*

Αποστολέας Θέμα: Άννα Διαμαντοπούλου: «Έβαλα τα κλάματα!»  (Αναγνώστηκε 18165 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος karas

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
Απ: Άννα Διαμαντοπούλου: «Έβαλα τα κλάματα!»
« Απάντηση #42 στις: Ιανουαρίου 29, 2012, 03:05:09 pm »
Άννα ( :-X) μη βάζεις τα κλάματα... βάλτο στα πόδια καλύτερα γιατί αν πέσεις στα χέρια καθηγητή θα σε ξεμαλλιάσει-κι εδώ που τα λέμε, τα μαλλιά σου είναι το μόνο ανεκτό στοιχείο πάνω σου...μη το χάσεις κι αυτό! Το νου σου!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:16:32 »

Αποσυνδεδεμένος miska

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Ιανουαρίου 29, 2012, 03:08:09 pm »
Μόλις βλέπουν τη διαμαντοπουλου γυρίζουν κανάλι
29/1/2012
ΑΝΕΤΗ ΝΙΚΗ ΧΘΕΣ ΤΟΥ ΑΥΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΚΟΙΝΑ!!!

Όπου πηγαίνει η Διαμαντοπούλου οι τηλεθεατές γυρίζουν κανάλι. Αυτό ακριβώς συνέβη και χθες που την φιλοξένησαν στο πρωϊνό του Σαββατοκύριακου στο Mega. Έμειναν πολύ πίσω...
από τον Γ. Αυτιά με τις μεγαλύτερες διαφορές να καταγράφονται την ώρα που βγήκε η Διαμαντοπούλου. Στο γενικό σύνολο, η εκπομπή του Γιώργου Αυτιά έκανε μέσο όρο 27,3% το "MEGA Σαββατοκύριακο" 22,6% ενώ το "Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ" 10,7%. Αντίστοιχη είναι η διαφορά και στο νεανικό κοινό (15-44) όπου η εκπομπή του Γιώργου Αυτιά κέρδισε το 20,1% , το "MEGA Σαββατοκύριακο" 12,9% ενώ το "Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ" 5,6%

http://www.inews.gr/89/molis-vlepoun-ti-diamantopoulou-gyrizoun-kanali.htm

adigoni

• Επισκέπτης
« Απάντηση #44 στις: Ιανουαρίου 29, 2012, 03:38:45 pm »
Εγώ πάλι όταν βάζω τα κλάματα, κανείς δεν το κάνει θέμα :P :P :PΩστόσο μάλλον έκλαψε επειδή τσαλακώθηκε η δημόσια εικόνα της, παρά γιατί οι μαθητές δεν είχαν εγκαίρως τα βιβλία....Προτού λοιπόν κλάψουμε μαζί τη λιποθυμία μαθητών από την πείνα, ας μας στείλει καμία έκτακτη επιταγή για σίτιση μαθητών εν χρεία...Γιατί και ο σύλλογος γονέων έχει ανεπαρκές υπόλοιπο στο ταμείο του...μετά μιλάμε και για το "Νέο Σχολείο"....

Αποσυνδεδεμένος Giannis1

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Ιανουαρίου 29, 2012, 04:24:46 pm »
Εγώ πάλι όταν βάζω τα κλάματα, κανείς δεν το κάνει θέμα :P :P :PΩστόσο μάλλον έκλαψε επειδή τσαλακώθηκε η δημόσια εικόνα της, παρά γιατί οι μαθητές δεν είχαν εγκαίρως τα βιβλία....Προτού λοιπόν κλάψουμε μαζί τη λιποθυμία μαθητών από την πείνα, ας μας στείλει καμία έκτακτη επιταγή για σίτιση μαθητών εν χρεία...Γιατί και ο σύλλογος γονέων έχει ανεπαρκές υπόλοιπο στο ταμείο του...μετά μιλάμε και για το "Νέο Σχολείο"....

E, γίνε και 'συ υποψήφια για την αρχηγία του πασοκ, να το κάνουν.
Οι υπουργοί, τσεκάρουν κι αυτοί κουτάκι "δέχομαι τοποθέτηση και στα υπόλοιπα υπουργεία"?

