*

Αποστολέας Θέμα: «Δεν θα γυρίσω να πάρω την Άννα. Συγγνώμη»  (Αναγνώστηκε 12407 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
Απ: «Δεν θα γυρίσω να πάρω την Άννα. Συγγνώμη»
« Απάντηση #28 στις: Δεκεμβρίου 21, 2011, 06:54:48 pm »
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:31:56 »

Αποσυνδεδεμένος fotini18

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Αχ, Ελλάδα σ' αγαπώ...!!!

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει! Συνεχώς ξεψυχάει...(Δημήτρης Χορν)

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος fotini18

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Δεκεμβρίου 21, 2011, 07:14:29 pm »
Landau, παιδί μου, μ'αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:31:56 »

Συνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Δεκεμβρίου 21, 2011, 08:10:49 pm »
@bitch

Έξω από το χορό μπορεί να μην είσαι ως προς τον τύπο της οικογένειας, είσαι όμως ως προς την κατάσταση που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη κοπέλα και ως προς την ψυχοσύνθεσή της.

Δεν δικαιολογώ την πράξη και συμφωνώ μαζί σου ότι είναι και θέμα προτεραιοτήτων. Γι' αυτό, όπως είπα, δεν δίνουν τα παιδιά τους όλοι οι φτωχοί, όπως και δεν αυτοκτονούν όλοι όσοι έχουν πρόβλημα.
Προσπαθώ μόνο να κατανοήσω με ποια λογική οδηγήθηκε στην απόφαση που πήρε, γιατί πιστεύω ότι μόνο έτσι μπορούμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση.
Δεν είμαστε όλοι οι άνθρωποι ίδιοι. Οπότε το να λέμε απλώς "εγώ δεν θα το έκανα" δεν νομίζω ότι θα τους πείσει, γιατί το τι είναι εύκολο και τι δύσκολο για τον καθένα είναι σχετικό.

Και βεβαίως, υπάρχουν κάποιες λύσεις απείρως καλύτερες από την εγκατάλειψη, όπως αυτές που αναφέρεις. Δεν ξέρουμε όμως αν είχε την ψυχραιμία να τις σκεφθεί και εκείνη. Δεν ξέρουμε αν είχε έστω ένα φιλικό πρόσωπο να τη συγκρατήσει και να την κάνει να αναλογιστεί τι πάει να κάνει, να της υποδείξει κάποιες πιθανές λύσεις.
Δεν ξέρουμε αν το έκανε και μετά το μετάνιωσε. Δεν ξέρουμε αν η εγκατάλειψη ήταν το πρώτο που σκέφθηκε ή το τελευταίο. Δεν ξέρουμε τίποτα πέρα από την αρχική πράξη της και αυτό το χαρτάκι που άφησε στην τσέπη του παιδιού της, που προσωπικά μού θύμισε τα γράμματα απελπισίας που γράφουν οι αυτόχειρες.

Μου είναι δύσκολο να κρίνω κάποιον που βρίσκεται αντιμέτωπος με τα όριά του. Το μόνο που μπορώ να σκεφθώ είναι τι μπορώ να κάνω, για να τον βοηθήσω.

Δεν ξέρω αν είναι λάθος προσέγγιση ή όχι, αλλά έτσι λειτουργώ.

@ Landau και fotini18

Όπως δείχνουν τα πράγματα, ο τίτλος του topic μάλλον καλύπτει και την περίπτωση που σας ήρθε στο νου:
http://www.kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=8913

......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος fotini18

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Δεκεμβρίου 21, 2011, 08:22:46 pm »
Αpri...τι χαρά μου έδωσες τώρα!!! Μακάρι να μπει κι αυτή στην εφεδρεία (να δει τη γλύκα!)και να ακολουθήσουν κι άλλοι πολλοί βουλευτές-μεταρρυθμιστές!

