*

Αποστολέας Θέμα: Διορισμοί Χημικών - Αναπληρωτές  (Αναγνώστηκε 136854 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος GILDA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ: Διορισμοί Χημικών - Αναπληρωτές
« Απάντηση #336 στις: Σεπτέμβριος 13, 2012, 01:15:04 μμ »
Μήπως να κάναμε καμιά καταγγελία στο ΚΥΣΔΕ;
Μπορεί το κάθε ΠΥΣΔΕ να αποφασίζει κατά το δοκούν;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:45:23 »

Αποσυνδεδεμένος -----

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ 04-02
    • Προφίλ
« Απάντηση #337 στις: Σεπτέμβριος 13, 2012, 04:51:53 μμ »
Και βέβαια δεν μπορεί να αποφασίζει!

Αποσυνδεδεμένος dora22

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ04.02
    • Προφίλ
« Απάντηση #338 στις: Σεπτέμβριος 13, 2012, 05:05:20 μμ »
Γεια σας και από εμένα, Πολλά γίνονται άλλα ζητάνε οι διευθυντές άλλα κενά έχουν. Οι παλιοί διευθυντές ζητάνε φυσικούς από συνήθεια γιατί έκαναν φυσικοχημείες οι ίδιοι και βιολόγους γιατί δεν τις παίρνουν οι μόνιμοι. Σήμερα που ήμουν στην Δ/νση πήρε τηλ Δ/τής σχολείου και ζήτησε φυσικό που να κάνει και μαθηματικά.
Δεν αποφασίζει το ΠΥΣΔΕ για τα κενά αλλά μόνο με τις τοποθετήσεις. Τα κενά το δηλώνουν τα σχολεία.Το έμαθα τώρα που είμαι εδώ.
Εγώ θέλω να ρωτήσω. Μπορώ να αρνηθώ την βιολογία Κατ. Με έχουν στριμώξει άγρια. Οι ώρες είναι χημείες αλλά 5 ώρες Βιολ μαζί με την κατεύθυνση. Το ίδιο σε όλα τα λύκεια (3) που δήλωσα.
Πέστε μου την γνώμη σας
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 13, 2012, 05:08:58 μμ από dora22 »

Αποσυνδεδεμένος gvasilis

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #339 στις: Σεπτέμβριος 13, 2012, 05:19:30 μμ »
Κ εμένα που είμαι στην πρώτη δεκάδα με προσπέρασε η φάση γιατί στον νομό δε πήραν ούτε ένα χημικό. Κ μάλιστα σε περιοχή του νομού που έχει οργανικό κενό (δηλωμένο) χημικού πήραν βιολόγο αναπλητωτή κουφό........
Παράθεση
Οι αναπληρωτες δεν καλυπτουν οργανικα κενα, αρα δε θα τον βαλουν σ'εκεινο το σχολειο. Ηλεγξες αν πηραν τον αναπληρωτη για να "μπαλωσει τρυπες" σε σχολεια περισσοτερα του ενος, οπως ειναι η παγια τακτικη ανα τη χωρα; (δε στελνουν αναπληρωτες Χημικους σε 3-4 σχολεια για να καλυψουν ωραριο - τους αναπληρωτες Βιολογους ομως τους στελνουν)
Παράθεση
Η αλήθεια είναι ότι δε το ήξερα αυτό. Κ γιατί δεν έδωσαν αναπληρωτή χημικό; Έχω ελέγξει μεταθέσεις διαθέσεις. Δεν πήγαν κανένα
Μπορεις να παρεις τηλεφωνο το ΠΥΣΔΕ και να ρωτησεις πώς θα καλυφθει το συγκεκριμενο κενο. Ειναι δημοσιο και πρεπει να υπαρχει διαφανεια.

Και τελικά ανακοινώθηκε κ επίσημα. Ο βιολόγος πήρε το κενό στο ΓΕΛ. 12 ώρες χημείας κ 8 ώρες βιολογίας. Ο αιρετός μου τα μάσαγε.
Δεν ξέρω τον νομό αλλά γίνεται παντού μπάχαλο. Είναι παράνομο 12 ώρες χημείας στο βιολόγο, εκτός και αν τα κουκουλώνουν με 2 ώρες βιοχημείας που είναι 1η ανάθεση και για βιολόγους. Τελικά είναι ότι βολεψει εκεί τους ντόπιους. Εγώ βλέπω πολλά στις περιοχές μου.  Κανένας σεβασμός στις επιστήμες, στα παιδιά στην παιδαγωγική. Αν τα σχολεία είναι για να βολεύουμε ανθρώπους να πάρουμε ένα γυμναστή πολύτεκνο να κάνει χημεία. Έχω απογοητευτεί πάρα πολύ από το τρόπο που χειρίζονται το προσωπικό οι διευθύνσεις. Λένε και ένα σωρό δικαιολογίες, ψέμματα σε εμάς ψέμματα και στους εαυτούς τους για να πιστέψουν ότι κάνουν το σωστό. Νιώθω πιά ότι δεν παλεύεται αυτό το τέρας. Τι να κάνουμε;
Να καταγγέλουμαι για να γίνονται έλεγχοι; και μετά να μας κυνηγάνε; πως λύνεται αυτό το πράγμα; οι φυσικοί έχουν δυνατό σύλλογο που μπορεί να πιέσει, αλλά δεν θα έχουν όφελως. τώρα που άρχισαν να ρίχνουν τους χημικούς που έχουν το δεύτερο πιο δυνατό σύλλογο, ίσως να ακουστούν τα προβλήματα αν διαμαρτυρηθούν. Αλλα πρέπει να είναι αρκετά υποψιασμένοι για να αντικρούσουν την ενοποίηση που έρχεται.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:45:23 »

