0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Όσον αφορά την πρώτη φάση,μπορεί και να μην είναι πολύ μεγάλη.Αυτό είναι καθαρά δική μου άποψη.Αν δεν κάνω λάθος αρχές Σεπτέμβρη έρχεται πάλι η Τρόικα και ίσως δε θέλουν να φανούν πολλές προσλήψεις τώρα.
Εγώ πιστεύω πως η αύξηση ωραρίου δε θα μας επηρεάσει.Το νηπιαγωγείο έχει θεωρητικά αλλά όχι τυπικά συγκεκριμένο ωράριο.Μόνο στα ολοήμερα θα μπορούσε να αυξήσει το ωράριο των νηπιαγωγών ούτως ώστε να δουλεύει το μεσημεριανό πρόγραμμα με ωρομίσθια νηπιαγωγό.Μου φαίνεται όμως άκυρο να γίνει.
Όσον αφορά την αύξηση ωραρίου πιστεύετε ότι θα μας επηρεάσει αρνητικά τους νηπιαγωγούς; Γιατί κάτι άκουσα ότι στους καθηγητές περισσότερο θα φανεί η διαφορά.
Παράθεση από: marcy στις Αυγούστου 31, 2012, 10:34:37 amΌσον αφορά την αύξηση ωραρίου πιστεύετε ότι θα μας επηρεάσει αρνητικά τους νηπιαγωγούς; Γιατί κάτι άκουσα ότι στους καθηγητές περισσότερο θα φανεί η διαφορά. Δε μας επηρεάζει καθόλου. Αν η αύξηση γίνει και το ωράριο πάει στις 25 ώρες τη βδομάδα το ωράριό μας αύξάνεται κατά ένα τέταρτο τη μέρα. Δεν χάνονται θέσεις εργασίας έτσι. Στους νηπιαγωγούς δεν μειώνεται το ωράριο όσο αυξάνουν τα χρόνια υπηρεσίας.
Μακάρι να αποφάσιζαν να καλύψουν με την πρώτη φάση όλα τα κενά αλλά μ αυτούς που έχουμε μπλέξει όλα είναι πιθανά.Εύχομαι φέτος όσους πάρει να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στον τόπο τους τουλάχιστον γιατί οι εποχές που ζούμε είναι πολύ δύσκολές και χρειαζόμαστε ,πέρα από οικονομικής πλευράς ,και τους δικούς μας ανθρώπους για να αντέξουμε.
οπότε έχουμε μια γενική εικόνα: 1401(λειτουργικά κενά) + 476(οργανικά κενά)= 1877 και αφαιρώντας τις 35 πρόσφατες προσλήψεις μας κάνει 1842 κενά για την ώρα σε γενικές γραμμές.Ο αριθμός αυτός θα αλλάξει,βέβαια, αλλά,όπως και να το κάνουμε,είναι πολλά τα κενά και ευελπιστώ ότι οι πρώτες φάσεις θα κυμαίνονται τουλάχιστον στα περσινά επίπεδα
Αν και δεν είμαι νηπιαγωγός να ρωτήσω κάτι; Τα κενά σας το 2011-2012 δεν ήταν περισσότερα; τώρα γιατί μειώθηκαν;
Θα αυξηθούν ή θα μειωνούν;;;