*

Αποστολέας Θέμα: Α΄φάση αναπληρωτών ΠΕ 06  (Αναγνώστηκε 378417 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giota8

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • δεν περιγραφω αλλο!!! ΠΕ06
    • Προφίλ
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΕ06
Απ: Α΄φάση αναπληρωτών ΠΕ 06
« Απάντηση #294 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2012, 02:59:18 am »
οσο οι εκπαιδευτικοι κανουν παιδια ειναι αδυνατον να μηδενιστουν οι προσληψεις των αναπληρωτων και αυτος ειναι μονο ενας απο τους λογους που ειτε το θελει το υπουργειο ειτε οχι θα ειναι αναγκασμενο να καλει αναπληρωτες. γιατι ποιος θα αντικαταστησει αυτον που θα παρει αδεια ανατροφης? εκτος κι ανα ο υπουργος αποφασισε να κλωνοποιησει τους μονιμους. μπορει να μειωθει ο αριθμος των αναπληρωτων αλλα να μηδενιστει που να χτυπιουνται κατω δεν προκειται να το καταφερουν. και η αδεια ανατροφης ειναι μονο ενας απο τους πολλους λογους για τους οποιους μας χρειαζονται.
οσο για το κουτακι, οντως ειναι επιλογη του καθενος. και γω το δηλωσα γιατι πραγματικα προτιμω να δουλευω εστω και για ψιχουλα παρα να καθομαι στο σπιτι λιωνοντας το πατωμα απ'το τριψιμο απ'τα νευρα μου. κι επισης το δηλωσα γιατι τα μορια αυτα θα τα χρειαστω σε πιθανη μεταθεση αυριο μεθαυριο. ισως αν δεν ειχα αυτο το ρημαδοφεκ να την εβλεπα αλλιως και να δηλωνα και γω μονο την περιοχη μου αλλα αφου μπηκα σ'αυτο το χορο που λεγεται διορισμος θα χορεψω.
Trust I seek and I find in you
Every day for us something new
Open mind for a different view
And nothing else matters

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:07:52 »

Αποσυνδεδεμένος planety

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #295 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2012, 08:26:05 am »
Καλημέρα παιδιά, τι καλημέρα δλδ.. ξέρεις, γιώτα, δεν είναι ότι θα μηδενιστούν οι αναπληρωτές, αλλά θα περιοριστούν δραστικά και τι σημαίνει αυτό; ότι εσείς που είστε πρώτοι στον πίνακα και θεωρώ όσοι είναι στους πρώτους 500 θα έχουν περιθώριο να πάνε, αλλά εμείς οι υπόλοιποι θα πρέπει να αλλάξουμε επάγγελμα, γιατί πόσες άδειες ανατροφής και πόσες εγκυμοσύνες και πόσες αρρωστιες πια; Αυτό είναι το κακό, ότι εμείς που είμαστε πιο κάτω στον πίνακα και δουλεύαμε έστω 4-5 μήνες, αλλά βγάζαμε τα έξοδα του χρόνου μας από αυτό (εγώ τουλάχιστον..) πλέον δεν θα έχουμε ούτε αυτό και σε συνδυασμό με το ότι δεν έχουμε και τίποτα άλλο, δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικό..

βέβαια, εκφράζω μια απορία εδώ. Πώς στο καλό θα περάσουν αυτές τις αλλαγές μεσοχρονίς;; Αφου βγαίνουν τα προγράμματα των σχολείων μέσα στον μήνα και μετά αλλάζουν πολύ δύσκολα, πώς ξαφνικά στα Χριστούγεννα πχ κοντά θα πούνε, εσείς θα κάνετε περισσότερες ώρες κτλ; λίγο δύσκολο μου φαίνεται... :-\ :-\
Σ' όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε! Χρόνια τώρα...