Αποσυνδεδεμένος oparin

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #340 στις: Σεπτέμβριος 13, 2012, 05:33:17 μμ »
Σαν βιολόγος και λάτρης της Χημείας και εγω με τη σειρά μου θέλω να χαιρετίσω το θέμα που έχουν ανοίξει οι Χημικοί.
Παρακολουθώ καιρό τη συζήτηση σχετικά με τις άδικες προσλήψεις ή τις άδικες αναθέσεις που έχουν υποστεί οι Χημικοί και άλλοτε λέω εγώ οι Βιολόγοι.
Επειδή τα πράγματα θέλω να τα βλέπω σφαιρικά, θέλω να πω τα εξής κατά τη γνώμη μου. Στην κλίμακα της αδικίας των αναθέσεων προηγούνται με βάση την εμπειρία μου στο δημόσιο σχολείο οι Γεωλόγοι, οι Βιολόγοι και τέλος οι Χημικοί. Οι φίλοι μας οι Φυσικοί δεν έχουν και ούτε θα αδικηθούν ποτέ και για τίποτα, γι'αυτό και δεν τους εντάσσω στην κλίμακα.
Από τη στιγμή που υπάρχει ο θεσμός της Β ανάθεσης  και δη με 10 ώρες θα υπάρχουν αυτές οι στρεβλώσεις, όπου θα αδικείται ο εκάστοτε κλάδος κάθε φορά.
Θεωρώ ότι αν οι ώρες δίδονται μόνο με γνώμονα την Α ανάθεση οι δικές μας ειδικότητες πραγαμτικά θα ευνοηθούν (θα αποκτήσουν τα κεκτημένα), με μειονέκτημα βέβαια ότι θα πρέπει να καλύπτουμε ωράριο σε 2- 3 σχολεία. Αυτή η κατάσταση για τους Βιολόγους είναι στάνταρ!
Μήπως ξέρετε ή έχετε δει κανένα μόνιμο που να ψήνεται να μπει σε αυτήν τη διαδικασία? Εγώ πάντως κανέναν τόσο καιρό! Και μετά οι δυσμοιροι αναπληρωτές φαγώνονται μεταξύ τους για το αν θα έπρεπε σε μια θέση να έχει πάρει Χημικό, Βιολ..κά

Γι αυτό θεωρώ άκυρο το γεγονός να φαγωνόμαστε γι'αυτό το θέμα, ενώ θα έπρεπε μέσω των επιστημονικών μας ενώσεων για π.χ. να πιέσουμε προς την κατεύθυνση της Α ανάθεσης, και επιπλέον μην κοιτάει κάθε ένωση πως θα εξασφαλίσει τους συναδέλφους της πατώντας και εξαφανίζοντας τις άλλες, αλλά με καθαρά αμιγως παιδαγωγικά κριτήρια.

Και στην περίπτωση που πρέπει να υπάρχει Β ανάθεση, τα ζευγάρια πρέπει οπωεσδήποτε να είναι Μαθημ-Φυσ. Χημ-Βιολ, για Γεωλ δεν έχω καταλήξει ακόμα..Και οι ώρες Β ανάθεσης να είναι π.χ 5 ώστε να μην υποκαθίσταται και υποβαθμίζεται το αντικείμενο κάθε κλάδου!

Ξαλάφρωσα, είπα πολλά με καλή πρόθεση και θετικό τρόπο σκέψης!

Αποσυνδεδεμένος kosmos

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #341 στις: Σεπτέμβριος 13, 2012, 06:19:57 μμ »
Κάνουν ότι θέλουν , τυχαία σήμερα έπεσα στην απόφαση του ΠΥΣΔΕ για τη τοποθέτηση δύο συναδέλφων σε ένα νομό. Η μία είχε προσληφθεί για τη Β περιοχή και η άλλη για τη Γ. Και οι δύο τελικά τοποθετήθηκαν στη Γ. Το κένό στη Β τι έγινε? ,το πήρε μόνιμος ή καποιος άλλος?
Στη Γ περιοχή πώς εμφανίστηκαν 2 τελικά κενά.
Άν καποιος πιο ψηλά είχε δηλώσει μόνο τη Γ περιοχή?( είναι πιο βολική για τους περισσότερους) γιατί του στερήσαν τη κλήση?
Λογική δεν υπάρχει ή τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα απ ότι μπορώ να αντιληφθώ.