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:16:32 »

Αποσυνδεδεμένος Alexhs_27

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Ιανουαρίου 29, 2012, 05:02:18 pm »
   Για να είμαστε δίκαιοι και να έχει η κριτική μας αξιοπιστία θα πρέπει να επικεντρώνεται στα λάθη που όντως έχει κάνει. Στο θέμα των βιβλίων για όποιον γνωρίζει την διαδικασία πραγματικά δεν μπορούσε να κάνει τίποτα χωρίς απόφαση δικαστηρίου που επικυρώνει το διαγωνισμό του χαρτιού. Το δικαστήριο όντως άργησε 4 μήνες να βγάλει απόφαση. Αν προχωρούσε χωρίς την απόφαση του δικαστηρίου θα φώναζαν όλοι ( δικαίως) ότι η υπουργός παρανομεί. Επίσης το μισθολογικό κομμάτι είναι ευθύνη του υπουργείου οικονομικών και όχι του υπουργείου παιδείας. Παρόλο που σε πάρα πολλά θέματα ήταν ιδιαίτερα σκληρή, για τους μισθούς των εκπαιδευτικών την θυμάμαι να λέει ότι "είναι πάρα πολύ χαμηλοί και ότι αυτή η αδικία ελπίζει να αποκατασταθεί με το ενιαίο μισθολόγιο" (το οποίο όπως όλοι ξέρουμε έριξε τους μισθούς μας στα τάρταρα...)
    Γενικά η κριτική που μπορεί να ασκηθεί στη Διαμαντοπούλου θα πρέπει να γίνεται έχοντας ως δεδομένο ότι είχε να διαχειριστεί πολύ μικρότερα κονδύλια σε σχέση με προηγούμενους υπουργούς. Το να πιστεύει κανείς ότι οι ελάχιστοι διορισμοί οφείλονται στο ότι η Διαμαντοπούλου μας μισεί ενώ αν ήταν κάποιος άλλος που μας αγαπάει (π.χ ο Στυλιανίδης) θα είχαμε  χιλιάδες διορισμούς είναι τουλάχιστον αφελές...  Νομίζω ότι το χειρότερο που μπορεί να της προσάψει κάποιος είναι ότι ήταν μέλος μιας εντελώς αποτυχημένης κυβέρνησης η οποία αντί να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή και να κλείσει όλους εκείνους τους οργανισμούς του δημοσίου με τα διορισμένα με μέσο παιδιά του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ (που σε πολλές περιπτώσεις δεν είχαν καν λόγο ύπαρξης) έριξε τα βάρη επί δικαίων και αδίκων...Οι εκλογές θα αποτελέσουν τιμωρία για την ίδια και το κόμμα της παρόλο το γεγονός ότι η ίδια υπήρξε πολύ καλύτερη από τους περισσότερους συναδέλφους της...
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 29, 2012, 05:08:27 pm από Alexhs_27 »

