φαίνεται ο νομοθέτης πρέπει να αναθεωρήσει... :P )

Αποσυνδεδεμένος Patreas

• Συνδρομητής
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Δεκεμβρίου 13, 2011, 06:23:25 pm »
Για ευνόητους λόγους θα σου πω σε πμ τη διαδικασία.

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Δεκεμβρίου 13, 2011, 06:32:22 pm »
οοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοκ περιμένω!!  ;)

Αποσυνδεδεμένος Patreas

• Συνδρομητής
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Απριλίου 21, 2012, 01:54:14 pm »
Ένα πουλάκι μου σφύριξε ότι φέτος οι αδυνατούντες να προσφέρουν διδακτικό έργο όπως αυτοί δηλώθηκαν αριθμητικά στο e-DataCenter από τις Διευθύνσεις (κάτι που κάθε χρόνο γίνεται) είναι περίπου 1000 στην Πρωτοβάθμια και άλλοι 1000 στη Δευτεροβάθμια.

Ο στρουθοκαμηλισμός επί του θέματος συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα.

Κατά τα λοιπά, σε άλλο νήμα συζητείται η αύξηση του ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ωραρίου των εκπαιδευτικών, το οποίο αποτελεί ουσιαστικά επιβράβευση των αδυνατούντων και μούντζα στους συνεπείς εκπαιδευτικούς (οι οποίοι μάλλον αποκτούν και αυτοί μεγαλύτερο κίνητρο να "περάσουν" στην κατηγορία των αδυνατούντων, κάτι σαν την αύξηση του ΦΠΑ...)

Αποσυνδεδεμένος tataruga

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Απριλίου 21, 2012, 04:22:49 pm »
και τι θα γίνει αυτοί που αδυνατούν να μπουν στην τάξη τι θα τους κάνουν;

Αποσυνδεδεμένος Patreas

• Συνδρομητής
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Απριλίου 21, 2012, 06:21:57 pm »
Αν ρωτάς τι θα γίνει, εκτιμώ ότι δεν θα τους κάνουν τίποτα (όπως άλλωστε τόσα χρόνια).

Αν ρωτάς τι θα έπρεπε να γίνει, την άποψή μου την έχω διατυπώσει σε προηγούμενα μηνύματα αυτού του νήματος.

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Απριλίου 21, 2012, 09:52:41 pm »
Εγώ αυτό που ξέρω - και φαντάζομαι ξέρετε όλοι σας - είναι ότι υπάρχουν ένα σωρό που πληρώνονται και δεν κάνουν τίποτα απολύτως παρά μόνο το παίζουν τρελλίτσα  και τους οποίους αν τους στέλναμε απο κει που ρθαν ή που θα διορίζαμε κόσμο με όρεξη για δουλειά ή που θα μπορούσαν τα έξοδα της μισθοδοσίας τους να ισοκατανεμηθούν στους υπόλοιπους ως αύξηση.

Τώρα γιατί όλοι κάνουν πως δεν ξέρουν, δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτα.... τι να πω...
Ενδεχομένως όταν η απόλυση χτυπήσει την πόρτα να ανοίξουν και κάποια στοματάκια.  8)

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182689
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 665
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)