*

Αποστολέας Θέμα: ΙΕΚ και proficiency  (Αναγνώστηκε 14920 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος victoroula

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
Απ: Ιεκ και proficiency
« Απάντηση #14 στις: Μαρτίου 01, 2012, 12:05:00 pm »
Δεν είμαι καθόλου εγωίστρια και δεν έκανα φυσικά ένσταση εφόσον τελικά προβλέπεται  από τον ΟΕΕΚ να κάνουν μαθήματα οι επαρκειούχοι, αν και κατα τη γνώμη μου  θα έπρεπε να βγει καινούριος κανονισμός γιατί ο ΟΕΕΚ έχει καταργηθεί.Αλλά το ξαναλέω έχω χάσει πολλές φορές τμήματα γιατί προτίμησαν επαρκειούχους ή μου έδιναν 2ωρα μαθήματα και στους επαρκειούχους τρίωρα.Και επειδή δε βρήκα ποτέ το δίκιο μου από εδώ και πέρα φυσικά και θα το ψάχνω ακόμα περισσότερο για αυτό και ρώτησα για να κάνω ένσταση.Γιατί έχω εργαστεί σε 7 διαφορετικά ΙΕΚ και κανένα δε λειτουργούσε αξιοκρατικά, οπότε είναι λογικό να μη θέλω να με εξαπατούν.Όπως υπάρχουν και ΙΕΚ σε αυτό το εξάμηνο που δε δίνουν ούτε μια ώρα σε επαρκειούχους.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:36:59 »

Αποσυνδεδεμένος mpesg

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Μαρτίου 01, 2012, 01:30:50 pm »
Καλώς ή κακώς με proficiency στην Ελλάδα μπορείς να εκδόσεις νόμιμα άδεια επάρκειας διδασκαλίας Αγγλικής Γλώσσας.
Και σε καμία περίπτωση δεν είπα ότι πρέπει να προτιμηθεί κάποιος με proficiency από κάποιον με πτυχίο Αγγλικής Φιλολογίας. Αν συνέβη κάτι τέτοιο (κάτι που δεν είπε στο αρχικό post) τότε συμφωνώ να ζητήσει να δει τους πίνακες και να κάνει ένσταση.
Αλλά να διεκδικεί παραπάνω ώρες , ενώ έχει πάρει κάποιες, εις βάρος άλλων οι οποίοι διαθέτουν τα νόμιμα (ξαναλέω καλώς ή κακώς) προσόντα που απαιτεί η διδασκαλία του μαθήματος, ε ναι το βρίσκω εγωιστικό.

Με την ίδια λογική οι απόφοιτοι ΤΕΙ πρέπει να πάρουν ώρες μόνο και εφόσον όλοι οι απόφοιτοι ΑΕΙ και άνω (μεταπτυχιακά, διδακτορικά), συμπληρώσουν 21 ώρες. Αυτό το βρίσκεις σωστό?
επάρκεια και αδεια διδασκαλιας παίρνουν και αποφοιτοι λυκείου, επομένως όσοι σπουδάσαμε και πήραμε καποιο πτυχίο πανεπιστημίου κακώς σπουδάσαμε............

Αποσυνδεδεμένος mpesg

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μαρτίου 01, 2012, 01:38:56 pm »
Ναι, να κάνει ένσταση αναφέροντας ότι, αν και οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες τηρήθηκαν, ο διευθυντής του ΙΕΚ όφειλε να προστατεύσει τα συμφέροντα του κλάδου.

Έγραψες "μπορεις να κανεις ενσταση αφου η προκύρηξη δεν λεει για επαρκειουχους" και όταν παρατέθηκαν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι έκανες λάθος, αντί να ζητήσεις έστω συγγνώμη, άρχισες τη γκρίνια για τον κλάδο και τις αδικίες που υφίσταται... Ας σοβαρευτούμε λίγο λέω εγώ.

Με τη δικη σου λογικη πρεπει να καταργησουμε τους φιλολογους και με το πιστοποιητικο ελληνομάθειας Γ2 επιπέδου να πανε οι αποφοιτοι λυκείου να διδαξουν ελληνικα στην αυστραλία , αμερική,καναδα.. δεν είναι όμως ετσι!!!!!!!!!!!

