0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: tiny στις Αυγούστου 14, 2012, 05:46:16 pmκαλό! και μετά γκρινιάζουμε για τα μεταπτυχιακά στη
καλό! και μετά γκρινιάζουμε για τα μεταπτυχιακά στη
@selanikΠολύ καλά κάνουν τα πανεπιστήμια και δημιουργούν μεταπτυχιακά ειδικής αγωγής. Όσοι δουλεύουμε στην δευτεροβάθμια με εξαίρεση τους φιλόλογους έχουμε ανάγκη για εξειδίκευση αυτού του επιπέδου. Η ανάγκη αυτή αναγνωριζόταν και στον προηγούμενο νόμο της ειδικής αλλά και στον ισχύοντα. Ορθά λοιπόν τα πανεπιστήμια δημιουργούν τέτοια μεταπτυχιακά και μάλιστα ευέλικτα στην παρακολούθηση για τους εργαζόμενους.Αν εσύ θεωρείς ότι πρέπει να υπάρχουν 1-2 προγράμματα με 10-15 άτομα το καθένα και να είναι διετούς φοίτησης με καθημερινή παρακολούθηση προφανώς δεν έχεις σχέση με το αντικείμενο (ειδική αγωγή, δια βίου, ανάγκες κλπ).Στο μόνο που θα συμφωνήσω μαζί σου είναι στο χρηματικό, αφού 5000 είναι πάρα πολλά για τις μέρες μας και αρκετοί θα χρεωθούν για να τα φέρουν βόλτα.
Όσο για τους εκπαιδευτικούς, θα έπρεπε να υπάρχει επιμόρφωση και σεμινάρια από το υπουργείο είτε ενδοσχολικά είτε σε επίπεδο διεύθυνσης, τα οποία θα μπορούμε να παρακολουθούμε χωρίς να μας γδέρνουν σε συνδυασμό με την εκπλήρωση των εκπαιδευτικών μας υποχρεώσεων. Χρόνια ο κλάδος ζητάει (και χρήζει) επιμόρφωσης, αλλά...Τέλος, για τον αριθμό παραγωγής μεταπτυχιακών στην Ελλάδα, είναι γεγονός ότι η αναλογία τους είναι υπερβολικά υψηλή τα τελευταία χρόνια και μια δειγματική ανάγνωση (από τις ψηφιακές βιβλιοθήκες) μπορεί να πείσει τον οποιοδήποτε για το χαμηλό επίπεδο τους. Δεν είναι κακό να είμαστε υποψιασμένοι.
Παράθεση από: kinegiros στις Αυγούστου 20, 2012, 10:26:56 pm@selanikΠολύ καλά κάνουν τα πανεπιστήμια και δημιουργούν μεταπτυχιακά ειδικής αγωγής. Όσοι δουλεύουμε στην δευτεροβάθμια με εξαίρεση τους φιλόλογους έχουμε ανάγκη για εξειδίκευση αυτού του επιπέδου. Η ανάγκη αυτή αναγνωριζόταν και στον προηγούμενο νόμο της ειδικής αλλά και στον ισχύοντα. Ορθά λοιπόν τα πανεπιστήμια δημιουργούν τέτοια μεταπτυχιακά και μάλιστα ευέλικτα στην παρακολούθηση για τους εργαζόμενους.Αν εσύ θεωρείς ότι πρέπει να υπάρχουν 1-2 προγράμματα με 10-15 άτομα το καθένα και να είναι διετούς φοίτησης με καθημερινή παρακολούθηση προφανώς δεν έχεις σχέση με το αντικείμενο (ειδική αγωγή, δια βίου, ανάγκες κλπ).Στο μόνο που θα συμφωνήσω μαζί σου είναι στο χρηματικό, αφού 5000 είναι πάρα πολλά για τις μέρες μας και αρκετοί θα χρεωθούν για να τα φέρουν βόλτα.Προφανώς και πρέπει να υπάρχουν μεταπτυχιακά ειδικής. Επίτρεψέ μου όμως να έχω την άποψη (και ας είμαι "άσχετος" με το αντικείμενο, όπως λες) ότι με δύο Σάββατα το μήνα και 5.000 δίδακτρα, είναι αρπαχτή και όχι ουσία. Όσο για τους εκπαιδευτικούς, θα έπρεπε να υπάρχει επιμόρφωση και σεμινάρια από το υπουργείο είτε ενδοσχολικά είτε σε επίπεδο διεύθυνσης, τα οποία θα μπορούμε να παρακολουθούμε χωρίς να μας γδέρνουν σε συνδυασμό με την εκπλήρωση των εκπαιδευτικών μας υποχρεώσεων. Χρόνια ο κλάδος ζητάει (και χρήζει) επιμόρφωσης, αλλά...Τέλος, για τον αριθμό παραγωγής μεταπτυχιακών στην Ελλάδα, είναι γεγονός ότι η αναλογία τους είναι υπερβολικά υψηλή τα τελευταία χρόνια και μια δειγματική ανάγνωση (από τις ψηφιακές βιβλιοθήκες) μπορεί να πείσει τον οποιοδήποτε για το χαμηλό επίπεδο τους. Δεν είναι κακό να είμαστε υποψιασμένοι.Αυτό δε σημαίνει ότι όποιος έχει μεράκι (και 5 χιλιάρικα) δεν μπορεί να κάνει καλή δουλειά, βέβαια.
Εγώ αντιθέτως θεωρώ παράλογο να υπάρχει τεράστια ύλη εξετάσεων για την εισαγωγή σε ένα μεταπτυχιακό...υποτίθεται ότι κατά τη διάρκειά του θα πάρουμε τις γνώσεις. Αν είναι να τα μάθουμε όλα από πριν, τότε ποιος ο λόγος να το παρακολουθήσουμε?!! Άσε που όταν έχεις πεθάνει στο διάβασμα με τεράστια ύλη και τελικά δεν σε πάρουν (παρά το ότι έχεις γράψει καλά) τότε στενοχωριέσαι χίλιες φορές περισσότερο...