PDE - Η κοινότητα των εκπαιδευτικών
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
ή
Νέα
Μόνιμοι
Τοποθετήσεις
Μεταθέσεις
Αποσπάσεις
Μετατάξεις
Παραιτήσεις
Αναθέσεις-Ωράριο
Οικονομικά
Άδειες
Αναπληρωτές
Διορισμοί
Προσλήψεις
ΑΣΕΠ
ΠΔΣ
Δελτία Τύπου
Σχολική ζώνη
Επιμόρφωση - Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις
Ημερίδες - Συνέδρια
Πιστοποιήσεις
Απεργίες-Κινητοποιήσεις
TV
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Forum
Ημερολόγιο
Links
Σύνδεση
Λήψεις αρχείων
Αναζήτηση
Στατιστικά
Προσθήκη αρχείου
Τράπεζα Θεμάτων
TV
Follow @PDE_GR
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Μετά τον διορισμό / την πρόσληψη
Εργασιακά
Αναπληρωτές
(Συντονιστές:
Χριστίνα
,
happiness
,
MARKOS
,
constans
)
Μετακινηση αναπληρωτη
Τελευταία νέα
Πρόσκληση για απόσπαση εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Β'βάθμιας σε φορείς του ΥΠΑΙΘΑ και από ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΠΕ, σε δομές Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία
Έκδοση υπουργικής απόφασης μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2024-2025
Προσλήψεις 31 εκπαιδευτικών Ββάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2025
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
2
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Μετακινηση αναπληρωτη (Αναγνώστηκε 7618 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
geosimal
Νέο μέλος
Φύλο:
Λατρεύω την εκπαίδευση
Μετακινηση αναπληρωτη
«
στις:
Μαρτίου 12, 2012, 02:31:15 pm »
Tweet
Θα ήθελα να ρωτήσω αν ένας αναπληρωτής που είναι τοποθετημένος σε νηπιαγωγείο μπορεί να μετακινηθεί με εντολή τηλεφωνική του προϊσταμένου εκπαίδευσης σε άλλο νηπιαγωγείο.Ευχαριστώ.
«
Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 15, 2012, 10:36:22 pm από alexel
»
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ: Μετακινηση αναπληρωτη
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 22:11:58 »
emmaki
Ιστορικό μέλος
The best is yet to come......
«
Απάντηση #1 στις:
Μαρτίου 12, 2012, 02:41:22 pm »
Ό,τι και να σου πούν μην δεχτείς προφορική εντολή!
Αν συμβεί κάτι δεν είσαι καλυμμένη με τίποτα!
«
Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 15, 2012, 10:37:10 pm από alexel
»
Καταγράφηκε
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!
Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20
alexel
Έμπειρο μέλος
Φύλο:
ΠΕ60 Νηπιαγωγός
«
Απάντηση #2 στις:
Μαρτίου 12, 2012, 02:43:13 pm »
Το πρόβλημα είναι η μετακίνηση ή η προφορική εντολή?
Επίσης μιλάμε για μόνιμη μετακίνηση ή προσωρινή και επιστροφή πάλι στην αρχική θέση?
«
Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 12, 2012, 02:44:45 pm από alexel
»
Καταγράφηκε
-Τα παιδιά δεν μαθαίνουν από τα παραμύθια πως υπάρχουν δράκοι.Από τα παραμύθια μαθαίνουν πως οι δράκοι μπορούν να νικηθούν. Σκωτ Φιτζέραλντ.
Lila_86
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #3 στις:
Μαρτίου 12, 2012, 03:06:03 pm »
Aν επιστρέφει η οργανική,μπορεί να σε μετακινήσει.Καλό είναι να ρωτήσεις γιατί γίνεται αυτό και να πάρεις την εντολή υπηρεσιακά και υπογεγραμμένη....Όσο για μετακινήσεις,στους αναπληρωτές γίνεται,απλά αν είσαι τοποθετημένη εκεί,δεν μπορώ να καταλάβω για ποιόν άλλο λόγο μπορεί να σε μετακινήσει...Εγώ ας πούμε φέτος,καλύπτω κενά στην Α Αθήνας σε αρκετά νηπιαγωγεία,αλλά σε χωριά και δυσπρόσιτα συνήθως δεν γίνεται αυτό..Εκεί που σε τοποθετούν,εκεί μένεις μέχρι το τέλος της χρονιάς(αν δε γυρίσει η οργανική).