Αποσυνδεδεμένος angiePE06

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #296 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2012, 10:05:50 am »
Καλημέρα! Τα πράγματα πάντως φάνηκε πως άλλαξαν από τη περσινή σχολική χρονιά που εκεί που καλούσαν και στα κοντινά ωρομίσθιους και ΑΜΩ δεν πήραν κανέναν ή έγιναν μηδαμινές προσλήψεις π.χ.Θεσ/νικη και γενικά Μακεδονία. Κάποιοι από εμάς μείναμε εκτός και φέτος δηλώσαμε κι άλλους νομους έστω γειτονικούς για ΑΚΩ (π.χ. 200 ευρώ το μήνα στις μετακινήσεις), αλλά με όλα αυτά που γράφονται σιγά-σιγά φαίνεται πως κλείνει η πόρτα για το δημοσιο σχολείο. Το άσχημο είναι πως δε βρίσκουμε δουλειά ούτε και στον ιδιωτικό τομέα. Προσωπικά, αν και φέτος δε βρω δουλειά του χρόνου θα το βάλω το κουτάκι με το τίμημα να στερηθώ το ούτε 2 ετών παιδί μου μιας και δε θα χω κάπου να το αφήσω αν το πάρω μαζί μου. Επομένως, η απόφαση για το κουτάκι είναι και με βάση τις συνθήκες διαβίωσης του καθενός.

Αποσυνδεδεμένος giota8

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #297 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2012, 12:44:48 pm »
το θεωρω απιθανο να εφαρμοστουν οι αλλαγες αυτες φετος planety. ο προγραμματισμος της φετινης χρονιας εχει γινει ηδη απο το υπουργειο και μια αντροπη του απο τους ιδιους θα σημαινει αυτοματως μπαχαλο για τους ιδιους. απο του χρονου ισως τα δουμε ολα αυτα. και οντως μ'αυτο τον τροπο μειωνεται κατα πολυ ο αριθμος των αναπληρωτων. το θεμα ομως δεν ειναι μονο η μειωση των αναπληρωτων αλλα το οτι εχουν βαλθει να ρημαξουν το χωρο της εκπαιδευσης και σιγα σιγα το καταφερνουν και οπως ειπε και ο Γιαννης πριν κανα δυο σελιδες...καθε περσι και καλυτερα απο δω και περα!
And nothing else matters

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:07:52 »

Αποσυνδεδεμένος Χαρά

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση (ΠΕ 06)
    • Προφίλ
« Απάντηση #298 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2012, 01:41:29 pm »
το θεωρω απιθανο να εφαρμοστουν οι αλλαγες αυτες φετος planety. ο προγραμματισμος της φετινης χρονιας εχει γινει ηδη απο το υπουργειο και μια αντροπη του απο τους ιδιους θα σημαινει αυτοματως μπαχαλο για τους ιδιους. απο του χρονου ισως τα δουμε ολα αυτα. και οντως μ'αυτο τον τροπο μειωνεται κατα πολυ ο αριθμος των αναπληρωτων. το θεμα ομως δεν ειναι μονο η μειωση των αναπληρωτων αλλα το οτι εχουν βαλθει να ρημαξουν το χωρο της εκπαιδευσης και σιγα σιγα το καταφερνουν και οπως ειπε και ο Γιαννης πριν κανα δυο σελιδες...καθε περσι και καλυτερα απο δω και περα!
\
Τι είπες θεωρείς απίθανο Γιώτα μου?????
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/paideia/paideia_aukshsh_wrwn_gia_toys_monimoys_telos_oi_anaplhrwtes.1921860.html
Πίσω στις εργασίες μου...Καλημέρα!

