*

Αποστολέας Θέμα: Νηπιαγωγοί στη Γερμανία  (Αναγνώστηκε 138331 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Stef_Thess!

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Νηπιαγωγοί στη Γερμανία
« Απάντηση #154 στις: Ιουνίου 13, 2015, 05:10:15 pm »
Καλησπερα Demetroula! Ήθελα να σε ρωτησω αν έφυγες τελικά για Γερμανια η αν εμεινες Ελλάδα. Και αυτό γιατί έχουν περάσει σχεδόν 3 χρόνια απο τη δημιουργία του θέματος. Είμαι δάσκαλος ΠΕ 70 με
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 16, 2015, 09:56:31 pm από Stef_Thess! »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:13:41 »

Αποσυνδεδεμένος Demetroula

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #155 στις: Ιουνίου 19, 2015, 10:11:08 am »
Γεια σου Stef_Thess! Λοιπόν, δεν έφυγα λόγω γλώσσας. Είχα ξεκινήσει αρχικά μόνη μου, αλλά είχα δυσκολευτει παρα πολύ και απογοητευτηκα, οπότε τα παρατησα. Πέρυσι σχεδιαζα να φύγω Λονδίνο μόλις τελειωνα το μεταπτυχιακό. Αλλά το Νοέμβριο που μας πέρασε με πήραν αναπληρωτρια οπότε τα άφησα όλα..
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος Stef_Thess!

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #156 στις: Ιουνίου 21, 2015, 10:08:35 pm »
Σ`ευχαριστώ πολυ Demetroula! Αν κάποια/ος έχει καποια νεωτερη πληροφορια επι του θεματος ας τη μοιραστει μαζι μας... Ευχαριστω!

Αποσυνδεδεμένος Dr.W

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #157 στις: Αυγούστου 11, 2015, 04:44:59 pm »
Επειδη ενδιαφερεται πολυς κοσμος, θα ηθελα να πω και τη δικη μου προσφατη, προσωπικη εμπειρια.

- Καταρχας για να σε προσλαβουν στη Γερμανια θες πτυχιο

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:13:41 »

nickitol

• Επισκέπτης
« Απάντηση #158 στις: Αυγούστου 11, 2015, 07:08:03 pm »

- Το μεγαλυτερο προβλημα στη Γερμανια ειναι το νοικι. Σπιτια δεν υπαρχουν λογω της αθροας προσελευσης μεταναστων. Γενικα για να εχει καποιος μια εικονα θα χρειαστει περιπου 1000 Ευρω για ενα δυαρι στο Μοναχο και αυτο δυσκολα θα το βρει. Κατα την ενοικιαση σου ζητουν το λιγοτερο 3 νοικια μπροστα. Θα πετυχετε ομως ανθρωπους (κυριως στα καλα σπιτια) που θα σας ζητησουν παρανομα εως και 5 νοικια μπροστα...

-
Τριάρι 20' έξω από το Μόναχο 1200

Αποσυνδεδεμένος fenia mav

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #159 στις: Αυγούστου 12, 2015, 12:21:40 pm »
Παιδιά καλησπέρα σας! Θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να ρωτήσω εάν μπορώ να εργαστώ σαν βοηθός σε κάποιο νηπιαγωγείο ή δημοτικό σχολείο. Εδώ στην Ελλάδα απέκτησα πτυχίο φιλολογίας ελληνικής... Σκοπεύω να φύγω Γερμανία, μαθαίνω σιγά σιγά τη γλώσσα και αν εγκατασταθώ με το καλό εκεί, λέω να παρακολουθήσω και κάποια αντίστοιχη σχολή.

Θα εκτιμούσα πολύ την οποιαδήποτε πληροφορία!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 12, 2015, 12:23:50 pm από fenia mav »

Αποσυνδεδεμένος Αερικό

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #160 στις: Οκτωβρίου 13, 2016, 09:34:54 pm »
Επαναφέρω το θέμα μιας και βρήκα δουλειά σε παιδικό σταθμό της Γερμανίας ( βέβαια εγώ είμαι απόφοιτη Παιδαγωγικού Δημοτικής) και σύντομα μετακομίζω για εκεί! Αν χρειαστείτε πληροφορίες θα χαρώ να σας εξυπηρετήσω!

Αποσυνδεδεμένος sikat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #161 στις: Οκτωβρίου 13, 2016, 09:52:46 pm »
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 13, 2016, 09:58:44 pm από sikat »

Αποσυνδεδεμένος Mariska

• Νέο μέλος
  • *
  • Primary School Teacher
    • Προφίλ
« Απάντηση #162 στις: Οκτωβρίου 14, 2016, 10:13:17 pm »
Επαναφέρω το θέμα μιας και βρήκα δουλειά σε παιδικό σταθμό της Γερμανίας ( βέβαια εγώ είμαι απόφοιτη Παιδαγωγικού Δημοτικής) και σύντομα μετακομίζω για εκεί! Αν χρειαστείτε πληροφορίες θα χαρώ να σας εξυπηρετήσω!
Καλησπέρα! Καταρχάς συγχαρητήρια για την νέα σου δουλειά! Και εγώ είμαι απόφοιτη του ΠΤΔΕ και σκέφτομαι να μεταναστεύσω προς Γερμανία. Απευθύνθηκες σε κάποιο γραφείο εύρεσης εργασίας για να βρεις την δουλειά;; Είναι εύκολο για κάποιον να βρει κάτι αξιόλογο ψάχνοντας διαδικτυακά;;
The only thing that overcomes hard luck is hard work.

