0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συνάδελφοι της Αγγλικής θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με την καταλληλότερη επιλογή εξέτασης για τίτλο γλωσσομάθειας επιπέδου Γ1. Είμαι συνάδελφος ΠΕ02 και επιθυμώ να πάρω το Γ1 στα αγγλικά, προκειμένου να χρησιμοποιήσω τον τίτλο αυτό για επαγγελματική ανέλιξη. Συμμετείχα στις εξετάσεις του Νοεμβρίου 2011 στο ΚΠΓ και πήρα το
Η διαφορά του Γ1 με το
Καλημέρα! Εγώ γενικά δεν είμαι και πολύ υπέρ του TOEIC ακριβώς λόγω του γεγονότος ότι στη συγκεκριμένη εξέταση δεν εξετάζονται όλες οι γλωσσικές ικανότητες. Σκέψου ότι το TOEIC Γ2 δεν αναγνωρίζεται από τον ΑΣΕΠ, ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο. Από την άλλη ένα πιστοποιητικό που εκδίδεται από το Υπουργείο Παιδείας αποκλείεται να πάψει να αναγνωρίζεται στην Ελλάδα, εφόσον το θέλεις για μοριοδότηση και τα σχετικά, ενώ άλλα πιστοποιητικά εκτός των CPE και ECPE, τη μια μπαίνουν και την άλλη βγαίνουν από τη λίστα των αναγνωρισμένων πιστοποιητικών γλωσσομάθειας του ΑΣΕΠ. Κατά την άποψή μου και σύμφωνα με την καλή σου απόδοση στο ΚΠγ
Θα ήθελα απλά να συμπληρώσω πως το ΚΠΓ είναι αναγνωρισμένο και στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, όχι μόνο στην Ελλάδα.
5. Αναγνωρίζεται το ΚΠΓ στο εξωτερικό ως ισότιμο με άλλα διεθνή πιστο-ποιητικά;Με προκαθορισμένο στόχο την αναγνώρισή του ως αξιόπιστου συστήματος αξιολόγησης και πιστοποίησης γλωσσομάθειας από την Ευρωπαϊκή ή διεθνή αγορά εργασίας και ξένα πανεπιστήμια: • Το σύστημα αξιολόγησης σχεδιάστηκε με βάση τη διεθνή εμπειρία.• Τα επίπεδα γνώσης που πιστοποιεί προσδιορίστηκαν με βάση την κλίμακα επιπέδων γλωσσομάθειας του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπως αυτά περι-γράφονται στο Κοινό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες.• Το ΚΠΓ έγινε μέλος του ICC, ενός διεθνούς οργανισμού με έδρα τη Φρανκφούρτη.6. Ποιες άλλες ενέργειες έχει προβλέψει το σύστημα για τη διεθνή αναγνώρισή του; Όπως άλλα διεθνώς καταξιωμένα συστήματα πιστοποίησης γλωσσομάθειας, το ΚΠΓ:• Συμμετέχει στο ειδικό πρόγραμμα του Συμβουλίου της Ευρώπης το οποίο επιδιώκει την αντιστοίχιση (calibration και benchmarking) των στόχων των εξετάσεών του, με το επίπεδα γλωσσομάθειας που έχει ορίσει. • Υπόκειται σε εσωτερικό έλεγχο ποιότητας. Οι διαδικασίες που ακολουθεί αξιολογούνται συνεχώς με επιστημονικά προσδιορισμένα κριτήρια και τα όργανα μέτρησης της γλωσσομάθειας που χρησιμοποιεί αξιολογούνται με διαφανή κριτήρια.• Προβλέπει να γίνει εξωτερική αξιολόγηση από διεθνή αρμόδιο οργανισμό.• Προβλέπει συντονισμένες ενέργειες προβολής και προώθησής του στο εξωτερικό.