Δεν ξέρω από που συνάγεις ότι οι επαρκειούχοι δεν έχουν αποφοιτήσει από πανεπιστημιακή σχολή. Σε πληροφορώ πάντως ότι στην Αγγλία τουλάχιστον, Ελληνικά διδάσκουν (και) οι απόφοιτοι αγγλικής φιλολογίας.
διδασκουν ελληνικά στην αγγλία και οι απόφοιτοι λυκείου? Στην ελλάδα το μεγαλύτερο ποσοστό ιδιοκτητών φροντιστηριούχων ξένων γλωσσών είναι απόφοιτοι λυκείου με επάρκεια.Δεν γνωρίζω καποιο ευρωπαικο κρατος που δινεται η δυνατότητα να διδαξουν την γλώσσα τους στη μεταδευτεροβαθμια εκπαιδευση οι αποφοιτοι λυκείου. Απο τις αποσπάσεις στο εξωτερικο εχω δει οτι ελληνικη γλώσσα διδασκουν και οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί...........λογικό είναι ο πτυχιούχος παιδαγωγικής σχολής η φιλοσοφικής να διδαξει γλώσσα......

Αποσυνδεδεμένος ArchAngel

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Μαρτίου 01, 2012, 03:51:20 pm »
Και κάποιος απόφοιτος ΕΠΑΛ τμήματος Ηλεκτρολογίας παίρνει άδεια άσκησης επαγγέλματος.
Αυτό σημαίνει ότι οι πτυχιούχοι ΑΕΙ Ηλεκτρολόγοι σπούδασαν τσάμπα και έιναι κορόιδα?

Μ' αυτό που λες αυτό κατάλαβα.

Αν θεωρείς ότι ο κλάδος σου αδικείται σε προκηρύξεις με προσόντα, να οργανωθείτε και διαμαρτυρηθείτε. Συμφωνώ μ΄αυτό .
Αλλά όχι να απαιτείς θέσεις όταν τα νόμιμα προσόντα που αναφέρονται για την κάλυψη μιας θέσης "θεωρείς" ότι υπολοίπονται των δικών σου, παρόλο που σύμφωνα με τη νομοθεσία δεν ισχύει αυτό (και πάλι ξαναλέω σύμφωνα με τη νομοθεσία και όχι με τη δική μου άποψη).

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:36:59 »

Αποσυνδεδεμένος Marcus

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Μαρτίου 01, 2012, 03:57:20 pm »
επάρκεια και αδεια διδασκαλιας παίρνουν και αποφοιτοι λυκείου, επομένως όσοι σπουδάσαμε και πήραμε καποιο πτυχίο πανεπιστημίου κακώς σπουδάσαμε............

Με την ίδια λογική: στο δημόσιο μπαίνει κανείς και με βαθμό πτυχίου "καλώς", άρα όσοι ήταν αριστούχοι κακώς διάβαζαν, όσοι έχουμε μεταπτυχιακά και διδακτορικά, κακώς τα αποκτήσαμε κ.ο.κ.

Δεν γνωρίζω καποιο ευρωπαικο κρατος που δινεται η δυνατότητα να διδαξουν την γλώσσα τους στη μεταδευτεροβαθμια εκπαιδευση οι αποφοιτοι λυκείου.

Για να είμαι ειλικρινής, στα κράτη για τα οποία γνωρίζω εγώ, ούτε με πτυχίο διδάσκεις. Και είναι αυτονόητο ότι δε θεωρείσαι καθηγητής γλώσσας μετά από σπουδές στη λογοτεχνία και τη γλωσσολογία. Στην Αγγλία θέλεις PGCE, στη Φιλλανδία μεταπτυχιακό στα παιδαγωγικά, στη Γερμανία (ανάλογα το κρατίδιο) μεταπτυχιακό πιστοποιητικό κατάρτισης. Αλλά τι ψάχνεις τώρα... Την Ευρώπη, ιστορικά, ο κλάδος την επικαλείται μόνο σε ό,τι τη βολεύει.