Αποσυνδεδεμένος Αερικό

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #163 στις: Οκτωβρίου 15, 2016, 11:57:38 pm »
Καλησπέρα! Καταρχάς συγχαρητήρια για την νέα σου δουλειά! Και εγώ είμαι απόφοιτη του ΠΤΔΕ και σκέφτομαι να μεταναστεύσω προς Γερμανία. Απευθύνθηκες σε κάποιο γραφείο εύρεσης εργασίας για να βρεις την δουλειά;; Είναι εύκολο για κάποιον να βρει κάτι αξιόλογο ψάχνοντας διαδικτυακά;;

Σ ευχαριστώ πολύ :)'Εψαξα να βρω δουλειά μόνο διαδικτυακά και δεν απευθύνθηκα σε κάποιο γραφείο ευρέσεως εργασίας. Γενικά υπάρχει ζήτηση κι ανεβάζουν συνεχώς αγγελίες. Μου πήρε περίπου 1,5 μήνα να βρω δουλειά. Μικρό σχετικά διάστημα. Είχα πάρει καμιά 10αριά θετικές απαντήσεις από τις 50+ που είχα στείλει. Θέλει σίγουρα ψάξιμο κι επιμονή. Απλώς συμφώνησα με τον συγκεκριμένο παιδικό γιατί το καλύτερο ήταν ότι δεν χρειάστηκε να πάω εκεί για Hospitation ( σαν να λέμε δοκιμαστικό), κάτι που μου ζητούσαν σε όλα τα υπόλοιπα. Τώρα το κακό με το δικό μας το πτυχίο είναι ότι εντασσόμαστε στο Ergaenzungskraft κι όχι στο Paedagogische Fachkraft (δηλαδή σε βοηθητικό προσωπικό) που σημαίνει ότι παίρνεις περίπου 100-200 ευρώ λιγότερα από τον νηπιαγωγό, βρεφονηπιοκόμο κ.λ.π. Να κοιτάς όποια αγγελία θελει Erzieherin/ Kinderpflegerin και πιστεύω ότι θα βρεις κάτι. Αν θες κάτι άλλο ρώτα με :)

Παρακολουθούσα αρκετά το θέμα πριν πάρω κι εγώ την απόφαση να φύγω

Αποσυνδεδεμένος VIVI1984ATHENA

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #164 στις: Οκτωβρίου 20, 2016, 09:39:43 am »
Επειδη ενδιαφερεται πολυς κοσμος, θα ηθελα να πω και τη δικη μου προσφατη, προσωπικη εμπειρια.

- Καταρχας για να σε προσλαβουν στη Γερμανια θες πτυχιο

Αποσυνδεδεμένος Mariska

• Νέο μέλος
  • *
  • Primary School Teacher
    • Προφίλ
« Απάντηση #165 στις: Οκτωβρίου 20, 2016, 02:00:21 pm »

Σ ευχαριστώ πολύ :)'Εψαξα να βρω δουλειά μόνο διαδικτυακά και δεν απευθύνθηκα σε κάποιο γραφείο ευρέσεως εργασίας. Γενικά υπάρχει ζήτηση κι ανεβάζουν συνεχώς αγγελίες. Μου πήρε περίπου 1,5 μήνα να βρω δουλειά. Μικρό σχετικά διάστημα. Είχα πάρει καμιά 10αριά θετικές απαντήσεις από τις 50+ που είχα στείλει. Θέλει σίγουρα ψάξιμο κι επιμονή. Απλώς συμφώνησα με τον συγκεκριμένο παιδικό γιατί το καλύτερο ήταν ότι δεν χρειάστηκε να πάω εκεί για Hospitation ( σαν να λέμε δοκιμαστικό), κάτι που μου ζητούσαν σε όλα τα υπόλοιπα. Τώρα το κακό με το δικό μας το πτυχίο είναι ότι εντασσόμαστε στο Ergaenzungskraft κι όχι στο Paedagogische Fachkraft (δηλαδή σε βοηθητικό προσωπικό) που σημαίνει ότι παίρνεις περίπου 100-200 ευρώ λιγότερα από τον νηπιαγωγό, βρεφονηπιοκόμο κ.λ.π. Να κοιτάς όποια αγγελία θελει Erzieherin/ Kinderpflegerin και πιστεύω ότι θα βρεις κάτι. Αν θες κάτι άλλο ρώτα με :)

