*

Αποστολέας Θέμα: Συνελήφθησαν δυο νηπιαγωγοί  (Αναγνώστηκε 21790 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ: Συνελήφθησαν δυο νηπιαγωγοί
« Απάντηση #42 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2012, 10:46:51 am »
Deyna συμφωνώ με όσα αναφέρεις, αλλά έχουμε και εμείς μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση που επικρατεί στη προσχολική αγωγή. υπάρχει σύλλογος νηπιαγωγών; δε διεκδικούμε τα αυτονόητα, υποδομές, λιγότερα παιδιά ανά τάξη και υποχρεωτική φοίτηση νηπίων-προνηπίων.

+++
Αφού το πρωί ο γονιός παρέδωσε τον μικρό του στην νηπιαγωγό, την ευθύνη από  εκεί και πέρα φέρει εξ' ολοκλήρου η νηπιαγωγός!!  Τι το ζαλίζουμε...
Μπορεί να υπάρξουν ελαφρυντικά λόγω κάποια ιδαιτερότητας στην συγκεκριμένη περίπτωση, μπορεί όμως και να έδειξε η νηπιαγωγός αμέλεια στην άσκηση της δουλειάς της.  Το υπουργείο και η κοινωνία φταίει για τις άθλιες συνθήκες στις οποίες εργάζεται κάθε νηπιαγωγός, όπως και για την μισθολογική εξαθλίωση.  Για το συγκεκριμένο περιστατικό, όμως, την ευθύνη την φέρει η συγκεκριμένη νηπιαγωγός.

Είναι τόσο δύσκολο να αναλάβει ο καθένας μας το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί...   :(

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:49:20 »

Αποσυνδεδεμένος lkjhgfd

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2012, 12:12:17 pm »
Συμφωνω με Πανο. Ειναι μεν εξαιρετικα δυσκολη η δουλεια της νηπιαγωγου (εχω κανει) αλλα το γεγονος οτι βγαλαμε τους γονεις του παιδιου αχρηστους και αδιαφορους απο το πουθενα ειναι απαραδεκτο
"Come out come out wherever you are..."

Αποσυνδεδεμένος Boldini

• Έμπειρο μέλος
  • όχι άλλο κάρβουνο(ΠΕ60)
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2012, 01:01:33 pm »
απαράδεκτο για μένα που η πόρτα ήταν ανοιχτή και αφύλαχτη.

ισχύει αυτό;

δυστυχώς την ευθύνη έχει η νηπιαγωγός και η προισταμένη.νομίζω οτι έπρεπε η μία να είναι στην αυλή και η άλλη να βοηθάει το παιδάκι με την μύτη του.όμως πάντα κάτι μπορεί να συμβεί και το κακό να γίνει μέσα σε δευτερόλεπτα
μου έχει τύχει.και δεν υπήρχε τίποτα που θα μπορούσα να κάνω.
δεν ξέρω για σας αλλά όλα αυτά εμένα με ρίχνουν απίστευτα ακόμα και όταν τα ακούω από άλλους

Αποσυνδεδεμένος katkat

• Ιστορικό μέλος
  • Fail...Fail again...Fail better...
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2012, 01:05:49 pm »
νομιζω οτι αυτο που ειπωθηκε προηγουμενως απο μια συναδελφο  ειναι το πιο "ασφαλες" τροπον τινα....δηλαδη οι πορτες της εξοδου να ειναι κλειδωμενες ....βεβαια αυτο ισως κρυβει καποιους αλλους κινδυνους αλλα τι να κανουμε το μη χειρον βελτιστον ....
H ισχνή υπόσταση κίβδηλος οβολός της τόσο ξεχωριστής γυναικείας σου φύσις ....

http://www.youtube.com/watch?v=R4ELgxaj1ds

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:49:20 »

Αποσυνδεδεμένος fan_

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ60!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2012, 01:23:54 pm »
Συμφωνω με Πανο. Ειναι μεν εξαιρετικα δυσκολη η δουλεια της νηπιαγωγου (εχω κανει) αλλα το γεγονος οτι βγαλαμε τους γονεις του παιδιου αχρηστους και αδιαφορους απο το πουθενα ειναι απαραδεκτο

Έχει τύχει πάρα πολλές φορές γονείς να είναι παντελώς αδιάφοροι απέναντι στο παιδί τους και στο νηπ/γείο (δλδ να έρθουν σε μια συγκέντρωση, να φέρουν κάποια πράγματα για το παιδί) και μόλις συμβεί το παραμικρό να κάνουν τον κόσμο άνω κάτω!!! Τις περισσότερες φορές είναι αλλοδαποί.