Αποσυνδεδεμένος baarli

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Ιανουαρίου 29, 2012, 05:08:11 pm »
   Για να είμαστε δίκαιοι και να έχει η κριτική μας αξιοπιστία θα πρέπει να επικεντρώνεται στα λάθη που όντως έχει κάνει. Στο θέμα των βιβλίων για όποιον γνωρίζει την διαδικασία πραγματικά δεν μπορούσε να κάνει τίποτα χωρίς απόφαση δικαστηρίου που επικυρώνει το διαγωνισμό του χαρτιού. Το δικαστήριο όντως άργησε 4 μήνες να βγάλει απόφαση. Αν προχωρούσε χωρίς την απόφαση του δικαστηρίου θα φώναζαν όλοι ( δικαίως) ότι η υπουργός παρανομεί. Επίσης το μισθολογικό κομμάτι είναι ευθύνη του υπουργείου οικονομικών και όχι του υπουργείου παιδείας. Παρόλο που σε πάρα πολλά θέματα ήταν ιδιαίτερα σκληρή, για τους μισθούς των εκπαιδευτικών την θυμάμαι να λέει ότι "είναι πάρα πολύ χαμηλοί και ότι αυτή η αδικία ελπίζει να αποκατασταθεί με το ενιαίο μισθολόγιο" (το οποίο όπως όλοι ξέρουμε έριξε τους μισθούς μας στα τάρταρα...)
    Γενικά η κριτική που μπορεί να ασκηθεί στη Διαμαντοπούλου θα πρέπει να γίνεται έχοντας ως δεδομένο ότι είχε να διαχειριστεί πολύ μικρότερα κονδύλια σε σχέση με προηγούμενους υπουργούς. Το να πιστεύει κανείς ότι ελάχιστοι διορισμοί οφείλονται στο ότι η Διαμαντοπούλου μας μισεί ενώ αν ήταν κάποιος άλλος που μας αγαπάει (π.χ ο Στυλιανίδης) θα είχαμε  χιλιάδες διορισμούς είναι τουλάχιστον αφελές...  Νομίζω ότι το χειρότερο που μπορεί να της προσάψει κάποιος είναι ότι ήταν μέλος μιας εντελώς αποτυχημένης κυβέρνησης η οποία αντί να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή και να κλείσει όλους εκείνους τους οργανισμούς του δημοσίου με τα διορισμένα με μέσο παιδιά του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ (που σε πολλές περιπτώσεις δεν είχαν καν λόγο ύπαρξης) έριξε τα βάρη επί δικαίων και αδίκων...

Το έχω ξαναπεί και αλλού και απάντηση δεν έχω πάρει.

Όταν ένας επιχειρηματίας βάλει μέσα την επιχείρηση του 100.000 ευρώ κανείς δεν εξετάζει αν έκανε ή όχι λάθη, αν φταίει ο ίδιος ή κάποιος άλλος που η επιχείρηση  μπήκε μέσα. Φταίει δεν φταίει χρωστάει, και φυλακή θα πάει.

Όταν ένας πολιτικός ή ένας δικαστής μας βάζουν 2.000.000 ευρω μέσα, γιατί κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι;
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 29, 2012, 05:14:56 pm από baarli »

Αποσυνδεδεμένος karas

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Ιανουαρίου 29, 2012, 07:01:55 pm »
    Γενικά η κριτική που μπορεί να ασκηθεί στη Διαμαντοπούλου θα πρέπει να γίνεται έχοντας ως δεδομένο ότι είχε να διαχειριστεί πολύ μικρότερα κονδύλια σε σχέση με προηγούμενους υπουργούς. Το να πιστεύει κανείς ότι οι ελάχιστοι διορισμοί οφείλονται στο ότι η Διαμαντοπούλου μας μισεί ενώ αν ήταν κάποιος άλλος που μας αγαπάει (π.χ ο Στυλιανίδης) θα είχαμε  χιλιάδες διορισμούς είναι τουλάχιστον αφελές...  Νομίζω ότι το χειρότερο που μπορεί να της προσάψει κάποιος είναι ότι ήταν μέλος μιας εντελώς αποτυχημένης κυβέρνησης η οποία αντί να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή και να κλείσει όλους εκείνους τους οργανισμούς του δημοσίου με τα διορισμένα με μέσο παιδιά του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ (που σε πολλές περιπτώσεις δεν είχαν καν λόγο ύπαρξης) έριξε τα βάρη επί δικαίων και αδίκων...Οι εκλογές θα αποτελέσουν τιμωρία για την ίδια και το κόμμα της παρόλο το γεγονός ότι η ίδια υπήρξε πολύ καλύτερη από τους περισσότερους συναδέλφους της...