Αποσυνδεδεμένος giota8

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #299 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2012, 01:48:36 pm »
το εχω δει Χαρα. αυτο που λεω ειναι οτι δε θα εφαρμοστουν απο φετος αυτες οι αλλαγες, γιατι αν ηταν να προχωρησουν σε κατι τετοιο ουτε αναπληρωτες θα ειχαν καλεσει ουτε θα σχεδιαζαν τη β'φαση. δεν ειναι τοσο ηλιθιοι (λεμε τωρα!) ωστε να καλεσουν κοσμο που θα τους μεινει αμανατι τον Ιανουαριο. φανταζεσαι τι εχει να γινει στα σχολεια αν προχωρησουν σε ανακατανομη των ωρων στη μεση της σχολικης χρονιας?
And nothing else matters

Αποσυνδεδεμένος marathes

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #300 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2012, 01:48:43 pm »
Planety kai angie ετσι ακριβώς είναι τα πράγματα...Οι πρώτοι στον πίνακα θα δουλευουν μόνο...όπως κ πριν μια 3ετία πριν γίνει το μπαμ με τα εαεπ κ τους αμω...ποιοί δούλευαν μέχρι τότε?Οι 200 πρώτοι?Κ οι υπόλοιποι ωρομίσθιοι...Και τώρα πλέον για εμας στη μακεδονία δεν υφίσταται ούτε ο αμω μιας κ οι προσλήψεις σε γυρω νομούς είναι ανύπαρκτες...Εγω προσωπικά πιστεύω οτι το δημόσιο έχει πεθάνει...Με πήρε ξανά στο φροντιστήριο που δούλευα η ιδιοκτήτρια κ σκέφτομαι να παω μόνο αμω αν κ τυχον προκύψει θέση σε γειτονικούς νομούς για να συμπληρώσω το εισόδημα μιας κ στο φροντιστήριο θα δουλεύω 3 μέρες την εβδομάδα.Σε περίπτωση που δε με πάρουν κ δω οτι πλησιάζει η σειρά μου για ακω,θα ακυρώσω την αίτηση....με 850ε μειον έξοδα ενοικίου,λογαριασμούς κ φαγητά, θα μου μένουν όσα θα παίρνω απο το φροντιστήριο και θα είμαι κ σπίτι μου...ίσως κ περισσότερα....Άλλωστε κ ασεπ οταν γίνει η προυπηρεσία θα μετράει ελάχιστα έτσι όπως την κάναν με καινούριο σύστημα μέτρησης...

Αποσυνδεδεμένος evdmen

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #301 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2012, 02:40:36 pm »
οσο οι εκπαιδευτικοι κανουν παιδια ειναι αδυνατον να μηδενιστουν οι προσληψεις των αναπληρωτων και αυτος ειναι μονο ενας απο τους λογους που ειτε το θελει το υπουργειο ειτε οχι θα ειναι αναγκασμενο να καλει αναπληρωτες. γιατι ποιος θα αντικαταστησει αυτον που θα παρει αδεια ανατροφης? εκτος κι ανα ο υπουργος αποφασισε να κλωνοποιησει τους μονιμους. μπορει να μειωθει ο αριθμος των αναπληρωτων αλλα να μηδενιστει που να χτυπιουνται κατω δεν προκειται να το καταφερουν. και η αδεια ανατροφης ειναι μονο ενας απο τους πολλους λογους για τους οποιους μας χρειαζονται.
οσο για το κουτακι, οντως ειναι επιλογη του καθενος. και γω το δηλωσα γιατι πραγματικα προτιμω να δουλευω εστω και για ψιχουλα παρα να καθομαι στο σπιτι λιωνοντας το πατωμα απ'το τριψιμο απ'τα νευρα μου. κι επισης το δηλωσα γιατι τα μορια αυτα θα τα χρειαστω σε πιθανη μεταθεση αυριο μεθαυριο. ισως αν δεν ειχα αυτο το ρημαδοφεκ να την εβλεπα αλλιως και να δηλωνα και γω μονο την περιοχη μου αλλα αφου μπηκα σ'αυτο το χορο που λεγεται διορισμος θα χορεψω.

Ακριβώς το ίδιο σκεπτικό έχω κι εγώ!!!! Έχω το κουτάκι μου και το ρημαδοφεκ παραμάσχαλα!!! Λάθος? Σωστο? κανείς μας δεν ξέρει!!! Ο καθένας από εμάς παίρνει τα ρίσκα του, κάνει τις επιλογές του κι ελπίζει ότι θα του βγουν σε καλό!!!

