*

Αποστολέας Θέμα: Για το μάθημα "Πολιτική και Δίκαιο": Στέρηση της ιδιότητας του πολίτη  (Αναγνώστηκε 5457 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος παιδεία13

  • Νέο μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 17
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Με την Υ.Α. που δημοσιεύθηκε από την κ. Χριστοφιλοπούλου στις 02/04/2012 αποσπάστηκε το μάθημα "Πολιτική και Δίκαιο" από τη Γενική Παιδεία του Ενιαίου Λυκείου, όπου και διδάσκεται εδώ και πάνω από δέκα έτη (έστω και αν πριν το 2009 ονομαζόταν "Εισαγωγή στο Δίκαιο και τους Πολιτικούς θεσμούς") και εντάχθηκε στην Θεωρητική κατ/νση κατ' επιλογή έναντι των Αρχών Φιλοσοφίας. Με το μάθημα αυτό δινόταν η ευκαιρία τους μαθητές και εν δυνάμει ενεργούς πολίτες να γνωρίσουν τί σημαίνει Κράτος, Λαός, Ευρωπαική Ένωση, Διεθνής έννομη τάξη και τί σχέση έχουν όλα αυτά με το Σύνταγμα. Μάθαιναν, επίσης, τί είδους πολιτεύματα υπάρχουν, τις βάσεις οργάνωσης του πολιτεύματός μας, πώς μπορούν να συμμετέχουν σε μια κοινωνία πολιτών, μάθαιναν να σέβονται τη διαφορετικότητα και να αναπτύσσουν το μη μισαλλόδοξο διάλογο.

Είναι επιπλέον γνωστό ότι ελεύθερος πολίτης δεν μπορεί να είναι ο ημιμαθής, ο βυθισμένος σε άγνοια για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του. Κατά συνέπεια, ο ανελεύθερος δεν μπορεί να είναι υπεύθυνος των πράξεων και των παραλείψεών του, διότι δεν γνώριζε και, έτσι, δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς.

Είναι γεγονός ότι πλέον δεν θα έχουν όλα τα παιδιά που φοιτούν στο Ενιαίο Λύκειο τη δυνατότητα να παιδευτούν πολιτικά, να γνωρίσουν -έστω και ακροθιγώς- το πλαίσιο θεσμών που θα περιβάλλει δια βίου όλη τους την εν κράτος ζωή, κάθε τους δραστηριότητα, κάθε τους συναλλαγή με άλλους κοινωνούς. Τη δυνατότητα αυτή θα την έχουν μόνο όσοι ακολουθήσουν θεωρητικές επιστήμες και μάλιστα αν αποφασίσουν να θυσιάσουν τις "Αρχές Φιλοσοφίας".

Πέραν του ότι η αφαίρεση ενός μαθήματος που είναι εκ φύσεως Γενικής Παιδείας απο τον κορμό μαθημάτων που την αποτελούν είναι πράξη παράλογη, η συγκεκριμένη είναι και παράνομη και δη αντισυνταγματική. Γιατί το Σύνταγμα επιβάλει στο κράτος να παρέχει εκπαίδευση που να "διαπλάθει ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες".

Η ιδιότητα του πολίτη ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ, δεν κληρονομείται ούτε εκποιείται. Πώς θα μιλάμε σε λίγα χρόνια για πολίτες, αφού ποτέ κανείς δεν θα τους μάθει τί σημαίνει να είσαι πολίτης; Ποιός θεσμός αν όχι το σχολείο θα δώσει το έναυσμα στα παιδιά να δημιουργήσουν τη δική τους πολιτική ταυτότητα; Το κόμμα; Η οικογένεια; Η τηλεόραση;
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 02, 2012, 02:44:52 pm από παιδεία13 »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 4006
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • E-mail
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος Green

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 4580
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Είναι αυτονόητη η σημασία ενός μαθήματος που μας εξοικειώνει με το πολίτευμα και τα δικαιώματά μας μέσα σε αυτό, αλλά ας μην γελιόμαστε, από τα δικά μου ακόμα χρόνια ως μαθητής η τότε "Αγωγή του πολίτη" ήταν μία απολύτως βαρετή αγγαρεία στο ωρολόγιο πρόγραμμα, αν δεν κατέληγε τελικά στο να γίνει η ώρα του παιδιού μέσα στην τάξη.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 01, 2012, 03:59:37 pm από newseditor »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

  • Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 8048
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
Ομως, ξέρεις πόσα μαθήματα είναι βαρετά?
Με ποιά κριτήρια προσδιορίζουν τη χρησιμότητα της παρεχόμενης γνώσης;
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 01, 2012, 03:59:54 pm από newseditor »
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος Green

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 4580
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Δεν έθεσα θέμα χρησιμότητας της γνώσης, είπα μάλιστα ότι προφανώς είναι χρήσιμο το συγκεκριμένο μάθημα. Αλλά είναι επίσης κοινή διαπίστωση ότι για κάποιους λόγους διαχρονικά δεν μπορεί να προκαλέσει το ενδιαφέρον των μαθητών.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 01, 2012, 04:00:10 pm από newseditor »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 4006
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • E-mail
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

  • Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 8048
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
Μα, οταν καταργούν μάθημα προφανώς και αξιολογούν αρνητικά τη χρησιμοτητα της παρεχόμενης απο αυτό γνωσης.
Παλαιοτερα είχαν καταργήσει την κοινωνιολογία.
Δεν διαφωνούμε Green, ουτε είπα πως έθεσες εσύ θεμα χρησιμότητας,αλλά αυτοί που αποφασισαν την καταργηση του.
Ομως, όλοι μας πια γνωρίζουμε πως άλλος ειναι ο λόγος.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 01, 2012, 04:00:28 pm από newseditor »
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος apri

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 5931
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
Η ιδιότητα του πολίτη ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ, δεν κληρονομείται ούτε εκποιείται. Πώς θα μιλάμε σε λίγα χρόνια για πολίτες, αφού ποτέ κανείς δεν θα τους μάθει τί σημαίνει να είσαι πολίτης;

Ποτέ δεν δόθηκε στο μάθημα αυτό η σπουδαιότητα που του αρμόζει, όπως άλλωστε και στο μάθημα της Ιστορίας.
Και τα δύο τα αντιμετώπιζαν πάντα (και το Υπουργείο αλλά ενίοτε και οι εκπαιδευτικοί) ως δευτερεύοντα μαθήματα , μολονότι καθορίζουν το παρόν και το μέλλον του καθενός.

Τα μαθήματα αυτά είναι μαθήματα ζωής. Δεν είναι παραμύθια, για να περνάμε την ώρα.
Πόσοι συνειδητοποίησαν λ.χ την πολλαπλή καταστρατήγηση του συντάγματος το τελευταίο διάστημα;
Πόσοι γνωρίζουν τον ολισθηρό και επικίνδυνο δρόμο, όπου οδήγησε στο παρελθόν η παραβίαση του συντάγματος μιας χώρας, κυρίως σε ό,τι αφορά την εθνική ανεξαρτησία και την ελευθερία των πολιτών;
Πόσοι έχουν καταλάβει ότι μια μεγάλη πληγή της πολιτικής ζωής στην Ελλάδα είναι η σύμπτωση -αντί για την πλήρη διάκριση- των τριών εξουσιών στα ίδια πρόσωπα; Μήπως θα ήταν λίγο διαφορετικά τα πράγματα αν δεν νομοθετούσαν, δεν αυτοδικάζονταν και δεν κυβερνούσαν τα ίδια πρόσωπα;

Προσπάθησαν να καταργήσουν την Ιστορία, τώρα βγάζουν από τη μέση και την Αγωγή του Πολίτη.
Γλυτώνουμε και από "περιττούς" εκπαιδευτικούς. ::)
Τι χρείαν έχουμε άλλωστε από πολίτες, όταν οι υπήκοοι είναι πιο βολικοί... ???
Μέσα στην τύφλα τους, μπορούν να έχουν την ψευδαίσθηση ότι ψηφίζουν κιόλας.


