0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μπορεί να φανώ αφελής και αδαής, αλλά μπροστά στα φλέγοντα θέματα της εκπαίδευσης και την υποχρηματοδότησή της (η κατάργηση και συγχώνευση σχολείων έχει καταντήσει σπορ), είναι ανόητο να ασχολούμαστε με αυτό το θέμα. Η Χ.Α. είναι νόμιμα εκλεγμένο κόμμα, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις το τρίτο κόμμα και εκφράζει πάρα πολύ κόσμο (ΚΑΙ μορφωμένο!).Οι ιδεολογικές και πολιτικές απόψεις είναι δικαίωμα του καθενός, αλλά δε λύνουν τα προβλήματα της παιδείας στην παρούσα φάση. Τέλος, απ ό,τι κατάλαβα από ρεπορτάζ που διάβασα, η Χ.Α. ζήτησε ποσοστό αλλοδαπών νηπίων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και όχι ονόματα. Δεν αναφέρθηκε καν σε σχολεία Α/θμιας και
vickyN, ό,τι να 'ναι...!!! Δεν έχω λόγια για τα συμπεράσματα που έβγαλες, για το τι ΔΕ με ενδιαφέρει! Πώς τώρα εσύ "κατάλαβες" ότι δε με ενδιαφέρει " η υποχρηματοδότηση των σχολείων, οι μηδενικοί διορισμοί, η μη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία, η έλλειψη βασικών υλικών"...!!! Πάντως πιστεύω πως σε δύσκολες εποχές ο Εκπαιδευτικός πρέπει να ασχολείται και με τα κοινωνικά προβλήματα και να μη φοράει παρωπίδες και να τον νοιάζει μόνο αν διοριστεί ή όχι, μόνο αν συγχωνευτεί το σχολείο του και χάσει την οργανική του θεσούλα!
Το θέμα είναι ότι τα στοιχεία αυτά μπορεί να μην ζητήθηκαν από τους δήμους εκ μέρους της Χ.Α. αλλά από την κυβέρνηση για να τα δώσει στην ΧΑ που τα ζήτησε με ερώτηση στο κοινοβούλιο. Και εγώ βάζω το εξής ερώτημα: Είσαι υπάλληλος στον δήμο και σου ζητάνε από την υπηρεσία σου να συλλέξεις τα στοιχεία αυτά. Εσύ ξέρεις για ποιο λόγο προορίζονται. Τι κάνεις;
vickyN, Δε χρειάζομαι μαθήματα από σένα! Ξέρω πολύ καλά από πού ξεκινάνε τα προβλήματα αλλά δε με ενδιαφέρουν οι θεωρίες -δε θα γράψω έκθεση ιδεών! Όμως εγώ δεν αδιαφορώ για όλα αυτά που βλέπω να συμβαίνουν γύρω μου και να ανησυχώ για την ελευθερία, που μας στερούν οι ηλίθιοι χρυσαυγίτες και όλοι οι ανεγκέφαλοι που τους βλέπουν ως λυτρωτἐς! Δικαίωμά σου να μην ασχολείσαι και να μην ταράζεσαι μ'αυτά που βλέπεις να κάνουν! Μπορείς να το αποδέχεσαι, γιατί όπως είπες, τους ψήφισαν πολλοί ΚΑΙ μορφωμένοι!
Αν θέλετε, δείτε το παρακάτω βίντεο. Πρόκειται για μία δασκάλα που κάνει πείραμα στους μαθητές της την περίοδο της δολοφονίας του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Είναι απίστευτο το πόσο γρήγορα μπορεί να μεταστραφούν τα μικρά παιδιά. Το ζήτημα είναι σοβαρό & δεν πρέπει να εφησυχαστούμε. Χρειάζεται καθημερινή συζήτηση με τους μαθητές....
Συμφωνώ σχεδόν σε όλα με τους συναδέλφους.Πρόκειται άλλωστε για γνωστά πράγματα.Φοβάμαι όμως ότι γίνεται δυσανάλογα μεγάλος θόρυβος σε σχέση με το άλλο άκρο,το οποίο φέρει το ίδιο,αν όχι μεγαλύτερο, μερίδιο ευθύνης για τη σημερινή αμορφωσιά.Γιατί δεν ευαισθητοποιήθηκε τόσο άμεσα ο εκπ/κός κόσμος όταν τόσα χρόνια μειοψηφίες κατέστρεφαν τα πανεπιστήμια και την παιδεία μας,όταν εκπ/κοί δίδασκαν στους μαθητές το μίσος παπαγαλίζοντας το "μπάτσοι,γουρούνια,δολοφόνοι",όταν υπάρχει εδώ και δεκαετίες κοινοβουλευτικό κόμμα,το οποίο αποφαίνεται μετά από μισό αιώνα ότι "ο Στάλιν είχε δίκιο",τη στιγμή που σε ολόκληρη την υφήλιο ο Στάλιν θεωρείται το ίδιο χασάπης και φασίστας με τον Χίτλερ (βλ.Γκουλάγκ);Νομίζω πως η άνιση κριτική εδώ που φτάσαμε προκαλεί το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που αρχικά επιδιώκει.Δηλαδή ο μέσος Ελληνας,όταν βιώνει την αδικία καθημερινά,δεν αντέχει πια ούτε την παραμικρή άνιση μεταχείριση στη λογική του.Ετσι,όταν υποφέρει από τις συνέπειες της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης,δεν θα ανεχτεί πια τις μεγαλοστομίες ματαιόδοξων ψευτοπροοδευτικών από την άνεση του σπιτιού τους.Θα αντιδράσει η εμπειρία του και θα οδηγηθεί στο αντίθετο άκρο.Κάπως έτσι αναδείχθηκε αρχικά και το κόμμα του Καρατζαφέρη,γιατί εκμεταλλεύθηκε πονηρά το ιδεολογικό ταμπού της ψευτοαριστεράς,που αρνούνταν να παραδεχτεί το οφθαλμοφανέστατο πρόβλημα.Τελικά,φτάσαμε σήμερα όλα τα κόμματα να παραδεχονται την ανάγκη μεταναστευτικής πολιτικής,αλλά πλέον η ακροδεξιά έχει εγκατασταθεί για τα καλά.Ας μην συνεχίσουμε να κάνουμε το ίδιο λάθος και ας ασκήσουμε επιτέλους ισοτιμη κριτική απέναντι και στα δύο άκρα,γιατί διαφορετικά θα έχουμε ακόμα χειρότερες εξελίξεις.