*

Αποστολέας Θέμα: Γιατί να πληρώνουμε για περίθαλψη;  (Αναγνώστηκε 13080 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος perastikos_kav

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Γιατί να πληρώνουμε για περίθαλψη;
« Απάντηση #42 στις: Νοεμβρίου 17, 2012, 09:52:56 pm »
Παροχές τύπου Ασπίς Πρόνοια δηλαδή; Το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα, εφ' όσόν έχει κοινωνικό χαρακτήρα σημάνει οτι ένα μέρος των χρημάτων σου χάνεται ( για τις παροχές ανθρώπων που δεν μπορούν να πληρώσουν ή λόγω προβλημάτων υγείας επιβαρύνουν ιδιαίτερα τα ταμεία και το λεγόμενο κόστος διαχείρισης). Το ιδιωτικό ασφαλιστικό σύστημα έχει πάντα ανταποδοτικό χαρακτήρα και πάντα ένα μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων σου χάνεται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση της Ασπίς Πρόνοια, αλλά και οι κατά καιρούς χρεωκοπίες εταιρειών, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, όπου η ιδιωτική ασφάλιση είναι κανόνας. Αν αναλογιστούμε οτι οι ΗΠΑ έχουν πολύ αυστηρούς ρυθμιστικούς ελέγχους και κανονισμούς και πάλι έχουν υπάρξει περιπτώσεις εκατομμύρια Αμερικανών που κλάψανε τα λεφτά τους, τότε προτιμώ το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα. Από εκεί και μετά είναι πολιτικό θέμα το πως τα χρήματα που πληρώνεις θα πιάνουν τόπο ή όχι. Από το 1960 περίπου ξεκίνησε ένα απίστευτο φαγοπότι με τα χρήματων των ασφαλιστικών ταμείων με αποτέλεσμα σήμερα να μην υπάρχει σάλιο.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 17, 2012, 11:07:08 pm από perastikos_kav »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:58:24 »

Αποσυνδεδεμένος steven_seagal

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Νοεμβρίου 17, 2012, 10:17:54 pm »
Aris81, αν το βάζαμε λίγο, δε θα το συζητούσαμε τώρα. Εδώ μιλάμε για πολύ και όλα μαύρα, δυστυχώς. :(

Τώρα μόλις είδα τις κρατήσεις για τον ΟΠΑΔ και είναι 95,01 το μήνα. Στη χειρότερη ιδιωτική ασφαλιστική να πήγαινα, με αυτό το ποσό το μήνα θα είχα 10 κλάσεις καλύτερη περίθαλψη. Το μόνο πρόβλημα, βέβαια, είναι τα φάρμακα τα οποία έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί να τα καλύψει ιδιωτική εταιρεία. Αλλά, φαντάζομαι, ότι αν καταργούνταν οι κρατήσεις για περίθαλψη, κάποια φόρμουλα θα βρισκόταν γι' αυτό.

εγω εχω καταφυγει στην ιδιωτικη ασφαλιση εδω και χρονια..εχω στερηθει πολλα  πραγματα στην ζωη μου προκειμενου να την εχω για ολα τα μελη της οικογενειας μου.και (δυστυχως) την χρειαστηκα.η συζυγος μου περασε μια μεγαλη περιπετεια προσφατα και η επεμβαση που επρεπε να κανει γινοταν μονο σε ιδιωτικο νοσοκομειο..κοστος γυρω στις 30000 ευρω...και φυσικα το πρωτο που με  ρωτησαν για να τις κανουν εισαγωγη ηταν αν εχω ιδωτικη ασφαλιση..ευχομαι να μην σας τυχει παιδια γιατι εκει αν δεν εχεις ιδιωτικη ασφαλιση ή σε μετρητα το ποσο που σου ζητανε αποχαιρετας τον ανθρωπο σου.ο ΕΟΠΠΥ καλυπτει ψιχουλα σε αυτες τις περιπτωσεις..εγω ευχαριστω τον θεο που με φωτισε...

karxarias29 η δικη μου ασφαλιστικη καλυπτει σε ενα μεγαλο ποσοστο και τα φαρμακα μου...

