0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Κατά την αποψη μου, το σημειο στην εγκυκλιο Φ.361.1/261/102472/Δ1/19-8-2010 του υπουργειου που προτασσει τους νεοδιοριστους εναντι των αποσπασμενων κατά τις τοποθετησεις στα λειτουργικα κενα ελεγχεται ως εωλο, καθοτι από πουθενα δεν προκυπτει κατι τετοιο. Το αναποδραστο συμπερασμα του αστοιχειωτου ( ; ) Κουλαϊδη περι της προτεραιοτητας των νεοδιοριστων αποτελει μια παντελως αυθαιρετη, μετεωριζουσα ερμηνευτικη χειρονομια, που δεν εδραζεται σε καμια απολυτως κειμενη διαταξη και μαλιστα, απορει κανεις με την κατηγορηματικοτητα της επισημανσης πως είναι σαφης η εν λογω ρυθμιση…Πιστευω πως τα υπηρεσιακα συμβουλια θα αγνοησουν τη συγκεκριμενη επισημανση και θα κινηθουν κατά τα ειωθοτα, τοποθετωντας πρωτα τους αποσπασμενους και κατοπιν τους νεοδιοριστους. Μαθαινω μαλιστα πως το ζητημα θα τεθει και στο ΚΥΣΔE και θα ζητηθει η ανακληση της οδηγιας.
Συγνώμη να ρωτήσω κάτι........προφανώς και είμαι νεοδιόριστος και δεν ξέρω πολλά.....
1. Οι αποσπάσεις παίρνονται προς συγκεκριμένο σχολείο ή περιοχή ?
2. Εγώ διαλέγω περιοχές μετά από εσάς και όλες οι διευθήνσεις μου λέγαν ότι τα κενά δεν έχουν βγει ακόμα.Τελικά τι ισχύει?
3.Οταν θα έχω 15 και 20 χρόνια υπηρεσίας.......θα πάρω απόσπαση ή θα έχω την δυνατότητα να πάρω μετάθεση?
4.Γιατί διακρίνω σε συγκεκριμένο ποστ μια λογική παλαίουρα βαρύμαγκα φαντάρου......είσαι νέος άρα.....είμαι παλιός άρα .......
πιστεύει κάποιος που προσλήφθηκε πριν από εμένα ότι έχει περισσότερα δικαιώματα για κάποιο λόγο ?
Προέρχομαι από μία ζούγκλα αδηφάγων αδιορίστων........καλώς σας βρήκα στην ζούγκλα μονίμων κυνηγομορίων...
Πριν μου επιτεθείτε.......δεν χαρακτηρίζω κάποιον...χαρακτηρίζω το περιβάλλον που ανακαλύπτω.....
Θα ήταν πιο λογικό να γίνονταν οι αποσπάσεις μετά τους διορισμούς
Παράθεση από: ioanna89 στις Αυγούστου 23, 2010, 05:26:43 pmΘα ήταν πιο λογικό να γίνονταν οι αποσπάσεις μετά τους διορισμούςΣυμφωνώ.Η λογική σειρά των διαδικασιών νομίζω πως είναι ( θα έπρεπε να είναι ) η παρακάτω :α) μεταθέσειςβ) διορισμοίγ) τοποθετήσεις ( πρώτα αυτοί που είναι στη διάθεση και μετά οι νεοδιοριζόμενοι )δ) αφού έχουν γίνει οι τοποθετήσεις ( και στα λειτουργικά κενά ) και εφόσον υπάρχουν επιπλέον κενά στην χ περιοχή τότε να γίνει απόσπαση προς την χ περιοχή. Οπότε οι αποσπάσεις ( από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ ) θα έπρεπε να βγαίνουν το Σεπτέμβρη. Αυτό θα ήταν το λογικό κατά τη γνώμη μου. Τι λέτε οι πιο έμπειροι ? Damien τι λες ?
Συμφωνώ Damien με όλα όσα λες παραπάνω.Ξέρεις τι θα πρόσθετα σε αυτά που λες.. Ας μη τα ξαναλέω και κουράζω..
Κατα καιρους εχεις καταστησει απολυτως σαφεις τις αποψεις σου...
ΔΟΕ: Τι ισχύει στη διαδικασία τοποθέτησης των εκπαιδευτικών από τα υπηρεσιακά συμβούλιαΑρ. Πρωτ. 1185 Αθήνα 25/8/2010 Προς1. Τα Δ.Σ. των Συλλόγων εκ/κών Π.Ε.2. Tα μέλη των ΠΥΣΠΕ όλης της χώρας ΚΟΙΝ: Γ.Γραμματέα του Υπ.Παιδείαςκ.
εφαρμοζοντας την παραδεδομενη πρακτικη σε σχεση με την τοποθετηση των αποσπασμενων και των νεοδιοριστων.