0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλημέρα! Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με το πιστοποιητικό υγείας που απαιτείται και την διάρκειά του. Το είχα βγάλει στις 2-12-2010, υπάρχει περίπτωση φέτος να τρέχω πάλι σε γιατρούς για να μου βγάλουν καινούριο?
Παράθεση από: demi83 στις Σεπτεμβρίου 23, 2012, 11:14:56 amΚαλημέρα! Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με το πιστοποιητικό υγείας που απαιτείται και την διάρκειά του. Το είχα βγάλει στις 2-12-2010, υπάρχει περίπτωση φέτος να τρέχω πάλι σε γιατρούς για να μου βγάλουν καινούριο?Καλημέρα...εαν εχεις κρατησει αντιγραφο το δινεις ...αλλοιως πας στην επιτροπη που σου το εβγαλαν με μια φωτο και τους ζητας αντιγραφο... εχει διαρκεια 3 ετη....
Γιατί να μπουν οι ειδικότητες στο Δημοτικό; Κάτι τέτοιο δεν υφίσταται λόγω ηλικίας των παιδιών. Δεν γίνεται να έχουν 100 δασκάλους στην τάξη. Έπειτα γιατί υποτιμάτε τις παιδαγωγικές σχολές και τα τμήματα Ειδικής Αγωγής; Μήπως αυτοί που είναι στις ειδικότητες Μαθηματικοί, Φιλόλογοι κλπ έχουν παιδαγωγική κατάρτιση και δεν το ξέρω;Είμαι της άποψης ότι ο καθένας να μπαίνει στον κλάδο του, οι δάσκαλοι στα δημοτικά και οι ειδικότητες στα γυμνάσια-λύκεια.Οι απόφοιτοι τους τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής με κατεύθυνση την Ειδική Αγωγή δεν έχουν παιδαγωγική επάρκεια για να μπαίνουν σε μια τάξη. Εγώ ως νηπιαγωγός έκανα πρακτική άσκηση στο πανεπιστήμιο 12 μήνες και αυτοί με το ζόρι αν κάνουν 2. Όμως τους έχουν δώσει ΠΕ πριν κανα 2 χρόνια.Παιδαγωγική επάρκεια έχουν μόνο οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί.
Το δεν υφίσταται είναι δικιά σου άποψη...Σε άλλες χώρες όπως η Γαλλία, που έχει ένα από τα καλύτερα εκπαιδευτικά συστήματα, οι ειδικότητες μπαίνουν από τα 11. Όσο για την παιδαγωγική επάρκεια οι περισσότεροι τουλάχιστον εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας πλέον κάνουν αρκετά μαθήματα, άλλοι κάναν σεμινάρια, άλλοι ΑΣΠΑΙΤΕ, και πολλοί μεταπτυχιακά (ειδική αγωγή, σχολική ψυχολογία, διδακτική κλπ)...για να μην αναφέρω τους δεκάδες πλέον φιλολόγους με διδακτορικά....Αυτοί όλοι όμως (φιλόλογοι, μαθηματικοί, φυσικοί, χημικοί κ.λ.π.) βγάλαν και μια σχολή με μέσο όρο σπουδων στην Ελλάδα περί τα έξι χρόνια με μαθήματα ΠΑΛΟΥΚΙΑ!!! Και έχουν ένα γνωστικό αντικείμενο τεράστιο και απαιτητικό...Δεν κάναν φλογέρα και κουκλοθέατρο και 50 ψυχολογίες...Θα το καταλάβεις όταν φτάσει η ώρα το παιδί σου να πάει Λύκειο...Για να ξέρουμε και τι λέμε!!!
Παράθεση από: Icarus στις Σεπτεμβρίου 23, 2012, 03:12:44 pmΤο δεν υφίσταται είναι δικιά σου άποψη...Σε άλλες χώρες όπως η Γαλλία, που έχει ένα από τα καλύτερα εκπαιδευτικά συστήματα, οι ειδικότητες μπαίνουν από τα 11. Όσο για την παιδαγωγική επάρκεια οι περισσότεροι τουλάχιστον εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας πλέον κάνουν αρκετά μαθήματα, άλλοι κάναν σεμινάρια, άλλοι ΑΣΠΑΙΤΕ, και πολλοί μεταπτυχιακά (ειδική αγωγή, σχολική ψυχολογία, διδακτική κλπ)...για να μην αναφέρω τους δεκάδες πλέον φιλολόγους με διδακτορικά....Αυτοί όλοι όμως (φιλόλογοι, μαθηματικοί, φυσικοί, χημικοί κ.λ.π.) βγάλαν και μια σχολή με μέσο όρο σπουδων στην Ελλάδα περί τα έξι χρόνια με μαθήματα ΠΑΛΟΥΚΙΑ!!! Και έχουν ένα γνωστικό αντικείμενο τεράστιο και απαιτητικό...Δεν κάναν φλογέρα και κουκλοθέατρο και 50 ψυχολογίες...Θα το καταλάβεις όταν φτάσει η ώρα το παιδί σου να πάει Λύκειο...Για να ξέρουμε και τι λέμε!!!Μόνο τις ψυχολογίες έπιασες... Για τα υπόλοιπα πρέπει να δεις και κανένα πρόγραμμα σπουδών...
Μιλάω για τη δικιά μου σχολή. Για τους νηπιαγωγούς δε μιλάω γιατί δεν ξέρω, δεν έχω δει πρόγραμμα σπουδών τους. Είχα πάρει,όμως, 2 επιλεγόμενα από τη σχολή των νηπιαγωγών, ιστορίες, και ήταν από 2 τόμους η εξεταστέα ύλη σε κάθε μάθημα και ο καθηγητής αρκετά απαιτητικός.Στη δική μου σχολή ούτε φλογέρα κάναμε ούτε κουκλοθέατρο. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν μιλάμε για άλλες σχολές που σημαίνει ότι ίσως αγνοούμε τα προγράμματα σπουδών τους.