*

Αποστολέας Θέμα: Συνελήφθησαν δυο νηπιαγωγοί  (Αναγνώστηκε 21754 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος -----

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ 04-02
    • Προφίλ
Απ: Συνελήφθησαν δυο νηπιαγωγοί
« Απάντηση #56 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2012, 09:05:19 pm »
Ναι βρε παιδιά! Μην ξεχνάμε ότι η πρώτη κοινωνία που εντάσσεται το παιδί είναι η οικογένεια! Αν εκεί υπάρχουν προβληματικές συμπεριφορές τότε δεν μπορεί να κάνει κάτι η νηπιαγωγός! Συμφωνώ απόλυτα με Deyna!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 13:39:19 »

Αποσυνδεδεμένος Boldini

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • όχι άλλο κάρβουνο(ΠΕ60)
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2012, 09:17:23 pm »
Deyna αν και είμαι κι εγώ νηπιαγωγός δεν συμφωνώ με όλα όσα λες
ειδικά το παράδειγμα με την κουζίνα είναι άστοχο
τα παιδιά δεν πρέπει να έχουν πρόσβαση στην κουζίνα εκτός αν γίνεται κάποια δραστηριότητα εκεί(που σημαίνει εποπτεία νηπιαγωγού),αλλά ακόμα κι αν ένα παιδί βρεθεί στην κουζίνα δεν θα πρέπει να βρει μαχαίρια όταν θα ανοίξει ένα συρτάρι,κοινώς βάζω τα μαχαίρια στα πιο ψηλά ράφια ωστε κανένα παιδί να μην τα φτάνει

τα ποσοστά ευθύνης που αποδίδεις για μενα είναι λάθος.
για τα 1,2,3,4 συμφωνώ απόλυτα

Αποσυνδεδεμένος Deyna

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2012, 08:38:32 am »
Boldini μπορούμε να συμφωνήσουμε να διαφωνούμε.
Μέσα στις χαώδεις τάξεις που έχει δημιουργήσει το Υπουργείο Παιδείας,ΟΛΑ μπορούν να συμβούν.

Ας υποθέσουμε ότι δεν είχε διαδραματιστεί αυτό με το παιδί που πήδηξε τα κάγκελα. Σου αναφέρω σαν παράδειγμα ότι π.χ αυτό το σχολείο έχει τόσο χαμηλά κάγκελα που ένα 4χρονο θα μπορούσε να πάρει την τσάντα του και να πήδηξει τα κάγκελα και να φύγει, θα μου έλεγες πάλι ότι κάνω άστοχο παράδειγμα. Ομως μιλάμε για αληθινό γεγονός. Ποιά εποπτεία; Σου δίνουν έναν υπερβολικό αριθμό παιδιών με διαφορετικά ήθη,υπόβαθρο,εθνικότητες,ιδιαιτερότητες. Εκτός και αν έχεις 25 ζευγάρια μάτια το σίγουρο είναι ότι ΠΛΗΡΗ αλλά ΠΛΗΡΗ όμως εποπτεία δεν έχεις ΠΟΤΕ. Ακόμα και αν κάθεσαι πάνω από το κεφάλι των παιδιών. Δεν σου έχει τύχει ποτέ να είσαι στην αυλή και να έρθει κάποιο παιδί να πέσει μπροστά στα πόδια σου;

Αυτά όλα τα λογάριασαν οι Άγγλοι,οι Ελβετοί,οι Γάλλοι και οι λοιποί πολιτισμένοι Ευρωπαίοι και βάλανε βοηθούς,ιατρεία,γραμματείς,ψυχολόγους στα σχολεία τους. Ωστε η νηπιαγωγός να είναι μόνο νηπιαγωγός και να μην καλείται να εκτελεί όλους αυτούς τους ρόλους. Αλλά εδώ χάριν οικονομίας είμαστε οι νηπιαγωγοί 10 σε 1 και μάλιστα τώρα αμοιβόμαστε όσο μισός νηπιαγωγός..! Τα κάνει όλα και συμφέρει...αν δεν λειτουργεί σωστά και υπέρ φορτώσει ρίχτου μια ΕΔΕ. Θλίβομαι πραγματικά πολύ με την κατάσταση.