Στην ελλάδα το μεγαλύτερο ποσοστό ιδιοκτητών φροντιστηριούχων ξένων γλωσσών είναι απόφοιτοι λυκείου με επάρκεια. (προστέθηκε έμφαση)

Θα είχες την καλοσύνη να μου το τεκμηριώσεις αυτό; Θα είχες επίσης την καλοσύνη να μου πεις τι σχέση έχουν οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίου με το παρόν θέμα (διδάσκοντες στα ΙΕΚ);
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 01, 2012, 04:21:31 pm από Marcus »

Αποσυνδεδεμένος mpesg

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Μαρτίου 01, 2012, 05:08:08 pm »

Με την ίδια λογική: στο δημόσιο μπαίνει κανείς και με βαθμό πτυχίου "καλώς", άρα όσοι ήταν αριστούχοι κακώς διάβαζαν, όσοι έχουμε μεταπτυχιακά και διδακτορικά, κακώς τα αποκτήσαμε κ.ο.κ.

Δεν γνωρίζω καποιο ευρωπαικο κρατος που δινεται η δυνατότητα να διδαξουν την γλώσσα τους στη μεταδευτεροβαθμια εκπαιδευση οι αποφοιτοι λυκείου.

Για να είμαι ειλικρινής, στα κράτη για τα οποία γνωρίζω εγώ, ούτε με πτυχίο διδάσκεις. Και είναι αυτονόητο ότι δε θεωρείσαι καθηγητής γλώσσας μετά από σπουδές στη λογοτεχνία και τη γλωσσολογία. Στην Αγγλία θέλεις PGCE, στη Φιλλανδία μεταπτυχιακό στα παιδαγωγικά, στη Γερμανία (ανάλογα το κρατίδιο) μεταπτυχιακό πιστοποιητικό κατάρτισης. Αλλά τι ψάχνεις τώρα... Την Ευρώπη, ιστορικά, ο κλάδος την επικαλείται μόνο σε ό,τι τη βολεύει.

Στην ελλάδα το μεγαλύτερο ποσοστό ιδιοκτητών φροντιστηριούχων ξένων γλωσσών είναι απόφοιτοι λυκείου με επάρκεια. (προστέθηκε έμφαση)

Θα είχες την καλοσύνη να μου το τεκμηριώσεις αυτό; Θα είχες επίσης την καλοσύνη να μου πεις τι σχέση έχουν οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίου με το παρόν θέμα (διδάσκοντες στα ΙΕΚ);
με οσα εγραψα θελω να δειξω το μπαχαλο που επικρατει και την απαξιωση των πτυχιων μονο και μονο για να βολευονται καποιοι......οσο για τους φροντιστηριουχους, ναι γνωριζω απο την στατιστικη διαφορων οργανισμων που με διαβεβαιωσαν οτι η συντριπτικη πλειοψηφια των φροντιστηριουχων ειναι επαρκειουχοι και οχι πτυχιουχοι

Αποσυνδεδεμένος Marcus

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Μαρτίου 01, 2012, 05:14:15 pm »
Παρατηρώ ότι ανασκευάζεις και πάλι. Πριν έγραφες για επαρκειούχους αποφοίτους λυκείου, τώρα απλώς για επαρκειούχους. Τέλος πάντων. Που μπορούμε να βρούμε τη στατιστική αυτή; Πως τους λένε τους οργανισμούς;

Αποσυνδεδεμένος mpesg

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Μαρτίου 01, 2012, 05:22:09 pm »
Παρατηρώ ότι ανασκευάζεις και πάλι. Πριν έγραφες για επαρκειούχους αποφοίτους λυκείου, τώρα απλώς για επαρκειούχους. Τέλος πάντων. Που μπορούμε να βρούμε τη στατιστική αυτή; Πως τους λένε τους οργανισμούς;
δεν ανασκευαζω απλα ξεχασα να το γραψω

Αποσυνδεδεμένος Marcus

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Μαρτίου 01, 2012, 05:35:32 pm »
Μάλιστα. Και η προέλευση της στατιστικής; Υπεκφεύγεις, ή "ξέχασες";

Αποσυνδεδεμένος mpesg

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Μαρτίου 01, 2012, 05:44:11 pm »
Μάλιστα. Και η προέλευση της στατιστικής; Υπεκφεύγεις, ή "ξέχασες";
δεν  υπεκφευγω, σου εστειλα προσωπικο μυνημα.........εγω την ειδικοτητα μου την εχω κατω απο την φωτογραφια του γιου μου και το προφιλ μου εχει τα παντα για  μενα ...........θα μπορουσες να μας πεις και εσυ λιγα πραγματα για σενα, αφου το προφιλ σου δεν λεει τιποτα