Για να είμαστε δίκαιοι;;;; Όχι σε παρακαλώ, στην περίπτωση της Διαμαντοπούλου δε χωρούν αυτόκλητοι υπερασπιστές... Αν στα αλήθεια πιστεύεις όσα γράφεις  είναι οπωσδήποτε δικαίωμά σου αλλά πραγματικά λυπαμαι αν ανήκεις στον καθηγητικό κλάδο. Είναι έργο του υπουργού να μεθοδεύει τις καταστάσεις ώστε να βρίσκει τις καλύτερες δυνατές λύσεις στα προβλήματα αρμοδιότητάς του. Όχι μόνο δεν επραξε εκείνη κάτι τέτοιο αλλά μίλησε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για εμάς, προβάλλοντας την εικόνα ότι γουστάρουμε καθισιό και γι' αυτό ψάχνουμε αποσπάσεις. Είναι η μοναδική υπουργός που έκλεισε σχολεία!!!!!!!!! Αν είναι δυνατόν! Και διαφωνώ με όσα γράφεις ως προς το ότι ήταν μέλος αποτυχημένης κυβέρνησης: ήταν επιτελικό στέλεχος της κυβέρνησης και αυτό μην το παραβλέπεις.
Η ίδια υπήρξε καλύτερη από τους συναδέρφους της;;;; Ε τότε σίγουρα δεν έισαι καθηγητής ή καθηγήτρια. Ζεις σε παράλληλη πραγματικότητα και πολυ σε ζηλεύω γι' αυτό.

Αποσυνδεδεμένος karas

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Ιανουαρίου 29, 2012, 07:10:42 pm »
1) Παρόλο που σε πάρα πολλά θέματα ήταν ιδιαίτερα σκληρή, για τους μισθούς των εκπαιδευτικών την θυμάμαι να λέει ότι "είναι πάρα πολύ χαμηλοί και ότι αυτή η αδικία ελπίζει να αποκατασταθεί με το ενιαίο μισθολόγιο"
  2)  Γενικά η κριτική που μπορεί να ασκηθεί στη Διαμαντοπούλου θα πρέπει να γίνεται έχοντας ως δεδομένο ότι είχε να διαχειριστεί πολύ μικρότερα κονδύλια σε σχέση με προηγούμενους υπουργούς. Τ
[/quote]

1) Μήπως τη θυμάσαι να λέει κιόλας ότι δε θα ίσχυε η αναλογία 1 προς 10 στην εκπαίδευση;  Μάλλον δε φταίει αυτή που ούτε αυτό εφαρμόστηκε.... Ας είμαστε οξυδερκείς: πολλά λέγονται για να δημιουργηθούν θετικές εντυπώσεις...Το θέμα είναι τί γίνεται τελικά.
2) Μικρότερα κονδύλια; Τότε πώς έγινε και πήρε περυσι χιλιάδες αναπληρωτές και φέτος ελάχιστους ενώ εξασφαλίστηκαν πιστώσεις; Νομίζω ότι είναι θέμα δικής της πολιτικής επιλογής και γι αυτό είναι υπόλογη.
ΥΓ, Λιγότερες πιστώσες αλλά τα εκατό χιλιάρικα τα σκασε για ανακαίνιση του υπουργέιου της ε;

Αποσυνδεδεμένος karas

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Ιανουαρίου 29, 2012, 07:26:38 pm »
Θα πρέπει πάντως να σημειώσω το εξής: αλάνθαστος δεν είμαι καθότι βρωτός και ίσως να έχουν δίκιο όσοι ισχυρίζονται εδώ μέσα ότι η υπουργός δε φταίει για τίποτα και είχε τις καλύτερες των προθέσεων. Δεν μπορώ να ξεχάσω όμως ότι λίγο καιρό πριν, όταν αισθανόταν παντοδύναμη μας κοιτούσε με φρύδι ανασηκωμένο και δάχτυλο προτεταμένο-θυμηθείτε την αλήστου μνήμης παρουσίας της στη βουλή όταν μάλωσε βουλευτή και του υπενθύμισε ότι εκείνη ήταν...υπουργός. Η ξαφνική ευαισθητοποίησή της συμπίπτει με δημοσκοπήσεις που θέλουν το κόμμα(;) της εξαρθρωμένο και την ίδια εκτός βουλευτικών θώκων. Όλα αυτά με πονηρεύουν για τις προθέσεις της. Ανόητος και καχύποπτος; Μπορεί. Σίγουρα όμως άνεργος και θυμωμένος.

