PDE - Η κοινότητα των εκπαιδευτικών
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
ή
Νέα
Μόνιμοι
Τοποθετήσεις
Μεταθέσεις
Αποσπάσεις
Μετατάξεις
Παραιτήσεις
Αναθέσεις-Ωράριο
Οικονομικά
Άδειες
Αναπληρωτές
Διορισμοί
Προσλήψεις
ΑΣΕΠ
ΠΔΣ
Δελτία Τύπου
Σχολική ζώνη
Επιμόρφωση - Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις
Ημερίδες - Συνέδρια
Πιστοποιήσεις
Απεργίες-Κινητοποιήσεις
TV
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Forum
Ημερολόγιο
Links
Σύνδεση
Λήψεις αρχείων
Αναζήτηση
Στατιστικά
Προσθήκη αρχείου
Τράπεζα Θεμάτων
TV
Follow @PDE_GR
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Μετά τον διορισμό / την πρόσληψη
Εργασιακά
(Συντονιστές:
MARKOS
,
nikolopol
)
Μη αναγνώριση μεταπτυχιακού τίτλου επειδή εκκρεμεί η ορκωμοσία
Τελευταία νέα
Πρόσκληση για απόσπαση εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Β'βάθμιας σε φορείς του ΥΠΑΙΘΑ και από ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΠΕ, σε δομές Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία
Έκδοση υπουργικής απόφασης μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2024-2025
Προσλήψεις 31 εκπαιδευτικών Ββάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2025
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
2
3
4
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Μη αναγνώριση μεταπτυχιακού τίτλου επειδή εκκρεμεί η ορκωμοσία (Αναγνώστηκε 38201 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
evbak
Νέο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
Μη αναγνώριση μεταπτυχιακού τίτλου επειδή εκκρεμεί η ορκωμοσία
«
στις:
Δεκεμβρίου 07, 2011, 11:29:06 am »
Tweet
Συνάδελφοι, έχω καταθέσει στη
Γ Αθήνας
βεβαίωση ολοκλήρωσης μεταπτυχιακών σπουδών (εκκρεμεί η ορκωμοσία) με ημερομηνία κτήσης πτυχίου
23-9-2011.
Το αποτέλεσμα είναι να μην μου προσμετρούν τα 2 χρόνια στο νέο βαθμολόγιο γιατί δεν κατέθεσα τον τίτλο. Με όσους συμφοιτητές από το μεταπτυχιακό, που εργάζονται στο δημόσιο, μίλησα τους αναγνωρίστηκε κανονικά και πήραν τα 2 έτη προσαύξησης.
«
Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 07, 2011, 11:46:47 am από evbak
»
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ: Μη αναγνώριση μεταπτυχιακού τίτλου επειδή εκκρεμεί η ορκωμοσία
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 23:04:03 »
evbak
Νέο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #1 στις:
Δεκεμβρίου 07, 2011, 02:59:57 pm »
Αν γνωρίζει κάποιος πως να ενεργήσω ας γράψει. παρακαλώ.
Καταγράφηκε
soch
Έμπειρο μέλος
Φύλο:
Για να δούμε τι θα δούμε...
«
Απάντηση #2 στις:
Δεκεμβρίου 07, 2011, 03:06:52 pm »
Γνωρίζω περίπτωση στη Γ Αθήνας πριν 2-3 χρόνια που με την απλή βεβαίωση ότι εκκρεμεί η ορκωμοσία δεν αναγνώρισαν μεταπτυχιακό τίτλο.
1.
Από
εδώ
αντιγράφω:
"Ως ημερομηνία κτήσης του τίτλου σπουδών λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία που κατέστη ουσιαστικά πτυχιούχος ο υποψήφιος, δηλαδή η ημερομηνία κατά την οποία ο αρμόδιος εξεταστής του τελευταίου απαιτουμένου για τη λήψη του πτυχίου του μαθήματος, σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών, βεβαιώνει ότι εξετάστηκε επιτυχώς στο μάθημα αυτό, υπό την προϋπόθεση ότι έχει συγκεντρώσει τον προβλεπόμενο από το πρόγραμμα αυτό διδακτικών μονάδων, δηλαδή ο φοιτητής γίνεται πτυχιούχος από την ολοκλήρωση των σπουδών του και πριν ακόμη τη χορήγηση σ’ αυτόν του εγγράφου του πτυχίου του, και όχι από την ημερομηνία ορκωμοσίας (άρθρο 25 παρ. 12 του Ν.1268/1982 και Α.Π. 366/1994, επίσης το αριθμ. Φ5/45340/
«
Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 07, 2011, 03:15:50 pm από soch
»
Καταγράφηκε
Σωκράτης
epas
Νέο μέλος
«
Απάντηση #3 στις:
Δεκεμβρίου 08, 2011, 09:34:41 pm »
καλησπέρα evbak!!
έχω και εγώ το ίδιο ακριβώς πρόβλημα.