Αποσυνδεδεμένος karxarias29

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Νοεμβρίου 17, 2012, 10:25:27 pm »
perastikos_kav, νομίζω ότι ήμουν απολύτως σαφής. Είπα:  Αν είναι να έχουμε αυτή την περίθαλψη, σαφώς και δεν πρέπει να πληρώνουμε. Δε σου μίλησα ούτε για τα χρήματα που χάνονται και εξυπηρετούν συνανθρώπους μας ούτε ανέφερα ότι οι ιδιωτικές ασφαλιστικές είναι πανάκεια. Απλώς είπα ότι με τα ίδια χρήματα έχεις μια πιο αξιοπρεπή περίθαλψη. Επίσης, έχω απαίτηση, όταν πληρώνω για περίθαλψη, αν τη χρειαστώ, να την έχω τη ρημάδα περίθαλψη και όχι να πληρώνω ΤΑ ΠΑΝΤΑ απ' την τσέπη μου. Πού ακριβώς διαφωνείς;

steven_seagal, έχω και εγώ ιδιωτικό πρόγραμμα ακριβώς για το λόγο που λες, και το πληρώνω χρυσάφι κάθε χρόνο. Και ήμουν άτυχη γιατί για 2 μέρες δεν πρόλαβα να βάλω μέσα το παιδί. Αλλά, τώρα θα το δω πώς θα ... ξηγηθεί που θα χρειαστεί για επέμβαση.

Αν μπορείς, στείλε μου σε πμ ποια εταιρεία καλύπτει και τα φάρμακα. 

Συνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Νοεμβρίου 17, 2012, 10:35:44 pm »
Eγώ πάντως θα έθετα αλλιώς το ερώτημα:
Αφού πληρώνουμε, γιατί να έχουμε τέτοια περίθαλψη; ???
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:58:24 »

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Νοεμβρίου 17, 2012, 11:05:27 pm »
Γιατί, apri μου, όταν εγώ είμαι δίπλα στο τζάκι μου και εσύ έξω στο κρύο, δεν μπορώ να καταλάβω πόσο κρυώνεις, ούτε και με νοιάζει.  ;) Έτσι, λοιπόν, και αυτοί. Από τα νοσοκομεία που συνήθως επιλέγουν για τη νοσηλεία τους και τα οποία είναι " παλάτια", δεν μπορούν να καταλάβουν εσένα που θα νοσηλευτείς σε ράντζο στο δημόσιο.  Αν, όμως, ίσχυε το έλα εδώ τι είσαι εσύ, πχ υπουργός υγείας. Πού μένεις; πχ

Συνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Νοεμβρίου 17, 2012, 11:08:47 pm »
Aνασκευάζω το ερώτημα λοιπόν και το καθιστώ και ρητορικό:
Αφού πληρώνουμε, γιατί επιμένουμε να επιλέγουμε κακούς διαχειριστές των χρημάτων μας, με αποτέλεσμα να μην έχουμε περίθαλψη; ???

......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Νοεμβρίου 17, 2012, 11:14:23 pm »
Δε διαφωνώ στην αξιοπρεπή περίθαλψη. Διαφωνώ στο αν αυτή μπορεί να είναι δημόσια ή όχι. Πιστεύω οτι μπορεί να υπάρχει δημόσια αξιοπρεπή και ποιοτική περίθαλψη.  Είναι άλλο θέμα οτι συνειδητά δεν υπάρχει, ακριβώς για να καταφεύγουμε στις ιδιωτικές. Όπως σε δεκάδες άλλους τομείς απαξιώνεται συνειδητά η δημόσια παροχή της υπηρεσίας για να σπρώξουμε τον κόσμο στην ιδιωτική παροχή.  Είναι ξεκάθαρο οτι σήμερα τα 91 ευρώ που σου κρατάν δεν πηγαίνουν στην περίθαλψη σου. Πάνε για να καλύψουνε άλλες τρύπες γι' αυτό και δεν λαμβάνουμε την περίθαλψη που θα έπρεπε.

Έστω και λίγο σχετικό: έχει ένα ωραίο ντοκυμαντέρ η ΕΤ1 του Μάικλ Μουρ.

