0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτησω αν ειναι υποχρεωτικη η αδεια μητροτητας κ λοχειας.
Σαφώς και είναι, αφού αυτό ισχύει στον ιδιωτικό τομέα.Ως συμβασιούχοι του ιδιωτικού τομέα καλό είναι να ενημερώνεστε απο το νομικό γραφείο της ΓΣΕΕ, γιατί αυτοί ξέρουν άριστα τα δικαιώματα σας.
Οριγενή στον ιδιωτικο τομεα, υπαρχει κι η εξαμηνη αδεια ανατροφης που πληρωνεται απο το ικα, στο οποιο ανηκουν και οι αναπληρωτες. Σε μας ομως δεν δινεται, ενω δεν υπαρχει αλλο ανταποδοτικο μετρο, γιατι?
Παιδιά, ευχαριστω για τις απαντήσεις σας! Για οικονομικους λογους σκεφτηκα,αν ειμαι καλα, να μην χασω και τον Φεβρουαριο.Εχω εννια χρονια να εργαστώ οπότε μου ειπαν οτι επειδη δεν εχω ενσημα τα τελευταια χρονια δεν δικαιουμαι επιδοματα απο ικα κλπ. Οπότε και η αδεια θα ειναι ανευ αποδοχών. Μονο τα μόρια μου ειπαν θα παρω μεχρι τελους.
Απαγορεύεται ρητά η εργασιακή απασχόληση εγκύου, 56 ημέρες πριν τη πιθανή ημερομηνία τοκετού μέχρι και 63 ημέρες μετά τον τοκετό.
Αυτό που λες ισχύει για συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Οι συμβάσεις των αναπληρωτών είναι ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Αυτό σημαίνει πως αν δυνητικά έδιναν σε αναπληρώτρια την εξάμηνη άδεια, τότε υπήρχε η πιθανότητα να μην εργαστεί καθόλου η συμβασιούχος κατά την διάρκεια της σύμβασης. Αυτό είναι παράνομο. Πρέπει η αναπληρώτρια να εργαστεί μέσα στο χρονικό διάστημα της σύμβασης της.