Αποσυνδεδεμένος katkat

• Ιστορικό μέλος
  • Fail...Fail again...Fail better...
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2012, 01:27:44 pm »
Να με συγχωρειτε αλλα κι εγω θα συμφωνησω με τη fan.......
H ισχνή υπόσταση κίβδηλος οβολός της τόσο ξεχωριστής γυναικείας σου φύσις ....

http://www.youtube.com/watch?v=R4ELgxaj1ds

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2012, 01:37:40 pm »
νομιζω οτι αυτο που ειπωθηκε προηγουμενως απο μια συναδελφο  ειναι το πιο "ασφαλες" τροπον τινα....δηλαδη οι πορτες της εξοδου να ειναι κλειδωμενες ....βεβαια αυτο ισως κρυβει καποιους αλλους κινδυνους αλλα τι να κανουμε το μη χειρον βελτιστον ....

Το συγκεκριμένο παιδί έφυγε από τα κάγκελα....
Και δεν έφυγε έτσι απλά γιατί δεν το πρόσεχε η νηπιαγωγός. Έφυγε την ώρα που η νηπιαγωγός φρόντιζε κάποιο άλλο παιδί με αιμορραγία στη μύτη (νόμιζω όλοι ξέρουμε π΄σο αίμα μπορεί να τρέξει από μια μύτη και πώς μπορεί να είναι ένα παιδί που έπεσε, χτύπησε άρα πονάει, αιμορραγεί άρα φοβάται)
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2012, 01:46:08 pm »
Έχει τύχει πάρα πολλές φορές γονείς να είναι παντελώς αδιάφοροι απέναντι στο παιδί τους και στο νηπ/γείο (δλδ να έρθουν σε μια συγκέντρωση, να φέρουν κάποια πράγματα για το παιδί) και μόλις συμβεί το παραμικρό να κάνουν τον κόσμο άνω κάτω!!! Τις περισσότερες φορές είναι αλλοδαποί.

Μήπως οι αλλοδαποί -καλώς ή κακώς-έχουν διαφορετικές απαιτήσεις ή άποψη για το νηπιαγωγείο απ' ότι οι ημεδαποί;
Το ότι αυτό σημαίνει πως είναι παντελώς   :o :o αδιάφοροι για τα παιδιά τους το εκλαμβάνω ως υπερβολή ή εκφραστικό λάθος. Διαφορετικά, μιλάμε για γενικεύσεις και στερεότυπα που ανοίγουν επικίνδυνα μονοπάτια...

ΥΓ. Παρεμπιπτόντως και off topic, θα με ενδιέφερε να μάθω πως διαφοροποιούνται οι ρατσιστικές συμπεριφορές των νηπίων από τα προνήπια. Υπάρχει διαφορά;   
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 23, 2012, 01:48:58 pm από panos2 »

Αποσυνδεδεμένος fan_

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ60!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2012, 01:55:17 pm »
Δεν είπα φίλε ότι είναι όλοι αλλοδαποί είπα ότι είναι οι περισσότεροι! Ρατσίστρια δεν υπήρξα ποτέ στη ζωή μου, το αντίθετο μάλιστα και πάντα μάλωνα τα παιδιά όταν ξεχώριζαν τα παιδιά από άλλες χώρες και τα προ'ετρεπα να παίζουν όλα μαζί! Αλλά πίστεψε με άλλο τα παιδιά και άλλο οι γονείς και τέτοια περιστατικά που ανέφερα έχουν συμβεί σε πολλές νηπιαγωγούς και χωρίς να το θες σε κάνουν να σε είσαι καχύποπτη με τους γονείς (επαναλαμβάνω όχι με τα παιδιά) αλλοδαπούς.