KERY12 γνωρίζω το θέμα αυτό. Είμαι η αναπληρώτρια της Γ περιοχής. Μπορώ να σου στείλω μνμ να μου πεις, αν γνωρίζεις, τη γνώμη σου;

Αποσυνδεδεμένος GILDA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #342 στις: Σεπτέμβριος 13, 2012, 06:52:01 μμ »
Γεια σας και από εμένα, Πολλά γίνονται άλλα ζητάνε οι διευθυντές άλλα κενά έχουν. Οι παλιοί διευθυντές ζητάνε φυσικούς από συνήθεια γιατί έκαναν φυσικοχημείες οι ίδιοι και βιολόγους γιατί δεν τις παίρνουν οι μόνιμοι. Σήμερα που ήμουν στην Δ/νση πήρε τηλ Δ/τής σχολείου και ζήτησε φυσικό που να κάνει και μαθηματικά.
Δεν αποφασίζει το ΠΥΣΔΕ για τα κενά αλλά μόνο με τις τοποθετήσεις. Τα κενά το δηλώνουν τα σχολεία.Το έμαθα τώρα που είμαι εδώ.
Εγώ θέλω να ρωτήσω. Μπορώ να αρνηθώ την βιολογία Κατ. Με έχουν στριμώξει άγρια. Οι ώρες είναι χημείες αλλά 5 ώρες Βιολ μαζί με την κατεύθυνση. Το ίδιο σε όλα τα λύκεια (3) που δήλωσα.
Πέστε μου την γνώμη σας
Να αρνηθείς. Ζήτα project για να συμπληρώσεις.

Αποσυνδεδεμένος -----

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 04-02
    • Προφίλ
« Απάντηση #343 στις: Σεπτέμβριος 13, 2012, 06:53:02 μμ »
Ναι καλύτερα project!

Αποσυνδεδεμένος GILDA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #344 στις: Σεπτέμβριος 13, 2012, 06:57:58 μμ »
Δε τρογώμαστε μεταξύ μας oparin γιατί δεν έχουμε τίποτε να χωρίσουμε. Τις αφθαιρεσίες καταγγέλουμε, από τις οποίες βγαίνουμε όλοι ζημιωμένοι. Δεν είμαστε τόσο αφελείς οι χημικοί να πιστεύουμε ότι υπάρχει πανελλαδική σκευωρία εναντίον μας.  :D 

Αποσυνδεδεμένος ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #345 στις: Σεπτέμβριος 13, 2012, 07:05:01 μμ »
ερώτηση: δεν βρίσκω το αναλυτικό πρόγραμμα χημείας β λυκείου (γενικής) 2012-2013

έχετε κάποια ενημέρωση συνάδελφοι;

Αποσυνδεδεμένος GILDA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #346 στις: Σεπτέμβριος 13, 2012, 07:13:02 μμ »
ερώτηση: δεν βρίσκω το αναλυτικό πρόγραμμα χημείας β λυκείου (γενικής) 2012-2013

έχετε κάποια ενημέρωση συνάδελφοι;
Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη. Μόνο για γυμνάσιο. Θα ανακοινωθεί άμεσα όμως.
http://blogs.sch.gr/makrakis/2012/09/13/%ce%bf%ce%b4%ce%b7%ce%b3%ce%af%ce%b5%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7-%ce%b4%ce%b9%ce%b4%ce%b1%cf%83%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%af%ce%b1-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b8%ce%b5%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8e%ce%bd/

Αποσυνδεδεμένος ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #347 στις: Σεπτέμβριος 13, 2012, 07:19:24 μμ »
αυτό το είχα υπόψη...... ευχαριστώ!!!

Αποσυνδεδεμένος thrileontas

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #348 στις: Σεπτέμβριος 13, 2012, 08:25:09 μμ »
Έχει σημασία για εμάς η εφαρμογή του αναλυτικού προγράμματος στο λύκειο. Αν γίνει όπως είχε εξαγγελθεί πρόπερσι , αυξάνονται οι ώρες μας στο λύκειο σταδιακά για τα επόμενα δύο χρόνια. Για να δούμε.

Αποσυνδεδεμένος GILDA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #349 στις: Σεπτέμβριος 13, 2012, 08:27:23 μμ »
Έχει σημασία για εμάς η εφαρμογή του αναλυτικού προγράμματος στο λύκειο. Αν γίνει όπως είχε εξαγγελθεί πρόπερσι , αυξάνονται οι ώρες μας στο λύκειο σταδιακά για τα επόμενα δύο χρόνια. Για να δούμε.
Τι εννοείς;

Pde.gr, © 2005 - 2024

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32761
  • Τελευταία: Dimitra24
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1177709
  • Σύνολο θεμάτων: 19407
  • Σε σύνδεση σήμερα: 529
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144