0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εγώ συμφωνώ με όσα λες, αλλά λέω ότι επειδή στα τμήματα ένταξης παρακολουθουν στο μεγαλύτερο μέρος παιδιά με δυσλεξία, τα οποία θεωρούνται ότι μπορούν να παρακολουθήσουν και το τμήμα τους κανονικά, απλά να εξετάζονται προφορικά από τον καθηγητή τους και όχι γραπτά, αν κόψουν από κάπου θα είναι από αυτά. Η παράλληλη στήριξη γίνεται για μαθητές που έχουν μεγαλύτερα προβλήματα νοητκή στέρηση, αυτισμόή παραλυσίες και χρειάζονται κατ' οίκον στήριξη , όπως και τα ειδικά σχολεία που έχουν σοβαρότερα προβλήματα να καλύψουν. Άρα αν κόψουν από κάποθ αναπληρωτές ειδικής, θα είναι από τμήματα ένταξης, που είναι το λιγότερο οδυνηρό. Σκέψου ότι και φέτος το ίδιο ΄πάνω κάτω έκαναν, αφού οι πιστώσεις για παράλληλη είναι πολλοί περισσότερες από ότι για ειδική, θεωρώντας ότι είναι πιο βασικη η παράλληλη.
Επειδή γράφονται πράγματα που δεν ισχύουν ενημερώνω ότιστα Τ.Ε. της β/θμιας τα περισσότερα παιδιά έχουν γνωμάτευση για γενικές μαθησιακές (δηλαδή θέμα με νοημοσύνη) καιδεν δίνουν προφορικά.
και χωρίς διάγνωση, αλλά με υπεύθυνη δήλωση του γονέα, μπορεί το παιδί να παει τμήμα ένταξης
Τελικά η φημολογία για την πρόσληψη 11 Φιλολόγων ισχύει; Ξέρουμε τίποτα παραπάνω; Θα πάρουν αυτούς τους 11 και πάπαλα;
Kαι πάλι θα έλθω στο προηγούμενο θέμα, τα παιδιά με διάγνωση δυσλεξία εξετάζονται με το νόμο προφορικά, καθώς ένα σημαντικό κομμάτι της δυσλεξίας τους είναι η ανορθογραφία και το ότι μπερδεύουν γράμματα, άρα πώς να εξεταστούν αλλιώς , εκτός από προφορικά?