*

Αποστολέας Θέμα:  (Αναγνώστηκε 267055 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος arietta

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΖΗΣΤΕ ΜΕ ΤΡΕΛΑ,Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ!
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #714 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2012, 12:33:34 pm »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ:
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 09:33:22 »

Αποσυνδεδεμένος kalinaki

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #715 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2012, 02:20:58 pm »
ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ
Πριν από 27 λεπτά.

SOS - Την περασμένη Τρίτη είχαμε ένα πολύ σοβαρό επεισόδιο σε νηπιαγωγείο του Δήμου Χερσονήσου. Το θέμα κρατήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά επειδή σήμερα «έσκασε» σε τοπικό δημοσιογραφικό μπλοκ η είδηση, θέλω να σας μεταφέρω...τα όσα εγώ γνωρίζω, γιατί δεν θέλω να μεταφέρεται λάθος πληροφόρηση.
Συνάδελφος αναπληρώτρια νηπιαγωγός έκανε το πρωινό της ωράριο. Την ώρα μαθήματος έπεσε ένα παιδί και χτύπησε στο πρόσωπο και η συνάδελφος πήγε να το πλύνει. Την ώρα εκείνη ένα άλλο παιδάκι εκμεταλλεύτηκε την απουσία της νηπιαγωγού, πήρε την τσάντα του, βγήκε στην αυλή, πήδησε τα "κάγκελα" και την κοπάνησε από το νηπιαγωγείο. Επιστρέφοντας η νηπιαγωγός από την τουαλέτα που είχε πάει το παιδί να το πλύνει, είδε ότι το άλλο παιδί απουσίαζε. Υπήρξε αναστάτωση, κινητοποίηση των πάντων και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα (10 λεπτών) το παιδί βρέθηκε στη διπλανή εκκλησία. Ο άνθρωπος μάλιστα που βρήκε το παιδί ήταν ομοεθνής του και το γνώριζε, πήρε τον πατέρα τηλέφωνο και του παρέδωσε τοπ παιδί.
Ο αλλοδαπός πατέρας του παιδιού ήλθε στο σχολείο, τα έβαλε με τη συνάδελφο και πήγε στο ΑΤ Χερσονήσου και κατέθεσε μήνυση κατά της νηπιαγωγού. Η συνάδελφος, όπως και η προϊσταμένη του νηπιαγωγείου, συνελήφθησαν στο σχολείο τους από τους αστυνομικούς και κρατήθηκαν όλη τη νύχτα στο κρατητήριο. Τους απαγγέλθηκε κατηγορία για πλημμελή φύλαξη ανήλικου και πήγαν στο αυτόφωρο. Όμως υπήρχε κινητοποίηση των δικαστικών εκείνη την ημέρα και ορίστηκε τακτική δικάσιμος το Φεβρουάριο.
Τα ερωτήματα που βγαίνουν από αυτή την ιστορία είναι πολλά:
• Αλήθεια ποιος θα έπρεπε να πάει κρατητήριο; Οι συναδέλφισες νηπιαγωγοί ή όποιοι έδωσαν άδεια καταλληλότητας σε ένα σχολείο, που δεν πληροί τους στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας;
• Αλήθεια, όταν τα ακατάλληλα κτήρια που στεγάζονται τα νηπιαγωγεία στο Νομό Ηρακλείου και πανελλαδικά είναι πολλά, οι συναδέλφισες που καλούνται να διδάξουν σ΄ αυτά τι πρέπει να κάνουν; Να αρνούνται;
• Αλήθεια, με εντυπωσίασε πόσο γρήγορα κινήθηκε ο μηχανισμός για τη σύλληψη των συναδέφλων μας… Μακάρι να ήταν το ίδιο αποτελεσματικός και σε τόσα άλλα θέματα που καταδυναστεύουν τον πολίτη…
Ήταν ένα επεισόδιο που μπορούσε να συμβεί στον καθένα μας και καλό θα είναι αν διδασκόμεθα ποικιλοτρόπως από αυτές του είδους τις ιστορίες. Είμαστε δίπλα στις συναδέλφισες μας, τις στηρίζουμε και θέλω να πω σε κάθε «σοφό» που θα επιληφθεί από δω και πέρα του θέματος, ότι στο εξωτερικό υπάρχει βοηθός νηπιαγωγού, η οποία και εξυπηρετεί τους μαθητές που έχουν ανάγκη και η νηπιαγωγός είναι αφοσιωμένη στα παιδαγωγικά της και μόνο καθήκοντα. Εδώ στην Ελλάδα, ακόμα αγωνιζόμαστε να εντάξουμε τα προνήπια στα νηπιαγωγεία ως κανονικούς μαθητές.
Πριν κλείσω το σημείωμά μου αυτό, θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπ/σης κ. Απόστολο Κλινάκη, τη Δ/ντρια Εκπ/σης Ηρακλείου κ. Κυριακή Τσικαλάκη και τον πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος» που κινήθηκαν άμεσα. Επίσης τον καλό φίλο, αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου κ. Ευριπίδη Κουκιαδάκη που ανέλαβε την υπεράσπιση των δύο νηπιαγωγών.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 21, 2012, 02:28:18 pm από kalinaki »

