*

Αποστολέας Θέμα: Μέλλον των φροντιστηρίων  (Αναγνώστηκε 4974 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giannisn1991

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ03 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ
    • Προφίλ
Μέλλον των φροντιστηρίων
« στις: Απριλίου 03, 2012, 05:30:29 pm »
Ποια η άποψη σας επί του θέματος ? Θα εξακολουθήσουνε τα φροντιστήρια(ιδιαίτερα ή μη) εν όψει της οικονομικής κρίσης να είναι προσιτά στη μέση ελληνική οικογένεια;

Παρακάτω, παραθέτω ένα άρθρο το οποίο αναφέρει για απώλειες ως προς το πλήθος των εγγεγραμένων μαθητών στα φροντιστήρια ΜΕ.
Παράθεση
http://oefe.gr/anakoinwseis.aspx?i_naid=963&i_ncsid=1&rft=true

« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 03, 2012, 05:35:52 pm από giannisn1991 »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Μέλλον των φροντιστηρίων
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 11:54:39 »

nickitol

• Επισκέπτης
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 03, 2012, 08:15:43 pm »
Ο,τι ειναι παράλογο, στραβό, αχρειαστο, παρασιτικο, κλπ, αργα ή γρήγορα θα καταρρευσει  με τη βεβαιοτητα που η νύχτα διαδέχεται την ημέρα.

Για τα φροντιστηρια , πιστευω οτι ηταν μια ακομη φουσκα της ελληνικης πραγματικότητας, ένα ψέμα, μία απάτη, μια σκετη βρωμικη εκμεταλλευση με ωραιο και ακριβο περιτύλιγμα.

Για οσο διαστημα η Ελλάδα εξακολουθει να ειναι Γη του Πυρος  ( δηλαδη η ελλαδα των τελευταιων δεκαετιων) , τοτε ναι τα φροντισηρια εχουν μελλον.

albedo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 03, 2012, 08:48:39 pm »
Εδώ δεν βλέπω μέλλον στο δημόσιο σχολείο από την υποχρηματοδότηση και την έλλειψη διορισμών... Εδώ ο μέσος Έλληνας από τον Ιούνιο θα κάνει μόνιμη κατοικία του την εφορία... Η βενζίνη ξεπερνάει τα 2ευρώ/λίτρο... τι θα απομένει για να στέλνει ο Έλληνας το παιδί του φροντιστήριο... Είναι εν ολίγοις στοχαστικό το όλο ζήτημα... παρατηρώντας το παρόν μπορείς να προβλέψεις τι θα συμβεί στο μέλλον... εκτός και αν έχει κανείς κανά μήνυμα αισιοδοξίας, οπότε ας μου το στείλει και μένα να ησυχάσω...
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 03, 2012, 08:50:40 pm από albedo »