Παρακολουθούσα αρκετά το θέμα πριν πάρω κι εγώ την απόφαση να φύγω
Σ ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση! Είναι όντως πολύ δύσκολη απόφαση το να φύγεις εξωτερικό αλλά με τις σημερινές συνθήκες φαντάζει μονόδρομος πλέον. Και κάτι τελευταίο, ο 1.5 μήνας που σου πήρε εννοείς το ψάξιμο μέσω ίντερνετ και οι τελικές απαντήσεις/τυχόν συνεντεύξεις;; Γιατί σκέφτομαι και εγώ εάν είναι εύκολο να δρομολογήσω όλες τις διαδικασίες (αποστολή βιογραφικών, συνεντεύξεις μέσω skype κτλ) μέσω ίντερνετ, μιας και είναι δύσκολο να πάω Γερμανία και να μείνω για μεγάλο χρονικό διάστημα κάπου χωρίς να έχω εξασφαλίσει δουλειά. Σε ευχαριστώ πολύ και πάλι και σου εύχομαι καλή συνέχεια!

Αποσυνδεδεμένος Αερικό

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #166 στις: Οκτωβρίου 21, 2016, 05:53:52 pm »
Σ ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση! Είναι όντως πολύ δύσκολη απόφαση το να φύγεις εξωτερικό αλλά με τις σημερινές συνθήκες φαντάζει μονόδρομος πλέον. Και κάτι τελευταίο, ο 1.5 μήνας που σου πήρε εννοείς το ψάξιμο μέσω ίντερνετ και οι τελικές απαντήσεις/τυχόν συνεντεύξεις;; Γιατί σκέφτομαι και εγώ εάν είναι εύκολο να δρομολογήσω όλες τις διαδικασίες (αποστολή βιογραφικών, συνεντεύξεις μέσω skype κτλ) μέσω ίντερνετ, μιας και είναι δύσκολο να πάω Γερμανία και να μείνω για μεγάλο χρονικό διάστημα κάπου χωρίς να έχω εξασφαλίσει δουλειά. Σε ευχαριστώ πολύ και πάλι και σου εύχομαι καλή συνέχεια!

Χαιρετίσματα από το κρύο Μόναχο! :) 'Εχω φτάσει ήδη εδώ κι από βδομάδα ξεκινάω δουλειά!!! Οπότε αν θες μπορώ να σου μεταφέρω απευθείας τις εντυπώσεις μου από εδώ. 1,5 μήνα για όλες τις διαδικασίες ναι.! Απλά στάθηκα πολύ τυχερή επειδή έκλεισα τη δουλειά μόνο μέσω σκάιπ. Αυτό που θα σου πρότεινα είναι αν όντως το αποφασίσεις να έρθεις, να έχεις κλείσει 2 τουλάχιστον συνεντεύξεις για δουλειά, έτσι ώστε να σε δεχτούν σε κάποια από όλες.! Αλλιώς πάρε το ρίσκο και έλα μόλις σε φωνάξουν για δουλειά ( που πιστεύω ότι σίγουρα θα σε φωνάξουν ) ειδικά αν μιλάς και καλά τη γλώσσα ( εγώ είχα γ1 και με δέχτηκαν

Αποσυνδεδεμένος Mariska

• Νέο μέλος
  • *
  • Primary School Teacher
    • Προφίλ
« Απάντηση #167 στις: Οκτωβρίου 21, 2016, 08:09:46 pm »

Χαιρετίσματα από το κρύο Μόναχο! :) 'Εχω φτάσει ήδη εδώ κι από βδομάδα ξεκινάω δουλειά!!! Οπότε αν θες μπορώ να σου μεταφέρω απευθείας τις εντυπώσεις μου από εδώ. 1,5 μήνα για όλες τις διαδικασίες ναι.! Απλά στάθηκα πολύ τυχερή επειδή έκλεισα τη δουλειά μόνο μέσω σκάιπ. Αυτό που θα σου πρότεινα είναι αν όντως το αποφασίσεις να έρθεις, να έχεις κλείσει 2 τουλάχιστον συνεντεύξεις για δουλειά, έτσι ώστε να σε δεχτούν σε κάποια από όλες.! Αλλιώς πάρε το ρίσκο και έλα μόλις σε φωνάξουν για δουλειά ( που πιστεύω ότι σίγουρα θα σε φωνάξουν ) ειδικά αν μιλάς και καλά τη γλώσσα ( εγώ είχα γ1 και με δέχτηκαν
Α ωραία! Καλή αρχή και πάλι! Υπάρχει όντως μεγάλη ζήτηση για παιδαγωγούς και ελπίζω ότι εάν κάποια στιγμή πάρω την απόφαση, θα μπορέσω σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να βρω δουλειά εκεί-ευτυχώς και εγώ το C1 έχω! Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Σου εύχομαι ό,τι καλύτερο στη συνέχεια της επαγγελματικής σου ζωής εκεί!! :)

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182533
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)