Αποσυνδεδεμένος irenead

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Ιανουαρίου 29, 2012, 07:32:53 pm »

[/quote]
Kαι όχι μόνο αυτά...Οι πιστώσεις που έμειναν για αναπληρωτές φέτος,δόθηκαν στην γ/θμια εκπαίδευση.Αυτή δεν γνώριζε τι σημαίνει αδιόριστος εκπαιδευτικός,έστειλε τις προϋπηρεσίες μας στα τάρταρα,θέσπισε διαγωνισμό προσλήψεων χωρίς προκήρυξη θέσεων και άλλα πολλά....Πραγματικά πολύ επιτυχημένη.

« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 29, 2012, 07:35:25 pm από irenead »

Αποσυνδεδεμένος katkat

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Fail...Fail again...Fail better...
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Ιανουαρίου 29, 2012, 07:42:59 pm »
Αφηστε δε που η συνεπεια των λογων της ιδιας και των αυλικων της δεν περιγραφεται.Αληθεια αυτη δεν υποστηριζε σθεναρα πως πρεπει να παραμενουν στις ακριτικες περιοχες οι εκπαιδευτικοι επι τρια συναπτα ετη, ενω μολις πριν λιγο καιρο αναθεωρησε την αποφαση αυτη? Αναρωτιεμαι τωρα δεν ειναι απαιραιτητοι οι εκπαιδευτικοι στον Αϊ -Στρατη και τους"επιτρεπει" να φυγουν γρηγοροτερα? Οι ξενες γλωσσες στο δημοτικο ενω αρχικα αποφασισε να προκαλεσει θυελλα με την καταργηση 2 γλωσσων στα δημοτικα ,περαν της Αγγλικης,μετα ξαφνικα "υποχωρησε" για χαρη της πολυγλωσσιας ?
Και ακομη περισσοτερο ενω υποστηριζε οτι τα χρηματα δεν επαρκουν τωρα η υφυπουργος "ταζει" και την εισοδο των Ιταλικων στα δημοσια σχολεια ,ξεχνωντας βεβαια πως η ιδια στα καναλια  μιλησε για απαραιτητες και μονο γλωσσες στα δημοσια σχολεια λογω των περικοπων.Εκτος βεβαια κι αν εννοει οτι τα Ιταλικα ειναι πλεον παραιτητα στην Ελλαδα κατα το γνωστο una faccia una razza (με τους συνειρμους που επιφερει για την περιβοητη,συγχωρηστε με ,Ιταλικη μαφια ....).
Θα ελεγα κι αλλα αλλα κι εγω "φοβαμαι" την Υπουργο μας και μενω πιστη στην omerta... ;)
H ισχνή υπόσταση κίβδηλος οβολός της τόσο ξεχωριστής γυναικείας σου φύσις ....

http://www.youtube.com/watch?v=R4ELgxaj1ds

Αποσυνδεδεμένος Alexhs_27

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Ιανουαρίου 29, 2012, 07:51:11 pm »
Για να είμαστε δίκαιοι;;;; Όχι σε παρακαλώ, στην περίπτωση της Διαμαντοπούλου δε χωρούν αυτόκλητοι υπερασπιστές... Αν στα αλήθεια πιστεύεις όσα γράφεις  είναι οπωσδήποτε δικαίωμά σου αλλά πραγματικά λυπαμαι αν ανήκεις στον καθηγητικό κλάδο. Είναι έργο του υπουργού να μεθοδεύει τις καταστάσεις ώστε να βρίσκει τις καλύτερες δυνατές λύσεις στα προβλήματα αρμοδιότητάς του. Όχι μόνο δεν επραξε εκείνη κάτι τέτοιο αλλά μίλησε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για εμάς, προβάλλοντας την εικόνα ότι γουστάρουμε καθισιό και γι' αυτό ψάχνουμε αποσπάσεις. Είναι η μοναδική υπουργός που έκλεισε σχολεία!!!!!!!!! Αν είναι δυνατόν! Και διαφωνώ με όσα γράφεις ως προς το ότι ήταν μέλος αποτυχημένης κυβέρνησης: ήταν επιτελικό στέλεχος της κυβέρνησης και αυτό μην το παραβλέπεις.
Η ίδια υπήρξε καλύτερη από τους συναδέρφους της;;;; Ε τότε σίγουρα δεν έισαι καθηγητής ή καθηγήτρια. Ζεις σε παράλληλη πραγματικότητα και πολυ σε ζηλεύω γι' αυτό.