ΥΓ. Α, παρεμπιπτόντως, δεν ξέρω αν πήρε το μάτι σας αυτό το chain mail στο internet. Διόλου δημοκρατικό...αλλά μάλλον αποτελεσματικό κατά τους δημιουργούς του. ;D ;D ;D
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/04/blog-post_1251.html

« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 01, 2012, 04:00:43 pm από newseditor »
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος παιδεία13

  • Νέο μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 17
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Κατά τη γνώμη μου, δεν υπάρχουν βαρετά μαθήματα. Υπάρχουν βαρετοί τρόποι διδασκαλίας, βαρετοί καθηγητές και βαρετά βιβλία. Αλλά αυτό είναι εντελώς διαφορετικό ζήτημα από την ύπαρξη του μαθήματος αυτού καθεαυτού στη Γενική Παιδεία. Άλλωστε, όπως σωστά ειπώθηκε, το μάθημα δεν καταργείται διότι δεν προσελκύει το ενδιαφέρον των παιδιών. Πολλοί καθηγητές ΠΕ13 (αλλά δυστυχώς όχι η πλειοψηφία αυτών) μπορούν εύκολα να διαψεύσουν τον ισχυρισμό αυτό, αφού με τη δουλειά τους εμψυχώνουν τα παιδιά να συμμετέχουν σε αγώνες επιχειρηματολογίας, σε θεσμούς όπως η
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 01, 2012, 04:02:46 pm από newseditor »

Αποσυνδεδεμένος Π.Ε.ΔΗ.Π.Π.Α_ΠΕ 13

  • Νέο μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 4
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Ειδικά στην εποχή που διανύουμε, η απομάκρυνση της πολιτειακής παιδείας από τα μαθήματα Γενικής Παιδείας στο "Νέο" Λύκειο είναι πολιτική απόφαση που πρέπει να προβληματίσει κάθε οικογένεια, κάθε πολίτη. Είναι ζήτημα θεσμικό με πολυσχιδείς προεκτάσεις και αφήνει να πλανάται το ερώτημα "τελικά τί είδους δημοκρατία θέλουμε;"σαν φάντασμα νεκρού που δεν έτυχε ταφής.

Η κοινότητα των ΠΕ13 τουλάχιστον, θα πρέπει να προβεί σε διαβήματα προς κάθε αρμόδιο φορέα για την ανάκληση αυτής της απομειωτικής για το πολίτευμα απόφασης.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 01, 2012, 04:01:00 pm από newseditor »

Αποσυνδεδεμένος Green

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 4580
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Πάντως η διδασκαλία του μαθήματος τόσα χρόνια δεν εμπόδισε τελικά την τρέχουσα τάση προσάρτησης σημαντικού ποσοστού συμπολιτών μας σε πολιτικές παρατάξεις που πρεσβεύουν τον φασισμό...  ???
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 01, 2012, 04:02:32 pm από newseditor »

Αποσυνδεδεμένος apri

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 5931
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
Πάντως η διδασκαλία του μαθήματος τόσα χρόνια δεν εμπόδισε τελικά την τρέχουσα τάση προσάρτησης σημαντικού ποσοστού συμπολιτών μας σε πολιτικές παρατάξεις που πρεσβεύουν τον φασισμό...  ???


Όταν κάτι διδάσκεται και μαθαίνεται επιφανειακά, τότε ξεχνιέται και γρήγορα. ???

Άσε που τα δικαιώματα θεωρούνταν κάτι δεδομένο και ως εκ τούτου το μάθημα περί αυτών θεωρούνταν βαρετό,
όπως και οι σχολικές γιορτές για τις εθνικές επετείους.
Πώς να ενδιαφερθούν μαθητές και ενίοτε και εκπαιδευτικοί για κάποιες αξίες, όταν δεν είχαν νιώσει στο πετσί τους τη στέρησή τους;

Τώρα που οι αρχές και τα δικαιώματα παραβιάζονται, το μάθημα αποκτά άλλη επικαιρότητα, αλλά είναι αργά.
Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν, μαγειρεύουν. Δυστυχώς όμως, τα παιδιά και οι γονείς τους ενδιαφέρονταν τόσα χρόνια για το πώς θα γίνουν καλύτεροι καταναλωτές και όχι για το πώς θα γίνουν καλύτεροι πολίτες.