Αποσυνδεδεμένος spasiklaki

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 03, 2012, 09:26:00 pm »
Προσωπικά πιστεύω ότι το Δημόσιο σχολείο΄θα υποβαθμιστεί σε τέτοιο σημείο που εκπαίδευση θα είναι προνόμιο των λίγων που θα έχουν να πληρώσουν ιδιωτικές υπηρεσίες. Σε ένα κοντινό μέλλον, η ευθύνη και το κόστος της εκπαίδευσης θα μετακυληθούν στον πολίτη σίγουρα. Δείτε το παράδειγμα των κουπονιών εκπαίδευσης για ενήλικες που μοιράζει ο ΟΑΕΔ στους ανέργους, αντί επιδομάτων και τα οποία προορίζονται να εξαργυρωθούν στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Παρατηρώντας τέτοια σημάδια καταλαβαίνουμε ότι το φροντιστήριο ίσως αλλάξει μορφή αλλά όχι μόνο δεν θα καταρρεύσει, αλλά θα αντικαταστήσει το Δημόσιο σχολείο μακροπρόθεσμα, όπως έχει γίνει και στις ΗΠΑ με το homeschooling που είναι επιλογή των γονιών σε ποιον θα απευθυνθούν να διδάξει το παιδί τους. Το φροντιστήριο δεν θα έχει πια συμπληρωματικό ρόλο αλλά θα αντικαταστήσει το σχολείο.
Εξάλλου το σχολείο, όπως είναι σήμερα, είναι μια λύση που ήρθε να εξυπηρετήσει την ανάγκη της βιομηχανικής εποχής για μαζική και ομοιογενή εκπαίδευση εργατικού δυναμικού της φορντικού τύπου βιομηχανίας. Στην εποχή της πληροφορίας που υπάρχει ανάγκη από διαφοροποίηση και μοναδικότητα είναι φυσικό να μην καλύπτει τις ανάγκες της αγοράς που χρειάζεται πιο εξατομικευμένες και στοχευμένες προσεγγίσεις. 
Λογικό λοιπόν που κάθε γονιός θέλει να έχει το δικαίωμα να επιλέγει τους καθηγητές και το σχολείο του παιδιού του και να καθορίζει την εκπαιδευτική του διαδρομή. Το λυπηρό είναι ότι η εκπαίδευση από Δημόσιο αγαθό θα γίνει ελιτίστικο προνόμιο και οι κοινωνικές καταβολές του παιδιού θα καθορίζουν ακόμη περισσότερο τις εκπαιδευτικές επιλογές του.
Τα πάντα τείνουν προς την ιδιωτικοποίηση κατά τη γνώμη μου, παιδεία, υγεία, ασφάλεια άρα γιατί να χαθεί το φροντιστήριο; 
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 03, 2012, 09:35:34 pm από spasiklaki »
O  μεγαλύτερος δάσκαλος όλων των εποχών είχε μόνο 12 μαθητές και σε μένα βάζουν τουλάχιστον 25 στην τάξη!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 11:54:39 »

Αποσυνδεδεμένος lkjhgfd

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 03, 2012, 09:35:35 pm »
όσο οι καθηγητές των σχολείων είναι απλώς δημοσιοι υπάλληλοι που κοιτούν πως να τη σκαπουλάρουν και βαριούνται που ζουν, τα φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα δε θα λείψουν. Εξάλλου η πραγματική δουλεια μόνο στο σχολείο δε γίνεται. Ευτυχώς ή δυστυχώς η παιδεία δεν είναι μέσα στα σχολεία.
Αυτό το υποστηρίζω βλεποντας και τους μαθητές, πως "εκτοξεύονται"(δεν είναι δική μου η φράση, αλλά μαθητή) όταν ξεκινήσουν μαθήματα έξω, αλλά και από τη δική μου εμπειρία, που κάκιστοι καθηγητές δημοσίου καθόρισαν την πορεία της ζωής μου, η οποία ίσως ήταν άλλη. Αρκεί να έκαναν καλά τη δουλειά τους.
Ας φύγουν πρώτα τα παράσιτα από το δημόσιο
"Come out come out wherever you are..."

Αποσυνδεδεμένος margar78

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 03, 2012, 09:57:58 pm »
Εχω δουλεψει και στα δυο,η συγκριση ανιση και αδικη.Στο φροντιστηριο πουλουσα τις γνωσεις μου,στο σχολειο χτιζω σχεσεις με τους μαθητεςμου,προσπαθω να γινω το προτυπο τους με τη συμπεριφορα μου,να τους περασω μηνυματα,να βαλω ενα λιθαρακι στο τι ανθρωποι θα γινουν αυριο.Και ναι η υλη δε βγαινει αλλα νομιζω γραφω πολυ περισσοτερο στην ψυχη αυτων των παιδιων απο οτι στους μαθητες μου στο φροντιστηριο που ηταν ετομοι να πυροβολησουν σε ενδεχομενη αποτυχια τους.Το μελλον των φροντιστηριων;θα επιβιωνουν-εστω και με πεσμενες τιμες-οσο τρωμε το παραμυθι του επιστημονα.

Αποσυνδεδεμένος lkjhgfd

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 03, 2012, 10:17:10 pm »
giouvis77 μπράβο σου που λειτουργείς με αυτόν τον τρόπο. Αν ηταν έτσι όλοι οι εκπαιδευτικοί ή τουλάχιστον οι περισσότεροι η παραπαιδεία δε θα ήταν απαραίτητη.
"Come out come out wherever you are..."

Αποσυνδεδεμένος giannisn1991

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ03 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 05, 2012, 11:52:49 am »
Προσωπική μου  εκτίμηση είναι πως θα μειωθούν τα ιδιαίτερα κατά πολύ στις μικρές τάξεις του Λυκείου..όσο όμως υπάρχει το σύστημα το πανελλαδικών ,τα ιδιαίτερα θα υπάρχουν πέρασει στη Γ Λυκείου..