Υ.Γ Εχεις δει ποτέ μαχαίρια σε νηπιαγωγείο να είναι μέσα σε ντουλάπια και όχι στα συρτάρια; Αν ναι, μπράβο τους.. Τι έκανα εγώ όταν ήρθε μια μητέρα και μου είπε "Στο σπίτι αφήνω την κόρη μου να κόβει με μαχαίρια μόνη της" ; Κλείδωσα ΚΑΙ την κουζίνα. Δυστυχώς για να είναι όλοι ασφαλείς φτάνεις στην παράνοια..
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 24, 2012, 09:02:42 am από Deyna »

nickitol

• Επισκέπτης
« Απάντηση #59 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2012, 09:16:22 am »
Deyna,
Να κανεις μια αναφορα προς τη Διευθυντρια με ολα αυτα που λες με  αιτημα να προωθησει την αναφορα σου στα αρμοδια οργανα επικαλουμενη το συμβαν ως παραδειγμα προκειμενου να επιχειρηματολογησεις  και φυσικα προς αποφυγη παρομοιων να συμβουν στο μελλον.
Προσωπικα παντως, αν η νηπιαγωγος που θα πηγαινα το γυιο μου, μου ελεγε οτι δεν ειναι σε θεση να εγγυηθει την ασφαλεια των παιδιων στο χωρο ευθυνης της, θεωρωντας μαλιστα οτι αυτη μονο κατα 20% θα μπορουσε να εχει ευθυνη, θα φροντιζα να την απαλλαξω απο το "βαρος " του γυιου μου αλλα και απο τον κοπο συνταξης αναφορας στο υπουργειο.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 13:39:19 »

Αποσυνδεδεμένος fan_

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ60!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #60 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2012, 09:35:01 am »
Deyna εμεις τα λέμε αλλά ποιος μας ακούει?
Πριν 2-3 χρόνια δούλευα σε κωμόπολη της κεντρικής Μακεδονίας, μια συνάδελφος δούλευε σε ένα άλλο "νηπιαγωγείο" στο ίδιο μέρος. Λέω "νηπιαγωγείο" γιατί το τμήμα ήταν παράρτημα που είχε δημιουργηθεί έκτακτα σε μια παλιά αίθουσα δημ.σχολείου χωρίς καμία προδιαγραφή. Όπως καταλαβαίνετε η κοπέλα δεν είχε ούτε τηλέφωνο οι τουαλέτες ήταν στην άλλη άκρη και έπρεπε να συνοδεύει τα παιδιά όταν ήθελαν να τις επισκεφτούν. Μια μέρα λοιπόν ήθελαν την κοπέλα από το γραφείο (αλήθεια πόσες φορές μας παίρνουν από το γραφείο ενώ γνωρίζουν ότι δε μπορούμε να λείψουμε από την τάξη και μας ζητάνε κάτι? και όταν τους λες έχω τα παιδιά τώρα γιατί δεν παίρνετε αργότερα που θα φύγουν? πάντα πρόκειται για κάτι επείγον). Πήγε η κοπέλα να απαντήσει στο τηλ και στα 4-5 λεπτά που έλειψε ένα παιδί τα έκανε πάνω του και από φόβο μήπως τον κοροϊδέψουν έφυγε και πήγε σπίτι του.

Αποσυνδεδεμένος fan_

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ60!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2012, 09:49:14 am »

Με το παραδειγμα που έδωσα (το οποίο είναι αληθινό) δε λέω ότι  οι νηπιαγωγοί απαλασσόμαστε από κάθε ευθύνη αλλά ότι σε ορισμένες συνθήκες μπορεί να συμβούν κάποια λάθη που είναι ανθρώπινα και θα μπορούσαν να συμβούν  στον οποιοδήποτε, ακόμα και σε γονείς που έχουν να προσέξουν 1-2 παιδιά όχι 25. Συμφωνώ 100% ότι χρειάζεται 2ο βοηθητικό άτομο στο νηπ/γειο(όλα τα περιστατικά που έχουν αναφερθεί θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί αν υπήρχε βοηθός νηπιαγωγού) , αλλά εδώ κοντεύουν να διώξουν εμάς  :P
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 24, 2012, 10:52:23 am από newseditor »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2012, 10:53:25 am »
Παραθέτω τον τίτλο της είδησης απο το αρχικό μηνυμα του τόπικ. Ειναι κατι που πρεπει να σταθούμε πολυ περισσότερο απο οσα εχουμε πει ως τώρα, προσπαθώντας να μοιράσουμε ευθύνες.

