0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα σας.Θα ήθελα να με βοηθήσετε και να μου λύσετε μια απορία που έχω σχετικά με την αποζημίωση αναπληρωτών. Ως γνωστόν κατά τη συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης η αποζημίωση απόλυσης θα πρέπει να δηλωθεί ξεχωριστά στον κωδικό 657 για να μην εισπραχθεί εισφορά αλληλεγγύης και σε αυτό το ποσό. Ωστόσο η βεβαίωση αποδοχών που έχω λάβει από τη Δ.Δ.Ε δεν αναγράφει το ποσό της απόλυσης ξεχωριστά αλλά το εντάσσει στο καθαρό εισόδημα. Σε επικοινωνία με την Δ.Δ.Ε. μου είπαν ότι αυτές τις βεβαιώσεις τις στέλνει η Ενιαία Αρχή Πληρωμών και δεν έχουν καμία ενημέρωση σχετικά με την αποζημίωση και το θέμα που τους έθιξα. Ωστόσο δεν έχω δει να γίνεται λόγος πουθενά για το ζήτημα αυτό. Γνωρίζει κανείς κάτι επ' αυτού;
οι αναπληρωτές δεν παίρνουμε αποζημίωση απόλυσης αλλά αποζημίωση μη ληφθείσας άδειας που φορολογείται κανονικά. Δεν έχει ασφαλιστικές κρατήσεις μόνον, αν θυμάμαι καλά.
Καλημέρα και από εμένα! δηλαδή αν κάποιος αναπληρωτης παρει κάποιες ημερες κανονικής αδειας η "αποζημίωση απόλυσης" είναι μικρότερη σε σχέση με κάποιον που δε θα πάρει καμία μέρα άδειας?
Παράθεση από: kaitoula στις Ιουνίου 01, 2012, 10:16:19 amΚαλημέρα και από εμένα! δηλαδή αν κάποιος αναπληρωτης παρει κάποιες ημερες κανονικής αδειας η "αποζημίωση απόλυσης" είναι μικρότερη σε σχέση με κάποιον που δε θα πάρει καμία μέρα άδειας?Το σωστό αυτό είναι.
το σωστό είναι. αλλά στην πράξη έτσι γίνεται?
Παράθεση από: kaitoula στις Ιουνίου 01, 2012, 11:56:31 amτο σωστό είναι. αλλά στην πράξη έτσι γίνεται?Δεν μπορώ να ξέρω τι γίνεται σε όλη την Ελλάδα, ξέρω όμως τι λέει ο νόμος.