0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Eπειδη δηλαδη κατσατε και κανατε δυο μεταπτυχιακα μονο και μονο για να μπειτε στο δημοσιο παει να πει οτι πρεπει και να γινει ετσι; Αυτη η χωρα πραγματικα ειναι μια αηδια και μιση. Ο καθε ενας κανει οτι θελει να κανει και μετα απαιτει κιολας να γινουν και νομοι του κρατους και να προηγειται σε σχεση με τους αλλους, επειδη ετσι πιστευει και ετσι επραξε αυτος, δηλαδη με το ετσι θελω. Για πειτε μου πραγματικα και με επιχειρηματα, σε τι βοηθαει το μεταπτυχιακο ή το δευτερο μεταπτυχιακο στην εκπαιδευση ακριβως; Στο οτι καλειται κανεις να διδαξει μαθηματα του 1ου ετους την σχολης σε χαμηλοτερο επιπεδο, στην καλυτερη των περιπτωσεων; Σε αυτο βοηθαει; Γινεστε ετσι καλυτεροι ή ικανοτεροι εκπαιδευτικοι;Να γινονται οσοι αξιζουν μονο, και οχι οσοι εχουν απλα χαρτια και χαρτακια τα οποια πηραν με μηδενικο κοπο και αντιγραφες στο πλειστον των περιπτωσεων.
Μάλιστα! Δηλαδή πρέπει να απολογηθούμε για τις σπουδές μας; Οι λόγοι για τους οποίους κάποιος αποφασίζει να "επενδύσει" στη γνώση υπαγορεύονται από τον εαυτό του και το αντιληπτικό του περίγραμμα. Δεν έκανα δύο μεταπτυχιακά ούτε για να διοριστώ, ούτε για να προηγούμαι έναντι των άλλων. Το ενδιαφέρον για την έρευνα με ώθησε να ασχοληθώ με τομείς πέραν του βασικού πτυχίου και να αναπτυχθώ επαγγελματικά και -γιατί όχι;- προσωπικά. Δεν με ενδιαφέρουν κακόβουλα σχόλια, ούτε επικρίσεις. Έχω εκπονήσει και διδακτορική διατριβή και έχω αναμετρηθεί πολλές φορές με τον εαυτό μου και τις αντοχές μου και ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει "με την αξία μου".Στο θέμα μας τώρα: έκανα κι εγώ αίτηση στο ΠΥΣΔΕ που ανήκω για αναγνώριση του 2ου μεταπτυχιακού και η απάντηση ήταν πως αναγνωρίζεται μόνο ως προς τη συνάφεια. Και αναρωτιέμαι... γιατί να θεωρείται μεμπτό ή αθέμιτο ή μη σύννομο το να πριματοδοτηθεί η επιπλέον προσπάθεια, αλλά και η γνώση κάποιου; Φαίνεται πως η τακτική της "ήσσονος προσπάθειας" έχει αλλοιώσει τις συνειδήσεις ορισμένων και αδυνατούν να κατανοήσουν τα αυτονότητα. Αυτά από μένα και μαζί σας στη σύνταξη του κειμένου για την αναγνώριση του 2ου μεταπτυχιακού (όλων των εκπαιδευτικών, αναπληρωτών & μόνιμων)
μπορουμε απο δευτερα να συνταξουμε ενα κειμενο και να κανουμε προσθαφαιρεσεις και τροποποιησεις μεχρι να μας ικανοποιησει η τελικη του μορφη...οποτε μετα να το στειλουμε με μέιλ σε αρμοδιους...στην προκειμενη δε ζηταμε αμεσα λεφτα (αφου εχουν παγωσει ολες οι προαγωγες) αλλα μοριοδοτηση τους... οποτε δεν νομιζω αν τελικα ειναι συννομο το αιτημα μας να εχουμε προβλημα
Παράθεση από: npb στις Μαρτίου 13, 2012, 03:18:00 pmΠαράθεση από: mimelismoni στις Μαρτίου 13, 2012, 01:03:20 am.Γνωριζω οτι στο δημοσιο γενικα ισχυει η ποσοστωση του δευτερου μεταπτυχιακου σε ποσοστο 60% του πρωτου.Αυτο θεσμοθετηθηκε πριν περιπου δυο χρονια μεσω του opengov.Αν γνωριζει κανεις κατι διαφορετικο ας το παραθεσει,αλαλ η ουσια ειναι οτι θα πρεπει να το διεκδκησουμε.ΕυχαριστωΥπάρχει αυτό κάπου γραμμένο ώστε να μπορούμε να το επικαλεστούμε;Συγγνωμη ,εκανα λαθος,υπολογιζεται σε ποσοστο 30% του πρωτου μεταπτυχιακου με βαση το νεο νομο για τις προσληψεις: "α. Διδακτορικό δίπλωμα στο γνωστικό αντικείμενοτης θέσης: τετρακόσιες (400) μονάδες.β. Διδακτορικό δίπλωμα σε άλλο γνωστικό αντικείμε−νο: διακόσιες (200) μονάδες.γ. Μεταπτυχιακός τίτλος ετήσιας τουλάχιστον φοί−τησης στο γνωστικό αντικείμενο της θέσης: διακόσιες(200) μονάδες.δ. Μεταπτυχιακός τίτλος ετήσιας τουλάχιστον φοί−τησης σε άλλο γνωστικό αντικείμενο: εκατό (100) μο−νάδες.Αν ο υποψήφιος κατέχει δεύτερο μεταπτυχιακό ή δι−δακτορικό τίτλο σπουδών, μοριοδοτείται επιπλέον κατάτριάντα τοις εκατό (30%) των μορίων που προβλέπονταιγια τον αντίστοιχο πρώτο τίτλο.»
Παράθεση από: mimelismoni στις Μαρτίου 13, 2012, 01:03:20 am.Γνωριζω οτι στο δημοσιο γενικα ισχυει η ποσοστωση του δευτερου μεταπτυχιακου σε ποσοστο 60% του πρωτου.Αυτο θεσμοθετηθηκε πριν περιπου δυο χρονια μεσω του opengov.Αν γνωριζει κανεις κατι διαφορετικο ας το παραθεσει,αλαλ η ουσια ειναι οτι θα πρεπει να το διεκδκησουμε.ΕυχαριστωΥπάρχει αυτό κάπου γραμμένο ώστε να μπορούμε να το επικαλεστούμε;
.Γνωριζω οτι στο δημοσιο γενικα ισχυει η ποσοστωση του δευτερου μεταπτυχιακου σε ποσοστο 60% του πρωτου.Αυτο θεσμοθετηθηκε πριν περιπου δυο χρονια μεσω του opengov.Αν γνωριζει κανεις κατι διαφορετικο ας το παραθεσει,αλαλ η ουσια ειναι οτι θα πρεπει να το διεκδκησουμε.Ευχαριστω