Καταγράφηκε
Κρίση είναι όταν ο λαός είναι περικυκλωμένος από τη φτώχεια και.....την αστυνομία.-Ανώνυμος-
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 22:11:58 »
geosimal
Νέο μέλος
Φύλο:
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #4 στις:
Μαρτίου 12, 2012, 04:00:32 pm »
Ειμαι τοποθετημενη ως αναπληρωτρια νηπιαγωγος σε διθεσιο ολοημερο νηπιαγωγειο. Εγω ειμαι στο κλασικο τμημα μαζι με την προισταμενη του νηπιαγωγειου ως "βοηθος", γιατι στο τμημα υπαρχει παιδι με διασπαση προσοχης (υπαρχει διαγνωση του ΚΕΔΔΥ) και προβληματα επιθετικης συμπεριφορας. Η πρωτη φορα που με μετακινησε ο Προισταμενος ηταν σε καποιο χωριο για δεκαπεντε μερες, εκτος της περιοχης οπου εχω εγκατασταθει μαζι με το παιδι μου. Η μετακινηση μου ηταν αρκετα δυσκολη, δεν οδηγω, δεν υπηρχε συχνη συγκοινωνια και αναγκαστικα πηρε ο συζυγος μου αδεια για να μετακινουμαι. Φυσικα δεν του αρνηθηκα, παροτι του εθεσα το προβλημα ως εχει. Η δευτερη μετακινηση μου ηταν ευτυχως για μια μερα και στην περιοχη όπου μενω και φυσικα δεν του αρνηθηκα. Καθε φορα μιλουσα με καποιον αιρετο και μου ελεγε οτι δεν μπορει να με μετακινει ετσι απο τη στιγμη φυσικα που υπαρχει κοπελα σε διαθεση. Σημερα λοιπον δεχτηκα ξανα τηλεφωνημα απο τον Προισταμενο να μετακινηθω σε νηπιαγωγειο της περιοχης μου για μια βδομαδα, ισως και περισσοτερο (για οσο χρειαστει μου ειπε), του ειπα οτι στο σχολειο οπου ειμαι υπαρχει μεγαλο προβλημα και φυσικα μου ειπε οτι θα πρεπει να εξυπηρετησω.
«
Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 15, 2012, 10:37:42 pm από alexel
»
Καταγράφηκε
Lila_86
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #5 στις:
Μαρτίου 12, 2012, 04:49:54 pm »
Eίμαι παρόμοια περίπτωση με σένα, για αυτό σου λέω.Εγώ τοποθετήθηκα σε σχολείο,αλλά είμαι τρίτη.Αυτό σημαίνει ότι όποτε προκύπτει κενό-και το σχολείο μένει χωρίς νηπιαγωγό-σε καλούν, αφού θεωρητικά για αυτούς περισσεύεις εκεί που είσαι.Εμένα πιά με έχουν μάθει με το μικρό μου όνομα κ μπορεί να χτυπήσει τηλέφωνο Κυριακή βράδυ,άλλη βάρδια να έχω και άλλη να κάνω.....γιατί προκύπτουν κενά.Μπορεί να σε μετακινήσει,αν είσαι τρίτη στο σχολείο-αυτό σημαίνει ότι τοποθετήθηκες εκεί,έχεις κι εσύ το ωράριό σου με τα παιδιά,αλλά αν κάτι συμβεί,το καλύπτεις εσύ-.
Καταγράφηκε
Κρίση είναι όταν ο λαός είναι περικυκλωμένος από τη φτώχεια και.....την αστυνομία.-Ανώνυμος-
geosimal
Νέο μέλος
Φύλο:
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #6 στις:
Μαρτίου 12, 2012, 04:57:15 pm »
Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες. Αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι οταν εισαι αναπληρωτης εισαι το μπαλακι της υπηρεσιας, του προισταμενου εκπαιδευσης και των μονιμων εκπαιδευτικων. Το μονο που μπορω να κανω ειναι υπομονη και να ελπιζουμε ολοι εμεις οι αναπληρωτες να γινουμε καποτε μονιμοι. Ευχαριστω και παλι και καλη συνεχεια.
«
Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 15, 2012, 10:38:17 pm από alexel
»
Καταγράφηκε
alexel
Έμπειρο μέλος
Φύλο:
ΠΕ60 Νηπιαγωγός
«
Απάντηση #7 στις:
Μαρτίου 12, 2012, 05:09:32 pm »
Υποχρέωση του κάθε προϊστάμενου είναι η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων του νομού του.
Οπότε, αν υπάρχει κενό πρέπει να το καλύψει,ώστε να μην έχει προβλήματα με μαθητές, γονείς, τοπικούς φορείς!
Φυσικά και δικαιούται να σε μετακινήσει.Εδώ μπορεί να μετακινεί και μόνιμους σε επίπεδο περιφέρειας
Αν δεν μπορείς να εξυπηρετηθείς με ΜΜΜ είναι πρόβλημα.Χειρότερα θα ήταν αν απαιτούνταν μόνιμη μετακίνηση, μακριά.Να έπρεπε να αλλάξεις σπίτι κ.λ.π.