Κρήτη: Έχασαν το παιδί ... μέσα απ'το σχολείο! - Συνελήφθησαν δύο νηπιαγωγοί

Ο τιτλος αυτος στρεφει την κοινή γνωμη κατα των νηπιαγωγων, τους παρουσιαζει σαν εγκληματίες στα ματια του κόσμου ενω ταυτοχρονα δηλωνει, αμεσοτατα μαλιστα, πως δεν τρεχει "κάστανο" γιαυτη την ριμαδο-εκπαίδευση !

Για το συγκεκριμενο συμβαν δεν εκφραζω αποψη.  Με το παραπάνω σχολιο μου μιλαω γενικά.

« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 25, 2012, 01:48:30 pm από MARKOS »
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος Nora Kak

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2012, 11:06:40 am »
Πάντα η δημοσιογραφία βρίσκει θύματα και δαχτυλοδείχνει και βροντοφωνάζει εγκληματίες άτομα που δεν είναι. Αλήθεια, αν η κόρη τους ήταν νηπιαγωγός, τι θα κάνανε;
Η παιδική ηλικία δείχνει τον άνθρωπο, όπως η αυγή την ημέρα..

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2012, 11:23:03 am »
Ο τιτλος διαμορφωνεται με σκοπο να τραβηξει τη  προσοχη του "αναγνωστη".

Δεν κατηγορουμε μονο τους δημοσιογραφους με αυτο, αλλα αναδεικνυουμε και τη δικη μας "αμάθεια & απαιδευσιά" που εύκολα γινομαστε άθυρμα ενος και μονο τίτλου για να βγαλουμε τελικα συμπερασμα
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 24, 2012, 11:30:45 am από MARKOS »
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος Boldini

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2012, 03:59:12 pm »
συγνώμη αν θεωρούμαι εκτός θέματος,όμως Deyna μπορώ να σου πω οτι στη λιγοστή εμπειρία μου έτυχαν αρκετά,το είπα και σε μνμ πιο μπροστά και δεν υπήρχε τίποτα που θα μπορούσα να κάνω.δυστυχώς όμως,δυστυχώς εκείνη την ώρα το κάθε παιδί είναι υπ'ευθύνη μου.αυτό δεν αλλάζει.αυτό το ξέραμε πριν γίνουμε νηπιαγωγοί.επειδή το παλιοκράτος δεν νοιάζεται για τα κάγκελα και τα συρτάρια πρέπει να βρίσκουμε εμείς τρόπους για να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια των παιδιών.εξακολουθώ να πιστεύω οτι τα μαχαίρια στην κουζίνα πρέπει να είναι σε μη προσβάσιμο μέρος,κι αν δεν είναι τα μετακινούμε εμείς.κι αυτό ισχύει για πολλά αντικείμενα στο νηπιαγωγείο.εγώ την έχω πατήσει με ψαλίδια...όσο για τα τηλέφωνα,μπορεί να με κράξετε αλλά εγώ σπανίως άφηνα τα παιδιά για να σηκώνω τηλέφωνα, αν δεν υπήρχε ασύρματο τηλ.Το είχα πει μια μέρα και στη διεύθυνση και δε με ένοιαζε κιόλας
τέλος πάντων,είναι να μην σου τύχει.....εύχομαι γρήγορα να τελειώσει αυτή η ψυχοφθόρα κατάσταση των συναδέλφων στην Χερσόνησο

Αποσυνδεδεμένος Deyna

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2012, 04:46:11 pm »
Nickitol οι γονείς αν ενδιαφέρονται πραγματικά για τα σχολεία των παιδιών τους πρέπει να κάνουν τις αναφορές.Αν κάποιος έχει ένα σωστά μεγαλωμένο παιδί δεν έχει τίποτα να φοβηθεί στο νηπιαγωγείο εκτός από τα απρόοπτα της ίδιας της ζωής που συμβαίνουν και μέσα στο σπίτι.Οι νηπιαγωγοί δεν είναι θηριοδαμαστές.Για την ακρίβεια οι νηπιαγωγοί τα τελευταία χρόνια είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίου στο οποίο δεν εκπαιδευόνται ώς νοσοκόμες ή φύλακες παιδιών αλλά ως εκπαιδευτικοί. Τα χρόνια που η προσχολική αγωγή ήταν baby-sitting έχουν παρέλθει. Η μικρή και ευαίσθητη ηλικία των παιδιών δεν τα καθιστά μωρά. Αντί να απαλλάξεις την νηπιαγωγό από το "βάρος" όπως άστοχα λες, πρότεινε της μια μέρα να βοηθήσεις στην τάξη να δεις πώς είναι. Η νηπιαγωγός εφόσον δεν έχτισε το σχολείο πώς θα εγγυηθεί για την ασφάλεια του χώρου.Ας κάνουμε και μια άλλη σκέψη..ας υποθέσουμε ότι το παιδί σου δεν είναι 5 αλλά 25 και σπούδασε νηπιαγωγός...είναι στη δουλειά και ένα παιδί χτύπησε. Ο γονιός έξαλλος..τώρα το παιδί σου είναι στο κρατητήριο. Πώς σου φαίνεται;

