*

Αποστολέας Θέμα: sos! γλωσσολογικα φαινομενα  (Αναγνώστηκε 3180 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος steven_seagal

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
sos! γλωσσολογικα φαινομενα
« στις: Ιανουαρίου 04, 2012, 10:38:21 pm »
εχει καποιος σε καποιο αρχειο εστω προχειρο την θεωρια των μεταπτωσεων στην γλωσσολογια; ετεροιωμενη εκτεταμενη μηδενισμενη βαθμιδα κτλ;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: sos! γλωσσολογικα φαινομενα
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:45:17 »

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 04, 2012, 11:00:37 pm »
σε ηλεκτρονική μορφή το μόνο που μπόρεσα να βρω - και πιθανότατα το ξέρεις ήδη - είναι απο την wikipedia

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B5%CF%84%CE%AC%CF%80%CF%84%CF%89%CF%83%CE%B7_(%CE%B3%CE%BB%CF%89%CF%83%CF%83%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1)

ωστόσο αν κοιτάξεις την βιβλιογραφία στο τέλος της καταχώρησης μάλλον θα σου φανεί χρήσιμη και ίσως κάποια κομμάτια της μπορείς να βρεις στο διαδίκτυο...
έχω το βιβλίο του Lehmann και είναι εξαιρετικό αλλά δυστυχώς το έχω στο πατρικό μου στην Αθήνα οποτε δε μπορώ να ανατρέξω σε χωρία εκεί. 
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος kaitoula

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 04, 2012, 11:29:07 pm »
εχει καποιος σε καποιο αρχειο εστω προχειρο την θεωρια των μεταπτωσεων στην γλωσσολογια; ετεροιωμενη εκτεταμενη μηδενισμενη βαθμιδα κτλ;

Τι ακριβως ψαχνεις και για ποια χρηση? Σχολειο? αλλη?

Αποσυνδεδεμένος steven_seagal

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 04, 2012, 11:33:38 pm »
τι ακριβως ειναι η καθε βαθμιδα και πως γινονται οι μεταπτωσεις  με ενα δυο παραδειγματα...για μια  εργασια τα χρειαζομαι...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:45:17 »

Αποσυνδεδεμένος kaitoula

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 04, 2012, 11:54:31 pm »
τι ακριβως ειναι η καθε βαθμιδα και πως γινονται οι μεταπτωσεις  με ενα δυο παραδειγματα...για μια  εργασια τα χρειαζομαι...
[/quo

δεν εχω καποιοα αρχειο αλλα σε γενικες γραμμες μεταπτωση είναι η αλλαγη του φωνηεντος της ριζας 1 λέξης. π.χ. πατηρ (εκτεταμενη βαθμιδα, έχει μακρο φωνηεν), πατερ-α (κανονικη βαθμιδα) εχει βραχυ φωνηεν, α-πατωρ (εκτεταμενη ετεροιωμενη βαθμιδα) έχει μακρο φωνηεν και άλλης ποιοτητας (δηλαδη ο αντι για ε) σε σχεση με την κανονικη βαθμιδα, α-πατορ-α (ετεροιωμενη βαθμιδα) αλλης ποιοτητας φωνήεν σε σχεση με την κανονικη βαθμιδα, πατρ-ος (μηδενικη βαθμιδα) χωρις φωνήεν. δηλαδη η κανονικη έχει ε, η εκτεταμενη η κτλ. συγκρίνουμε τα πατερ, πατηρ, πατορ, πατωρ, πατρ,  δηλαδη τη ριζα της λεξης. δεν έχουν όλες οι λεξεις όλες τις βαθμιδες π.χ. τεμ-νω (κανονικη) τομ-η (ετεροιωμενη). υπαρχουν και πιο σύνθετα παραδείγματα π.χ. δρομ-ος (ετεροιωμενη), ε-δραμ-ον (μηδενικη, το   -ρ- είναι φωνηεντικο ενηχο). Ελπίζω να βοηθησα λιγο... είναι ό,τι θυμαμαι μιας και εχω να τα δω 7 χρόνια (από το τότε που πηρα πτυχίο). Για ότιδηποτε αλλο στειλε μηνυμα.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182631
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)