*

Αποστολέας Θέμα: Υλικό για πρώτη δημοτικού  (Αναγνώστηκε 11683 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Lara

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Υλικό για πρώτη δημοτικού
« στις: Ιουνίου 19, 2012, 05:29:27 pm »
Που μπορώ να βρω υλικό για γράμματα και αριθμούς σε παιχνιώδη μορφή από το διαδίκτυο για παιδάκι που μόλις τελείωσε το νηπιαγωγείο?
Γράφουμε τα γραμματάκια αλλά βαριέται πάρα πολύ και δε θέλω να το καταπιέζω.....αλλά από την άλλη μου είπε η νηπιαγωγός ότι πρέπει να ξερει καλα τα γραμματα και τους αριθμους.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 19, 2012, 05:35:07 pm από Lara »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Υλικό για πρώτη δημοτικού
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:56:54 »

Αποσυνδεδεμένος AnnaB

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 19, 2012, 05:44:53 pm »
Που μπορώ να βρω υλικό για γράμματα και αριθμούς σε παιχνιώδη μορφή από το διαδίκτυο για παιδάκι που μόλις τελείωσε το νηπιαγωγείο?
Γράφουμε τα γραμματάκια αλλά βαριέται πάρα πολύ και δε θέλω να το καταπιέζω.....αλλά από την άλλη μου είπε η νηπιαγωγός ότι πρέπει να ξερει καλα τα γραμματα και τους αριθμους.

Για να καταλάβω (ξέρω ότι βγαίνω εκτος θέματος)....τι εννοείς ότι σου είπε η νηπιαγωγός ότι πρέπει να ξέρει καλά τα γράμματα και τους αριθμούς;;
Όσα κομμάτια και αν μπορέσεις να ενώσεις,
δεν θα σου φτάσουν μια στιγμή για να με νιώσεις...

https://www.youtube.com/watch?v=4rU6GYvCqOA

Αποσυνδεδεμένος alexel

• Moderator
  • Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60 Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 19, 2012, 05:48:14 pm »
...αλλά από την άλλη μου είπε η νηπιαγωγός ότι πρέπει να ξερει καλα ??? τα γραμματα και τους αριθμους.

Τα γράμματα και τους αριθμούς θα τα μάθει καλά στην α΄ δημοτικού.

-Τα παιδιά δεν μαθαίνουν από τα παραμύθια πως υπάρχουν δράκοι.Από τα παραμύθια μαθαίνουν πως οι δράκοι μπορούν να νικηθούν. Σκωτ Φιτζέραλντ.

Αποσυνδεδεμένος marietta2010

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 19, 2012, 06:01:13 pm »
...αλλά από την άλλη μου είπε η νηπιαγωγός ότι πρέπει να ξερει καλα ??? τα γραμματα και τους αριθμους.

Τα γράμματα και τους αριθμούς θα τα μάθει καλά στην α΄ δημοτικού.

Σωστα, μην αγχωνεσαι.Το εζησα, πιεστηκα και τελικα δεν αξιζε.Ολα θελουν το χρονο τους και την καταλληλη ωρα.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:56:54 »

Αποσυνδεδεμένος Lara

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 19, 2012, 06:18:43 pm »
.

Για να καταλάβω (ξέρω ότι βγαίνω εκτος θέματος)....τι εννοείς ότι σου είπε η νηπιαγωγός ότι πρέπει να ξέρει καλά τα γράμματα και τους αριθμούς;;
..
μου ειπε οτι θα πρεπει το Σεπτέμβρη να γνωριζει να γραφει και να αναγνωριζει ολο το αλφαβητο και τους αριθμους απο το 1-20. Επίσης, μου τονισε οτι κατα τη διαρκεια της χρονιας ηταν αφηρημενη στο ημερολογιο (δηλαδη στην καθηνερινη αναφορα μερας, μηνα, ετους κτλ...).
Εγω ειμαι πολυ χαλαρη και δεν ηθελα να την καταπιεζω ολο το χρονο....και τωρα που προσπαθω να δουμε τα γραμματα ενα ενα μου βγαζει λιγο αντιδραση,,,και στεναχωριεμαι.......

Αποσυνδεδεμένος AnnaB

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 19, 2012, 06:34:26 pm »
Προσωπικά δεν συμφωνώ....άλλωστε στην Α' δημοτικού τα παιδιά μέχρι τα χριστούγεννα μαθαίνουν τα γράμματα, αν τώρα το παιδί έχει μάθει μέχρι το Σεπτέμβρη όλο το αλφάβητο, πιστεύω πως θα βαριέται και ναι θα είναι αφηρημένο...Ξαναλέω....προσωπική άποψη.... :)

Αποσυνδεδεμένος dreaming

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 19, 2012, 06:36:27 pm »
Μπορεις να βρεις υλικο στο e-selides

Αποσυνδεδεμένος Ms Daisy

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 19, 2012, 08:07:23 pm »
μου ειπε οτι θα πρεπει το Σεπτέμβρη να γνωριζει να γραφει και να αναγνωριζει ολο το αλφαβητο και τους αριθμους απο το 1-20. Επίσης, μου τονισε οτι κατα τη διαρκεια της χρονιας ηταν αφηρημενη στο ημερολογιο (δηλαδη στην καθηνερινη αναφορα μερας, μηνα, ετους κτλ...).
Εγω ειμαι πολυ χαλαρη και δεν ηθελα να την καταπιεζω ολο το χρονο....και τωρα που προσπαθω να δουμε τα γραμματα ενα ενα μου βγαζει λιγο αντιδραση,,,και στεναχωριεμαι.......
Συγγνώμη αλλά είναι δυνατόν;;;!!!! Θα κάνεις εσύ μέσα στο καλοκαίρι τη δουλειά που έπρεπε να κάνει η νηπιαγωγός όλη τη χρονιά;;;; Και μετά το παιδί θα μισήσει το σχολείο, και όχι άδικα. Δεν ξέρω αν ήταν αφηρημένη ή όχι αλλά ήταν δουλειά της νηπιαγωγού, αν το θεωρούσε τόσο σοβαρό και απαραίτητο να ξέρει πριν την Α' όλ'αυτά.
Και μετά από το ξέσπασμά μου, να σου πω πως ο μεγάλος μου (τώρα τέλειωσε

Αποσυνδεδεμένος AnnaB

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 19, 2012, 08:13:48 pm »
Συγγνώμη αλλά είναι δυνατόν;;;!!!! Θα κάνεις εσύ μέσα στο καλοκαίρι τη δουλειά που έπρεπε να κάνει η νηπιαγωγός όλη τη χρονιά;;;; Και μετά το παιδί θα μισήσει το σχολείο, και όχι άδικα. Δεν ξέρω αν ήταν αφηρημένη ή όχι αλλά ήταν δουλειά της νηπιαγωγού, αν το θεωρούσε τόσο σοβαρό και απαραίτητο να ξέρει πριν την Α' όλ'αυτά.

++++++++++++++++++++

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Συνδρομητής
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 19, 2012, 08:45:40 pm »
Προσωπικες εμπειριες:
1η - Ο ανηψιος μου και βαφτιστήρι μου ουτε να ακουσει για σχολειο!
Λεει η αδελφη μου "Μαρκο, θα ερθω Αθηνα να παω σε παιδοψυχολογο"
Πεταμενα λεφτα της λεω (με την εννοια πιο πολυ να μη μου κουβαληθει).Θα σου πω εγω τον τρόπο. Θα το μετονομασουμε σε "Κεντρο απασχόλησης"αφου η εννοια σχολειο το φοβιζει. Ετσι κι εγινε. Απο γραμματα δε και αριθμους ελαχιστα πραγματα εως καθολου.
Σα πηγε 1η μερα στο σχολειο, εκανα ταξιδι στη Χιο και μιλησα ο ιδιος με τη δασκαλα. Της εξηγησα καποια πραγματα και εκεινη μας καθησυχασε.
Εκτοτε μιλουσα τακτικα στο τηλεφωνο με τη δασκαλα του και με παρακαλεσε να ερθω και στη χριστουγεννιατικη γιορτη τους.
Τωρα ο Ισιδωρος ειναι απο τους πολυ καλους μαθητες. Φετος θα παει Γ Δημοτικου.

Κανενα αγχος λοιπον δεν χρειαζεται.

Οταν πηγαινα να τον δω,
- Που ειναι ο μικρος?
- μεσα, διαβαζει.
- Τί διαβαζει?
- ενα φυλλαδιο με ασκησεις που τους εδωσε η δασκαλα

- ελα δω ρε
-τί κανεις?
-εχεις καμια φιλεναδα?
- (η αδελφη μου) τί λες βρε στο παιδι?

2η περιπτωση
Η αλλη μου αδελφη ολο τον Αυγουστο το ειχε κανει το παιδι ρομποτακι,
ειχε μαθει ολα τα γραμματα, ολους τους αριθμους και να μετρα μεχρι το 100
να γραφει συλλαβες και λεξεις!!!

- Μονο μεθοδο των τριων δεν ειχε κανει.... ::)

-Ελα ρε να παμε να παιξουμε μπαλα
αστην παλαβη τη μανα σου....

Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος kyra_daskala

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 20, 2012, 09:18:05 pm »
... Λοιπόν, ο δάσκαλος (και μιλάμε περί ΜΕΓΑΛΟΥ δασκάλου!) μου είπε ότι καλύτερα που δεν ήξερε γιατί έτσι θα τον έπλαθε όπως ήθελε και όπως έπρεπε. Άλλα παιδιά που ήξεραν να γράφουν είχαν μάθει με λάθος φορα και είχαν πρόβλημα. Ο δικός μου κανένα απολύτως!!! Μέχρι τα Χριστούγεννα είχε μάθει να γράφει και να διαβάζει!!! ....

Συγγνώμη που πετσοκόβω το μήνυμα σου αλλά σε αυτή την πρόταση είναι όλη η ουσία.

Στο νηπιαγωγείο μαθαίνουν γράμματα και αριθμούς διαισθητικά, δεν κάνουν συστηματική γραφή και η σωστή φορά των γραμμάτων έχει πολύ μεγάλη σημασία. Καλύτερα να το βοηθήσεις από Σεπτέμβρη ακολουθώντας τις οδηγίες της δασκάλας του.

Όσον αφορά την αντίδραση που σου βγάζει, είναι φυσιολογικό!
Τέτοια εποχή που το "σχολείο" έχει τελειώσει, εσύ το βάζεις να κάνει "μαθήματα"!

Άστο να ξεκουραστεί, να κάνει χειροτεχνίες, να ζωγραφίζει σωστά μέσα στο πλαίσιο, να κρατάει σωστά το μολύβι, να χρησιμοποιεί σωστά το ψαλίδι, τη γόμα, την ξύστρα.
Ίσως σου φανεί αστείο αλλά οι παραπάνω δεξιότητες ήταν κατακτημένη γνώση από τα παιδάκια που είχαν πάει νηπιο και ξεχώριζαν από αυτά που δεν είχαν πάει.
Φέτος που μπήκα και σε πρώτη δημοτικού σχεδόν οι μισοί μου μαθητές δεν μπορούσαν να χρωματίσουν μέσα στις γραμμές και δυσκολευόντουσαν στο κόψιμο ακόμα και σε απλά σχήματα.
https://www.youtube.com/watch?v=MwRNvpGydzw
Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα
που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Οχι
να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τόχει
έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα
πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του

Αποσυνδεδεμένος AnnaB

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 20, 2012, 10:12:39 pm »

Στο νηπιαγωγείο μαθαίνουν γράμματα και αριθμούς διαισθητικά, δεν κάνουν συστηματική γραφή και η σωστή φορά των γραμμάτων έχει πολύ μεγάλη σημασία. Καλύτερα να το βοηθήσεις από Σεπτέμβρη ακολουθώντας τις οδηγίες της δασκάλας του.

Αυτό είναι αλήθεια, άλλωστε αναφέρονται και στο αναλυτικό πρόγραμμα του νηπιαγωγείου οι στόχοι σχετικά με τη γραφή και σε αυτούς δεν περιλαμβάνεται η συστηματική διδασκαλία των γραμμάτων.

Παράθεση
Όσον αφορά την αντίδραση που σου βγάζει, είναι φυσιολογικό!
Τέτοια εποχή που το "σχολείο" έχει τελειώσει, εσύ το βάζεις να κάνει "μαθήματα"!

Σε αυτό θα συμφωνήσω...

Αποσυνδεδεμένος vickyN

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιουνίου 20, 2012, 10:22:30 pm »
Κι όμως υπάρχουν αρκετά νήπια που ξέρουν το αλφάβητο και τους αριθμούς. Στο νηπιαγωγείο μαθαίνουν "διαισθητικά"("οπτικά"). Πρέπει ένα νήπιο να έχει βάσεις ώστε να φοιτήσει ομαλά στην Α Δημοτικού. Το κατά πόσο είναι προετοιμασμένο, πιστεύω ότι εξαρτάται από τη νηπιαγωγό αλλά και τη συνεργασία των γονέων.
Δείτε και δω :
http://www.chiourea.gr/2012/05/blog-post_2278.html
(Αναφέρεται στην παράλληλη στήριξη αλλά πιστεύω ότι αποτελεί και έναν καλό μπούσουλα για αξιολόγηση νηπίων γενικά).

Αποσυνδεδεμένος AnnaB

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιουνίου 20, 2012, 10:47:25 pm »
Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν νήπια που γνωρίζουν το αλφάβητο και τους αριθμούς. Ίσα ίσα, γίνονται στο νηπιαγωγείο δραστηριότητες φωνολογικής ενημερότητας και τα παιδιά έχουν πλούσια ερεθίσματα έντυπου λόγου, έρχονται σε επαφή δηλαδή με τα γράμματα, αλλά δεν γίνεται διδασκαλία όπως στην πρώτη δημοτικού.Τώρα, σχετικά με τους αριθμούς στο νηπιαγωγείο γίνονται δραστηριότητες που αφορούν  την πληθικότητα των αριθμών.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182529
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144