Το ερώτημά μου είναι γιατί δε χρησιμοποιεί το άτομο που έχει στη διάθεση.Είναι μόνιμη?Ασκεί διοικητικά καθήκοντα?Πού το αποδίδεις?
Καταγράφηκε
-Τα παιδιά δεν μαθαίνουν από τα παραμύθια πως υπάρχουν δράκοι.Από τα παραμύθια μαθαίνουν πως οι δράκοι μπορούν να νικηθούν. Σκωτ Φιτζέραλντ.
geosimal
Νέο μέλος
Φύλο:
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #8 στις:
Μαρτίου 12, 2012, 05:24:53 pm »
Το άτομο που εΙναι στη διάθεση είναι αναπληρωτρια, μπήκε στην Γ' φάση όπως και εγώ.Όταν του είπα ότι υπάρχει κοπέλα στη διάθεση, μου είπε ότι εξυπηρετεί άλλες ανάγκες, τώρα τι είδους αναγκες δεν ξέρω, ίσως να έχει μεγάλο βύσμα και να μην θέλει να μετακινηθεί.
«
Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 15, 2012, 10:38:40 pm από alexel
»
Καταγράφηκε
jioannio
Πλήρες μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #9 στις:
Μαρτίου 12, 2012, 06:27:05 pm »
geosimal, εγώ διακρίνω ότι το "ψάρι βρωμάει απ' το κεφάλι". Και τί θέλω να πω;; Η τοποθέτησή σου εξ' αρχής ήταν ανορθόδοξη, καθώς σε τοποθέτησαν σαν "βοηθό" για το παιδί που έχει διάσπαση προσοχής και μάλιστα με γνωμάτευση από ΚΕΔΔΥ! Κανονικά δε θα έπρεπε να καλύψουν την ανάγκη του τμήματος με ειδικό παιδαγωγό και ν' αναλάβεις εσύ δικό σου τμήμα;; Γνωρίζω ότι οι Πρωτοβάθμιες ζητάνε ειδικούς παιδαγωγούς για τέτοιες περιπτώσεις, αλλά το Υπουργείο δε στέλνει πάντα. Έτσι και οι Δ/νσεις αναγκάζονται να τις καλύψουν με εκπαιδευτικούς γενικής αγωγής, που μπορεί να βρεθούν και εκτεθιμένοι, καθώς δεν έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση για να βοηθήσουν τις περιπτώσεις. Ωστόσο, συμβαίνει! Κι έτσι μπορεί οι "βοηθοί" να καταλήξουν το μπαλάκι της υπόθεσης για άλλα κενά που προκύπτουν μέσα στη χρονιά, όπως και η δική σου περίπτωση! Κι έχω την απορία...κατά πόσο πρέπει να δεχόμαστε τέτοιου τύπου ρόλους "βοηθών" από τη στιγμή που υπάρχουν εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής στην αναμονή (και που φυσικά δε θα είναι απλοί βοηθοί!);; Εκτός κι αν εξαντληθούν οι πίνακες τους, τότε οκ! Είναι ταλαιπωρία και δύσκολο να μη ξέρεις που θα βρίσκεσαι από τη μία ημέρα στην άλλη..σου εύχομαι καλό κουράγιο για φέτος!
«
Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 15, 2012, 10:42:44 pm από alexel
»
Καταγράφηκε
dimi-asia
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
Κάθε εμπόδιο για καλό!!
«
Απάντηση #10 στις:
Μαρτίου 12, 2012, 08:15:11 pm »
Έχει τύχει σε κοπέλα που γνωρίζω η περίπτωσή σου. Καλά το κλασικό "για τις ανάγκες τις υπηρεσίας" και ότι "πρέπει να εξυπηρετήσεις" είναι οι κλασικές καραμέλες!Χρησιμοποιούν τα πάντα για να βολέψουν κ κανα γνωστό τους. Δεν μπορώ να αναφέρω την περίπτωση που γνωρίζω γιατί είναι κραυγαλέα!
Αλλά και εμένα με έχει τηλ ο προϊστάμενος σε ένα σχολείο όπου είχα τοποθετηθεί κ παρόλο που ήταν πολύ μακριά κ είχα μόλις γεννήσει πήγα. Μετά όταν με τηλ για να με ρωτήσει αν θέλω να εξυπηρετήσω είπα όχι!Τόνισα το γεγονός του μωρού κ τη δυσκολία που θα είχα όπως κ την άριστη σχέση που είχαμε με τη συνάδελφο κ δεν μας πίεσε.............αλλά πίεσε άλλη συνάδελφο κ την ανάγκασε να αλλάξει σχολείο!Κ όχι μόνο ο προϊστάμενος αλλά κ ο Διευθυντής Εκπαίδευσης!Και μάλιστα τηλεφωνικώς!!!!!!Δεν αναφέρω νομό γιατί κάνει μπαμ!