Αποσυνδεδεμένος EmmaB

• Έμπειρο μέλος
  • 'Ο,τι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό
    • Προφίλ
« Απάντηση #302 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2012, 02:58:01 pm »
Για μενα evdmen το πιο δυσκολο απ'ολα, ειναι αυτο που σωστα εγραψες ''κανεις μας δεν ξερει'' Αυτη την ανασφαλεια που υπαρχει παντου δυσκολευομαι να διαχειριστω. >:( :(
On ne voit bien qu’avec le cœur. L’essentiel est invisible pour les yeux.

Le petit prince

Αποσυνδεδεμένος evdmen

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #303 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2012, 03:03:05 pm »
Κι εμένα αυτό είναι που μου τσακίζει το νευρικό σύστημα...Ειδικά αν είσαι άνθρωπος που τα χεις όλα στο μυαλο σου μέσα σε κουτάκια και θες να έχεις σε μια τάξη τα πάντα τρελαίνεσαι!!! Όταν όμως έχεις κοπιάσει τόσο πολύ για αυτό το επάγγελμα και έχεις κάνει όνειρα...μπαίνεις στο χορό και χορεύεις και όσο αντέξεις...με άλλα λόγια λες στον εαυτό σου "σκάσε και κολύμπα, θα τα καταφέρεις..."

Αποσυνδεδεμένος EmmaB

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #304 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2012, 03:07:55 pm »
Κ γω ετσι λεω στον εαυτο μου. Δε γινεται και διαφορετικα! :)

Le petit prince

Αποσυνδεδεμένος angiePE06

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #305 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2012, 04:02:47 pm »
Αχ βρε marathes πραγματικά τις ίδιες αγωνίες περάσαμε πέρσυ δίχως κανένα αποτέλεσμα. Καλά έκανες με το φροντιστήριο! Μακάρι να έβρισκα κι εγώ, αλλά φαίνεται κάτι έχω και δεν αρέσω στους φροντιστηριάρχες, τόσα βιογραφικά κι απάντηση καμία :) Και στα ιδιωτικά πήγα και σε ΟΑΕΔ έκανα αίτηση και σε κοινωφελή εργασία κι ό,τι προκύψει. Τελευταία ελπίδα είχα την Κύπρο, αλλά μπηκαν κι αυτοί στην κρίση και μάλλον πέταξε το όνειρο. Πραγματκά, χάρηκα που βρήκες κάποια απασχόληση, μακάρι να γίνει κάτι και με μένα...Πάντως αν δεν κανω λάθος στην α φάση σαν πολλούς δεν πήραν μονομιάς? Απ' τη μια λέει να ελπίζει κανείς κι απ' την άλλη συγκρατιέται για να μη προσγειωθεί απότομα. Μακάρι να νικήσει η αισιόδοξη πλευρά των πραγμάτων σε αυτό το παραμύθι-θρίλερ που ζούμε κάθε φορά!

Αποσυνδεδεμένος EmmaB

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #306 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2012, 04:27:44 pm »
Και μεις κοριτσια και αγορια καθομαστε σ'αναμμενα καρβουνα περιμενοντας τι θα γινει και αλλους τους παιρνουν αναπληρωτες και πεφτουν στα πατωματα. Περασα ολο το πρωινο παρηγορωντας φιλη μου που την πηραν αναπληρωτρια στην εδρα διπλανου νομου( περιπου 50 χλμ, δρομος οκ χωρις διοδια), στην 3η της επιλογη απ'τις 4!!! που ειχε δηλωσει συνολικα γιατι σκεφτεται τωρα οτι θα πρεπει να πηγαινει καθε μερα,οτι η βενζινη ειναι ακριβη και θα πρεπει να διαβαζει, θα γυρναει κουρασμενη και πως θα κανει τα ιδιαιτερα;
Ο,τι κι αν της ειπα, φωνη βοωντος... Δεν βγαζεις ακρη :o
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 09, 2012, 04:29:47 pm από EmmaB »

