*

Αποστολέας Θέμα: Γιατί να πληρώνουμε για περίθαλψη;  (Αναγνώστηκε 13084 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Γιατί να πληρώνουμε για περίθαλψη;
« Απάντηση #28 στις: Μαρτίου 01, 2012, 09:30:49 pm »

Παράθεση
Ό,τι θέλει μπορεί να ζητήσει ο γιατρός.....Το θέμα είναι αν εσύ είσαι διατεθημένος να τα δώσεις......

Εξαρτάται από την επιλογή σου.....

Και εγώ πήγα εν γνώση μου σε απογευματινό ιατρείο νοσοκομείου, γνωρίζοντας ότι μόνο εκεί θα μπορούσα να δω έναν συγκεκριμένο γιατρό που θεωρείται κορυφή στην ειδικότητα του....αν είχε ιατρείο, θα πήγαινα στο ιατρείο και θα έδινα πάλι όσα μου έλεγε, αφού είχα επιλέξει το συγκεκριμένο!
Αν ήθελα απλά κάποιον γιατρό της Α ειδικότητας, θα πήγαινα στα εξωτερικά ιατρεία και όποιος μου τύχαινε.....
Πέρα από το ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση τον έστειλαν υποχρεωτικά στον συγκεκριμένο γιατρό, ξαναλέω ότι 75 ευρώ για να σου πει κάποιος μία γνώμη είναι πλέον ΥΠΕΡ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:28:18 »

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Μαρτίου 01, 2012, 09:33:55 pm »
Δεν διαφωνώ ότι είναι πάρα πολλά χρήματα.....
Από τη στιγμή, όμως, που επιλέγεις το γιατρό που θα σε εξετάσει.....
ίσως πρέπει να μειωθεί το ποσό......(αν και σε όποιο "όνομα" πας έξω, δεν θα πληρώσεις λιγότερα)

Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Μαρτίου 01, 2012, 09:39:42 pm »
Αυτό το σύστημα με τα απογευματινά ιατρεία σε δημόσιες κλινικές ισχύει - εδώ και χρόνια - ως εξής:
Κλείνεις ραντεβού με συγκεκριμένο γιατρό, πληρώνεις ένα συγκεκριμένο ποσό, π.χ. 75 (ένα μέρος πάει στον ίδιο τον γιατρό). Σύμφωνα με το σκεπτικό του υπουργείου, όταν το θεσμοθέτησαν, ήταν ότι είναι που είναι κλειστά τα απογεύματα, ας τα δουλεύουν οι ίδιοι γιατροί κάποια απογεύματα σαν ιδιωτικά ιατρεία, αλλά να κερδίζει και η κλινική από αυτό.
Εναλλακτικά υπάρχει δωρεάν το πρωί (χωρίς ραντεβού, περιμένοντας σε σειρά προτεραιότητας).
Φυσικά όλα αυτά είναι απαράδεκτα στο μυαλό μου έτσι κι αλλιώς.. Υγεία και Παιδεία ΠΡΕΠΕΙ να είναι 100% δωρεάν για όλους.-

Παρεμπιπτόντως, στα ιδιωτικά ιατρεία μεγαλογιατρών ή/και πανεπιστημιακών η "ταρίφα" (ανάλογα και την ειδικότητα) πάει από 100 και πάνω...
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Μαρτίου 01, 2012, 09:58:45 pm »
Θα παρακαλέσω για μία ακομα φορά, κατ'απαίτηση μελών,  να περιορίσετε τις παραθέσεις μηνυμάτων άλλων συναδέλφων όταν απαντάτε. Είναι αρκετά κουραστικό και  κανείς δεν τις διαβαζει!
Εκανα ήδη αρκετές τροποποιήσεις και τώρα η εικόνα είναι σαφώς καλύτερη.

Άλλη προειδοποίηση πάνω σε αυτό, δεν θα υπάρξει.Θα διαγράφεται ολόκληρο το μήνυμα.
 Ελπίζουμε στην ανταπόκριση σας και στο σεβασμό σας προς τα μέλη και τους επισκέπτες.
Ευχαριστώ.
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:28:18 »

Αποσυνδεδεμένος evi06

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Μαρτίου 01, 2012, 10:12:54 pm »
οταν τηλεφωνησα και τους ειπα το προβλημα ...μου ειπαν οτι πρεπει να δω τον συγκεκριμένο .

δεν τηλεφωνησες σε ενα 4ψηφιο τηλεφωνικο αριθμο οπου ακολουθεις ηχογραφημενες οδηγιες για να κλεισεις ραντεβου? γιατι εκει σε ρωταει νοσοκομειο, τμημα , γιατρο κτλ κ στο τελος πρωινο ραντεβου (δεν πληρωνεις αλλα μπορει να βρεις κενο κ μετα απο μηνες) ή απογευματινο (οπου πληρωνεις).