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Νοεμβρίου 17, 2012, 11:17:41 pm »
Πάντως καρχαρία, επειδή δυστυχώς κι εγώ και συγγενείς μου στο παρελθόν χρειαστήκαμε περίθαλψη για σοβαρούς λόγους ο ιδιωτικός τομέας υγείας μας έστελνε κατ' ευθείαν στο δημόσιο. Συμφωνώ οτι από άποψη "ξενοδοχειακών υποδομών" τα δημόσια νοσοκομεία είναι άθλια, αλλά αν σου τύχει κάτι σοβαρό η συντριπτική πλειοψηφία των κλινικών κάνουν την πάπια και μόνο στο νοσοκομείο έχεις πιθανότητες να θεραπευθείς.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Νοεμβρίου 17, 2012, 11:19:42 pm »
apri, αυτό όποιος το απαντήσει, κερδίζει ... πετρέλαιο! ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 17, 2012, 11:31:46 pm από karxarias29 »

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Νοεμβρίου 17, 2012, 11:29:06 pm »
Apri: Μια απλοϊκή  και "ιδεαλιστική" απάντηση που δίνω είναι η εξής: Οι άνθρωποι πάντα ψάχνουν να βρουν την ευκολότερη λύση στα προβλήματα τους, ή τουλάχιστον αυτό που τους φαίνεται ως ευκολότερη λύση. Συνήθως οι τσαρλατάνοι, οι ψεύτες και οι απατεώνες προτείνουν τις ευκολότερες λύσεις και έτσι βρίσκουν υποστήριξη. Όσο οι καταστάσεις είναι υποφερτές οι συγκεκριμένοι τύποι μπορούν και κοροϊδεύουν τους λαούς. Κάποια στιγμή το αδιέξοδο εκδηλώνεται, όπως συμβαίνει και σε εμάς τώρα. Όμως η αντίδραση του κόσμου έρχεται με χρονική καθυστέρηση, γιατί υπάρχει η πρότερη εμπειρία της εύκολης λύσης. Δηλαδή η προηγούμενη εμπειρία των πολλών ετών, όπου οι εύκολες αλλά ψεύτικες λύσεις κυριαρχούσαν. Θα πω ένα απλό παράδειγμα. Συνάδελφος με οικογένεια, τρία παιδιά με ανάγκες κλπ υπηρετεί μακριά από την οικογένεια του. Η ουσιαστική λύση είναι μεταθέσεις και αποσπάσεις με συνδυασμό αξιοκρατίας και κοινωνικών κριτηρίων, μέτρα στήριξης των ανθρώπων που κινδυνεύουν να διαλυθεί η οικογένεια τους. Τέτοιες λύσεις όμως είναι δύσκολες, όχι άμεσες και απαιτούν κόπο και θυσίες. Ποια είναι η ψεύτικη και εύκολη λύση; Το παρακάλεμα σε κανέναν αιρετό και σε κανένα βουλευτικό γραφείο για να κερδίσει το αυτονότητο, να είναι με την οικογένεια του. Αποτέλεσμα; Αλλού υπεράριθμοι και αργόσχολοι συνάδελφοι, αλλού ελλείψεις προσωπικού και μετά από χρόνια να φτάνουμε στα όρια της κατάρρευσης και να μην μπορούμε να κρατήσουμε ανοιχτά τα σχολεία σε όλη την επικράτεια και παιδιά σε απομακρυσμένες γωνιές της Ελλάδας να κινδυνεύουν να μείνουν αγράμματα, γιατί το σχολείο τους δε θεωρείται βιώσιμο.

Αποσυνδεδεμένος steven_seagal

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Νοεμβρίου 17, 2012, 11:42:09 pm »
Πάντως καρχαρία, επειδή δυστυχώς κι εγώ και συγγενείς μου στο παρελθόν χρειαστήκαμε περίθαλψη για σοβαρούς λόγους ο ιδιωτικός τομέας υγείας μας έστελνε κατ' ευθείαν στο δημόσιο. Συμφωνώ οτι από άποψη "ξενοδοχειακών υποδομών" τα δημόσια νοσοκομεία είναι άθλια, αλλά αν σου τύχει κάτι σοβαρό η συντριπτική πλειοψηφία των κλινικών κάνουν την πάπια και μόνο στο νοσοκομείο έχεις πιθανότητες να θεραπευθείς.

