0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
δεν ξερω τι γινεται στο δικο σου σχολειο Μιλτο αλλα συνηθως απεργια οντως κανουν οι αναπληρωτες αντε και κανας μονιμος. σε οσα σχολεια εχω δουλεψει εγω, και δεν ειναι λιγα, αυτο γινοταν.οσο για την ισορροπια...τι ειναι αυτο?
να σας μεταφερω την κατασταση που επικρατει στην κρητη,, εκει ειναι πολυ διαφορετικα τα πραγματα!πολυ συχνα οταν γινονται απεργιες κλεινουν σχολεια ολοκληρα!!! απεργουν απο τους 30 τουλαχιστον οι 20-25!!περυσι το σχολειο εκλεισε 3 φορες.. προπερσι που ημουν σε ενα αλλο λειτουργουσαν παντα μονο 2 τμηματα και καποιες φορες κ κανενα!!
κοιταξε υπαρχει απο τη μια η καταστροφολογια και απο την αλλη το "πεταω σε ροζ συννεφακια και θα σας παρακαλουσα να μη με ξυπνησετε". προσωπικα ουτε το ενα υποστηριζω ουτε το αλλο. το εχω ξαναπει αναπληρωτες παντα θα χρειαζονται, ομως αν ισχυσουν ολα αυτα τα μετρα θα πρεπει να ξεχασουμε τα νουμερα που βλεπαμε μεχρι τωρα και αυτο δεν ειναι καταστροφολογια, απλη κοινη λογικη ειναι. και μην ξεχνας οτι εμεις ηδη εχουμε δει τους μηδενικους διορισμους. οπως επισης και το να υποστηριζεις οτι "ελα μωρε δεν ειναι και τοσο σοβαρο το προβλημα" πολυ απλα εθελοτυφλεις μπροστα σε ολα οσα γινονται.οσο για την τελευταια προταση, δεν εχω καταλαβει τι ρωτας. απο τη μια δεν υπαρχουν παιδια και απο την αλλη δε χωρανε στις αιθουσες? συγνωμη αλλα λιγο αντιφατικο ειναι ολο αυτο.
Η τελευταια προταση εχει να κανει με τις συγχωνευσεις που αναφερεις.Πουθενα δεν ανεφερα για διορισμους μονιμων. Μιλαω για αναπληρωσεις. Όπως και οτι ειπα μειωσεις θα εχουμε απλα τοποθετησα αλλον εναν λογο που θα επρεπε να δουμε περαν των υπολοιπων. Δεν ειναι ενας ο λογος αλλα πολλοι. Τωρα για το ποσους διορισμους αναπληρωτων θα κανει του χρονου θα δουμε του χρονου. δεν νομιζω να εγραψα καπου το ελα μωρε δεν ειναι σοβαρο το προβλημα.
εστω να παρουμε τα τεχνικα, αν και δε νομιζω οτι θα περιοριστουν εκει, στα τεχνικα λοιπον δεν κανουν μαθημα καθηγητες? οι καθαριστριες μπαινουν στις ταξεις? θα δεις οτι αν τα συνδυασεις ολα αυτα προκυπτει προβλημα και μαλιστα μεγαλο. και φυσικα οπου δεν υπαρχουν παιδια στην καλυτερη συγχωνευονται τμηματα και στη χειροτερη σχολεια και αν ερθει και η αυξηση του ωραριου για κατσε σκεψου ποσοι θα περισσεψουν. και δε μιλαω για αναπληρωτες αλλα για μονιμους. και απο τη στιγμη που θα εχει το υπουργειο μονιμους που δε θα ξερει τι να τους κανει λες να προσλαμβανει και αναπληρωτες κατα χιλιαδες? και γω θα ηθελα να τα βλεπω ολα ροδινα και να λεω φταιει μονο αυτο οποτε γεννατε για να υπαρχουν σχολεια και να εχουμε δουλεια, αλλα το προβλημα στο χωρο της εκπαιδευσης ειναι πολυ πιο συνθετο.