Αποσυνδεδεμένος fan_

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ60!!!
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #716 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2012, 02:43:45 pm »
Τι να πω όντως είναι περιστατικό που μπορεί να συμβεί  στον καθένα, μου έχει συμβεί κάτι σχεδόν ανάλογο με γονέα αλλοεθνή και δεν ειχα πρόβλημα. Επίσης συνέβη κάτι χειρότερο σε συνάδελφο (να πάει το παιδί μόνο σπίιτι του) και δεν υπήρξε πρόβλημα με τους γονείς. Εξαρτάται σε τι γονείς θα πέσεις!

Αποσυνδεδεμένος kalinaki

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #717 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2012, 03:44:11 pm »

Επειδή το είχα κοιτάξει χθες, εγώ είμαι 2090+, και βρήκα 15 άτομα, όμως δεν έχουν όλες καλές θέσεις ώστε να τις καλέσουν αύριο.. Αν γίνει η φάση αύριο θα σας πω πιο σίγουρα..
[/quote]

Τόσες λίγες;;;;;;;;; :o :o :o Εάν δεν κάνω λάθος, πέρυσι ήταν περισσότερες!!Για να καταλάβω, είναι άτομα από τον πίνακα

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ:
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 09:33:22 »

Αποσυνδεδεμένος e.t

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #718 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2012, 03:51:07 pm »
Τελικά το πάνε για τέλος Σεπτεμβρίου τη β φάση απο οτι φαίνεται..... έλεος τι γίνεται φέτος βρε παιδιά? Πάντως με διάφορες συναδέλφους που μίλησα κυρίως Αθήνα υπάρχουν αρκετά κενά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν κάνουν επιτέλους τη β φάση....

Αποσυνδεδεμένος LAaleXXX

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #719 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2012, 03:56:44 pm »

Επειδή το είχα κοιτάξει χθες, εγώ είμαι 2090+, και βρήκα 15 άτομα, όμως δεν έχουν όλες καλές θέσεις ώστε να τις καλέσουν αύριο.. Αν γίνει η φάση αύριο θα σας πω πιο σίγουρα..

Τόσες λίγες;;;;;;;;; :o :o :o Εάν δεν κάνω λάθος, πέρυσι ήταν περισσότερες!!Για να καταλάβω, είναι άτομα από τον πίνακα
Φτάσε εκεί που δεν μπορείς να φτάσεις..

Αποσυνδεδεμένος ath79

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #720 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2012, 04:52:26 pm »
Δημήτρης Μπράτης
‎705 ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ 185 ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ...ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΣΕ ΛΙΓΟ!
εμπρός καλά μου στρουμφάκια...