θα αναζητήσω και εγώ κάποια στοιχεία και ότι βρω θα το γράψω στο forum.
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 23:04:03 »
evbak
Νέο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #4 στις:
Δεκεμβρίου 11, 2011, 08:08:18 pm »
Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια. Ενημέρωσα το Υπουργείο Παιδείας και αναμένω τι θα μου πουν και θα ενημερώσω.
Καταγράφηκε
evbak
Νέο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #5 στις:
Δεκεμβρίου 12, 2011, 10:56:21 am »
Μετά από ενημέρωση από το τμήμα προσωπικού του Υπουργείου Παιδείας μου ανέφεραν ότι δυστυχώς σύμφωνα με το νόμο πρέπει να κατατεθεί τίτλος. Όταν ανέφερα για τις άλλες διευθύνσεις που έχουν αναγνωρίσει μεταπτυχιακά μόνο με βεβαιώσεις μου απάντησε ότι είναι λανθασμένες....
Καταγράφηκε
ΣΟΦΙΑ
Νέο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #6 στις:
Δεκεμβρίου 17, 2011, 11:15:03 pm »
Eπειδη εχω και εγω το ιδιο προβλημα με βεβαιωση απο το παν/μιο 28/9/2011 αλλα ορκιστηκα 29/11 και εχασα για λιγεσ μερεσ την αναγνωριση και δεν μπορω να βγαλω ακρη γιατι αλλοι τα λενε ετσι και αλλοι αλλιως (εμενα θελαν το πτυχιο)θα κανω ενσταση ..πηγα σε δικηγορο και θα βαλω μεσα τους προαναφερθέντεσ νομουσ για να μου απαντησουν γραπτως και το πυσπε και το υπουργειο...τουλαχιστον να ακουστει και η δικη μου φωνη...αν ημουν γυναικα τουσ, ανηψια τουσ ,σοι τουσ ή οτιδηποτε αλλο θα βρισκαν τροπο να το κανουν..τωρα δεν παρανομουν λένε...
Καταγράφηκε
asd
Προχωρημένο μέλος
«
Απάντηση #7 στις:
Δεκεμβρίου 18, 2011, 12:48:39 am »
από τα πλέον παράλογα.
να μην εκκρεμεί καμία υποχρέωση δική σου κι επειδή απλά δεν έχει λάβει χώρα το πανηγυράκι, να μην σου το αναγνωρίζουν!
τραβήξτε το όσο αντέχετε!
Καταγράφηκε
ducati
Προχωρημένο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #8 στις:
Δεκεμβρίου 18, 2011, 10:00:35 am »
Εγώ τελείωσα το μεταπτυχιακό Σεπτέμβριο (διπλωματική, παρουσίαση, βεβαίωση γραμματείας, αναλυτική βαθμολογία τα πάντα) και η ορκωμοσία έγινε Απρίλιο της επόμενης χρονιάς. Για όλους αυτούς τους μήνες δεν μου το αναγνώριζαν (παρά τις ενστάσεις που έκανα στο ΠΥΣΔΕ) και βέβαια δεν πήρα και αναδρομικά το επίδομα γι΄αυτό το διάστημα (ενώ αρχικά μου είχαν πει πως θα το πάρω). Η απάντησή τους ήταν "εκκρεμεί η ορκωμοσία και γι΄αυτό το λόγο δεν μπορούμε". Αλλά, όπως είπε και κάποιος πιο πάνω, αν ήταν για άτομο "δικό τους", τα είχαν παραβλέψει ΟΛΑ.
Καταγράφηκε
silkcut
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
Η γνώση είναι δύναμη και η σιωπή συνενοχή...
«
Απάντηση #9 στις:
Δεκεμβρίου 25, 2011, 07:14:48 pm »
Η εγκύκλιος του 2009 που αναφέρεται παραπάνω δεν αναγράφει πουθενά πότε θεωρείσαι κάτοχος πτυχίου, αυτό έχει κριθεί με αποφάσεις του στε (3 έχω υπόψη μου)
«
Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 03, 2013, 10:27:37 pm από silkcut
»
Καταγράφηκε
Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι κάνουν δικτατορίες με τανκς, από τη στιγμή που υπάρχει η τηλεόραση...
ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΕΚΟ
silkcut
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
Η γνώση είναι δύναμη και η σιωπή συνενοχή...
«
Απάντηση #10 στις:
Δεκεμβρίου 25, 2011, 10:28:10 pm »
Σχετικά με τα προηγούμενα:
Γνωμοδότηση 143/2008 του ΝΣΚ:
"Με το άρθρο 8 του Ν. 3205/2003 (παλαιό μισθολόγιο) ορίστηκε ρητά ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή του (παλαιού) επιδόματος μεταπτυχιακών σπουδών είναι η συνάφεια του περιεχομένου του μεταπτυχιακού τίτλου με το αντικείμενο της απασχόλησης του υπαλλήλου για την οποία αποφαίνεται το οικείο υπηρεσιακό συμβούλιο , μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου υπαλλήλου...κατόπιν των ανωτέρω κατά την ομόφωνη γνώμη του τμήματος
η αναδρομικότητα της καταβολής του επιδόματος μεταπτυχιακών σπουδών ανατρέχει στην ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης αναγνώρισης της συνάφειας του τίτλου στην υπηρεσία...."
