0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλημέρα και από 'μένα.Απλά βρε Geo75, αν καμιά-κανένας μας δε πήγαινε σε νησάκια κλπ, ποιός θα δούλευε εκεί;; Και δεν είναι ότι όσοι πάνε είναι "θύματα". Όπως αναφέρθηκε ήδη στο forum ο καθένας στο σπίτι του έχει διαφορετικές ανάγκες και διαφορετικές δυνατότητες, δε ξέρεις πόσο εύκολα μπορεί να δίνει μια οικογένεια τα όποια χρήματα παραπάνω για να συντηρεί τα παιδιά-ενήλικες. Νομίζω έχει περάσει ή έστω αρχίζει και περνάει ακόμα και η εποχή που μπορούσαμε να λέμε, εντάξει, δεν έχουμε δουλειά αλλά τουλάχιστον μένουμε στο σπίτι μας.. γιατί και οι γονείς δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν πια. Τέλος, το να θες να είσαι ανεξάρτητος, και να ζορίζεσαι όσο δε πάει αλλά να τα βγάζεις πέρα μόνος σου δεν είναι παραξενιά της ανθρώπινης ψυχολογίας.
Καλησπέρα.Τα πράγματα είναι σχετικά απλά. Από την στιγμή που υπάρχουν "θύματα" τα οποία θα φύγουν για ψίχουλα μακριά από την έδρα τους, ακόμα και με μικρότερη αμοιβή από την σημερινή, απλά για να λένε ότι "είμαι νηπιαγωγός και είμαι μέσα σε τάξη", τότε όλοι καταλαβαίνουμε ότι σωτηρία δεν υπάρχει. Έχουν το γάιδαρο που έμαθε να δουλεύει χωρίς να τρώει!Χωρίς πλάκα τώρα, είναι απίστευτο να ξέρεις οτι δεν θα βγάλεις ΜΙΑ και να πηγαίνεις στου διαόλου την μάνα απλά για να λες οτι κάνω αυτό που μου αρέσει! Από την άλλη, η ανθρώπινη ψυχολογία είναι ένα μυστήριο οπότε...Πέρα από όλα αυτά, καλή αρχή, μακριά ή κοντά, σε όσους αρχίζουν αυτήν την εβδομάδα.
ΟΠΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ,ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ,ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ...ΙΣΩΣ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ.ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ!!!!ΜΠΡΑΤΗΣ
Παράθεση από: Geo75 στις Οκτωβρίου 08, 2012, 01:28:26 amΚαλησπέρα.Τα πράγματα είναι σχετικά απλά. Από την στιγμή που υπάρχουν "θύματα" τα οποία θα φύγουν για ψίχουλα μακριά από την έδρα τους, ακόμα και με μικρότερη αμοιβή από την σημερινή, απλά για να λένε ότι "είμαι νηπιαγωγός και είμαι μέσα σε τάξη", τότε όλοι καταλαβαίνουμε ότι σωτηρία δεν υπάρχει. Έχουν το γάιδαρο που έμαθε να δουλεύει χωρίς να τρώει!Χωρίς πλάκα τώρα, είναι απίστευτο να ξέρεις οτι δεν θα βγάλεις ΜΙΑ και να πηγαίνεις στου διαόλου την μάνα απλά για να λες οτι κάνω αυτό που μου αρέσει! Από την άλλη, η ανθρώπινη ψυχολογία είναι ένα μυστήριο οπότε...Πέρα από όλα αυτά, καλή αρχή, μακριά ή κοντά, σε όσους αρχίζουν αυτήν την εβδομάδα.Σου μιλάει ένα "θύμα" αυτή τη στιγμή που εδώ και 5 χρόνια βρίσκεται σε νησιά της Ελλάδας. Στο σπίτι μου (Θεσσαλονίκη) δεν θα μπορέσω να πάω και το ξέρω, οπότε επιλέγω να πάω να δουλέψω σε κάποια περιοχή της προτίμησής μου. Έχω ζήσει τα "καλά" χρόνια των μισθών μας (1456 ευρώ καθαρά, σε παραμεθώριο) και τώρα ζω τα χρόνια της κρίσης (974 ευρώ). Δουλεύω μακριά από το σπίτι μου, έχω να πάρω δεκάρα από τους γονείς μου εδώ και 5 χρόνια και βγάζω όχι μία αλλά πολλά. Και το επίδομα ανεργίας να μου κόψουν αγαπητέ μου το καλοκαίρι εγώ θα τα βγάλω πέρα μια χαρά το καλοκαίρι. Η διαφορά της ζωής μου τώρα από πριν είναι ότι πλέον δεν τα "πίνω" κάθε βράδυ έξω, αλλά 1 φορά την εβδομάδα. Δεν αγοράζω ρούχα κάθε εβδομάδα, αλλά μόνο όταν κάτι το έχω πραγματικά ανάγκη. Έκοψα και τα ταξίδια στο εξωτερικό είναι αλήθεια. Επίσης, το σπίτι μου πριν είχε 350 ευρώ, τώρα δεν δίνω πάνω από 250 ευρώ. Και ας μην είναι τέλειο, εγώ δεν έχω πρόβλημα, 9 μήνες θα μείνω. Επιπλέον, πρίν έτρωγα 3-4 φορές την εβδομάδα έξω, τώρα όμως μαγειρεύω κανονικότατα και θα φάω σίγουρα 2 μέρες το ίδιο φαγητό. Μπορώ να συνεχίσω να σου γράφω τι κάνω τώρα, αλλά θα βαρεθείς να διαβάζεις. Όλοι στην παρέα μου λέμε ότι τώρα ίσως και να περνάμε καλύτερα που μαζευόμαστε στα σπίτια και δενόμαστε σαν άνθρωποι. Αλλά πάνω απ' όλα είμαστε περήφανοι επειδή αφήσαμε τα σπίτια μας και πήγαμε στην άλλη άκρη της Ελλάδας να διδάξουμε σε παιδάκια που θέλουν να μάθουν. Δεν δυστυχίσαμε επειδή αφήσαμε τα μπουζούκια.Ξέρω ότι είναι δύσκολο, αλλά αφού εγώ το "θύμα" τα καταφέρνω, μπορούν να τα καταφέρουν και άλλοι.Αφού τα βγάζουν πέρα οικογένειες με 700 ευρώ (με τρελό ζόρι φυσικά), τότε μπορώ και εγώ να φροντίσω τον εαυτό μου με τα 974 ευρώ.Και όχι δεν είμαι παράξενη που θέλω στα 29 μου χρόνια να είμαι ανεξάρτητη από τους γονείς μου. Παράξενους και κακομαθημένους βρίσκω όσους θέλουν ακόμα να μένουν με τον μπαμπά και τη μαμά και να τα περιμένουν όλα έτοιμα από αυτούς.Και για να μην παρεξηγηθώ, σέβομαι απόλυτα τους συναδέλφους που επιλέγουν να είναι στα σπίτια τους επειδή έχουν τις οικογένειές τους. Αλλά δεν λυπάμαι τους νέους σε ηλικία συναδέλφους που χρησιμοποιούν το μισθό ως δικαιολογία για να μην φύγουν μακριά από τη ζεστασιά του πατρικού τους.Αφού τα καταφέρνω εγώ και τόσοι άλλοι, τότε μπορείτε και εσείς. Τολμήστε το!!!!!!