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Δεκεμβρίου 21, 2011, 08:55:17 pm »
Όπως μπήκε στον πάγο ο Τσοχατζόπουλος, και τώρα πια στα γεράματα απολαμβάνει τα εκατομύρια που πήρε (σύμφωνα και με εφετείο της Γερμανίας, σχετικά με τα υποβρύχια που κάποτε είχαν αγοράσει) ως μίζα..
Αν δεν τιμωρηθούν (με φυλακή τουλάχιστον) όλοι οι συνυπεύθυνοι για το σημερινό κατάντημα, και όχι μόνο, δεν έχει νόημα απλά το να μην εκλεγούν. Πρέπει να κυνηγηθούν ανελέητα και να πάρουν αυτό που πραγματικά τους αξίζει!
(Richard P. Feynman ?)

(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος Ψιτ

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω το σκύλο μου!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Δεκεμβρίου 21, 2011, 10:38:00 pm »
Only a life lived for others is worth living
- Albert Einstein

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Δεκεμβρίου 21, 2011, 10:46:56 pm »
αν δεν κανω λάθος Ψιτ το παιδί το άφησε στον παιδικό σταθμό ( άρα είχε πού να το αφήσει προκειμένου αυτές τις ώρες να κάνει μια κάποια δουλειά).

Φυσικά και ήταν θολωμένη - δεν είπε κανείς ότι δεν ήταν ούτε ότι ήταν μια εύκολη απόφαση. Αυτο που λέμε είναι ότι δεν μας πείθει ότι εξάντλησε όλες τις άλλες εναλλακτικές. Ούτε ότι αυτή ήταν η καλύτερη λύση. Το ότι πιθανόν ήταν απελπισμένη δε την απαλλάσσει απο τις ευθύνες της.
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος Ψιτ

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Δεκεμβρίου 21, 2011, 11:12:21 pm »
Δεν την απαλλάσσει , αλλά δε μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα, ούτε να την κρίνουμε,δεδομένου ότι δε γνωρίζουμε το πλαίσιο στο οποίο πήρε αυτής την την απόφαση.

Κάποια κοπέλα ανέφερε ένα περιστατικό στη Λήμνο.
Χωρίς παρεξήγηση, δεν αναφέρομαι προσωπικά σε εσένα, απλά χρησιμοποιώ το παράδειγμά που έφερες.
Αυτή η κατάσταση, ήταν μια δύσκολη ομολογουμένως κατάσταση, αλλά ήταν προσωρινή και το ήξερες.
Το ρεύμα εξάλλου κόπηκε για τεχνικούς λόγους, όχι γιατί δεν το πλήρωσες και γιατί δεν ήξερες πότε θα έχεις λεφτά για να το πληρώσεις.
Μα σε 5 μέρες, μα σε 10 το ρεύμα θα ερχόταν. Κι αν δεν ερχόταν όλο και κάποιος συνάδελφος θα σου έδινε βοήθεια.
Στην τελική ,έπαιρνες το παιδί και γύριζες στο πατρικό σου.
Δεν πιστεύω ότι είναι 2 περιπτώσεις που μπορούν να συγκριθούν.
Θα έπρεπε δηλαδή να σου πούμε μπράβο που δεν άφησες το παιδί σου σε ίδρυμα επειδή λόγω κακοκαιρίας έμεινες χωρίς ρεύμα 10 μέρες?
Κι εδώ το 86 αν θυμάμαι καλά, είχε πολύ άσχημο καιρό,με χιόνια και πάγο και είχαν σπάσει οι σωλήνες μας και δεν είχαμε νερό. Να δώσουμε βραβείο στη μάνα μου δηλαδή? Γιατί?
Γιατί έκανε τα αυτονόητα?
- Albert Einstein

