0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Τα βιβλία που ανέβασε το Υπουργείο είναι αυτά που διδάσκονται και φέτος; Πρέπει να αγοράσω τα καινούρια; Κάτι παίζει με της
Το ερώτημά μου αφορά την ύλη των ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ.Ξέρει κανένας αν στις τελευταίες εξετάσεις (του 2013) ήταν εντός ύλης οι αποδείξεις των παραγώγων των συναρτήσεων ημx και συνx;Όπου έχω βρει την ύλη ΓΡΑΠΤΑ (πχ σε επίσημα έγγραφα του υπουργείου), πουθενά δεν αναφέρεται ότι εξαιρείται. ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ όλοι μου λένε ότι είναι πλέον εκτός ύλης. Μου ακούγεται κι εμένα λογικό να έχει γίνει έτσι, λόγω του ότι δεν διδάσκονται πλέον οι μαθητές τους απαιτούμενους τύπους στη β' λυκείου. Αυτό όμως δεν μου λέει τίποτα, καθώς είναι εντός ύλης και η απόδειξη της παραγώγου της συνάρτησης: χ^ν (απαιτείται η γνώση της ταυτότητας: α^ν-β^ν) Αν όντως είναι εκτός ύλης οι αποδείξεις των τριγωνομετρικών ημ και συν, θα επιθυμούσα να μου επισυνάψετε ένα έγγραφο στο οποίο να αναφέρεται αυτό (αν υπάρχει).
Ψάξε στο google : Διδακτικές οδηγίες 2012-2013 για τα μαθηματα κατεύθυνσης Γ' λυκείου, και ειδικότερα κάτω από την ύλη των μαθηματικών κατ θα το αναφέρει.
δες και εδώ:http://blogs.sch.gr/iokaragi/files/2013/04/%CE%94%CE%B9%CE%B5%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%AF%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AD%CE%B1-%CF%8D%CE%BB%CE%B7-%CE%9C%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%8D%CE%B8%CF%85%CE%BD%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%93-%CE%93%CE%95.%CE%9B.2.pdf