*

Αποστολέας Θέμα: «Υποβιβασμός, Συγχώνευση και Κατάργηση Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων».  (Αναγνώστηκε 6692 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος elenaV

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΟΙ ΚΟΠΟΙ ΑΜΕΙ
    • Προφίλ
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 04, 2012, 05:17:01 pm από newseditor »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος elenaV

• Πλήρες μέλος
  • ΟΙ ΚΟΠΟΙ ΑΜΕΙ
    • Προφίλ

χαθηκαν περιπου 240 θεσεις!!! τι αλλο θα δουμε??? :(((
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 04, 2012, 05:16:34 pm από newseditor »

Αποσυνδεδεμένος synekatbo

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Eπόμενο ήταν. Εξάλλου αυτό έγινε και την προηγούμενη χρονιά. Τι να πεις...Εξοικονόμηση σε όλα και βέβαια άρχισαν από την εκπαίδευση, όπως πάντα.

Αποσυνδεδεμένος giota.pat.

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Θα κάνω το συνήγορο του διαβόλου: Τα χωριά ερημώνουν, δεν γεννιούνται εκεί παιδιά. Τι να το κάνουν το νηπιαγωγείο? Δούλευα σε ένα νηπιαγωγείο ορεινού χωριού και είχα 8 παιδιά(νήπια-προνήπια) γιατί έρχονταν απο 4 διαφορετικές περιοχές. Λυπηρό αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.

Δυστυχώς εκεί που θα έπρεπε να ανοίγουν νηπιαγωγεία και να βελτιώνουν εγκαταστάσεις είναι οι μεγάλες πόλεις. Αλλά γι' αυτό δεν υπάρχει θέληση ούτε και κατάλληλοι χώροι ούτε λεφτά ...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος alexel

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60 Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
Στο νομό μου καταργήθηκαν όλα τα νηπιαγωγεία που βρίσκονταν σε αναστολή λειτουργίας, κάποια από αυτά τα τελευταία 3 χρόνια. ::)
Όσες  νηπιαγωγοί είχαν οργανική θέση σε αυτά, αξιοποιούνταν καλύπτοντας λειτουργικά κενά ή σε τάξεις πολυάριθμες με δύσκολα παιδιά.
Με δεδομένο ότι φέτος έρχονται και πολλά άτομα με μετάθεση, είναι απορίας άξιο τί μέλλει γενέσθαι?
-Τα παιδιά δεν μαθαίνουν από τα παραμύθια πως υπάρχουν δράκοι.Από τα παραμύθια μαθαίνουν πως οι δράκοι μπορούν να νικηθούν. Σκωτ Φιτζέραλντ.

Αποσυνδεδεμένος Demetroula

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Ναι, κι εγώ πιστεύω ότι του χρόνου η βόρεια και κεντρική Ελλάδα θα είναι πολύ περισσότερο κλειστές για τους αναπληρωτές απ' ότι ήταν φέτος. Γιατί, απ' ότι ακούγεται, η στόχευση από τους συνδικαλιστές είναι να ικανοποιούνται κάθε μήνα πρώτα οι αιτήσεις αποσπάσεων και μετά να βγαίνουν οι φάσεις των αναπληρωτών ώστε να να μην προσλαμβάνονται αναπληρωτές σε νομούς όπου είχαν απορριφθεί αποσπάσεις. Επίσης, ακούγεται ότι η Α' φάση αναπληρωτών θα καθυστερήσει 2-3 μήνες, αν κι αυτό το θεωρώ ακραίο και απλά μια θεωρία. Θα δούμε τι θα γίνει.
Ε, απ' αυτές τις 240 θέσεις που θα χαθούν από τις καινούργιες συγχωνεύσεις πολλές ήταν ανενεργές τα τελευταία χρόνια. Τώρα πόσες ήταν αυτές, άγνωστο.
Επίσης, ας δούμε πού θα κυμανθούν και οι συνταξιοδοτήσεις, γιατί πέρυσι μας απογοήτευσαν. Έχω την εντύπωση ότι φέτος θα ανακοινωθούν ένα μήνα νωρίτερα, ή μήπως κάνω λάθος; Τα έχω παρατήσει τους τελευταίους μήνες...
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος snowhite_x

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
    • Διαδρομές
δυστυχώς απ'όλα αυτά τα σχολεία που κλείνουν εγώ μόνο ένα ξέρω και λειτουργεί κανονικότατα φέτος...ελπίζω να αποτελεί την εξαίρεση...

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
δυστυχώς απ'όλα αυτά τα σχολεία που κλείνουν εγώ μόνο ένα ξέρω και λειτουργεί κανονικότατα φέτος...ελπίζω να αποτελεί την εξαίρεση...
Εννοείς για τα σχολεία κάποιου νομού που ξέρεις; Πόσα σχολεία περίπου είναι αυτά. Πάντως αυτό είναι καλό, δείχνει τουλάχιστον ότι δεν χάνονται πολλές θέσεις.
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος alexel

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60 Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
Demetroula,εννοεί πως ένα από τα νηπιαγωγεία που καταργούνται, λειτουργεί κανονικά με παιδιά φέτος.
Άρα καταργείται αναίτια.
Αλήθεια snowhite_x πόσα παιδιά έχει?

Στο νομό μου δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν.Προσπάθησαν να τα κρατήσουν ανοιχτά με "νύχια και με δόντια".Δυστυχώς η προσπάθεια δεν ευδοκίμησε .
-Τα παιδιά δεν μαθαίνουν από τα παραμύθια πως υπάρχουν δράκοι.Από τα παραμύθια μαθαίνουν πως οι δράκοι μπορούν να νικηθούν. Σκωτ Φιτζέραλντ.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος EVILINA89

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
MARKOS, δε λέει και πολλά σχετκά με το θέμα μας, όμως ποταμός η Κανέλλη  ;)
Tα χρόνια δεν έχουν καμία σημασία.

Αποσυνδεδεμένος snowhite_x

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
    • Διαδρομές
sorry για την καθυστέρηση στην απάντηση...δυστυχώς demetroula ισχύει αυτό που κατάλαβε η  alexel... (5παιδιά έχει φέτος η συνάδελφος εκεί)

Αποσυνδεδεμένος nikitri

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Δημητρούλα τελικά δεν διορίστηκες φέτος????παιδιά τι πίκρα είναι αυτή????εγώ διορίστηκα δεκέμβριο για βόρεια ελλάδα που είχα δηλώσει, αλλά από του χρόνου από ότι φαίνεται ούτε για αστείο....χάνονται αρκετα περισσότερες θέσεις φέτος γιατί γίνανε από ότι είδα  με την υπουργικη απόφαση 82  ακόμα συγχωνευσεις νηπιαγωγείων όπως και 74 καινούριες καταργήσεις ...ω θεοί μου δηλαδή...πολύ στεναχωρο ρε παιδιά....τι θα κάνουμε πια???

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Δεν είναι τόσο οι θέσεις που χάνονται στη βόρεια Ελλάδα, γιατί τα περισσότερα απ' αυτά τα σχολεία ήταν σε αργία τα τελευταία χρόνια. Αυτό που πιθανότατα θα συμβεί είναι να μηδενιστούν οι αναπληρώσεις στη βόρεια Ελλάδα, επειδή σχεδιάζεται ό,τι κενά ανακύπτουν να καλύπτονται από αποσπασμένους.
ΠΕ60

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182618
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144