Αποσυνδεδεμένος alexel

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ60 Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Μαρτίου 01, 2012, 11:47:13 pm »
75 ευρώ η επίσκεψη σε έναν γιατρό του νοσοκομείου;;;
Ο paraxenos εξετάστηκε από αναπληρωτή καθηγητή και σε αυτή την περίπτωση χρεώνουν 75 ευρώ.
Ο καθηγητής Πανεπιστημίου παίρνει 90 και ούτω καθεξής.
Οι τιμές υπάρχουν στο site αναλυτικά, όπως και η διαδικασία για να κλείσει κάποιος ραντεβού.

http://www.hosp-alexandra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=55&Itemid=59

-Τα παιδιά δεν μαθαίνουν από τα παραμύθια πως υπάρχουν δράκοι.Από τα παραμύθια μαθαίνουν πως οι δράκοι μπορούν να νικηθούν. Σκωτ Φιτζέραλντ.

Αποσυνδεδεμένος xenos

• Έμπειρο μέλος
  • Λίγες λέξεις,πολλές σκέψεις
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Μαρτίου 02, 2012, 03:27:04 pm »
evi06 ήταν μια διαδικασία που μέχρι πριν λίγες μέρες δεν είχα εμπλακεί και δεν  γνώριζα .
Μου ήταν/είναι αδιανόητο να μπορούν κάποιοι γιατροί (αναπληρωτές και μη) να χρησιμοποιούν ως ιδιωτικό γραφείο κομμάτι της δημόσιας περιουσίας ,ακόμη  και αν μέσα από αυτό κερδίζει το ελάχιστο το ίδιο το κράτος.
Κάπου είχα ακούσει ότι στο συγκεκριμένο νοσοκομείο υπάρχει ο "καλός ειδικός γιατρός" και η άποψη του για το πρόβλημα θα μου ήταν χρήσιμη.
Τηλεφώνησα σε σταθερό τηλέφωνο στην "κλινική του" και τον ζήτησα….η κυρία  που μίλησα μαζί της σχεδόν αβίαστα μου έδωσε το κινητό  τηλέφωνο για να μιλήσω και να συνεννοηθώ με τον ίδιο….αυτό έκανα την επόμενη μέρα και έκλεισε το ραντεβού.
Δεν πήρα τηλέφωνο σε  τετραψήφιο….ούτε υποψιάστηκα  αν και κάποιες λεπτομέρειες δεν μου άρεσαν  επειδή δεν είχα ιδέα για την διαδικασία.

και για να γελάσουμε  λίγο.
Alexel το site που ανέβασες μου βγάζει πολλους  μαιευτήρες γυναικολόγους και γω ακόμη είμαι αγοράκι. :D
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 02, 2012, 03:41:07 pm από paraxenos »

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Μαρτίου 02, 2012, 07:17:16 pm »
Όταν εφαρμόστηκε το μέτρο των απογευματινών ραντεβού με πληρωμή σε δημόσια νοσοκομεία είχα κλείσει επίσκεψη επειδή δεν μπορούσα να περιμένω ένα μήνα, αλλά είχα πάρει τηλέφωνο στη γραμματεία του νοσοκομείου για να μου το κανονίσουν. Εδώ που τα λέμε ακούγεται πολύ παράξενο να σου κλείνει το ραντεβού ο ίδιος ο γιατρός μέσω του κινητού του. Άραγε το νοσοκομείο γνώριζε το ραντεβού σου ή τα τσέπωσε όλα ο γιατρός;

Πάντως εγώ είχα πληρώσει 60

Αποσυνδεδεμένος upsidedown

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Μαρτίου 02, 2012, 08:50:49 pm »
Η αλήθεια είναι πως δε γνωρίζω το επίπεδο περίθαλψης σε ιδιωτικά νοσοκομεία (και ελπίζω να "μη μαθω" από μία άποψη  :)
αλλά πιστεύω ότι  το πρόβλημα είναι η κακή διαχείριση των χρημάτων μας από τους "αρμόδιους"
 και βλέπω πως τα πράγματα χειροτερεύουν...
Θεωρώ επίσης πως θα έπρεπε
από τη στιγμή που δεν εξυπηρετούμαι
να έχω το δικαίωμα τα χρήματα που διαθέτω για περίθαλψη να τα δίνω σε ιδιωτική ασφάλιση.
Εσείς πιστεύεται ότι από όλες τις κρατήσεις θα πάρουμε ποτέ τίποτα;
εμπιστεύεστε ακόμη όλους αυτούς τους φορείς που συνεχώς αυξάνουν τις εισφορές και δε προσφέρουν τίποτα απολύτως;
Μακαρι να λεω ψέμματα, αλλά βλέπω ότι στο τέλος και θα πληρώνουμε από τη τσέπη μας και δε θα πάρουμε πότε τίποτα...