Αποσυνδεδεμένος soul

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 06, 2012, 06:59:26 pm »
Εχω δουλεψει και στα δυο,η συγκριση ανιση και αδικη.Στο φροντιστηριο πουλουσα τις γνωσεις μου,στο σχολειο χτιζω σχεσεις με τους μαθητεςμου,προσπαθω να γινω το προτυπο τους με τη συμπεριφορα μου,να τους περασω μηνυματα,να βαλω ενα λιθαρακι στο τι ανθρωποι θα γινουν αυριο.Και ναι η υλη δε βγαινει αλλα νομιζω γραφω πολυ περισσοτερο στην ψυχη αυτων των παιδιων απο οτι στους μαθητες μου στο φροντιστηριο που ηταν ετομοι να πυροβολησουν σε ενδεχομενη αποτυχια τους.Το μελλον των φροντιστηριων;θα επιβιωνουν-εστω και με πεσμενες τιμες-οσο τρωμε το παραμυθι του επιστημονα.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++
“Η ευτυχία δημιουργεί φίλους, Η δυστυχία τους δοκιμάζει”

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 06, 2012, 07:38:59 pm »
Noμιζω πως στο φροντιστηριο ΔΕΝ πουλας μόνο γνωσεις, αν θελει κανείς και μπορει βρισκει τροπο να "γραψει" και στη ψυχη των παιδιων.
(απλως, η αποψη μου).
 Στο σχολειο γιατι να πυροβολήσουν τον καθηγητη? ή μαλλον τον πυροβολουν, μη νομιζεις, αν δεν ειναι σωστος στη δουλεια του,αλλά δεν ιδρωνει το αφτι του γιατι η θεση του ειναι σιγουρη. Αντίθετα στο φροντιστηριο ο πυροβολισμος φτανει στο αφτι του εργοδότη με τις γνωστες συνεπειες....

Το θέμα μας ομως ειναι "Το μέλλον των φροντιστηριων " και οχι Φροντιστηρια vs σχολειων.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 06, 2012, 08:38:20 pm από MARKOS »
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος pontiki!!!

• Πλήρες μέλος
  • Την άνοιξη αν δεν τη βρεις, τη φτιάχνεις...
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 06, 2012, 08:56:24 pm »
Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Μάρκο... Προφανώς giouvis, είσαι μια απο τις σπάνιες περιπτώσεις!! Το αν θα χτίσει κάποιος σχέση με τους μαθητές δε νομίζω ότι εξαρτάται απο το χώρο που γίνεται το μαθημα, σχολείο ή φροντιστηριο!! Αν ήταν έτσι ... 

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Απριλίου 06, 2012, 09:24:48 pm »
Μάρκο θα συμφωνήσεις όμως στο γεγονός ότι το μέλλον των φροντιστηρίων περνάει και από την κατάσταση των σχολείων (σε γενικότερο πλαίσο).
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Απριλίου 06, 2012, 09:27:23 pm »
Απολύτως (αλλά χωρίς να φταίνε πάντα οι εκπαιδευτικοι)
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος Εγώ είμαι

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Απριλίου 06, 2012, 09:47:27 pm »
Θεωρώ ότι θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα για τη μέση ελληνική οικογένεια ώστε να καταφέρει να παρέχει φροντιστηριακή βοήθεια στα παιδιά της ,στη δική μου περιοχή τουλάχιστον οι μισοί γονείς είναι άνεργοι και χρωστούν στο φροντιστήριο ήδη αρκετά χρήματα , η διευθύντρια μου ανησυχεί  για τον Σεπτέμβρη ...πόσοι από τους υπάρχοντες μαθητές θα μπορέσουν να εγγραφούν ...

nickitol έλεος πια με το ΛΑΙΚΙΣΜΟ σου , μακάρι να ζούσαμε σε μία κοινωνία μη ταξική , μη διεφθαρμένη , δίχως πελατειακές σχέσεις μ' ένα ελληνικό δημόσιο σχολείο αγγελικά πλασμένο , κατοικία των Μουσών !!!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182561
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 661
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)