Αποσυνδεδεμένος lkjhgfd

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2012, 01:56:43 pm »
αυτο που θελω να τονισω ειναι οτι δεν πρεπει να βγαζουμε συμπερασματα αυθαιρετα και απο το πουθενα να κατακρινουμε ανθρωπους και οικογενειες, τιποτε αλλο
"Come out come out wherever you are..."

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2012, 02:06:54 pm »
@fan,

Δεν είπα πως είσαι ρατσίστρια. Διαφώνησα με την υπερβολή της διατύπωσης του "παντελώς αδιάφοροι"...
Η σχέση νηπιαγωγού με έναν εκ' των πραγμάτων ανασφαλή, τις περισσότερες φορές, αλλοδαπό γονιό απαιτεί διερεύνηση και προσεκτική προσέγγιση εκ' μέρους του εκπαιδευτικού...

Υπάρχουν τελικά ρατσιστικές συμπεριφορές ήδη  στα  νήπια;

Αποσυνδεδεμένος fan_

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ60!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2012, 02:19:19 pm »
Κατάλαβα τι  μου λες κι έχω να σου πω ότι υπάρχουν γονείς που είναι αδιάφοροι απέναντι στα παιδιά τους (αν θες το "παντελώς" είναι υπερβολή) και ότι οι περισσότεροι όπως είπα είναι αλλοδαποί αλλά οι υπόλοιποι είναι Έλληνες.
Ασφαλώς υπαρχουν ρατσιστικές συμπεριφορές στο νηπ/γειο δε φτάνουν σε επίπεδο που μπορεί να φτάσουν σε μεγαλύτερη ηλικία αλλά υπάρχουν, εξαρτάται τι ακούει κάθε παιδί στο σπίτι του. Εγώ προσωπικά δεν επέτρεψα ποτέ να συμβεί κάτι τέτοιο στην τάξη μου, πάντα παίρνω το μέρος του παιδιού που βρίσκεται σε αδύναμη θέση είτε είναι από Ελλάδα είτε από οπουδήποτε και ποτέ δεν αφήνω την όποια αντιπαράθεση μπορεί να έχω με κάποιον γονέα να επηρεάσει τη συμπεριφορά μου απέναντι στο παιδί.