Αποσυνδεδεμένος xenos

• Έμπειρο μέλος
  • Λίγες λέξεις,πολλές σκέψεις
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Μαρτίου 02, 2012, 09:57:12 pm »
Lasid δεν μου φάνηκε σόι και ως προς την διάγνωση....ισως επειδη δεν ακουσα οτι περιπου ειχα ακουσει μεχρι τοτε απο αλλους.....(ειχε αλλη αποψη ,ουτε λεω πως σιγουρα κανει λαθος)  διαπίστωσα ομως πως τον διακατέχει  μια αγωνία/πρεμούρα για την συλλογή  και  βασικά για την διατήρηση  των "πελατών" με επόμενα ραντεβού.
πλήρωσα ομως κανονικά στο ταμείο του νοσοκομείου.

ξεφυγα όμως απο το θέμα και εγινε λιγο προσωπικό.   σορρυ

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Μαρτίου 02, 2012, 10:09:29 pm »
Ξεφύγαμε από το θέμα μας, ωστόσο ακούστηκαν, πιστεύω, χρήσιμα πράγματα στο να διαμορφώσουμε άποψη.
Ας επανέλθουμε όμως στο κύριο ερώτημα.
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος karxarias29

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Νοεμβρίου 17, 2012, 08:14:58 pm »
Μόλις είδα το θέμα. Παλιό μεν, πάντα επίκαιρο δε.
Επειδή τις συνέπειες αυτής της κατάστασης εδώ και αρκετούς μήνες τις τρώμε οικογενειακά στη... μάπα λόγω πολύ σοβαρής ασθένειας συγγενικού μου προσώπου, με αποτέλεσμα να υπάρχει μόνιμη οικονομική αιμορραγία κάθε μήνα από τη... δωρεάν περίθαλψη του ΕΟΠΥΥ  :P >:( έχω καταλήξει στο εξής. Αν είναι να έχουμε αυτή την περίθαλψη, σαφώς και δεν πρέπει να πληρώνουμε. Γιατί, με τα χρήματα που σου κρατούν, αν κάνεις το αντίστοιχο ασφαλιστικό πρόγραμμα σε ιδιωτική εταιρία, θα έχεις ένα αξιοπρεπέστατο επίπεδο περίθαλψης και όχι αυτό που παρέχεται στις μέρες μας. Και δε μιλάω για νοσηλεία απαραιτήτως σε ιδιωτικό κέντρο, γιατί εκεί παίζουν άλλα κόλπα και άλλα ποσά, αλλά και για δημόσια. Κάποια άλλωστε είναι αξιόλογα.

ΥΓ. Αποκλείεται να ήταν καθηγητής πανεπιστημίου. Η ταρίφα τους είναι 100 και πάνω. ;)

Αποσυνδεδεμένος Aris81

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Νοεμβρίου 17, 2012, 08:41:18 pm »
@karxarias29 Δυστυχώς δεν υπάρχει πλέον οποιαδήποτε δημόσια κοινωνική παροχή,που να μην χρειάζεται να βάλεις,λίγο ή πολύ,το χέρι στην τσέπη.
Εγώ έχω αρχίσει να αναρωτιέμαι και για την ανταποδοτικότητα των ενσήμων που έχουμε κολλήσει μέχρι τώρα...
Άνδρας που κρύβει τα χρόνια του,δεν λογίζεται για άνδρας.
Οι θρασύδειλοι ψεύτες,γερνάνε μόνοι και πεθαίνουν μόνοι.

Αποσυνδεδεμένος karxarias29

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Νοεμβρίου 17, 2012, 09:17:53 pm »
Aris81, αν το βάζαμε λίγο, δε θα το συζητούσαμε τώρα. Εδώ μιλάμε για πολύ και όλα μαύρα, δυστυχώς. :(

Τώρα μόλις είδα τις κρατήσεις για τον ΟΠΑΔ και είναι 95,01 το μήνα. Στη χειρότερη ιδιωτική ασφαλιστική να πήγαινα, με αυτό το ποσό το μήνα θα είχα 10 κλάσεις καλύτερη περίθαλψη. Το μόνο πρόβλημα, βέβαια, είναι τα φάρμακα τα οποία έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί να τα καλύψει ιδιωτική εταιρεία. Αλλά, φαντάζομαι, ότι αν καταργούνταν οι κρατήσεις για περίθαλψη, κάποια φόρμουλα θα βρισκόταν γι' αυτό.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182632
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)