Οι "φύλακες" δεν είχαν γνώση, γιατί τους περισσότερους τους ενδιέφερε μόνο το προσωπικό βόλεμα.
Ε, τώρα ήρθε ο καιρός του θερισμού όσων έσπειραν ::) :-\

« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 01, 2012, 04:03:12 pm από newseditor »
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος vit

  • Νέο μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 25
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Συμφωνώ με τα παραπάνω κι έχω να προσθέσω ότι ένας ακόμη λόγος είναι πως στην ελληνική πραγματικότητα μόνο ό,τι οδηγεί στο πανεπιστήμιο χαίρει και προσοχής... Τα σχολεία τόσα χρόνια έδιναν βάση στην ποιοτική διδασκαλία μόνο των πανελληνίως εξεταζομένων μαθημάτων, δίνοντας το μάθημα πολιτειακής παιδείας με β΄ανάθεση σε ειδικότητες καθηγητών των οποίων τα μαθήματα εξετάζονται πανελλαδικά. Από την άλλη οι γονείς θέλουν τα παιδιά να διαβάζουν κυρίως με σκοπό την εισαγωγή σε κάποιο πανεπιστήμιο κι όχι την αφομοίωση ουσιαστικών γνώσεων. Δεν ενδιέφερε η ουσία αλλά η "χρησιμότητα" του κάθε μαθήματος. Έτσι, για διάφορους λόγους μεταξύ των οποίων κι οι παραπάνω. έχουν υποτιμηθεί τα μαθήματα πολιτειακής παιδείας με όλα τα επακόλουθα.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 01, 2012, 04:02:17 pm από newseditor »

Αποσυνδεδεμένος marinadim

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 461
    • Προφίλ
Το συγκεκριμένο μάθημα το διδάσκω για χρόνια ελλείψει συναδέλφου ΠΕ13 στον τόπο όπου υπηρετώ. Είναι ένα μάθημα εξαιρετικά ενδιαφέρον, που όντως μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για ένα σωρό δραστηριότητες όπως αναφέρει ο/η συνάδελφος παιδεία13. Πάνω από όλα, είναι γνώση απαραίτητη για κάθε μελλοντικό ενεργό πολίτη. Σε τεστ δεξιοτήτων που έλαβε χώρα πριν λίγα χρόνια υπήρχαν αρκετές ερωτήσεις που πήγαζαν από την ύλη του Δικαίου. Πώς γίνεται η συγκεκριμένη γνώση να κρίνεται απαραίτητη για το μελλοντικό δημόσιο λειτουργό και ταυτόχρονα να εξοβελίζεται από το σχολείο; Τα παραπάνω δεν τα γράφω γιατί θέλω πάση θυσία να συνεχίσω να διδάσκω το μάθημα, έτσι κι αλλιώς όσο χρόνο και να αφιερώνω ώστε να ανταπεξέλθω στη διδασκαλία του νιώθω πολύ μεγαλύτερη άνεση με τα μαθήματα της ειδικότητάς μου (οικονομικά). Σίγουρα οι συνάδελφοι ΠΕ13 έχουν να προσφέρουν περισσότερα πράγματα. Τα γράφω γιατί κρίνω αναγκαία την αντίδραση της εκπαιδευτικής κοινότητας απέναντι στην υποβάθμιση μαθημάτων σαν το Δίκαιο. Ας μην τα κοιτάζουμε όλα υπό το πρίσμα της συντεχνιακής λογικής, είναι σίγουρο ότι χωρίς το συγκεκριμένο μάθημα το πρόγραμμα σπουδών του Λυκείου θα φτωχύνει σημαντικά.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 01, 2012, 04:01:56 pm από newseditor »

Αποσυνδεδεμένος παιδεία13

  • Νέο μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 17
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Νομίζω, apri, ότι όταν λέμε ότι "ό,τι έσπειραν θερίζουν" και αναφερόμαστε στα παιδιά και τους γονείς τους, κάτι χάνουμε από το ζήτημα. Δεν είναι, δηλαδή, στον πυρήνα του θέματος το ότι τα παιδιά δεν ασχολούνται με μαθήματα που δεν τους εξασφαλίζουν την εισαγωγή στην τριτοβάθμια, αυτό είναι γνωστό και είναι σε γενικές γραμμές μια παθολογία του Λυκείου. Είναι, όμως, ζήτημα ότι η Υφυπουργός παιδείας αποφασίζει να μην υπάρχει καν το γνωστικό αυτό αντικείμενο στη Γενική Παιδεία, ως κομμάτι του προγράμματος σπουδών του Λυκείου.