Καταγράφηκε
emmaki
Ιστορικό μέλος
The best is yet to come......
«
Απάντηση #11 στις:
Μαρτίου 12, 2012, 08:46:42 pm »
Και μένα ως μόνιμη μου το έκαναν αυτό.
Ήταν στην αρχή της χρονιάς, νεοδιόριστη (2η μου χρονιά). Θα είχα το τμήμα ένταξης και επειδή ήμουν σε δυσπρόσιτο χρειαζόμουν απόφαση απόσαπσης εντός του ιδίου δυσπροσίτου (στη διπαλνή αίθουσα που ανήκε σε άλλο Ν/Γ) για να μπορέσω να δουλέψω το ένταξης.
Με πήρε ο προϊστάμενος 1 μέρα πριν την έναρξη των μαθημάτων και μου είπε να πάω σε άλλο μέρος (20 χιλιόμετρα από πολύ κακό δρόμο) γιατί συνάδελφος είχε άδεια μητρότητας και έπρεπε κάποιος να την καλύψει.
Ζήτησα να μου στείλει έγγραφο. Μου είπε ότι έχει δικαίωμα με προφορική εντολή να μετακινεί όποιον θέλει (ακόμα και μόνιμο) για διάστημα μέχρι 2 εβδομάδων. Του είπε ότι θέλω να είμαι καλυμμένη (και ως προς τα παιδιά μήπως συμβεί κάτι στην τάξη και τρέχω να αποδείξω ότι καλώς ήμουν στο σχολείο και ως προς τον εαυτό μου που θα έκανα τη διαδρομή κάθε μέρα). Του τόνισα επίσης ότι αν δεν είμαι εγώ στο σχολείο το ΤΕ δεν θα λειτουργήσει και είναι πολύ κρίμα το για τα παιδιά.
Η απάντηση του; Δεν με ενδιαφέρει το ΤΕ. Έτσι και αλλιώς δεν κάνουν τίποτα στο σχολείο (!!!!!!!!!) και μην μου ζητάς χαρτιά γιατί αν σου δώσω χαρτί μετακίνσης, δεν θα πάρεις την απόσπαση μετά στο ΤΕ και επειδή ήρθε άλλη συνάδελφος μόνιμη για να καλύψει τη δική σου θέση, εσύ θα περισσεύεις και θα σε στείλω όπου υπάρχει κενό! (Εκβιασμός ωμός).
Καταγράφηκε
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!
Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20
Boldini
Έμπειρο μέλος
Φύλο:
όχι άλλο κάρβουνο(ΠΕ60)
«
Απάντηση #12 στις:
Μαρτίου 12, 2012, 11:58:53 pm »
κι εμένα μου έτυχε φέτος στην αρχή της χρονιάς,ενώ είχα τοποθετηθεί σε νηπιαγωγείο ο προιστάμενος μου ζήτησε να πάω στο διπλανό χωριό μέχρι να γίνει επόμενη φάση αναπληρ.
με προφορική εντολή μετακινήθηκα,τα χαρτιά ήρθαν μετά από 2 βδομάδες
δυστυχώς ως αναπληρωτές είμαστε αναγκασμένοι να βουλώνουμε τρύπες όταν υπάρχει ανάγκη.αυτή είναι η δουλειά μας...
Καταγράφηκε
Solar system
http://www.solarsystemscope.com/scope.swf
Scale of Universe 2
http://apod.nasa.gov/apod/ap120312.html
alexel
Έμπειρο μέλος
Φύλο:
ΠΕ60 Νηπιαγωγός
«
Απάντηση #13 στις:
Μαρτίου 15, 2012, 10:41:53 pm »
Με κάποια καθυστέρηση έγιναν ορισμένες παρεμβάσεις στα μηνύματα.
α)Μετατροπή του αρχικού μηνύματος της geosimal από κεφαλαία σε πεζά.
β)Σβήστηκαν παραθέσεις σε μηνύματα που βρίσκονται το ένα κάτω από το άλλο.
«
Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 15, 2012, 10:44:22 pm από alexel
»
Καταγράφηκε
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
2
Πάνω
« προηγούμενο
επόμενο »
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Μετά τον διορισμό / την πρόσληψη
Εργασιακά
Αναπληρωτές