0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα.Τα πράγματα είναι σχετικά απλά. Από την στιγμή που υπάρχουν "θύματα" τα οποία θα φύγουν για ψίχουλα μακριά από την έδρα τους, ακόμα και με μικρότερη αμοιβή από την σημερινή, απλά για να λένε ότι "είμαι νηπιαγωγός και είμαι μέσα σε τάξη", τότε όλοι καταλαβαίνουμε ότι σωτηρία δεν υπάρχει. Έχουν το γάιδαρο που έμαθε να δουλεύει χωρίς να τρώει!Χωρίς πλάκα τώρα, είναι απίστευτο να ξέρεις οτι δεν θα βγάλεις ΜΙΑ και να πηγαίνεις στου διαόλου την μάνα απλά για να λες οτι κάνω αυτό που μου αρέσει! Από την άλλη, η ανθρώπινη ψυχολογία είναι ένα μυστήριο οπότε...Πέρα από όλα αυτά, καλή αρχή, μακριά ή κοντά, σε όσους αρχίζουν αυτήν την εβδομάδα.
και εγω ειμαι νηπιαγωγος 24 ετων και δουλευω ως καθαριστρια με συμβαση στο δημο. α ρε ελλαδα
Παράθεση από: Geo75 στις Οκτωβρίου 08, 2012, 01:28:26 amΚαλησπέρα.Τα πράγματα είναι σχετικά απλά. Από την στιγμή που υπάρχουν "θύματα" τα οποία θα φύγουν για ψίχουλα μακριά από την έδρα τους, ακόμα και με μικρότερη αμοιβή από την σημερινή, απλά για να λένε ότι "είμαι νηπιαγωγός και είμαι μέσα σε τάξη", τότε όλοι καταλαβαίνουμε ότι σωτηρία δεν υπάρχει. Έχουν το γάιδαρο που έμαθε να δουλεύει χωρίς να τρώει!Χωρίς πλάκα τώρα, είναι απίστευτο να ξέρεις οτι δεν θα βγάλεις ΜΙΑ και να πηγαίνεις στου διαόλου την μάνα απλά για να λες οτι κάνω αυτό που μου αρέσει! Από την άλλη, η ανθρώπινη ψυχολογία είναι ένα μυστήριο οπότε...Πέρα από όλα αυτά, καλή αρχή, μακριά ή κοντά, σε όσους αρχίζουν αυτήν την εβδομάδα.Θα μπορουσε βεβαια,να παει να δουλεψει σαν πωλητης με 440Ε πενθημερο-8ωρο(αν ειναι πολυ "τυχερος" και μπορεσει να βρει και αυτη τη δουλεια).Ισως καποιοι εδω μεσα,δεν εχετε επαφη με την εργασιακη πραγματικοτητα στην Ελλαδα.
Μη το λες γιατί όσες δεν έφευγαν αυτά τα δύο χρόνια από Α' ή
Παράθεση από: Αγγελικη80 στις Οκτωβρίου 08, 2012, 09:21:16 amΠαράθεση από: Geo75 στις Οκτωβρίου 08, 2012, 01:28:26 amΚαλησπέρα.Τα πράγματα είναι σχετικά απλά. Από την στιγμή που υπάρχουν "θύματα" τα οποία θα φύγουν για ψίχουλα μακριά από την έδρα τους, ακόμα και με μικρότερη αμοιβή από την σημερινή, απλά για να λένε ότι "είμαι νηπιαγωγός και είμαι μέσα σε τάξη", τότε όλοι καταλαβαίνουμε ότι σωτηρία δεν υπάρχει. Έχουν το γάιδαρο που έμαθε να δουλεύει χωρίς να τρώει!Χωρίς πλάκα τώρα, είναι απίστευτο να ξέρεις οτι δεν θα βγάλεις ΜΙΑ και να πηγαίνεις στου διαόλου την μάνα απλά για να λες οτι κάνω αυτό που μου αρέσει! Από την άλλη, η ανθρώπινη ψυχολογία είναι ένα μυστήριο οπότε...