Μιλάμε για την κατάργηση της παροχής από το κράτος της βασικής γνώσης που έχει ανάγκη κάθε πολίτης, προκειμένου να μπορεί να καταλαβαίνει τί συμβαίνει γύρω του. Φυσικά δέχομαι τον αντίλογο ότι τα παιδιά που αποφοίτησαν πριν το 2000 δεν έπαθαν και κάτι (που δεν έμαθαν ποτέ βασικούς θεσμούς), ας σκεφτούμε όμως αν θέλουμε να στερήσουμε απο τα παιδιά που αντικειμενικά είχαν "καλύτερη μοίρα" , το βασικό αυτό εργαλείο κοινωνικών δεξιοτήτων, όπως πολύ σωστά επισήμανε και η marinadim. Και κυρίως, γιατί; Έπειτα, άλλη σημασία είχε η ευρωπαική και διεθνής έννομη τάξη πριν 15 χρόνια και άλλη τώρα. Σήμερα δεν νοείται ευρωπαίος πολίτης που να μην γνωρίζει τί είναι Οδηγία, Κανονισμός, Ευρωπαικό κοινοβούλιο, Ευρωπαική Επιτροπή, ούτε πολίτης που να μην ξέρει τί είναι το ΔΝΤ, τί είναι ο ΟΗΕ, η Παγκόσμια τράπεζα, τί είναι όλοι αυτοί που εκδίδουν αποφάσεις και δεσμεύουν τον πολίτη από τη Γαύδο ως τη Φλώρινα.

Επιπλέον, Green, η άνοδος της ακροδεξιάς και του φασισμού στη χώρα δεν θα μπορούσε να εμποδισθεί από ένα μονόωρο μάθημα, ούτε γενικά από τη δημόσια εκπαίδευση και μόνον. Το φαινόμενο αυτό κατά τη γνώμη μου  οφείλεται σε περισσότερους παράγοντες (ψυχολογικούς, συναισθηματικούς, αλλά και πολιτικούς) που εκφεύγουν κατά πολύ του ζητήματος που μας ενδιαφέρει εδώ. Η αφαίρεση του μαθήματος από τη Γενική Παιδεία, σίγουρα πάντως ευνοεί την ακόμα μεγαλύτερη αύξηση του πληθυσμού αυτού, καθότι παιδιά που ενδεχομένως μεγαλώνουν σε περιβάλλον με μη-δημοκρατικές αξίες και δη φασιστικές ή ακροδεξιές, από κανένα αξιόπιστο φορέα δεν θα ακούσουν τί σημαίνει δημοκρατία, ποιές είναι οι δημοκρατικές αρχές, πώς εφαρμόζονται και πώς καταστρατηγούνται, πώς γίνεται διάλογος και πώς διαφωνείς με επιχειρήματα.

Αύριο, όποιοι αισθάνονται ότι τους αφορά, για τους εαυτούς τους, για τα παιδιά τους, για τους συγκοινωνούς τους μπορούν να συμμετάσχουν στην παρακάτω κίνηση για την άσκηση θεσμικής πίεσης να ανακληθεί η εν λόγω ΥΑ:


Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 32 37 382 – 33 11 338
www.olme.gr
e-mail: olme@otenet.gr Αθήνα, 24/4/2012

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ»

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θεωρεί ότι το μάθημα «Πολιτική και Δίκαιο» πρέπει να είναι υποχρεωτικό και όχι επιλογής. Για το λόγο αυτό ζητάμε να μην γίνει καμία αλλαγή στα ωρολόγια προγράμματα της
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 01, 2012, 04:01:40 pm από newseditor »

Αποσυνδεδεμένος Green

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 4580
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Το Υπoυργείο Παιδείας "καταργεί" μάθημα που μόνο η Χούντα κατήργησε!



http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=137009&catid=3
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 01, 2012, 04:01:20 pm από newseditor »

 

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182622
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 12
Επισκέπτες: 637
Σύνολο: 649

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.048 δευτερόλεπτα. 31 ερωτήματα.