Boldini η νοοτροπία "μπορώ να τα κάνω όλα" μας έχει φτάσει εδώ. Σου είπε κάποιος εσένα στο Πανεπιστήμιο ότι υπάρχει περίπτωση να πας φυλακή; Γιατί εγώ θυμάμαι μόνον μαθήματα Παιδαγωγικής,Ψυχολογίας,Λογοτεχνίας κτλ

Οτι θα είμαστε υπεύθυνες για ένα σχολείο που χτίστηκε το 1970 με ο,τι αυτό συνεπάγεται τα μάθαμε πολύ αργότερα..
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 24, 2012, 05:14:42 pm από Deyna »

Αποσυνδεδεμένος Boldini

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2012, 07:02:32 pm »
κι εγώ αυτά θυμάμαι Deyna αλλά η πραγματικότητα με προσγείωσε απότομα.

κατά τη γνώμη μου θηριοδαμαστές είναι όλοι οι εκπαιδευτικοί στη Ελλάδα, και οι δάσκαλοι και οι καθηγητές
κι αυτοί έχουν να δαμάσουν θηρία πολλές φορές πιο δύσκολα από τα πεντάχρονα, όχι μόνο εμείς απλά σε εμάς είναι αυξημένη η πιθανότητα ατυχήματος λόγω ηλικίας παιδιών
τέλος του off topic απο μένα

Αποσυνδεδεμένος karxarias29

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2012, 09:31:08 am »
Ως  εκπαιδευτικός θα πω για χιλιοστή φορα: οι νηπιαγωγοί είναι ΗΡΩΕΣ!
Ως μάνα θα πω για χιλιοστή φορα: οι νηπιαγωγοί είναι ΗΡΩΕΣ!  ;)

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2012, 01:31:40 pm »
Παραθέτω τον τίτλο της είδησης απο το αρχικό μηνυμα του τόπικ. Ειναι κατι που πρεπει να σταθούμε πολυ περισσότερο απο οσα εχουμε πει ως τώρα, προσπαθώντας να μοιράσουμε ευθύνες.

Κρήτη: Έχασαν το παιδί ... μέσα απ'το σχολείο! - Συνελήφθησαν δύο νηπιαγωγοί

Ο τιτλος αυτος στρεφει την κοινή γνωμη κατα των νηπιαγωγων, τους παρουσιαζει σαν εγκληματίες στα ματια του κόσμου ενω ταυτοχρονα δηλωνει, αμεσοτατα μαλιστα, πως δεν τρεχει "κάστανο" γιαυτη την ριμαδο-εκπαίδευση !

Για το συγκεκριμενο συμβαν δεν εκφραζω αποψη.  Με το παραπάνο σχολιο μου μιλαω γενικά.

Όντως, ο τίτλος είναι φτιαγμένος με πρότυπο το "Έγκλημα και τιμωρία".
Κάποιοι πολίτες εγκλημάτησαν και το κράτος τους τιμώρησε. Άρα, το κράτος λειτουργεί, ενώ οι πολίτες συνεχίζουν να παρεκτρέπονται και γι' αυτό δικαίως τιμωρούνται.

Δεν ξέρω αν συνειδητά δομήθηκε ο τίτλος έτσι, αλλά αυτά τα συμπεράσματα υπονοούνται.

Α, επίσης, δεν ξέρω αν διαβάσατε την άλλη είδηση με το κοριτσάκι που δέχθηκε αδέσποτη σφαίρα σε παιδικό σταθμό. ( http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=164554&catid=4 )
Α, πα, πα, πα... ::)

« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 25, 2012, 01:48:16 pm από apri »
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182562
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 686
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)