Πέρα από όλα αυτά, καλή αρχή, μακριά ή κοντά, σε όσους αρχίζουν αυτήν την εβδομάδα.Θα μπορουσε βεβαια,να παει να δουλεψει σαν πωλητης με 440Ε πενθημερο-8ωρο(αν ειναι πολυ "τυχερος" και μπορεσει να βρει και αυτη τη δουλεια).Ισως καποιοι εδω μεσα,δεν εχετε επαφη με την εργασιακη πραγματικοτητα στην Ελλαδα.Αντιπαρέρχομαι το σχόλιο σχετικά με την επαφή και συνεχίζω.Συμφωνώ μαζί σου σε αυτό που γράφεις. Το πρόβλημα είναι αλλού κατά την ταπεινή μου γνώμη. Όταν η nipiagogos1988 δουλεύει για τόσα και ο πωλητής που λες (έχω και εγώ αρκετά τέτοια παραδείγματα) εργάζεται για τόσα (440Ε πενθημερο-8ωρο) τότε υπάρχει τρομερό πρόβλημα σε ότι αφορά το σχόλιο μου. Επειδή τα άτομα που δουλεύουν για 400-500 ευρώ είναι του ίδιου μορφωτικού επιπέδου με τους νηπιαγωγούς αναπληρωτές, μήπως τα 700-800 ευρώ είναι πολλά; Γι αυτό και γράφω στο αρχικό ποστ "ακόμα και με μικρότερη αμοιβή από την σημερινή".Μήπως μέσα στο 2013 δούμε αλλαγή σε αυτά τα νούμερα;Τα σχόλια ως προς την αναπλήρωση σε σχέση με τον μισθό μόνον εκτός θέματος δεν είναι! Μπορεί για κάποιους να είναι και ποίο ουσιώδη γιατί στην τελική οι περισσότεροι πάνε αναπληρωτές για να ζήσουν απο την αμοιβή τους και εάν μεταβάλετε αυτή μεταβάλετε για πολλούς εάν θα πάνε αναπληρωτές ή τι θα δηλώσουν σαν περιοχές την επόμενη φορά.
Αντιπαρέρχομαι το σχόλιο σχετικά με την επαφή και συνεχίζω.Συμφωνώ μαζί σου σε αυτό που γράφεις. Το πρόβλημα είναι αλλού κατά την ταπεινή μου γνώμη. Όταν η nipiagogos1988 δουλεύει για τόσα και ο πωλητής που λες (έχω και εγώ αρκετά τέτοια παραδείγματα) εργάζεται για τόσα (440Ε πενθημερο-8ωρο) τότε υπάρχει τρομερό πρόβλημα σε ότι αφορά το σχόλιο μου. Επειδή τα άτομα που δουλεύουν για 400-500 ευρώ είναι του ίδιου μορφωτικού επιπέδου με τους νηπιαγωγούς αναπληρωτές, μήπως τα 700-800 ευρώ είναι πολλά; Γι αυτό και γράφω στο αρχικό ποστ "ακόμα και με μικρότερη αμοιβή από την σημερινή".Μήπως μέσα στο 2013 δούμε αλλαγή σε αυτά τα νούμερα;Τα σχόλια ως προς την αναπλήρωση σε σχέση με τον μισθό μόνον εκτός θέματος δεν είναι! Μπορεί για κάποιους να είναι και ποίο ουσιώδη γιατί στην τελική οι περισσότεροι πάνε αναπληρωτές για να ζήσουν απο την αμοιβή τους και εάν μεταβάλετε αυτή μεταβάλετε για πολλούς εάν θα πάνε αναπληρωτές ή τι θα δηλώσουν σαν περιοχές την επόμενη φορά.
850Ε χωρις προυπηρεσια,μεταπτυχιακο,παιδια,δυσπροσιτα κτλ ειναι ο μισθος του αναπληρωτη.Περισυ επαιρνα 934 καθαρα,μονο απο την προυπηρεσια μου.Τα 700-800Ε που αναφερεις δεν ισχυουν.