Αποσυνδεδεμένος Marcus

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Μαρτίου 01, 2012, 06:00:27 pm »
Λυπάμαι, δε δημοσιοποιώ προσωπικά μου στοιχεία στο διαδίκτυο, ούτε με ενδιαφέρει να πλαισιώσω τις απόψεις μου με αναφορές στο 'ξέρεις ποιος είμαι εγώ;' και 'ξέρεις που σπούδασα;'. Ωστόσο, αν θέλεις να ικανοποιήσεις κάποια προσωπική περιέργεια, έχω γράψει όμως αρκετά στο φόρουμ αυτό ώστε να εικάσεις με ασφάλεια.

Δεν καταλαβαίνω από που κι ως που ένας ισχυρισμός που έγινε δημόσια μπορεί να τεκμηριωθεί κατ' ιδίαν, αλλά ακόμη κι έτσι, στο μήνυμά σου δε βρίσκω στοιχεία για καμία στατιστική που να τεκμηριώνει τον ισχυρισμό σου (ότι δηλαδή οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία απόφοιτοι λυκείου).

Δεν επανέρχομαι, διότι εκφεύγουμε του θέματος.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 01, 2012, 06:31:00 pm από Marcus »

Αποσυνδεδεμένος mpesg

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Μαρτίου 01, 2012, 06:33:16 pm »
ωραια, ο καθενας εκφραζει την γνωμη του αλλα κρυβεται πισω απο την ανωνυμια...............εγω δεν ζητησα το ονομα, απλα με ενδιαφερει η ειδικοτητα αφου οτι γραφω αφορα την ειδικοτητα μου και οχι αλλες ειδικοτητες....εχω μαθει να ασχολουμε και να παραθετω πληροφοριες για τους ΠΕ06, για οτι δεν ξερω δεν εκφραζω την γνωμη μου δηλαδη δεν θα μπω τους μαθηματικους για να εκφρασω την γνωμη μου για τα του κλαδου τους αφου δεν ειμαι μαθηματικος
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 01, 2012, 06:35:29 pm από mpesg »

Αποσυνδεδεμένος Marcus

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Μαρτίου 01, 2012, 07:46:32 pm »
Εξόχως ενδιαφέρουσα αντίληψη. Προφανώς για να ανταλλάξουμε απόψεις χρειάζεται πρώτα να ανταλλάξουμε διαπιστευτήρια. Έτσι είναι, αν έτσι νομίζεις, αλλά γιατί δε το είπες νωρίτερα για να μη χάνουμε το χρόνο μας αμφότεροι; Ήταν απαραίτητο να εκτεθούν οι ανακρίβειές σου (π.χ. "η προκήρυξη δεν κάνει λόγο για επαρκειούχους"), να ζητήσω τόσες φορές να τεκμηριώσεις τους αστήρικτους σου ισχυρισμούς και να με αγνοήσεις άλλες τόσες, πριν μου εξηγήσεις ότι μπορεί και να μη δικαιούμαι να έχω άποψη;

Αποσυνδεδεμένος mpesg

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Μαρτίου 01, 2012, 09:07:41 pm »
Εξόχως ενδιαφέρουσα αντίληψη. Προφανώς για να ανταλλάξουμε απόψεις χρειάζεται πρώτα να ανταλλάξουμε διαπιστευτήρια. Έτσι είναι, αν έτσι νομίζεις, αλλά γιατί δε το είπες νωρίτερα για να μη χάνουμε το χρόνο μας αμφότεροι; Ήταν απαραίτητο να εκτεθούν οι ανακρίβειές σου (π.χ. "η προκήρυξη δεν κάνει λόγο για επαρκειούχους"), να ζητήσω τόσες φορές να τεκμηριώσεις τους αστήρικτους σου ισχυρισμούς και να με αγνοήσεις άλλες τόσες, πριν μου εξηγήσεις ότι μπορεί και να μη δικαιούμαι να έχω άποψη;
η ανταλλαγη αποψεων στο φορουμ μου αρεσει και δεν επιβαλλω σε κανενα την αποψη μου, απλα την καταθετω

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182618
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)