*

Αποστολέας Θέμα: Μοριοδότηση της Στρατιωτικής Θητείας  (Αναγνώστηκε 4805 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nt-a

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Μοριοδότηση της Στρατιωτικής Θητείας
« στις: Μαρτίου 07, 2012, 11:30:17 pm »
Στα πλαίσια της ισοπολιτείας, της ισότητας των φύλων  και του ηθικού και νόμιμου, ζητώ να μοριοδοτείται η  Στρατιωτική  Θητεία και για την πρόσληψη αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών.Αυτό ισχύει και στην Κύπρο.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Μοριοδότηση της Στρατιωτικής Θητείας
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:58:50 »

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 08, 2012, 12:51:13 am »
Στα πλαίσια της κοινής λογικής και στο όνομα της διατήρησης της ψυχραιμίας.. ζητώ από τους διαχειριστές να κλειδώσουν το θέμα.
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος atem

• Πλήρες μέλος
  • Thessaloniki
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 08, 2012, 12:56:05 am »
Στα πλαίσια της ισοπολιτείας, της ισότητας των φύλων  και του ηθικού και νόμιμου, ζητώ να μοριοδοτείται η  Στρατιωτική  Θητεία και για την πρόσληψη αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών.Αυτό ισχύει και στην Κύπρο.

Θα συμφωνησω με αυτην την προταση.
Αναστασιάδης η Τάνκς;
Δογματικώς ΠΕ03.

Αποσυνδεδεμένος Li0

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 08, 2012, 09:45:43 am »
εδω δεν μοριοδοτουνται τα μεταπτυχιακα, τα συνεδρια και η συγγραφή βιβλιων, το στρατιωτικο θα μοριοδοτηθει?
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 08, 2012, 09:51:59 am από Li0 »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:58:50 »

Αποσυνδεδεμένος nt-a

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 17, 2012, 02:57:04 pm »
Η προϋπηρεσία απο το Στρατό δεν παιρνει ούτε μισό μόριο αν και η θητεία είναι υποχρεωτική.

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 17, 2012, 03:08:26 pm »
Στα πλαίσια της κοινής λογικής και στο όνομα της διατήρησης της ψυχραιμίας.. ζητώ από τους διαχειριστές να κλειδώσουν το θέμα.

εγώ θα συμφωνήσω με ΑΥΤΗ την πρόταση!!   :)
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος asd

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 17, 2012, 04:23:32 pm »
η κοινή λογική λέει και για την ισότητα των φύλων.  ;)

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 17, 2012, 04:29:11 pm »

Ανεξάρτητα αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με μια πρόταση, μπορούμε να τη σεβόμαστε, ως ένδειξη πολιτισμού, είτε υπάρχουν επιχειρήματα είτε όχι.
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος evants

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 17, 2012, 06:14:00 pm »
προς τι η ειρωνία;ασε που είναι και αγένεια να ζητάς να κλειδωθεί το θέμα που άνοιξε κάποιος συνάδελφος στο φόρουμ.
όποιος δεν αρέσκεται μπορεί να μη συμμετέχει.
επί της ουσίας,πράγματι δεν ευσταθεί η μοριοδότηση για κάθε τι άσχετο με την ικανότητα κάποιου να σταθεί στην τάξη ως παιδαγωγός και επιστήμονας.
από την άλλη δεν μπορώ παρά να θυμώνω όταν θυμάμαι ότι στους μήνες που έλειψα στο στρατό είχαν ήδη δουλέψει ως αναπληρώτριες παλιές μου συμφοιτήτριες και διορίστηκαν με το 16μηνο,όπως και τώρα αν θέλει κάποιος νέος πτυχιούχος να διαγωνιστεί στον επόμενο ασεπ-λέμε τώρα κι ένα αστείο-αυτό δεν μπορεί να γίνει επί ίσοις όροις και πάντα θα πρέπει να μπαίνει στη διαδικασία με καθυστέρηση.

Αποσυνδεδεμένος DONCORLEONE1

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 17, 2012, 06:26:42 pm »
Μετά μιλάμε για ελευθερία του λόγου και καλά... Προσωπικά νιώθω και γω αδικημένος,Ι1 ήμουν αν αναρωτιέται κανείς,και όταν εμείς ήμασταν στρατό και χάναμε χρόνο,χρήμα και προυπηρεσία,οι κοπέλες της σειράς μου ήταν στην τάξη και μέσα σε ένα χρόνο βρέθηκαν Ξάνθη,Καβάλα κτλ.Σε μέρη δλδ που ακόμα και μετά απο 5 χρόνια μονιμοτητας δεν εχω καταφέρει να πάρω μετάθεση και παραδέρνομαι στην Κρήτη. Ο νομοθέτης σε αυτήν την περίπτωση δεν ήταν δίκαιος.Μήπως πρέπει σκεπτόμενοι αναλόγως να μη δίνονται μόρια και στις άδειες τοκετού,εκπαιδευτικές άδειες κτλ. ; Στο κάτω κάτω σε όλες τις περιπτώσεις είσαι εκτός σχολικού περιβάλλοντος...