Αποσυνδεδεμένος fotini18

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Δεκεμβρίου 21, 2011, 11:23:47 pm »
Ρε παιδιά...ας μη στήσουμε κι εμείς, όπως κάνουν τα κανάλια, λαϊκό δικαστήριο κι ας μη ρίξουμε κανέναν στην πυρά! Είμαι κι εγώ μάνα κι ανατρίχιασα όταν το διάβασα! Συμφωνώ με bitch  κι όλους όσοι λέτε ότι κάνεις τα πάντα, υφίστασαι τα πάντα αλλά το παιδί σου δεν το δίνεις! Όμως  δεν είμαστε όλοι οι άνθρωποι ίδιοι, δεν έχουμε τις ίδιες αντοχές! Η Ελλάδα έχει περάσει απίστευτες πείνες στην  Κατοχή...Οι νεκροί από την πείνα στην Αθήνα ήταν περισσότεροι κι από τον πόλεμο. Ευτυχώς οι περισσότεροι άντεξαν και δεν έδωσαν τα παιδιά τους. Κάποιοι όχι...Το ίδιο συμβαίνει και τώρα. Από στατιστική και μόνο να το δούμε, ένα ποσοστό θα λιγοψυχήσει και θα τα δώσει σε άλλους να τα αναθρέψουν. Άλλοι θα το δουν ως δειλία και προδοσία κι άλλοι ως θυσία! Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες προσλαμβάνουσες ούτε βλέπουμε τα πράγματα από την ίδια οπτική γωνία! Σημασία για μένα έχει ότι συμβαίνουν τέτοια τραγικά...Τώρα το "γιατί", η  ανάλυσή τους δε με ενδιαφέρει και τόσο. Για το μόνο που μπορώ να μιλήσω με σιγουριά είναι για τον εαυτό μου, ξέρω ότι  δε θα το έκανα ποτέ.

Αποσυνδεδεμένος Ψιτ

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Δεκεμβρίου 21, 2011, 11:28:27 pm »
Επίσης........κάτι άλλο.

Γνώμη μου είναι ότι η άπρι ανέβασε το ποστ με αφορμή αυτήν την κοπέλα.
Θεωρώ ότι η αιτία που το ανέβασε, δεν είναι να μαζέψει παρεάκι που θα κάνει κήρυγμα, έξω από το χορό, κρίνοντας τη συγκεκριμένη κοπέλα.
Άλλες 500 μανάδες βρέθηκαν στην ίδια θέση.
Όλες άχρηστες ήταν?
Γιατί δεν είχε ανέβει τέτοιο άρθρο πριν 2 ή 3 χρόνια?
Γιατί αυτή η τάση αυξήθηκε εκθετικά φέτος?
Γιατί φτάσαμε να συζητάμε για συσσίτια στα σχολεία, αφού νηστικά παιδιά πέφτουν κάτω από την πείνα?
Για σκεφτείτε το.......μιλάω για το απόλυτα κοντινό παρελθόν.

Η άπρι την κατάσταση μας δείχνει, όχι τη μάνα της Άννας.
- Albert Einstein

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Δεκεμβρίου 21, 2011, 11:35:49 pm »
οι υπόλοιπες 500 τα άφησαν στα χωριά sos οπου μπορούν να επικοινωνούν μαζί τους. Η μαμά της Άννας την εγκατέλειψε στον παιδικό σταθμό χωρίς καν να την προϊδεάσει για κάτι... γιαυτό και την "κράζουμε".

τέτοιο άρθρο δεν ανέβηκε πριν δύο ή τρία χρόνια γιατι δεν πούλαγε και δεν δημιουργούσε "κλίμα"....Τα χωριά sos όλο αυτόν τον καιρό ήταν γεμάτα απο παιδιά που κακοποιήθηκαν (σωματικά ή ψυχικά ή και - συνήθως - και τα δύο). Αλλά πέρναγε στα ψιλά γιατί δεν "εξυπηρετούσε" τους "απο πάνω...."

Φτάσαμε να συζητάμε για νηστικά παιδιά και συσσίτια τώρα γιατί αυτά αυξήθηκαν - όχι όμως ότι δεν υπήρχαν. Ξέρεις πόσες φορές μαζέψαμε λεφτά στο σχολείο για να αγοράσουμε σχολικά σε συγκεκριμένα παιδιά; Ξέρεις πόσες φορές το χρόνο έρχεται μέιλ απο διάφορες κατά τόπους ΕΛΜΕ για οικονομική ενίσχυση οικογένειας συναδέλφου που πέθανε και άφησε χήρα και ορφανά στους πέντε δρόμους; Το ότι δεν δίναμε σημασία δε σημαίνει ότι δεν συνέβαιναν....

όμως η Φωτεινή έχει δίκιο όπως έθεσε το θέμα..Ας μη στήσουμε λαϊκό δικαστήριο....
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος Ψιτ

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Δεκεμβρίου 21, 2011, 11:38:55 pm »
Την κράζουμε για να παινέψουμε έμμεσα τους εαυτούς μας.
- Albert Einstein

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182630
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653