Αποσυνδεδεμένος Nora Kak

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2012, 02:34:21 pm »
Η προϊσταμένη μπορεί να είχε την απογευματινή βάρδια ή να είχε το άλλο τμήμα. Δεν είναι βοηθός. Το ότι είναι προϊσταμένη έχει να κάνει καθαρά με την γραφειοκρατία που επικρατεί σε ένα νηπιαγωγείο, τα αρχεία, την ταξινόμηση και την ανακοίνωσή τους στις άλλες που υπηρετούν στο νηπιαγωγείο. Μπας και νομίζετε ότι η προϊσταμένη ενός νηπιαγωγείο απαλλάσσεται από τα καθήκοντα της τάξης; Κι αυτή δουλεύει μέσα στην τάξη της.
Όσο για τους αλλοδαπούς, είναι καθαρά ρατσιστικό. Έχω γνωρίσει και γονείς Έλληνες που είναι αδιάφοροι προς την παιδεία των παιδιών τους.
Μπορούμε να μιλήσουμε για τις συνθήκες εκπαίδευσης στο νηπιαγωγείο και να ρίξουμε ευθύνες στην νηπιαγωγό ως προς την εκπαίδευση των παιδιών αλλά η νηπιαγωγός δεν φταίει σε καμιά περίπτωση για το ήθος και την συμπεριφορά των παιδιών. Εκεί μπαίνει η παιδεία των γονιών, το κατά πόσο προσεγγίζουν τα βλαστάρια τους και τους μαθαίνουν κανόνες καλής συμπεριφοράς και τρόπων απέναντι στους συμμαθητές τους, στους δασκάλους τους και τον υπόλοιπο κοινωνικό περίγυρο.
Στο νηπιαγωγείο ξέρω ότι οι νηπιαγωγοί κλειδώνουν την πόρτα του νηπιαγωγείο αλλά τα κλειδιά τα έχεις σε κοινή θέα σε περίπτωση κινδύνου, να μπορέσουν να ξεκλειδώσουν άμεσα.
Στο συγκεκριμένο περιστατικό, η νηπιαγωγός δεν καθόταν και άφησε τα παιδιά να αλωνίζουν, σίγουρα θα τους είπε να κάτσουν ήρεμα μέχρι να τρέξει να φέρει μπεταντίν και γάζες για το παιδί που αιμοραγούσε. Μην ξεχνάτε και την τρομάρα που έχει πάρει το παιδί και πρέπει να το ηρεμήσεις ταυτόχρονα.
Συγνώμη παιδιά, αλλά δεν είμαστε ρομπότ. Ένα μυαλό έχουμε και ειδικά όταν είμαστε μόνες, δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα. Έχουμε διαμαρτυρηθεί πολλές φορές για την δουλειά μας, το ότι είμαστε μόνες και έχουμε μεγάλες ευθύνες, το ότι δεν έχουμε υλικά για να κάνουμε την δουλειά μας(δεν είμαστε σαν τους άλλους που έχετε έτοιμα βιβλία και απλά διδάσκετε το μάθημα της ημέρας, βγάζουμε δραστηριότητες από το μυαλό μας και ετοιμάζουμε συχνά στο σπίτι μας πράγματα για να πάμε στο σχολείο), το ότι πάντα στην μέση της χρονιάς θα μας φέρουν παιδιά απαίδευτα που πρέπει να τα εντάξουμε κι αυτά στα ήδη έτοιμα παιδιά αφού έχει κλείσει η φωνή μας με το να μιλάμε συνέχεια, να πονάνε τα πόδια μας από το να κουνιόμαστε συνέχεια καθ' όλη την διάρκεια των ωρών του νηπιαγωγείου.
Πονάει το κεφάλι μας γιατί βγαίνουμε διάλειμμα στην αυλή και είμαστε στην τσίτα γιατί ο κίνδυνος αυξάνεται για τα παιδιά. Πέρσι, με έπιαναν τα νεύρα μου κάθε φορά(και πρέπει να είμαι χαμογελαστή εε;) όταν έβλεπα τα παιδιά να σκαρφαλώνουν στο σπιτάκι που είχαν βάλει στην αυλή για να προσπαθήσουν να πηδήξουν από εκεί. Και όταν ζήτησα να το βγάλουν, ξεσηκώθηκαν οι γονείς. Με ρώτησαν τι περνούσα κάθε φορά για να μην πάθουν κάτι και με πάνε και εμένα αυτόφωρο;;
Και το πιο σοκαριστικό που έπαθα και ρίχνω ευθύνη 100% στον γονέα... Τα πήγαμε εκδρομή(τρομάρα μας) στο πάρκο του χωριού. Στην επιστροφή, είχαμε βάλει τα παιδιά να κρατάνε χεράκια ανά ζευγάρια και τα είχαμε μάθει να μην αφήνουν με τίποτα το χέρι τους.
Η παιδική ηλικία δείχνει τον άνθρωπο, όπως η αυγή την ημέρα..

Αποσυνδεδεμένος Deyna

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2012, 08:41:45 pm »
Nickytol...όποιος είναι έξω από το χορό πολλά τραγούδια λέει. Οι νηπιαγωγοί δεν είναι τιραμόλες. Ξέρεις ποιός είναι ο τιραμόλας.

Τα παιδιά μαθαίνουν να λειτουργούν με συνήθειες. Παράδειγμα: Όταν ο γονιός βγάζει το παιδί στην παιδική χαρά το παιδί για "παιχνίδι" πηδάει τα κάγκελα μπαίνοντας και βγαίνοντας στην παιδική χαρά (το έχω δει). Την ίδια ώρα ο γονιός πίνει καφέ και μιλάει με τη γειτόνισσα που έχει επίσης φέρει το παιδί της στην παιδική χαρά. Συμπέρασμα του παιδιού στο μυαλό του : Το να πηδάς τα κάγκελα είναι παιχνίδι. Κανείς δεν ενοχλείται. Ο μπαμπάς δεν ανησυχεί.Άρα μπορώ να πηδάω κάγκελα και όλα καλά.Πάω στο σχολείο και βαριέμαι; Δεν έγινε και τίποτα! Πηδάω τα κάγκελα και να!! Λύθηκε το πρόβλημα!
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 23, 2012, 09:01:41 pm από Deyna »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182631
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144