Le petit prince

Αποσυνδεδεμένος Giannis1

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #307 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2012, 04:42:05 pm »
εντος του επόμενου τριμήνου, αυξάνεται το ωράριο των εκπαιδευτικών, γίνεται δραστική μείωση των ειδικοτήτων, έρχονται συγχωνεύσεις σχολείων επαγγελματικής εκπαίδευσης.
Συγκεκριμμένα:
- Οι δάσκαλοι φορτώνονται με δύο ώρες επιπλέον, οι καθηγητές δευτεροβάθμιας με τρεις ώρες επιπλέον, οι πανεπιστημιακοί με τρεις ώρες επιπλέον και οι καθηγητές των ΤΕΙ με δύο ώρες επιπλέον.
- Σχεδιάζεται δραστική μείωση των ειδικοτήτων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ιδίως στην επαγγελματική εκπαίδευση.
- Σχεδιάζεται κύμα συγχωνεύσεων σχολείων επαγγελματικής εκπαίδευσης.
- Μηδενίζονται οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
- Σχεδιάζεται ανακατανομή οργανικών θέσεων με μεταφορά από περιοχές όπου πλεονάζουν σε περιοχές που παρουσιάζουν έλλειψη.
- Οι εκπαιδευτικοί με διοικητικά καθήκοντα (διευθυντές και υποδιευθυντές, επικεφαλείς τομέων κ.λπ.) είναι υποχρεωμένοι να μένουν στο σχολείο για χρόνο έως και 6 ώρες ημερησίως και 30 ώρες εβδομαδιαίως.
Οι ανακοινώσεις για όλα τα παραπάνω θα γίνουν μέσα στο επόμενο τρίμηνο από τον υπουργό Παιδείας.
πηγή: http://www.arada.gr/ Άντε...αιωνία η μνήμη των αναπληρωτών...μεχρι φέτος κ αν...για του χρόνου ξεχάστε το!

Όλα αυτά μόνο στους εκπαιδευτικούς βέβαια, γιατί σε άλλους Δ.Υ.:

Παράθεση
Πρόωρη σύνταξη αντί εφεδρείας
Αναγκαστική έξοδος για όσους συμπληρώνουν το 53ο έτος της ηλικίας τους και έχουν 33 χρόνια υπηρεσίας
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  05:45
Πρόωρη σύνταξη αντί εφεδρείας
Με την πρόωρη συνταξιοδότηση που προωθεί η κυβέρνηση ως το 2015 είναι δυνατόν να συνταξιοδοτηθεί περίπου το 40% των δημοσίων υπαλλήλων
   4    
emailεκτύπωση

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνης Μανιτάκης, αν και διαπρεπής συνταγματολόγος και επιμελής μαθητής του Αριστόβουλου Μάνεση, ειδικεύεται το τελευταίο διάστημα στα… μαθηματικά. Επιδίδεται σε συνεχείς προσομοιώσεις και στην επίλυση δύσκολων μαθηματικών εξισώσεων, προκειμένου να επιλέξει ...

Διαβάστε τη συνέχεια

http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=474027

Kαι φυσικά μη καθίσουμε να συγκρίνουμε τί πέρασαν οι εκπαιδευτικοί για να πάρουν μια θέση στην άλλη άκρη της Ελλάδας (με έξοδα δικά τους βέβαια) και πώς πήραν πολλοί από τους Δ.Υ. που θα βγούν στησ ύνταξη στα... 53 τους τις θέσεις που κατέχουν.
Λογικό είναι να χτυπούν τους εκπαιδευτικούς αφού αυτοί κάθονται παθητικά και δέχονται τα πάντα, με τους συνδικαλιστές που έχουν.
Οι υπουργοί, τσεκάρουν κι αυτοί κουτάκι "δέχομαι τοποθέτηση και στα υπόλοιπα υπουργεία"?

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182564
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 686
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)