Τι λέει το υπουργείο:
"...η καταβολή του ανωτέρω επιδόματος ανατρέχει στο χρόνο κατάθεσης μεταπτυχιακού τίτλου
στο αρμόδιο για την αναγνώριση ή την συνάφεια όργανο
και όχι στο χρόνο υποβολής της σχετικής βεβαίωσης ολοκλήρωσης σπουδών εφόσον δεν συνοδεύεται από σχετικό τίτλο σπουδών..ενώ ο ν 3205/2003 αναφέρει: "η καταβολή του επιδόματος ανατρέχει στο χρόνο κατάθεσης των σχετικών τίτλων στο αρμόδιο όργανο
για
την αναγνώριση ή τη συνάφεια τους.." Όσον αφορά το υπ' αριθμ 2/70793/0/
22-10-2009
έγγραφο του ΓΛΚ προς το ΤΕΙ Κρήτης με θέμα "Προϋποθέσεις καταβολής επιδόματος μεταπτυχιακών σπουδών σε υπάλληλο", σε αυτό το έγγραφο αναγράφεται ότι η καταβολή του ανωτέρω επιδόματος ανατρέχει στο χρόνο κατάθεσης μεταπτυχιακού τίτλου
στο αρμόδιο για την αναγνώριση ή την συνάφεια όργανο
και όχι στο χρόνο υποβολής της σχετικής βεβαίωσης ολοκλήρωσης σπουδών εφόσον δεν συνοδεύεται από σχετικό τίτλο σπουδών..."επικαλείται δε την ανωτέρω διάταξη του ν 3205/2003καθώς και τις οδηγίες που παρασχέθηκαν επί του ιδίου άρθρου από την υπ' αριθμ 2/16091/0022/23-3-2004 εγκύκλιο του γλκ η οποία παρέχει διευκρινίσεις επί της υπ' αριθμ 2/8250/0022 υπουργικής απόφασης που δημοσιεύθηκε σε φεκ τον φεβρουάριο 2004 για τον καθορισμό των τακτικών αποδοχών δικηγόρων που παρέχουν υπηρεσίες με σχέση πάγιας και περιοδικής έμμισθης εντολής στο δημόσιο κλπ
Το βέβαιο είναι ότι στην απόφαση χορήγησης επιδόματος μεταπτυχιακού η ημερομηνία αναδρομικής καταβολής δεν μπορεί να είναι μεταγενέστερη χρονικά από την ημερομηνία αναγνώρισης.
Επισυνάπτω και δεύτερη απόφαση του ΣΤΕ για το θέμα του αντίγραφου πτυχίου (βασίζεται στην προηγούμενη 366/1994):
Αριθμός 705/1999
ΤΟ ΣΥΜ
«
Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 03, 2013, 10:29:51 pm από silkcut
»
Καταγράφηκε
Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι κάνουν δικτατορίες με τανκς, από τη στιγμή που υπάρχει η τηλεόραση...
ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΕΚΟ
epas
Νέο μέλος
«
Απάντηση #11 στις:
Ιανουαρίου 14, 2012, 09:10:43 pm »
Πρέπει να υπάρξουν πιέσεις οποιασδήποτε μορφής (π.χ. τηλεφωνικές) ώστε να πάψουν αυτοί οι άνθρωποι να ταλαιπωρούν τους εκπαιδευτικούς που με κόπο και αρκετά έξοδα κατάφεραν να πάρουν ένα μεταπτυχιακό ή διδακτορικό ! σε άλλες διευθύνσεις και σε άλλα υπουργεία οι διαδικασίες είναι γρηγορότερες και λιγότερο αγχωτικές!!
Καταγράφηκε
evbak
Νέο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #12 στις:
Φεβρουαρίου 02, 2012, 03:23:14 pm »
Τι ισχύει για τους διδακτορικούς και μεταπτυχιακούς τίτλους που αποκτήθηκαν μετά την 1-11-2011, του αιρετού Δημήτρη Μπράτη
http://www.alfavita.gr/artrog.php?id=56419
Καταγράφηκε
evbak
Νέο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #13 στις:
Φεβρουαρίου 02, 2012, 05:21:48 pm »
Οπότε αναμένουμε τη δημοσίευση στο ΦΕΚ (συνήθως 5 με 15 μέρες) το εκτυπώνουμε και το επισυνάπτουμε με την αίτηση για αναγνώριση του μεταπτυχιακού και νέα μισθολογική κατάταξη (αν αλλάζει).
Καταγράφηκε
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
2
3
4
Πάνω
« προηγούμενο
επόμενο »
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum