*

Αποστολέας Θέμα: Φθορές στα σχολεία  (Αναγνώστηκε 11027 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
Απ: Φθορές στα σχολεία
« Απάντηση #14 στις: Ιουνίου 29, 2012, 07:41:17 pm »
marion εγώ έγραψα για χα. Δεν είχε να κάνει με το τι γράφτηκε πριν, αλλά με το τι δηλώνουν οι ίδιοι τελευταία. Μπροστά θα τα βρείτε (ελπίζω όχι δηλαδή), οπότε να είναι όλοι έτοιμοι..

Αυτό με την κλοπή κλειδιών κλπ (πέρα από την ανευθυνότητά της να αφήσει να κλαπούν τα κλειδιά), τι ακριβώς ποινές επιβλήθηκαν; Έτσι από περιέργεια ρωτάω.. διότι είναι ζήτημα κλοπής, ξεκινώντας από κλειδιά και φτάνοντας σε αντικείμενα συμαθητών. Δικάστηκαν για κλοπή;
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:51:25 »

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Ιουνίου 29, 2012, 07:49:36 pm »
εγώ πιστεύω ότι το πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί αν δεν αλλάξει η συμπεριφορά μας και η νοοτροπία μας ως λαός που ότι δημόσιο υπάρχει το καταστρέφουμε.
Η αστυνόμευση και οι κάμερες μπορεί να λύσουν το πρόβλημα αλλά θα δημιουργήσουν άλλα ίσως μεγαλύτερα!!

μια φορά που παρατήρησα τα παιδιά γιατί γράφουν στους τοίχους και στα θρανία και αν έτσι κάνουν και στα φροντιστήρια, η απάντηση που πήρα ήταν "α εκεί δεν το κάνουμε αυτό γιατί εκεί πληρώνουμε"

Αυτό πιστεύω ότι τα λέει όλα για το τι φταίει και το πως μπορεί να λυθεί το πρόβλημα

Αποσυνδεδεμένος marion

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Ιουνίου 29, 2012, 07:59:39 pm »
Landau
Αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος για τρεις μαθητές και κάποιες πενθήμερες δόθηκαν σε κάποιους άλλους. Συγγνώμη, αλλά δε θυμάμαι τον ακριβή αριθμό των μετεχόντων. Επίσης, η συγκεκριμένη συνάδελφος δεν ήταν καθόλου ανεύθυνη. Απ' τις καλύτερες συναδέλφους που έχω γνωρίσει. Μόνιμη, που βοηθούσε τους πάντες. Δε θα το πιστέψεις, αλλά την ώρα του μαθήματος και ενώ κάποια στιγμή είχε στρέψει της προσοχή της κάπου αλλού και απορροφημένη στο μάθημά της, της τα έκλεψαν μέσα από την τσάντα της, την οποία είχε αφήσει στην έδρα. Είχε δε αναφέρει το γεγονός, ότι δηλ. τα είχε χάσει, αλλά ποτέ δε φαντάστηκε όπως και κανείς μας ότι είχε συμβεί κάτι τέτοιο.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 29, 2012, 11:06:17 pm από newseditor »
" Κάθε χώρα έχει την κυβέρνηση που της αξίζει. "

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιουνίου 29, 2012, 08:04:39 pm »
Μάλιστα.. Πάντως η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος δεν θα αλλάξει τίποτα μάλλον. Έπρεπε να πάνε δικαστικά τους γονείς, να σφίξουν οι..... λίγο! Αυτοί το πιο πιθανό είναι ότι θα ξανακλέψουν, αφού μάλλον δεν ένιωσαν τιμωρία, ούτε πόσο κακό ήταν αυτό που έκαναν. Ίσως να κάνω και λάθος.
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:51:25 »

Αποσυνδεδεμένος marion

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Ιουνίου 29, 2012, 08:07:15 pm »

Μάλλον θα συμφωνήσω μαζί σου. Αλλά ο σύλλογος αποφάσισε ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εμπλακεί αστυνομία και ότι θα έπρεπε να "λυθεί" εσωτερικά το όλο ζήτημα. Ως ωρομίσθια, δε νομίζω να με έπαιρνε να έχω και γνώμη...
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 29, 2012, 11:05:21 pm από newseditor »
" Κάθε χώρα έχει την κυβέρνηση που της αξίζει. "

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Ιουνίου 29, 2012, 08:36:55 pm »
Να τα πληρωνουν οι γονεις. Ειναι η μονη λυση. Τι να σου κανει η αστυνομια? Ασε μπας και πιασει κανεναν κλέφτη...
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος soul

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Ιουλίου 04, 2012, 04:31:48 pm »
Να τα πληρωνουν οι γονεις. Ειναι η μονη λυση. Τι να σου κανει η αστυνομια? Ασε μπας και πιασει κανεναν κλέφτη...

Σωστός!!!
“Η ευτυχία δημιουργεί φίλους, Η δυστυχία τους δοκιμάζει”

Αποσυνδεδεμένος kinegiros

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Ιουλίου 05, 2012, 05:26:28 pm »
Στα σοβαρά σχολεία γίνονται 2-3 απλά πραγματάκια

1ο) κλειδώνουν όλες οι αίθουσες και δεν μπαίνει κανείς στα διαλείμματα πλην εξαιρετικών περιπτώσεων και πάντα με την συνοδεία του εφημερεύοντα ορόφου που ξανακλειδώνει.

2ο) το κτήριο αδειάζει παντελώς και βγαίνουν όλοι οι μαθητές στο προαύλιο με εξαίρεση αν κάποιος θέλει να πάει τουαλέτα και είναι εντός κτηρίου ή υπάρχει κακοκαιρία.

3ο) στο τέλος των μαθημάτων οι μαθητές καθαρίζουν με ειδικό καθαριστικό τα θρανία τους για να δώσουν ενδοσχολικές εξετάσεις

αυτά είναι τα στάνταρ και αυτονόητα με την προϋπόθεση ότι είστε σε σοβαρό σχολείο (δηλαδή σοβαρό δ/ντη και σύλλογο)

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Ιουλίου 05, 2012, 06:31:26 pm »

1ο) κλειδώνουν όλες οι αίθουσες και δεν μπαίνει κανείς στα διαλείμματα πλην εξαιρετικών περιπτώσεων και πάντα με την συνοδεία του εφημερεύοντα ορόφου που ξανακλειδώνει.

2ο) το κτήριο αδειάζει παντελώς και βγαίνουν όλοι οι μαθητές στο προαύλιο με εξαίρεση αν κάποιος θέλει να πάει τουαλέτα και είναι εντός κτηρίου ή υπάρχει κακοκαιρία.

3ο) στο τέλος των μαθημάτων οι μαθητές καθαρίζουν με ειδικό καθαριστικό τα θρανία τους για να δώσουν ενδοσχολικές εξετάσεις

αυτά είναι τα στάνταρ και αυτονόητα με την προϋπόθεση ότι είστε σε σοβαρό σχολείο (δηλαδή σοβαρό δ/ντη και σύλλογο)

Να προσθέσω ότι στα σοβαρά σχολεία, όταν γίνεται αντιληπτή μια ζημιά, την αποκαθιστούν οι μαθητές της τάξης. Αν είναι σε κοιονόχρηστο χώρο, την αποκαθιστούν όλοι οι μαθητές του σχολείου.
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Ιουλίου 06, 2012, 12:27:14 am »

συμφωνώ μαζί σου σε όλα. τα έχω προτείνει κατα καιρούς στο σύλλογο χωρίς αποτέλεσμα. η απάντηση που πήρα ήταν ότι θέλω ένα σχολείο φυλακή με κλειδαριες και λουκέτα και ότι αυτό θα χτυπήσει άσχημα στην κοινωνία κλπ.
Για να σε προλάβω (γιατί ξέρω ότι θα μου πείτε τα σχετικά για το σχολείο που ανήκω, και δεν είναι η 1η φορά!!), δεν είναι θέμα σοβαρού ή ασόβαρου συλλόγου (ξέρω και άλλους συλλόγους όπου έχει ειπωθεί ακριβώς το ίδιο για το εν λόγω θέμα). Ο καθένας έχει την άποψή του. σε άλλον ακούγονται λογικά σε άλλον παράλογα.

Εγώ το μόνο που έχω να πώ μετά από τόσες καταστροφές, (όχι μόνο σε σχολεία αλλά και σε πανεπιστήμια και κυρίως στο Πολυτεχνείο, και πιο πρόσφατα στην νομική όπου έγινε εργαστήριο κατασκευής βομβών) είναι ότι η πολλή δημοκρατία και οι πολλές ελευθερίες οδήγησαν δυστυχώς στην βεβήλωση της παιδείας.

Η ελεύθερη διακίνηση ιδεών κατάντησε ελεύθερη διακίνηση ναρκωτικών, κλεφτών και μολότωφ!

και εγώ δεν βλέπω άλλη λύση από το τόσο απλό, να κλειδώνουν οι αίθουσες σε κάθε διάλλειμμα. Όμως από αυτούς που διαφωνούν μαζί μου στο λουκέτο, θα ήθελα να μου απαντήσουν γιατί τότε τα εργαστήρια πληροφορικής και φυσικής κλειδώνουν; αααα γιατί έχουν πιο ακριβό εξοπλισμό; για μένα δημόσια περιουσία είναι και τα θρανία και τα κομπιούτερ. δεν τα διαχωρίζω. ¨Οχι , αν το πάτε έτσι να μένουν ξεκλείδωτα και τα εργαστήρια!

Δεν ανέχομαι άλλο όμως, ειδικά στην τόσο άσχημη οικονομική κατάσταση, να βλέπω τώρα το καλοκαίρι τα συνεργεία του δήμου να έχουν πιάσει δουλειά και να αποκαταστούν βλάβες, και το ίδιο σκηνικό να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο. μα κάθε χρόνο!

Αποσυνδεδεμένος kinegiros

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Ιουλίου 06, 2012, 01:05:03 am »

συγνώμη killbill αλλά δεν έχεις σοβαρό σύλλογο αλλά ούτε και δ/ντη

εγώ θα πρότεινα ένα απλό πράγμα στον σύλλογο, εφόσον τα παιδιά μπαινοβγαίνουν κατά το δοκούν στις αίθουσες την ώρα του διαλείμματος, ότι οποιαδήποτε φθορά ή κλοπή επέλθει υπεύθυνος είναι αποκλειστικά ο εφημερεύοντας στον όροφο εκπαιδευτικός. Από την στιγμή που θέλουν ανοιχτές πόρτες ας είναι υπεύθυνοι οι ίδιοι. Αν επικαλεστούν ότι δεν μπορούν να βλέπουν τι γίνετε σε κάθε αίθουσα τότε να αυξηθούν οι εφημερεύοντες μέχρι να μπορούν να βλέπουν. Τότε ίσως αλλάξουν άποψη και το δουν διαφορετικά.

φυσικά πρέπει να έχεις σοβαρό δ/ντη για να τα κάνει αυτά.... που δεν έχεις.... συμπέρασμα όπως σου είπα και σε άλλα ποστς. Άσε την φιλοσοφία και πάρε μετάθεση/απόσπαση σε άλλο σχολείο (σοβαρό όμως) αν δεν μπορείς τότε κατέβασε το κεφάλι, γράψε τους και μην σκας γιατί υπάρχει και το burnout και είναι κρίμα να σε χάσουμε από το φόρουμ.

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Ιουλίου 06, 2012, 08:41:49 am »
όχι βρε, σοβαρός είναι ο διευθυντής και μάλιστα συμφωνούσε με την πρότασή μου (εξάλλου αυτός είναι που τρέχει και δεν φτάνει κάθε χρόνο με τιςεπισκευές, οπότε έχει και έναν λόγο παραπάνω να συμφωνεί με την πρόταση).

το μεγαλύτερο μέρος του συλλόγου διαφώνησε για τους λόγους που σου είπα. Και ξέρω και άλλους συλλόγους όπου ετέθη η πρόταση αυτή και ήταν αρνητικοί.

Δεν είναι τόσο αυτονόητο..

πάρε ένα απλό παράδειγμα: δες τις αφίσες που κατά 100άδες είναι στους τοίχους των πανεπιστημίων. πιστεύεις ότι μπορεί να αποφευθχεί και να κλειδώνουν οι αίθουσες και οι χώροι και να υπάρχουν εφημερεύοντες; είναι θέμα λογικής και νοοτροπίας. στο εξωτερικό ας πουμε δεν θα δεις αφίσες και γραμμένους τοίχους όπως στην νομική, και δεν υπάρχουν εφημερεύοντες!

αλλά ας επανέλθω στα σχολεία. Καλά μεσα στο μυαλό μου είσαι. το είχα ξεχάσει. έκανα και την πρόταση που είπες δηλαδή να είναι υπεύθυνοι οι εφημερεύοντες, και η απάντηση που πήρα ήταν να είναι υπεύθυνος ο επιμελητής μαθητής της τάξης! πετάνε το μπαλάκι δηλαδή για να μην χάσουν το τσιγάρο τους.

τέλος πάντων, εγώ απλά ήθελα να δω κατά πόσο ακούγεται εφικτό και λογικό να κλειδώνουν οι αίθουσες γιατί άρχισα και νόμιζα ότι εγώ έχω παράλογες ιδέες, και χαίρομαι που βλέπω αρκετούς που συμφωνούν.

δεν ξέρω αν υπάρχει άλλη λύση, ειλκρινά

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Ιουλίου 06, 2012, 02:53:29 pm »
αλλά ας επανέλθω στα σχολεία. Καλά μεσα στο μυαλό μου είσαι. το είχα ξεχάσει. έκανα και την πρόταση που είπες δηλαδή να είναι υπεύθυνοι οι εφημερεύοντες, και η απάντηση που πήρα ήταν να είναι υπεύθυνος ο επιμελητής μαθητής της τάξης! πετάνε το μπαλάκι δηλαδή για να μην χάσουν το τσιγάρο τους.
ΦΥΣΙΚΑ και είναι υπεύθυνος ΚΑΙ ο επιμελητής της τάξης. Άλλωστε αυτό είναι το νόημα της ύπαρξης του θεσμού του επιμελητή τάξης. Αφενός για να έχουν οι καθηγητές βοήθεια στην επίβλεψη του σχολείου, αφετέρου για να συνηθίζουν τα παιδιά στην ιδέα ότι το σχολείο είναι ο δικός τους χώρος, όπως είναι και των καθηγητών, και πρέπει να συμμετέχουν στην φύλαξη και την καλή λειτουργία του.
 Ποιες τιμωρίες έχουν επιβληθεί μέχρι τώρα στους επιμελητές τάξεων που έγιναν κλοπές ή φθορές στα διαλείματα ή πολύ απλά τους έχει πιάσει ο εφημερεύοντας να έχουν άλλα άτομα στην τάξη μέσα στο διάλλειμα;
Επίσης, έχει πάρει απόφαση ο σύλλογος ότι κατ' αρχάς απαγορεύεται στα παιδιά να μπαίνουν στις τάξεις στα διαλείματα; ή υπάρχουν διαφωνίες και σε αυτό; και αν υπάρχει η απόφαση, εφαρμόζεται από όλους τους εφημερεύοντες; δλδ όταν βλέπουν κάποιο μαθητή να πηγαίνει στην τάξη να τον σταματάνε; (δεν λέω για αυτούς που δεν βλέπουν, αυτούς πρέπει να τους σταματάνε οι επιμελητές)

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Ιουλίου 06, 2012, 04:03:51 pm »
ωραία όλα αυτά περι αποφάσεων στην θεωρία. στην πράξη δεν μπορούν να εφαρμοστούν.
σε ένα μεγάλο σχολείο με 15-18 αίθουσες τι να πρωτοφυλάξεις;

εγώ βλέπω την πραγματικότητα και όχι τι έχουμε πει στην θεωρία. η πραγματικότητα λέει ότι τίποτα από αυτά δεν μπορεί να εφαρμοστεί, και οι φθορές και οι κλοπές συνεχίζονται κάθε χρόνο.

το θέμα είναι τι μπορεί να γίνει στην πράξη. το να θεωρησεις υπεύθυνο τον εφημερεύοντα καθηγητή η και τον μαθητή, είναι πολύ καλή λύση για να χρεώσεις σε κάποιον το κακό, αλλά δεν αποτρέπει το κακό γιατί απλά δεν μπορεί να εφαρμοστεί.

ποιός είναι ο σκοπός μας;να βρίσκουμε φταίχτες για να αποδίδουμε ευθύνες ή να λύσουμε το πρόβλημα;

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182687
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 656
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)