0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Που μπορώ να βρω υλικό για γράμματα και αριθμούς σε παιχνιώδη μορφή από το διαδίκτυο για παιδάκι που μόλις τελείωσε το νηπιαγωγείο? Γράφουμε τα γραμματάκια αλλά βαριέται πάρα πολύ και δε θέλω να το καταπιέζω.....αλλά από την άλλη μου είπε η νηπιαγωγός ότι πρέπει να ξερει καλα τα γραμματα και τους αριθμους.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
...αλλά από την άλλη μου είπε η νηπιαγωγός ότι πρέπει να ξερει καλα τα γραμματα και τους αριθμους.
Παράθεση από: Lara στις Ιουνίου 19, 2012, 05:29:27 pm...αλλά από την άλλη μου είπε η νηπιαγωγός ότι πρέπει να ξερει καλα τα γραμματα και τους αριθμους.Τα γράμματα και τους αριθμούς θα τα μάθει καλά στην α΄ δημοτικού.
Παράθεση από: Lara στις Ιουνίου 19, 2012, 05:29:27 pmΠου μπορώ να βρω υλικό για γράμματα και αριθμούς σε παιχνιώδη μορφή από το διαδίκτυο για παιδάκι που μόλις τελείωσε το νηπιαγωγείο? Γράφουμε τα γραμματάκια αλλά βαριέται πάρα πολύ και δε θέλω να το καταπιέζω.....αλλά από την άλλη μου είπε η νηπιαγωγός ότι πρέπει να ξερει καλα τα γραμματα και τους αριθμους.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.Για να καταλάβω (ξέρω ότι βγαίνω εκτος θέματος)....τι εννοείς ότι σου είπε η νηπιαγωγός ότι πρέπει να ξέρει καλά τα γράμματα και τους αριθμούς;;
μου ειπε οτι θα πρεπει το Σεπτέμβρη να γνωριζει να γραφει και να αναγνωριζει ολο το αλφαβητο και τους αριθμους απο το 1-20. Επίσης, μου τονισε οτι κατα τη διαρκεια της χρονιας ηταν αφηρημενη στο ημερολογιο (δηλαδη στην καθηνερινη αναφορα μερας, μηνα, ετους κτλ...).Εγω ειμαι πολυ χαλαρη και δεν ηθελα να την καταπιεζω ολο το χρονο....και τωρα που προσπαθω να δουμε τα γραμματα ενα ενα μου βγαζει λιγο αντιδραση,,,και στεναχωριεμαι.......
Παράθεση από: Lara στις Ιουνίου 19, 2012, 06:18:43 pmμου ειπε οτι θα πρεπει το Σεπτέμβρη να γνωριζει να γραφει και να αναγνωριζει ολο το αλφαβητο και τους αριθμους απο το 1-20. Επίσης, μου τονισε οτι κατα τη διαρκεια της χρονιας ηταν αφηρημενη στο ημερολογιο (δηλαδη στην καθηνερινη αναφορα μερας, μηνα, ετους κτλ...).Εγω ειμαι πολυ χαλαρη και δεν ηθελα να την καταπιεζω ολο το χρονο....και τωρα που προσπαθω να δουμε τα γραμματα ενα ενα μου βγαζει λιγο αντιδραση,,,και στεναχωριεμαι.......Συγγνώμη αλλά είναι δυνατόν;;;!!!! Θα κάνεις εσύ μέσα στο καλοκαίρι τη δουλειά που έπρεπε να κάνει η νηπιαγωγός όλη τη χρονιά;;;; Και μετά το παιδί θα μισήσει το σχολείο, και όχι άδικα. Δεν ξέρω αν ήταν αφηρημένη ή όχι αλλά ήταν δουλειά της νηπιαγωγού, αν το θεωρούσε τόσο σοβαρό και απαραίτητο να ξέρει πριν την Α' όλ'αυτά.
... Λοιπόν, ο δάσκαλος (και μιλάμε περί ΜΕΓΑΛΟΥ δασκάλου!) μου είπε ότι καλύτερα που δεν ήξερε γιατί έτσι θα τον έπλαθε όπως ήθελε και όπως έπρεπε. Άλλα παιδιά που ήξεραν να γράφουν είχαν μάθει με λάθος φορα και είχαν πρόβλημα. Ο δικός μου κανένα απολύτως!!! Μέχρι τα Χριστούγεννα είχε μάθει να γράφει και να διαβάζει!!! ....
Στο νηπιαγωγείο μαθαίνουν γράμματα και αριθμούς διαισθητικά, δεν κάνουν συστηματική γραφή και η σωστή φορά των γραμμάτων έχει πολύ μεγάλη σημασία. Καλύτερα να το βοηθήσεις από Σεπτέμβρη ακολουθώντας τις οδηγίες της δασκάλας του.
Όσον αφορά την αντίδραση που σου βγάζει, είναι φυσιολογικό!Τέτοια εποχή που το "σχολείο" έχει τελειώσει, εσύ το βάζεις να κάνει "μαθήματα"!