0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αν σε στειλει η Ελληνικη κυβερνηση οχι δεν χρειαζεται πρασινη καρτα. (δεν ξερω αν ειναι ευκολο να σε στειλουν, δεν εχω ιδεα) αλλα, αν πας ετσι, απο μονη σου δεν μπορεις να μεινεις για πολυ αν δεν εισαι σε καποια σχολη εκει. Για να εργαστεις ομως εκει πρεπει πρωτα να εχεις πρασινη καρτα που προυποθετει να εχεςι μεινει τουλαχιστον 5 χρονια στην Αμερικη. Αυτα γνωριζω μονο.Ψαξτο μεσω πρεσβειας.Καλη τυχη απο μένα.
Στον Καναδά, επειδή το είχα ψάξει, πρέπει για να μπορείς να εργαστείς σε νηπιαγωγείο να έχεις πτυχίο και βρεφονηπιοκόμου και νηπιαγωγού. Το αντίστοιχο πτυχίο εκεί καλύπτει όλη την προσχολική ηλικία, πρέπει δηλαδή να έχεις πιστοποίηση για φροντίδα και διδασκαλία παιδιών 2-6 ετών. 4-6 δεν αρκεί... Αν αρκούσε, τώρα θα 'μουνα Τορόντο!!!
Παράθεση από: Schnittke στις Φεβρουαρίου 22, 2012, 06:54:31 pmΣτον Καναδά, επειδή το είχα ψάξει, πρέπει για να μπορείς να εργαστείς σε νηπιαγωγείο να έχεις πτυχίο και βρεφονηπιοκόμου και νηπιαγωγού. Το αντίστοιχο πτυχίο εκεί καλύπτει όλη την προσχολική ηλικία, πρέπει δηλαδή να έχεις πιστοποίηση για φροντίδα και διδασκαλία παιδιών 2-6 ετών. 4-6 δεν αρκεί... Αν αρκούσε, τώρα θα 'μουνα Τορόντο!!! Είχες ψάξει να εργαστείς σε ελληνικό νηπιαγωγειο ή σε αμερικάνικο?
Επικοινώνησα με αμερικανική πρεσβεία και με παραπέμψανε με τους Έλληνες συντονιστές εκπαιδετικούς στην Αμερική,οι οποιοι μου επιβεβαίωσαν οτι μπορείς να προσληφθείς με απόσπαση μόνο αν είσαι μόνιμος.Τώρα για μένα που είμαι αναπληρώτρια υπάρχει η δυνατότητα να δουλέψω σε ελληνικό σχολείο της κοινότητας αλλά τα χρήματα δεν είναι ικανοποιητικα.