Για κάποιους από τους συναδέλφους μας μιλάω και εγώ με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και ναι υπάρχουν αρκετοί που γουστάρουν καθισιό... Έχω συναντήσει πολλούς απ' αυτούς... Στο θέμα των αποσπάσεων η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο. Η Ελλάδα έχει τριπλάσια αναλογία καθηγητών - μαθητών σε σχέση με το ευρωπαϊκό μέσο όρο (1/7 έναντι 1/18) και σύμφωνα με έρευνα του ΟΟΣΑ έχει μια από τις καλύτερες αναλογίες μαθητών - εκπαιδευτικών στις αναπτυγμένες χώρες του κόσμου. Παρόλα αυτά υπήρχαν τεράστια κενά ακόμα και σε εποχές πριν τη κρίση όταν οι διορισμοί ήταν αρκετοί. Ένας μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών έβαζε μέσο για να έρθει από την επαρχία στα αστικά κέντρα παίρνοντας απόσπαση οπουδήποτε. Είναι λογικό ότι αυτό έπρεπε να σταματήσει ιδιαίτερα σε ένα κράτος που βρίσκεται σ' αυτήν την οικονομική κατάσταση. Όσο κι δεν μας συμφέρει αυτό,  δεν χρωστάνε σε τίποτα οι άλλοι φορολογούμενοι να πληρώνουν υπεράριθμους εκπαιδευτικούς. Και το λέω εγώ που είμαι ακόμα αδιόριστος...Όσο για τα σχολεία που έκλεισαν ή συγχωνεύτηκαν δεν γνωρίζω όλες τις περιπτώσεις. Πιθανώς και να έγιναν εγκληματικά λάθη. Συμφωνώ απόλυτα όμως με την πλειονότητα των συγχωνεύσεων που έγιναν σε δημοτικά με σκοπό να σταματήσουν να λειτουργούν μονοθέσια, διθέσια και τριθέσια σχολεία. Είναι ανεπίτρεπτο να υπάρχουν τέτοια σχολεία όσο και αν βολεύει πολλούς από εμάς αφού έτσι αυξάνονται οι οργανικές θέσεις.

Σέβομαι τις απόψεις σου αλλά επέτρεψε μου να έχω κι εγώ τις δικές μου. Ξέρω ότι ακούγονται προκλητικές ειδικά σ' αυτό εδώ το forum στο οποίο οι περισσότεροι θεωρούν ότι καλύτερος υπουργός παιδείας είναι αυτός που κάνει τους περισσότερους διορισμούς. Είναι ενδεικτικό ότι έχουν ψηφίσει ως καλύτερο υπουργό παιδείας τον ...Στυλιανίδη (έλεος!!!). Απ' τα πιο παλαιοκομματικά στελέχη που έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια στο υπουργείο ο οποίος είχε ως καίριο μέλημα του να ευνοήσει την περιφέρεια του... Μέχρι και στην ΑΣΠΑΙΤΕ έβαλε τον ίδιο αριθμό εισακτέων στη ΣΑΠΕΣ με την Αθήνα σε αντίθεση με τις άλλες επαρχιακές πόλεις!!!Αλλά ξέχασα ψήφισε το 24 μηνο... το οποίο βεβαίως δεν πρόλαβε να εφαρμόσει. Άφησε αυτή τη δουλειά σε άλλους αφού η κυβέρνηση του διέλυσε πρώτα την οικονομία...
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 29, 2012, 07:53:24 pm από Alexhs_27 »

Αποσυνδεδεμένος baarli

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Ιανουαρίου 29, 2012, 08:02:27 pm »
Η Ελλάδα έχει τριπλάσια αναλογία καθηγητών - μαθητών σε σχέση με το ευρωπαϊκό μέσο όρο (1/7 έναντι 1/18) και σύμφωνα με έρευνα του ΟΟΣΑ έχει μια από τις καλύτερες αναλογίες μαθητών - εκπαιδευτικών στις αναπτυγμένες χώρες του κόσμου.

