0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
σε επαλ είναι το μόνο που δεν έχει τύχει να κανω μάθημα, αν και θα το ήθελα, έστω για λίγους μήνες σαν εμπειρία. έχω ακούσει κι εγώ δύσκολα πράγματα βέβαια, αλλά και πάλι νομίζω έχει σημασία αυτό που είπαν και συνάδελφοι ότι ειναι πως θα πλησιάσεις τα παιδιά.. διάβασα που είπε ο Lasid, ότι είχε πάει πενταήμερη με επαλ. να ρωτήσω, έχουμε δικαίωμα ως αναπληρωτές να πάμε σε εκδομές πολυήμερες; γιατί η φετινή μου διευθύντρια μου είχε πει ότι τυπικά δεν μπορούσε ούτε στην ημερήσια να με πάρει, αλλά επειδή είχε λείψει καθηγητής και προσφέρθηκα, το έκανε..
ωωω, καλά είσαι! φυσικά είναι θέμα διευθυντή! θεωρώ ότι ο διευθυντής σε ένα σχολείο είναι το παν! αν ο διευθυντής μπορεί να σταθεί, κανένα παιδί δεν κουνιέται ιδιαίτερα όσο ζόρικο και να είναι, γιατί υπάρχει τροπος να αντιμετωπιστεί. Οπότε ο διευθυντής είναι για μένα το σημαντικότερο!
Παράθεση από: planety στις Αυγούστου 23, 2012, 09:02:48 amσε επαλ είναι το μόνο που δεν έχει τύχει να κανω μάθημα, αν και θα το ήθελα, έστω για λίγους μήνες σαν εμπειρία. έχω ακούσει κι εγώ δύσκολα πράγματα βέβαια, αλλά και πάλι νομίζω έχει σημασία αυτό που είπαν και συνάδελφοι ότι ειναι πως θα πλησιάσεις τα παιδιά.. διάβασα που είπε ο Lasid, ότι είχε πάει πενταήμερη με επαλ. να ρωτήσω, έχουμε δικαίωμα ως αναπληρωτές να πάμε σε εκδομές πολυήμερες; γιατί η φετινή μου διευθύντρια μου είχε πει ότι τυπικά δεν μπορούσε ούτε στην ημερήσια να με πάρει, αλλά επειδή είχε λείψει καθηγητής και προσφέρθηκα, το έκανε..Σίγουρα έχουμε δικαίωμα να πηγαίνουμε σε πολυήμερες εκδρομές και στο λέω εγώ που ήδη έχω συνοδεύσει τα παιδιά σε 3 εκδρομές, από τις οποίες οι 2 ήταν στο εξωτερικό. Τι παράξενο είναι αυτό που σου είπε για την ημερήσια; Εντελώς άκυρο! Να ξέρεις ότι οι αναπληρωτές έχουμε τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις με τους μόνιμους για όσο καιρό δουλεύουμε. Εφημερίες, επιτηρήσεις, εκδρομές, γραφειοκρατικές δουλειές του σχολείου κλπ. Έτσι μου είχαν πει. Όσο για το επαλ, φέτος είχα την εμπειρία και επιβεβαιώνω τους συναδέλφους! Τον κυριότερο ρόλο τον παίζει ο διευθυντής. Αν είναι χαλαρός, χάθηκε το παιχνίδι! Κατά τ' άλλα, τα παιδιά είναι πάνω-κάτω τα ίδια παντού: θα βρεθουν και διαβολάκια και αγγελούδια! Παιδιά είναι σαν τα δικά μας και ξέρεις τι λένε: Τα παιδιά είναι σαν τον αέρα, παίρνουν όσο χώρο τους δίνεις!