φιλε μου αυτα συνεβαιναν ισως προ κρισης (2009)..εχεις ιδεα τωρα τι γινεται στα δημοσια νοσοκομεια;  στην περιοχη μου προσφατα αγοραστηκαν με ερανο γαζες και επιδεσμοι! εμενα σε αυτο που μου ετυχε ο γιατρος του δημοσιου νοσοκομειου (οπου φυσικα πρωτα απευθυνθηκα)μου ειπε ξεκαθαρα οτι αν θελω να εχω ελπιδες να ζησει η γυναικα μου πρεπει να παω σε καποιο απο τα 3 ιδιωτικα νοσοκομεια που μου ειπε γιατι το συγκεκριμενο μηχανημα που απαιτουνταν ειτε δεν υπηρχε καθολου στα περισσοτερα νοσοκομεια ειτε επρεπε να παρω σειρα αναμονης (με αιμοραγουσα ασθενη!!)  και να ευχομαι να πεσω και σε καλο χειρουργο....τζοκερ δηλαδη..ε οχι ρε παιδια δεν ρισκαρεις με τετοια θεματα...

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Νοεμβρίου 17, 2012, 11:46:04 pm »
perastikos_kav, δεν αναφέρομαι στις συνθήκες που επικρατούν στα δημόσια νοσοκομεία (οι οποίες φυσικά είναι άθλιες, ως επί το πλείστον), ούτε στους γιατρούς τους, πολλοί από τους οποίους και αξιόλογοι είναι και τη δουλειά τους με το παραπάνω κάνουν δεδομένων των χρημάτων που παίρνουν. Στο ... λο το κράτος αναφέρομαι που έχει απογυμνώσει εντελώς τους 2 νευραλγικούς τομείς της υγείας και της παιδείας, κάνοντας απίστευτες μειώσεις, χωρίς όμως να μειώσει αντίστοιχα και τις κρατήσεις μας για κάτι το οποίο δε μας προσφέρει. Και ούτε φυσικά χαίρομαι που πληρώνω 2000+ το χρόνο για ιδιωτική ασφάλιση, αλλά αναγκάζομαι να το κάνω. Γι΄αυτό αγανακτώ και λέω, αφού δε μου προσφέρεις που δε μου προσφέρεις τίποτα, δώσε μου τα 95 ευρώ, να κάνω τα 2000 3000 και να έχω τουλάχιστον μια ελπίδα σωτηρίας, αν μου συμβεί κάτι.

ΥΓ. Επιτρέπεται να είμαστε στο Παίδων και να παρακαλάμε κάθε μέρα να βάζουν στην τουαλέτα (εκτός δωματίου η τουαλέτα παρακαλώ, λες και είσαι στο 1950) χαρτί υγείας και κρεμοσάπουνο και να μας λέει η προϊσταμένη, λυπάμαι, αλλά δεν μπορούμε να βάλουμε άλλο, γιατί έχουν κάνει περικοπές; >:( :-X Διανοείσαι τώρα για τι συζητάμε;

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Νοεμβρίου 17, 2012, 11:48:33 pm »
steven_seagal, έχεις απόλυτο δίκιο. Ακριβώς το ίδιο είπαν και σε μας. Προ κρίσης αυτά με τα δημόσια νοσοκομεία. Γιατί τώρα, άσε.

Αποσυνδεδεμένος PANAS

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
  • Run to the hills, run for your lives
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Νοεμβρίου 17, 2012, 11:53:34 pm »
Κοιτάω τη μισθοδοσία μου και βλέπω πως για το ΤΠΔΥ (το εφάπαξ που δε πρόκειται να πάρουμε ποτέ) πληρώνω πάνω από 80 ευρώ το μήνα δηλαδή σχεδόν 1000 ευρώ ετησίως! Το εφάπαξ που παίρνουν όσοι σήμερα βγαίνουν στη σύνταξη με 35 χρόνια υπηρεσίας δεν ξεπερνά τα 35.000 ευρώ. Ας σκεφτεί ο καθένας πόσο άδικο είναι να συνεχίζεται η συγκεκριμένη παρακράτηση. Ας μας επιστρέψουν πίσω (έστω και άτοκα) τα όσα μας έχουν παρακρατήσει γιατί το να δίνουμε ένα μισθό ετησίως για τη μαύρη τρύπα που ονομάζεται εφάπαξ πάει πολύ!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182620
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)