0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ναι, ναι για την ίδια περιοχή μιλάω .Την οργανική τη χρωστάμε όμως ή όχι? Ακούστηκαν δύο απόψεις παραπάνω για αυτό ξαναρωτάω
Δεν χρωστάτε οργανικη μην ανησυχειτε. Ειναι σιγουρο.
georgia06 αν μείνετε στην περιοχή που είστε διορισμένοι, πάντα θα χρωστάτε την οργανική που δεν υπηρετήσατε. Αναμένουμε ότι θα μπορείτε να κάνετε αίτηση για μετάθεση, παρόλο που δεν υπηρετήσατε την οργανική, γιατί θα έχετε υπηρετήσει επί 2 χρόνια στην περιοχή μετάθεσης που έχετε διοριστεί. Αυτό είχε γίνει πέρυσι με τους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής και εφαρμόστηκε με εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ (επειδή κάποιες διευθύνσεις έδωσαν απόσπαση εντός της περιοχής και άλλες όχι). Ελπίζω να γίνει κάτι ανάλογο και φέτος, εκτός αν το ΥΠΑΙΘ διευκρινίσει από την αρχή της σχολικής χρονιάς, ότι δεν επιτρέπεται απόσπαση εντός περιοχής στους νεοδιόριστους τον δεύτερο χρόνο. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να το ζητήσετε εγγράφως ως απάντηση από το ΥΠΑΙΘ μέσω της ΔΔΕ, για να είστε σίγουροι και να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως.
Νομίζω ότι έχει ήδη εκδοθεί σχετική οδηγία γι'αυτό στην εγκύκλιο μεταθέσεων,ότι δηλ.μπορουν οι νεοδιοριστοι να ζητήσουν απόσπαση εντός πυσδε και να μην χρωστάνε οργανική.
Ναι, την είδα κι εγώ. Έχει αναρτηθεί σε άλλο τόπικ!
δηλ οι όλοι οι νεοδιόριστοι του 21, χωρίς να ανήκουν σε καποια ειδική κατηγορία, θα μπορουν φετος να πάρουν αποσπαση εντός πυσδε και να μην χρωστανε την οργανική; πχ κάποιος διοριστηκε β δωδ/ήσου και μπορεί να ζητησει να πάει α δωδ/ήσου; που μπορούμε να δούμε αυτήν την οδηγία; ΠΟΥ το λέει; https://www.minedu.gov.gr/publications/docs2020/E%CE%B3%CE%BA%CF%8D%CE%BA%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%82_%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD_%CE%A0%CF%81%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CE%B1%CF%82_2021-2022.pdf
Νομίζω ότι πρέπει να είναι εντός περιοχή διορισμού η απόσπαση, αλλά δεν είμαι βέβαιος.