Αναλογία καθηγητών μαθητών Φιλανδία-Ελλαδα 12.37-14,6

Και η Ελλάδα ΜΕ ΤΟΣΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΣΑ
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 29, 2012, 08:12:33 pm από baarli »

Αποσυνδεδεμένος karas

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Ιανουαρίου 29, 2012, 08:10:58 pm »
 Είναι λογικό ότι αυτό έπρεπε να σταματήσει ιδιαίτερα σε ένα κράτος που βρίσκεται σ' αυτήν την οικονομική κατάσταση. Όσο κι δεν μας συμφέρει αυτό,  δεν χρωστάνε σε τίποτα οι άλλοι φορολογούμενοι να πληρώνουν υπεράριθμους εκπαιδευτικούς. Και το λέω εγώ που είμαι ακόμα αδιόριστος...Όσο για τα σχολεία που έκλεισαν ή συγχωνεύτηκαν δεν γνωρίζω όλες τις περιπτώσεις. Πιθανώς και να έγιναν εγκληματικά λάθη. Συμφωνώ απόλυτα όμως με την πλειονότητα των συγχωνεύσεων που έγιναν σε δημοτικά με σκοπό να σταματήσουν να λειτουργούν μονοθέσια, διθέσια και τριθέσια σχολεία. Είναι ανεπίτρεπτο να υπάρχουν τέτοια σχολεία όσο και αν βολεύει πολλούς από εμάς αφού έτσι αυξάνονται οι οργανικές θέσεις.

Σέβομαι τις απόψεις σου αλλά επέτρεψε μου να έχω κι εγώ τις δικές μου. Ξέρω ότι ακούγονται προκλητικές ειδικά σ' αυτό εδώ το forum στο οποίο οι περισσότεροι θεωρούν ότι καλύτερος υπουργός παιδείας είναι αυτός που κάνει τους περισσότερους διορισμούς. Είναι ενδεικτικό ότι έχουν ψηφίσει ως καλύτερο υπουργό παιδείας τον ...Στυλιανίδη (έλεος!!!). Απ' τα πιο παλαιοκομματικά στελέχη που έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια στο υπουργείο ο οποίος είχε ως καίριο μέλημα του να ευνοήσει την περιφέρεια του... Μέχρι και στην ΑΣΠΑΙΤΕ έβαλε τον ίδιο αριθμό εισακτέων στη ΣΑΠΕΣ με την Αθήνα σε αντίθεση με τις άλλες επαρχιακές πόλεις!!!Αλλά ξέχασα ψήφισε το 24 μηνο... το οποίο βεβαίως δεν πρόλαβε να εφαρμόσει. Άφησε αυτή τη δουλειά σε άλλους αφού η κυβέρνηση του διέλυσε πρώτα την οικονομία...
[/quote]

Εκτιμάς λοιπόν συνάδελφε ότι η ερίτιμος υπουργός κόπτεται για την εμετική οικονομική κατάσταση στη δημοσια παιδεία; Αυτό την έκανε να κλείσει σχολεία και να καταγγείλει αποσπάσεις; Ε λοιπόν θα μπορούσες να μου πεις για ποιο λόγο τότε απέσπασε περι τα 150 άτομα στο γραφείο της και προσπάθησε να διορίσει άλλα τόσα σε δομες του υπουργείου το θερος που μας περασε; Διακρίνω ανακολουθία.
Δεν ξέρω για σας αλλά προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω πώς καποιοι υποστηρίζουν μια από τις χειρότερες μορφές στη σύγχρονη ελληνική παιδεία, αναγνωρίζοντάς της ελαφρυντικά... Τελικά δε φτάσαμε τυχαία εκεί που φτάσαμε.

Α και συνάδελφε, μη με συνδέεις με εκείνους που επιθυμουν πολλά σχολεία για... να βολεύονται...ΘΕΛΩ να κάνω τα μαθήματα που σπούδασα και να μην τα δίνουν σε άσχετες ειδικότητες. Ελπίζω να συνεννοηθήκαμε

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182566
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 686
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)