Αποσυνδεδεμένος kalinaki

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #721 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2012, 05:49:21 pm »

Αποσυνδεδεμένος kalinaki

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #722 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2012, 05:55:59 pm »
10 παραιτήσεις συανδέλφων!

http://www.mpratis.gr/012/par200912.pdf

Αποσυνδεδεμένος ευρηκα

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #723 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2012, 06:00:43 pm »
Αν ανοίξουν οι πίνακες και καταχωρείται η προυπηρεσία και μετά τις 30/6/2010, θα μπορούν να τα μεταφέρουν.

Αποσυνδεδεμένος woman3

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #724 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2012, 06:03:06 pm »
Συνάδελφοι SOS SOS SOS  πού το έλεγε φέτος ότι δεν μετράει η προυπηρεσία της ειδικής στη γενική/ Είναι επείγον , μπορεί να χρειαστεί να απενεργοποιήσω την αίτηση.

Αποσυνδεδεμένος kalinaki

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #725 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2012, 06:12:35 pm »
Αν ανοίξουν οι πίνακες και καταχωρείται η προυπηρεσία και μετά τις 30/6/2010, θα μπορούν να τα μεταφέρουν.

Κάνεις πλάκα!!!!!!!!Προσωπικά το θεωρώ τρομερή αδικία!!!!Δε γίνεται να μας προσπεράσουν άτομα από το 3.000 και το 4.000 επειδή παρακολούθησαν ένα σεμινάριο!!!!!!!!!!!!!!!!!ΟΧΙ συνάδελφοι!!!!!ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΔΕΧΤΟΥΜΕ Κ ΑΥΤΟ!!!!ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!

Αποσυνδεδεμένος woman3

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #726 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2012, 06:18:49 pm »
Απαντήστε μου σας παρακαλώ γι αυτό που λεει ο συνάδελφος πιο πάνω ότι δηλαδή σύμφωνα με την φετεινή εγκύκλιο η προυπηρεσία της ειδικής δεν θα μετρήσει στη γενική

Αποσυνδεδεμένος LAaleXXX

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #727 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2012, 06:45:57 pm »
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Η διάταξη του άρθρου 9 παρ. 2 του ν. 3848/2010 (ΦΕΚ 71/19.05.2010 τ. Α΄) που
ορίζει ότι, οι ενιαίοι πίνακες αναπληρωτών εκπαιδευτικών που ισχύουν κατά τη δημοσίευση
του νόμου αυτού στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως παύουν να τροφοδοτούνται με νέα
στοιχεία προϋπηρεσίας από την 1η Ιουλίου 2010 και ισχύουν μέχρι την κατάρτιση των πινάκων
που προβλέπονται στο άρθρο 3 (ήτοι των τελικών πινάκων κατάταξης εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ
οι οποίοι θα καταρτιστούν μετά τη διενέργεια του νέου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ) δεν έχει
εφαρμογή στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων ΕΑΕ δεδομένου ότι σύμφωνα με τις
διατάξεις των άρθρων 20, 21 και 22 του ν. 3699/2008 (διατάξεις οι οποίες δεν καταργούνται
από κάποια διάταξη μεταγενέστερων νόμων) η προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών σε δομές της
ΕΑΕ προσμετράται στα τυπικά προσόντα.
Η αποκτηθείσα προϋπηρεσία κατά τα διδακτικά έτη 2010-2011 και 2011-2012 σε δομές
της ΕΑΕ θα προστίθεται στις προσφερθείσες προϋπηρεσίες σε δομές της ΕΑΕ μέχρι και 30-06-
2010 ως τυπικό προσόν χωρίς το διπλασιασμό προϋπηρεσίας σε δυσπρόσιτο.
Εννοείται βάσει των παραπάνω, ότι η αποκτηθείσα προϋπηρεσία κατά τα διδακτικά έτη
2010-2011 και 2011-2012 σε δομές της ΕΑΕ δεν τροφοδοτεί τους ενιαίους πίνακες
αναπληρωτών εκπαιδευτικών της Γενικής Εκπαίδευσης, που θα καταρτισθούν μετά την
κατάθεση των αιτήσεων σύμφωνα με την 80430/Δ1/13-7-2012 (ΑΔΑ:
Φτάσε εκεί που δεν μπορείς να φτάσεις..

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182558