Αποσυνδεδεμένος kosm

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 17, 2012, 06:37:57 pm »
To μελος Landau εχει κανει ατοπημα και οφειλει να το διορθωσει.Πιστευω οτι θα καταλαβει το λαθος του σχετικα.
Προσωπικα θα συμφωνησω με την προταση μοριοδοτησης για λογους που εχουν αναφερει οι συναδελφοι παραπανω.Αλλωστε το ιδιο γινεται και στην Κυπρο κρατος μελος της ΕΕ.

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Μαρτίου 17, 2012, 06:39:31 pm »
είτε Ι1 ήταν κάποιος είτε Ι5 δεν αλλάζει το γεγονός ότι
α. αυτός ο χρόνος δεν έχει να κάνει με την εκπαιδευτική διαδικασία και
β. αυτός ο χρόνος λογίζεται συντάξιμος.

Έτσι, ενώ μια γυναίκα αναγκάζεται να συνταξιοδοτηθεί στα 65 ένας άντρας μπορεί να φύγει στα 64 ή στα 63 - ανάλογα με το χρόνο υπηρέτησής του στο στρατό. Επομένως, μη τα θέλουμε όλα δικά μας.

Η εκπαιδευτική άδεια υπόψη ότι μοριοδοτειται με 1 μόριο τη χρονιά - επομένως υπάρχει κάποιου είδους 'ποινή" σε αυτή.
Η προσωπική μου άποψη - και την έχω εκφράσει και σε άλλο ποστ - είναι πως με τον ίδιο τρόπο πρέπει να αντιμετωπίζεται και η άδεια ανατροφής. Για λόγους ισότητας αλλά και κοινής λογικής.

Κατά τα άλλα όμως αυτό το ποστ θυμίζει το " σκέφτομαι τι με βολεύει να κοτσάρω ως προϋπηρεσια προκειμένου να διοριστώ" .... Στο σκεπτικό τούτο δε θα ήταν τότε παράλογο να πούμε " εμένα με βολεύει να προστεθεί ο χρόνος που χω ξοδέψει για μανικιούρ-πεντικιούρ γιατί αυτό με βοηθάει να έχω καλύτερη εικόνα στην τάξη...."  ;D ;D ;D

Όσο για την Κύπρο εκει δεν υπάρχει το καθεστώς των αναβολών λόγω σπουδών που υπάρχει εδώ!! Εκεί τελειώνεις το λύκειο και κατ' ευθειαν στο στρατόπεδο...Δεν είναι λοιπον το ίδιο!
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Μαρτίου 17, 2012, 06:44:41 pm »
Το μέλος kosm μπορεί να μη μου μιλάει σε 3ο πρόσωπο και να αναφέρει τι θεωρεί ο ίδιος ως ατόπημα.. του μέλους Landau.

Στο θέμα μας (ο Δίας να το κάνει θέμα), η bitch τα είπε όλα πρακτικά.
Ήθελα να έβλεπα τη φάτσα της ΑΔ αν ερχόταν ο άλλος στο υπουργείο (κρίμα που έφυγε και θα χάσουμε τέτοιο σκηνικό) και να της πρότεινε να μοριοδοτηθεί η στρατιωτική θητεία.. Εγκεφαλικό η άλλη χαχα
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος nt-a

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Μαρτίου 17, 2012, 07:51:58 pm »
O χρόνος της θητείας
1. Καθυστερεί τον εκπ/κό κατά ένα χρόνο περίπου υποχρεωτικά.Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χάσει αντίστοιχη προυπηρεσία, άρα κάποιοι και κάποες κερδίζουν,  και να χάσει στο διάστημα αυτό τη δυνατότητα να αποκτήσει και άλλα μοριοδοτούμενα προσόντα[μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες, υπολογιστές  κτλ].
Αυτό από μόνο του αποτελεί φανερή διάκριση μεταξύ των φύλων και δημιουργεί ανισότητες.
2.Αυτό που αναγνωρίζεται μόνο σήμερα είναι να πληρώσει κάποιος π.χ 1000 και κάτι ευρώ για αναγνωρίσει 12 μήνες θητείας για βασική σύνταξη.
3.Η Ελλάδα και η Κύπρος ,νομίζω, είναι οι χώρες με υποχρωτική θητεία σε όλη την Ευρώπη [αν κάνω λάθος, παρακαλώ κάποιον να με διορθώσει] Η Κύπρος μοριοδοτεί αυτή την προσφορά για τις προσλήψεις με 1 μόριο σε αντίθεση με την Ελλάδα που δεν μοριοδοτεί .

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182563
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 686
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)